• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanın hayatını sevdiğine adaması çok mu kötü birşey ?

aradakı yorumları okumadım ama eskı konuların ı falan bılıyorum senın nezaman ayakların yere basıcak?nezaman kendı gelecegını ıs hayatını dusunuceksın?hanı ıkı yıllık bolumu bırakıp acıktan duzgun bı bolum okuycaktın?neden kendını gelecegını sevgılını dusundugun kadar dusunmuyosun?kusura bakma cocugum olsaydın dayaga karsıyım ama senı bıraz pataklardım cunku aklın fıkrın sevgılınde ama hayat sevgılıden ıbaret degıl:19:

Hani iki yıllık bölümü bırakıp açıktan bi bölüm okuyacaktın ? diye sormuşsunuz . Kayıt oldm kitaplarımı da aldım açıktan anneminde önerisi üzerine bankacılık ve sigortacılık blümüne kayıt oldum .

onun olgunluğu hayata olur bence.
aşk ile hayat farklılar bana göre.

aşkta ne kadar olgun, bu da çok önemli?
hemen ablasıyla biraraya gelınce esprısıne dahi olsa çekiştirmeye başlamışlar kızı ama :ssz:
ablası da sevgilide yanlış bence
Olgunluğu zaten hayatla başa çıkma biçimi.asktaki olgunlugunu bilemicem. Ama ben de rahatsiz olurdum sevgilimin benim olumsuz yanlarimi ailemden birine anlatmasi hoş bi durum degil.ayni şekilde ailemden birinin de sevgilimin yaninda beni rencide ederek komusmasi.... bu durum bile konu sahibinin kendini kötü hissedip özgüveninin azalmasina kadar gider.

Evet lise mezunuyum üni de kazandm gittim ama snra braktım çünkü bölümümü duyan herkes aa ne güzel demek yerine olsun ya o da bişeydir diyordu annem hiç kazandığım da sevinmemişti ablam faceye yazdığımda sil şu bölümü kendini rezil etme diyordu . Oraya gttiğimde pişman oldum ortama alışamadım istediğim gibi gitmedi hiçbişiy ve ben de bıraktım . Bunun sevgilimle hiç bi alakası yok hatta o da herkes gibi bırakma diye bana günlerce dil döktü ama ben kararımı vermiştim ve bıraktım . Süt ürünleri bölümüydü ege ünisi . Şimdi açıktan bankacılık ve sigortaclık bölümüne kayıt oldum onu okuyorum . Kitaplarımı falan da aldım çalışıyorum evde.

ailen de hatalı sende :34:
ailen gelecek gelecek diye başının etini yiyip, azmini yok ettıklerı için suçlu
sen ise, bunlara kulak astıgın için.
keşke okulu bırakmasaydın.
açıktan okumak pek iş olanağı sağlamaz sana

aradakı yorumları okumadım ama eskı konuların ı falan bılıyorum senın nezaman ayakların yere basıcak?nezaman kendı gelecegını ıs hayatını dusunuceksın?hanı ıkı yıllık bolumu bırakıp acıktan duzgun bı bolum okuycaktın?neden kendını gelecegını sevgılını dusundugun kadar dusunmuyosun?kusura bakma cocugum olsaydın dayaga karsıyım ama senı bıraz pataklardım cunku aklın fıkrın sevgılınde ama hayat sevgılıden ıbaret degıl:19:

Ooooooooovvvv baya sertsiniz....

Hani iki yıllık bölümü bırakıp açıktan bi bölüm okuyacaktın ? diye sormuşsunuz . Kayıt oldm kitaplarımı da aldım açıktan anneminde önerisi üzerine bankacılık ve sigortacılık blümüne kayıt oldum .

sorularımın sadece bırısıne cevap vermişsin gerisi nerde?ben hatayı sende de buluyorum hıc kusura bakma aılenın bu kadar bıdı bıdı etmesının sebebı sende bı ışık gorememelerı emın ol calısan cabalayan ınsana kımse bı laf etmez....

Son yorumumu okursanız çocuk olmadığını anlarsınız . Ki zaten siz tanımadan çocuk dememlisiniz . Ablam da dahil herkes olgun olduğğunu söylüyor . Ayrıca askerliğini yaptı .

bastan beri cok olgun deyip duruyosun da gercekten olgun olan bi insanın senle isi olmaz

hem öz ablanı hem de burda yorum yapan bütün ablalarını dinle derim

acele etmene gerek yok koca biyere kacmıyo

Konu paradan , eğitimden ibaret değil ki..
Şu anda dünyan sevgilinin yörüngesinde dönüyor gibi.
Diploman olmalı, eğitimi olmalı ama yetmez.
Kendine ait tutkuların, keyiflerin, merakların da olmalı.
Bir vizyonun, kendine ait fikirlerin, kültürel bir altyapın da bulunmalı
Aslında bunlar sana ait konular. Başkası için edinilmesi gerekenler değil.

Şu anda bunların önemini algılayabilir misin bilemem.
Ama şunu bil ki..
Eğer sevgilin ablanın dediği gibi kendini her şeye adamış biriyse.. Sen kendini geliştirmezsen aşk buğusu gözlerinden uçtuğunda senden sıkılma ihmali çok yüksek.

