• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanı güzel yapan nedir?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Arkadaşlar kusura bakmayın, nerdeyse yıllardır foruma girmiyordum. Şu an evde olduğumuz İçin can sıkıntısından konuşmak istiyorum😃 Geçen film izlerken aklıma geldi. Genelde standart güzellik derken çoğu zaman badem/iri göz, renkli göz, küçük burun ve iri dudaklar deniliyor. Fakat bakıyorsun oysa tamamen tersi küçük gözlü, koyu gözlü, küçük dudaklı insanlarda güzel bulunuyor. Güzellik çok göreceli bir kavram. Peki sizce dış olarak insanı güzel yapan nedir?🌹

Mesela dünyada ve ülkemizde güzel bulunan bir kaç ünlü kadın:

0FA8BC13-D78B-47C1-93FB-56E0D41DA116.webp521C7433-B5B8-48BE-B48B-1AB94035B186.webpD0CDC599-7681-463C-A2E0-F24FFD14D008.webp8CC59B21-F641-4406-8C36-6A34D8DEFBAF.webp0AF95D7F-72CA-49B8-B0CB-FC5EB7B9D3C5.webp

Bilincaltı, kültür, çevresel faktörler... Liste uzar gider. Leonardo di caprio sahane yakışıklıydı ama kıvançı hiç beğenemedim mesela. 🤷🏻‍♀️ Ama tercihen esmerler önce gelir. Karmaşık bir durum. 🤣

Güzelliğin göreceli olduğunu ve belli kıstaslarının olmadığını düşünüyorum. Mesela benim beğendiğim kişileri çevrem hep saçmalama Allah aşkına yahu bunun neresi güzel / yakışıklı vs der 😂 O yüzden benim için insanı güzel yapan ondan aldığım güzel enerjidir. Vicdanı ve merhameti de eklemek isterim. Diğer türlü fiziken üst düzey bir güzelliği olsa bile bir önceki yazdığım özellikler bakımından noksan olsa bende edindiği yer bellidir

Güzel bir burun, hafif dolgun alt dudak, beyaz dişler, büyük ve çekik gözler.

Bi saniye ya bu benim işte:D

Bir kadını güzel yapan gulumsemesidir desem de inanmayin.

Yukarida ki 4 kadını guzel bulmuyorum mesela. Güzel olabilirler ama ben çekici bulmuyorum.

Bir
Güzelliğin göreceli olduğunu ve belli kıstaslarının olmadığını düşünüyorum. Mesela benim beğendiğim kişileri çevrem hep saçmalama Allah aşkına yahu bunun neresi güzel / yakışıklı vs der 😂 O yüzden benim için insanı güzel yapan ondan aldığım güzel enerjidir. Vicdanı ve merhameti de eklemek isterim. Diğer türlü fiziken üst düzey bir güzelliği olsa bile bir önceki yazdığım özellikler bakımından noksan olsa bende edindiği yer bellidir

Aynen bende öyle. Genelde ben televizyonda birini beğenince şaşırıyorlar. Mesela bakıyorum “çok hoş kadın, çekici bir erkek” filan diyorum. Bana “Nesi hoş ya, kulakları kepçe burnu büyük gözleri düşük” diyorlar. İnanın çok şaşırıyorum. Çünkü söylenenlerin hiç birinin farkında olmuyorum. Sonra yine bakıyorum birşey göremiyorum. Ben mesela Canan Ergüder’i beğeniyorum. İlk defa Binbir Gece’de oynadığı zaman anneme “Ya ne kadar güzel bir kadın” demiştim. Annemde “Güzel mi? Fareye benziyor” demişti. Sonra geçenlerde dizilerde izlediğim her gördüğüm de “Çok hoş kadın. Keşke bende bu kadar güzel olsam” dediğim oyuncuyu paylaşıp internetde sordum. Cevaplara resmen şok oldum. Gerçekten zevkler tartışılmaz.Çoğunluk “Güzel değil. Sıradan bir tip. Tilkiye benziyor. Şaşı bakıyor” demiş.

Ben mesela Serenay’ı beğenmiyorum. Tamam fiziği düzgün orantılı. Ama yüzü güzel değil.

Bir de bence kimse mükemmel değil. Yüzün biraz orantısız olması bende daha hoş bir izlenim bırakıyor.

Bence değişir ya güzellik algısı. Mesela herkes lacasa da ki tokyoyu cok beğeniyor. Ben o kadar beğenmedim yani fiziği falan güzel kendi de güzel ama abartilacak bir durum göremedim. Onun yerine monica var sarışın onu inanılmaz beğendim. Yerli olarakta minyon olmalarına rağmen Hazal Kaya ve Öykü Karayel i cok beğeniyorum. Mesela herkes Burak Özçivit i Çağatay Ulusoy u çok beğeniyor fakat bence normal sıradan yakisiklilar fizikten kazanıyor ikisi de. Burak Deniz bence ikisinden de cok daha yakışıklı.
Bence orantili bir fizik ve temiz bir yüzü olan herkes güzeldir. Güzellik düzgün bir burun düzgün dişler olarak sinirlandirilamaz

Bana yukarıda resmi olan ünlülerden adını bilmiyorum ama üstteki üçlünün en sağındaki güzel geldi sadece. Diğerleri güzel mi deseler sıradan bir tipi var derim ama beğendiğim kadının yüzü hoş, sempatik geldi yani fotoğrafa baktığımda yüzünü incelememe sebep oldu ama insanı güzel yapan bıraktığı bu hoş izlenim midir? Bence kesinlikle hayır. İnsanı güzel yapan sağlam bir karakter ve güzel duruşudur amma velâkin şöyle de bir gerçek var ki günümüz de ;

İnsanlar dışını beğenmediklerinin içini merak etmiyor. Dolayısıyla da bu renkli göz, badem göz, dolgun göğüsler, gamzeli olması, işte kadının kalçalısı erkeğin bilmem ne saç modellisi falan filan algısı ortaya çıkıyor. İnsanlar içinin güzelliğini beğendikleri kişiye gösterebilmek için dış görünüşlerini kalıba sokmaya çalışıyor bence böyle olmamalı ama bu hiç bir zaman değişmeyecek gibi.

Güzellik kesinlikle görecelidir .. mesela senin begendigin bana cirkin gelebilir, benim güzel buldugum sana cirkin gelebilir.

Arkadaşlar kusura bakmayın, nerdeyse yıllardır foruma girmiyordum. Şu an evde olduğumuz İçin can sıkıntısından konuşmak istiyorum😃 Geçen film izlerken aklıma geldi. Genelde standart güzellik derken çoğu zaman badem/iri göz, renkli göz, küçük burun ve iri dudaklar deniliyor. Fakat bakıyorsun oysa tamamen tersi küçük gözlü, koyu gözlü, küçük dudaklı insanlarda güzel bulunuyor. Güzellik çok göreceli bir kavram. Peki sizce dış olarak insanı güzel yapan nedir?🌹

Mesela dünyada ve ülkemizde güzel bulunan bir kaç ünlü kadın:

Eki Görüntüle 2616388 Eki Görüntüle 2616389 Eki Görüntüle 2616392 Eki Görüntüle 2616396 Eki Görüntüle 2616397
Tabi ki insanı insan yapan güzel huyları olması ve karakterli olmasıdır. Gerisi laf !

Back
X