• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı en çok annesi üzer

Annem beklenen cevabı verdi bugün onu yumusattigimi düşünürken kızkardeşime söyletti dogumda hastanede yanında kaynanan kalsın diye ben de kucuk kızıma kim bakacak deyince ona da esın baksın dedi ya da hastanede yanında kiz kardeşinde kalabilir diye kızkardeşim kucuk kızımın altıni bile tiksindigini söyleyerek degismezken hastanede nasil değiştirecek esimin durumu çakmasından korkuyorum annem bir is yerine yemek yapıyor izin vermezler diyor bir gun sadece kalacak halbuki halbuki once kaplıcalar icin hastanın diye 3 gun izin almıştı kafayı yiyeceğim acaba sezeryanli olunca ilk gun de olsa her isimi kendim yapabilirmiyim daha da bana dikkat et kendine sezeryanli yeri iltihap kaptırma diyor dua edin arkadaslar mevlam bir kapı acsın bana

mademm ki kayınvaliden le aran iyi o gelsin dogumuna destek versin size.

ben tek başıma baktım.annem hastası oldugu için çok gelemedi.çok zorlansamda başım dik şimdi herkese herşeye ragmen kızımı ben büyüttüm.hem de bir an kusmuk kokmadan,hasta etmeden,geceli gündüzlü.eşim ilk 2 ay yardımcı oldu sagolsun.sonra Allah kolaylıgını verdi.

üzülme böyle davranacaksa sana zaraı olur zaten gelmesin sütün olmaz stresten üzüntüden.keşke insan ailesini de seçebilse ...

allah seni başka yerden ödüllendirir.saglıkla dogur kucagına al arkadasım...

Annem beklenen cevabı verdi bugün onu yumusattigimi düşünürken kızkardeşime söyletti dogumda hastanede yanında kaynanan kalsın diye ben de kucuk kızıma kim bakacak deyince ona da esın baksın dedi ya da hastanede yanında kiz kardeşinde kalabilir diye kızkardeşim kucuk kızımın altıni bile tiksindigini söyleyerek degismezken hastanede nasil değiştirecek esimin durumu çakmasından korkuyorum annem bir is yerine yemek yapıyor izin vermezler diyor bir gun sadece kalacak halbuki halbuki once kaplıcalar icin hastanın diye 3 gun izin almıştı kafayı yiyeceğim acaba sezeryanli olunca ilk gun de olsa her isimi kendim yapabilirmiyim daha da bana dikkat et kendine sezeryanli yeri iltihap kaptırma diyor dua edin arkadaslar mevlam bir kapı acsın bana

Canım benim sezeryanli ayaga kalkabilirsin ama iş yapamazsın.ben hastane çantamı boşaltmış çamaşır makinesine koymustum.alışveriş torbalarını yerleştirmiştim.kanamam oldu.çünkü sezeryanda plesanta yani halk deyimi ile EŞ tam kutulmuyuo.vucut azar azar kanama ile atıyor kalıntıları.adet gibi.ama dikkatli olman lazım.bebegi dahi kaldırma içten dışa 7 kat kesilip dikiliyor karın.DİKİŞLERİ AÇARSIN.mikrop kapmak bir kenara dikişin patlar aman ha.birkaç gün banyo yapmamıştım ben .silinerek idare edersin sende.ıslak mendil vs...

eşine anlat bence.yada bir başkasını çağır.yakın arkadasın,kuzenin,yok olmuyorsa kayınvaliden ...ama bence bu anne ve kızkardese cocuk emanet etme ,müdana etme.valla yakın olsak ben gelip bakayım diyecegim o denli üzüldüm.

Uzun aradan sonra yazabildim arkadaslar dogum yaptım 14 gun oldu hastane icin komsumla konuştum Allah razı olsun onun annesi de aynı yapıya sahipmiş sabah bizimle birlikte geldi kiz kardesimi de aldık komşumuz gerekirse gece de kalırım dedi annemi ameliyattan sonra aradık konuştum komşumun yanımda olduğunu söyledim annem aksam gelirim dedi aksam saat 8 gibi gelince komşum gitti onunda kucuk cocukları vardı annem o gun kaldı hastaneden Allah evladımdan razı olsun ilk gun cok ağlamadı uyudu annem de uyudu çünkü gece lavaboya çıkınca biraz yürümeye çalıştım yatağa yatarken zorlaninca seslendim uyanmadı duymadı bende zorlansam da yattım ertesi gun hastaneden çıktım 1 gece kaldım sadece eve çıkınca annem yine eve geldi ama uyuklamalar konuşmamalar yere uzanmalar ben uykusuzum ben size yardımcı olamam mesajı veriyordu resmen kızımı yanıma aldım diger gun de ben eve gidiyorum sen nasil olsa hallediyorsun dedi ve gitti kiz kardesim yanimdaygi 3 gun once de daha yetmez mı diye kiz kardesimi çağırdı anlayacağınız yine basbasayim kardesim az cok yardımcı oluyordu misafir gelince yardımcı oluyordu simdi o da yok kendi evlerinde oturup televizyon izliyormuş :-( bugün konuştuk