Çünkü bana ve sevgilime göre plan kurup planlı yaşamak daha güzel . Çok uzun bi zaman da değil bahsettiğim ileriki zamanlar . 1 sene kadar birşey .

19 yaşında evlenmeyi planlıyorsunuz yani?
O olgun erkek arkadaşın da "dur daha sen ekmeğini eline al önce" demiyor?
Pardon da bunun neresi olgunluk?

bastan beri cok olgun deyip duruyosun da gercekten olgun olan bi insanın senle isi olmaz

hem öz ablanı hem de burda yorum yapan bütün ablalarını dinle derim

acele etmene gerek yok koca biyere kacmıyo

Belki de hayat ile ilgili çok olgundur beni de sevdği için ileri de benim olgunlaşacağımı düşündüğü için benimledir ki elbet olgunlaşacağım .. Belki o da aşk da olgun değildir ki çok deneyimli diyemem o konuda .. Bu da benim işime gelir zaten ..

Evet lise mezunuyum üni de kazandm gittim ama snra braktım çünkü bölümümü duyan herkes aa ne güzel demek yerine olsun ya o da bişeydir diyordu annem hiç kazandığım da sevinmemişti ablam faceye yazdığımda sil şu bölümü kendini rezil etme diyordu . Oraya gttiğimde pişman oldum ortama alışamadım istediğim gibi gitmedi hiçbişiy ve ben de bıraktım . Bunun sevgilimle hiç bi alakası yok hatta o da herkes gibi bırakma diye bana günlerce dil döktü ama ben kararımı vermiştim ve bıraktım . Süt ürünleri bölümüydü ege ünisi . Şimdi açıktan bankacılık ve sigortaclık bölümüne kayıt oldum onu okuyorum . Kitaplarımı falan da aldım çalışıyorum evde.

4 yillik bölümü mü bıraktın.Ablan devamlı seni eleştiriyor mu, eleştirmekten baska sana destekleri, yardımı oldu mu hiç.kendi tecrübelerini bilgilerini seninle paylaştı mi.ablanin tutumunu çok begenmedim.önyargılı olmak istemem ama senin özgüvenini artırması gerekmez mi ablanin...

Böyle hüküm vermek doğru mu? hüküm bize ait değildir bunu unutmamak lazım ,ayrıca lise mezunlarını aşşağlamanında bir anlamı yok nice üniversite mezunu iş yok diyor değil mi, ekmeğini alnın akıyla helal yoldan kazansın önemli olan bu dandik falan hoş değil, evlat ne zamandan beri ailesine bela olarak algılanıyor? hangi anne evladına bela gözüyle bakıyor?geleceği çizeyim falan!!! yanlış bir yolda olduğunu düşünüyorsanızda kelimelere özen göstermek gerekir bence sonuçta size kahve içmeye gelen biriyle baş başa oturmuyorsunuz? belki de şuan eşinden ayrılıp ailesinin yanına dönmeyi düşünen bir genç bayanı bunalıma sürüklediniz bunun farkındamısınız?kasiyerlik diyip küçük gördüğünüz meslekten mağaza müdürlüğüne garsonluk diye basitleştirdiğiniz meslekten işletme müdürlüğüne çıkan insanlar da vardır, bunu da unutmayın,konuya dönersek kendini çok kaptırma kardeşim,ablana da düşman olma sakın sadice zamana bırak;)

Ne zamandir fikrini soylemek hukum vermek oldu? Oldu o zaman, herkesin hosuna gidecek seyler yazalim :37: Lise mezunlarini nerede asagilamisim? Bir gercek var orada, lise diplomasi ile buldugun islerin geneli dandiktir, iyi bir is bulma olasiligi cok dusuktur, illa guzel seyler yazalim diye kendimi zorlayacak degilim. Cocuk ailenin basina bela ne zamandan beri algilaniyor zaten yazdim. Sen kostur kotur daha kendine bakamiyorken evlenirsen, ileride problem ciktiginda ailene yuk olursun diye. Ha sen kendini yuk olarak gormuyorsundur, ailem bana hayatimin sonuna kadar bakmak zorunda diye dusunuyorsundur, o kismi ayri, ben oyle dusunmuyorum, ve eger boyle bir durumda ailemin yanina donersem kendimi cok yuzsuz hissederim, ve yuk oldugumu dusunurum, rahat edemem. Herkesin dusuncesi farkli iste.

Kasiyerlikten mahaza mudurlugune yukseliniyormus, canim milli piyango bileti ile zengin olanlarda var. Olasiligi yuksek olanlardan bahsediyoruz. Bugun kasiyer, garson olup aile gecindirebilecek durumda olan kac kisi var? Benim yazimi okuyuo bunalima giren kizlara gelince keske evlenmeden once gelecegiyle ilgili bunalima girseymis, o zaman bu halde olmazmis. Neyse benim yazdiklarimi anlayan anladi, oturup polemige girmeye gerek yok.

19 yaşında evlenmeyi planlıyorsunuz yani?
O olgun erkek arkadaşın da "dur daha sen ekmeğini eline al önce" demiyor?
Pardon da bunun neresi olgunluk?

Yoo o da çalış diyor . Ekmeğini eline al diyor . Zaten okulu bırkıp açıktan okumama pek sıcak bakmamıştı bu benim kararımdı . