İnsanın adı çıkacağına canı çıksın...... mı?

ItsDestiny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
53
0
36
Diğer
İyi günler :)

Genelde herkesin sorunu, okul-iş-aşk hayatı ama bu benim kafamı çok kurcalıyor ve sizinde yorumlarınızı almak istiyorum.

Bir insanın hayatı bu kadar basit mi? Bu kadar kolay biter mi?...
Bir kadının tecavüze uğraması. Bu onun hayatının sonu mu olmalı? O artık evlenemeyecek mi, mutlu olamayacak mı? Ya küçük yaşta başına geldiyse bu.. Elinde olan birşeymiydi? Ya gerçekten!.. 1 kere geleceğimiz dünyada hayatımızın çoğunu onun bunun hayatını kurcalayarak geçiriyoruz. Kendimize bir bakmıyoruz, o kadar meşgulüz ki diğerleriyle.. Neden böyleyiz arkadaşlar. Görürüz, duyarız falanda.. İnsanlara nefes aldırmıyoruz ya. O öyle, şu şöyle. Kimse mükemmel değil. Ve kimsenin başına şu gelmez diyemeyiz. Kimin ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Ama neden hala böyle yapıyoruz. Ne kadar tuhafız yahu. Düşünmeden, tartmadan konuşuyoruz, hareket ediyoruz...

- Bunlar benim düşüncelerim, başıma böyle bir olay gelmedi Allah'a çok şükür. Ama dedim ya; gelecek hakkında tek kesin söyleyeceğimiz şey; hepimizin bir gün öleceği. Yaşayacaklarımızı bilemiyoruz...

Son düzenleme:
çok haklısın canım.özellıklede Türkiyede bayan olmak çok zor

Allahım zor durumda olanlara yardım etsin inşallah!
Hayat acı dolu maalesef!

Tecavüze uğramış bir kadın bana göre tertemizdir ve bakiredir bana göre ki bekarete çok çok fazla önem veren bir insanım..

Bu durumu kullanmaya çalışan erkeklerde varmış. Açılan konulardan öğrendim. Böyle iğrenç şey mi olur yaa. İleride benimde kızım olabilir diye hiç mi düşenemiyorlar. Annem-kardeşim-karım; kalın kafaları hiç mi basmıyor buna.

Son düzenleme:
Tecavüze uğramış bir kadın bana göre tertemizdir ve bakiredir bana göre ki bekarete çok çok fazla önem veren bir insanım..

aynen katiliyorum

Allah kimsenin basina vermesin boyle birseyi cok zor

boyle bir durumu yasiyor olabilme ihtimalini dusunmek bile beni cok kotu etkiliyor yasayanlara Allah sabir versin kat ve kat bu dunyada ve obur dunyada gonlune gore versin acilarini azaltsin Rabbim

Evet.. Amiiiin.

Biz insanlar nasıl hiç ölmeyecek gibi yaşıyorsak hiç başımıza gelmeyecek gibi de yaşıyoruz .

Çünkü egoistiz , benciliz , zalimiz ...

keşke değişsek,değiştirsek,değiştirebilsek ...

içtenlikle katılıyorum

çok doğru ama değişim kolay deil.bizim kadınlarımızında erkeklerimizinde kafa yapısı belli.en modern erkeklerde bile var bu bekaret olayı.ki tecavüze ugramış ne yapabilir.ben hiç doğru bulmuyorum bunları insanın başıan herşey gelebilir.yarın bri gün onlarında evlatları olcak acaba evladının başıan gelse aynı katılığı göstercekmiş tabiki hayır ama başkasında olunca namusdan dem vurur herkez.. benim de kızım var birde oğlum olcak inş.o yüzden hiç kimseye yaptıklarından yada yapılandann dolayı hor bakmamak lazım

çok doğru söylemişsin canım
başkalarının hayatına baka baka yaşayanlar boş yaşayanlar bence onlar başkalarını çekiştirmekten hayatın güzelliğini göremeyecek kadar karanlıkta kalmışlar, huyları bile çirkinleşmiş. hiç sevmem öyle durduk yere insanların çekiştirilmesini

Böyle bir durumda mağdur olanı suçlamak insanlık dışıdır.Annem anlatmıştı:Tanıdığı,tecavüze uğrayan bir kadının kocası hemen kadını boşayıp sokağa atmış.Elalemin yüzüne nasıl bakarım diye.Yüz var da sanki?

Bu nasıl bir vicdandır?Allah kimsenin yaptığını kimseye bırakmaz.Buna hep inandım.Zaten sadece insanların insafına bırakılsak hepimiz birbirimizi parçalardık.İlahi adalet var da merhametli oluyor yüreklerimiz.

Artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki düşünce hiç kimseye hissettirmeden kalkmak zorundayız.Kendi yaralarımızı da yalayarak iyileştirmek,bir köşede.Yoksa yaraları görenlerin hışmına uğruyoruz...

malesef türkıye de böyle..bu bahsettığıne benzer örneklerı ben de duydum gördüm bızım buralarda.

namus namus dıolar tecavüz bu ya tecavüz..zaten talıhsız bı hışıma uğramış bı de sen bırakısan karını nerde senın adamlığın..namuslu olmak sadece bu değıl..karına her şartta en kötü şartta bıle sahıp çıkmaktır.yazık hayatlar çok basıt harcanıo

tevavüze uğrayan kadının ne suçu var ki adı üstünde işte tevavüz zorla olmuş isteyerek olmamış kibiz insanlar bazen çok vicdansız oluyoruz keşke daha vicdanlı ince düşünceli anlayışlı olabilsek başkalarının hayatlarına ayıplarına odaklanacağımıza kendi hayatımıza kendi kusurlarımıza baksak ne güzel olur ama nerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…