Uzun aradan sonra yazabildim arkadaslar dogum yaptım 14 gun oldu hastane icin komsumla konuştum Allah razı olsun onun annesi de aynı yapıya sahipmiş sabah bizimle birlikte geldi kiz kardesimi de aldık komşumuz gerekirse gece de kalırım dedi annemi ameliyattan sonra aradık konuştum komşumun yanımda olduğunu söyledim annem aksam gelirim dedi aksam saat 8 gibi gelince komşum gitti onunda kucuk cocukları vardı annem o gun kaldı hastaneden Allah evladımdan razı olsun ilk gun cok ağlamadı uyudu annem de uyudu çünkü gece lavaboya çıkınca biraz yürümeye çalıştım yatağa yatarken zorlaninca seslendim uyanmadı duymadı bende zorlansam da yattım ertesi gun hastaneden çıktım 1 gece kaldım sadece eve çıkınca annem yine eve geldi ama uyuklamalar konuşmamalar yere uzanmalar ben uykusuzum ben size yardımcı olamam mesajı veriyordu resmen kızımı yanıma aldım diger gun de ben eve gidiyorum sen nasil olsa hallediyorsun dedi ve gitti kiz kardesim yanimdaygi 3 gun once de daha yetmez mı diye kiz kardesimi çağırdı anlayacağınız yine basbasayim kardesim az cok yardımcı oluyordu misafir gelince yardımcı oluyordu simdi o da yok kendi evlerinde oturup televizyon izliyormuş :-( bugün konuştuk

Bende seni merak etmiştim , cok sukur sagsalim dogum yapmissin , Allah yardımcın olsun insallah bundan sonrada. Kvde gelmezmi bakmaya , gerçi onlada sıkıntı vardı galiba dimi, Allah kolaylık versin ne gamsız annen varmis Allah akıl fikir versin ne diyim

Benimki bakmaya gelir yanımda kalır da cok pimpirikli panik hemen herseyde paniğe kapılıyor boğuyor beni.. Ben yapı olarak da sakinim birde tecrübeli olduk artık 3. Bebeğim olacak , sakinliğimi ilgisizlik olarak yorumlayıp üstüne gidiyor herseyin , yani ben ilgilenmiyorum o ilgiliymis gibi...yoruyor beni ..bebeğin ilk günkü siyah kakasina bile hastalikmis gibi panikle yaklaştı
Yani bana güvenmeyip herseye karışması da bunaltiyor

Bende seni merak etmiştim , cok sukur sagsalim dogum yapmissin , Allah yardımcın olsun insallah bundan sonrada. Kvde gelmezmi bakmaya , gerçi onlada sıkıntı vardı galiba dimi, Allah kolaylık versin ne gamsız annen varmis Allah akıl fikir versin ne diyim

Benimki bakmaya gelir yanımda kalır da cok pimpirikli panik hemen herseyde paniğe kapılıyor boğuyor beni.. Ben yapı olarak da sakinim birde tecrübeli olduk artık 3. Bebeğim olacak , sakinliğimi ilgisizlik olarak yorumlayıp üstüne gidiyor herseyin , yani ben ilgilenmiyorum o ilgiliymis gibi...yoruyor beni ..bebeğin ilk günkü siyah kakasina bile hastalikmis gibi panikle yaklaştı
Yani bana güvenmeyip herseye karışması da bunaltiyor

Gamsizmi bencil mı yoksa huyu giderek değişiyor mü anlayamadım biraz once annesinin narsist oldugunuyazan bir arkadasın paylaşımlarını okudum da benim anneme ne cok benziyor dedim annesini kaybeden bir arkadaşımın paylaşımı beni düşündürdü acaba ben yine alttan alayım mi ki Acaba dedim.ama annem boşanmadan oncede ayniydi ve Aslan burcu kafam karma karışık dün kirginligimi söyledim kiz kardesimi suçladı yine. sozde bugün gelecekmiş ve esim bugün yok umarım esim yanlış anlamaz adam kayınvalide ben varken gelmiyor ben yokken geliyor diye düşünebilir ne zor umarım her sey yoluna girer

Gamsizmi bencil mı yoksa huyu giderek değişiyor mü anlayamadım biraz once annesinin narsist oldugunuyazan bir arkadasın paylaşımlarını okudum da benim anneme ne cok benziyor dedim annesini kaybeden bir arkadaşımın paylaşımı beni düşündürdü acaba ben yine alttan alayım mi ki Acaba dedim.ama annem boşanmadan oncede ayniydi ve Aslan burcu kafam karma karışık dün kirginligimi söyledim kiz kardesimi suçladı yine. sozde bugün gelecekmiş ve esim bugün yok umarım esim yanlış anlamaz adam kayınvalide ben varken gelmiyor ben yokken geliyor diye düşünebilir ne zor umarım her sey yoluna girer

İnsallah canım hersey yoluna girse keske , ama huylarından da vazgeçmiyorlar
Allah bize yanlış yaptırmasın hem annelere karşı hem kendi cocuklarımıza karşı ..
Bende senin gibi nasıl davranacağımı şaşırdım bazen cok kızıyorum o da aslan burcu hersey dedigim gibi olsun istiyor bazen de kiyamiyorum küser diye , aman iste Allah yanlış yaptırmasın insallah, keske dedirtmesin sonradan

İnsallah canım hersey yoluna girse keske , ama huylarından da vazgeçmiyorlar
Allah bize yanlış yaptırmasın hem annelere karşı hem kendi cocuklarımıza karşı ..
Bende senin gibi nasıl davranacağımı şaşırdım bazen cok kızıyorum o da aslan burcu hersey dedigim gibi olsun istiyor bazen de kiyamiyorum küser diye , aman iste Allah yanlış yaptırmasın insallah, keske dedirtmesin sonradan

Evet ben de kiyamiyorum biraz kırıcı gibi konuşacak olsam icime batıyor canları sagolsun umarım biz ailelerimizin hatalı kabul ettigimiz davranışlarını yapmayız

nereden baslasam bilmiyorum cocuklugumdan bu yana annemden tek duydugum sey hakaret azar ve evde çıkardığı saçma sorunlardan kavga yıllarca hepimizin babam babaannem ben kardesim burnumuzdan getirdi. yıllarca utandırıcı hareketleriyle bezdirdi. arkadaşlarım sokaktaki insanlar kimin yanında kavga cikaracak belli olmazdi.

nişanım yapılacak ne ev temizlememe yardım etti ne yemek hazirlamama karsilamaya bile gitmedi dünürlerini saçma sapan utanıyor hallere girip durdu. eşim yokken eşimle hakaret dalga geçmeler dugun günü kız tarafının taktigi küçük altınları eşimle benim yakamdan sökmeler ya anlatsam roman olur

şu anda hamileyim ve doğum kismetse ağustosta eşimin bu mayıs tayini çıkacak ve temmuzda şu andaki yerden ayrılmamız gerekecek. hamile halimle sürekli sen gelirsin bizde kalirsin eşin beni ilgilendirmiyor evi kendi taşısın çocuğu bana bırak falan diyor. ben ilk şaka ni diyor dedim. ama her zamanki gibi yine yalan söylddi. güya evi tasimaya yardım edecekti etmiyor beni yeni tayin yerinde doğurmayı dusunuyordum eşim benden bebekten ayrılmasın diye ama annem ben kendimi yoramam dedi. benim hamile halimle yollarda perisan olmama razı kendi gelmeye razı değil. asıl sebepte ne biliyor musunuz cebinden para çıkmasın. en kötüsü bu çok şükür durumu iyi ama utanmadan her bize geleceği zaman eşime bileti al diyor bende eşime aldirmadigim için son dakika gelmekten vazgeçiyor. eşim benden çok hürmet gösterdi anneme şimdi onu güya önemsemiyor. eşimin canina ta k etti. alt tarafı bir on gün yirmi gün bakacaktı beni doğum sonrası onu bile yapmayacak. ben ne yapayim şimdi kızlar böyle kadına.

eşimin yanında kaç kere rezil etti beni. her kayınvalideme kiziyordum bana kötü davranıyor diye meğerse annem yüzündenmis söyledi yüzüme şimdi aramız düzeldi kayınvalide ile.

dun evi kendi cebini 5 kere aradim annemin acmadi bende erkek kardeşimi aradim birşey oldu sanıp nerede annem . . i dedim evde abla vereyim ben şimdi geldim okuldan dedi. yani bilerek almamış telefonu. bende bize geleceklerdi onu sormak için aramıştım bana şimdi artık gelmesin istiyorum.

birde böyle doğum zamanı taşınan eden doğum sonrası tek başına evde çocuk büyüten varsa fikir verebilirler mi yoruldum artık onun yüzünden karnım ağrıyor bebeğe birşey olacak

kesınlıkle dogru soyluyorsun canım, ben de annesınden cekenlerdenım ve her zaman derım bır anne bunu yaparsa kızına baskaları neler yapmaz.. ben de hep annem en yakınım derdım ama konumdan takp edersen soın zamanda yasadıgımız olay bardagı tasırdı, her neyse kendı derdımle senı de sıkmayayaım, kv den rıca edebılırsın daha anlayıslı bırıne benzıyor belkı sana o yardımcı oluır, ne garıp annelerımız dururken onlardan medet ummamız ama onlar da eslerımızın annelerı yanı oyle dusunmek lazım bır yerde, bence annenı azat et ve rahatla onları boyle kabul etymekten baska sanırım yapacak fazlaca bır seyımız yok..

bu topicleri okuyunca böyle bir utancı birtek ben yaşıyorum duygusundan kurtuluyorum en azından.
benim annem ve ablam ünv. başladığımdan itibaren yapmadıklarını bırakmadılar çoook uzun daha önce biryerede yazdım hatta.
8 yıllık evliyim bu sene 9 martta doğum yaptım bi kez bile neden çocuğunuz olmuyor diye sormadı.bir laporoskopi bir açık rahim ameliyatı,tiroid kanseri onun arkasından en yüksek dozdan radyoterapi aldım.hiçbirine gelmedi.bahaneler;yol uzak kulağımdan ameliyatlıyım uçağa binemem belim ağrıyo otobüse binemem en son doğum için geçen sene eylülde aramıştım 3,4 kez.hepsinde bir tarih verememe ablam izin vermiyor tabi.çeyiz olarak bir iğne parçası vermeyen bu insanların ben hala ev faturalarının hepsini ödüyordum geçen ay kestim.seni çooook iyi anlıyorum.insan herkesten geleni hatta eşinin ailesinden geleni de kaldırır ama kendi canı kanı yapınca donakalıyor.heleki hamilelik gerçekten çok duygusal bir dönem.inan bana bunuda atlatırsın.daha öncede denilmiş ilk zaman zor değil en büyük zorluk yemek.o da süt vermek için yemen gerekiyor ben geçirdiğim ameliyatlardan dolayı mecburen sezaryen oldum.kvdem 76 yaşında Allah razı olsun elindeen geleni yaptı hergün gelip bebeği yıkadı ama o da iki dizindende ameliyatlı k.pederde alzaymır çok bırakamıyodu yalnız.bebeğimde 35+6 da doğdu biraz erken doğumdan sonra kim ütüleri yapar deyip eşimin tüm iş kıyafetlerini yıkamıştım oğluşumunda eşyaları derken o gün çok yoruldum ve bebeğim benim bu hatamdan erken doğdu.memeyide iyi çekemiyordu ve benimde sütüm azdı.vs. vs. en aynı hataları yapma diye yazdım.
doğumdan sonra evi haftasonları eşimle topladık yemeğide bi gün aperatif bi gün kv bi gün ben öyle yuvarladık.sen merek etme Allah yardımcı oluyor bebeğini sağlıkla vaktinde kucağına alırsın inşallah.

cok uzldum yazdıklarına arkadasım..malesef yasadıklarında yanlız degılsın bende yıllardır bu sekılde ınsanları ıdare etmeye calısarak yasıyorum
esımın aılesıne kendı aılemın eksıklerını gostermıcem dıye kendımı paralıyorum
ama yıpranan hep bızler oluuyoruz
ınan artık konusmaktan bıle yıldım bunları cunku degısen hıcbısey olmuyor..
allah yardımcımız olsun vede kımseye muhtac etmesın..
evlerımızdekı huzurmuzdan etmeısn..

Hislerinizi çok çok iyi anlıyorum. İnsana bütün diğer dertler çözülebilir de bu içinden çıkılmaz gibi geliyor değil mi? Allah yardımdıcımız olsun.

Back
X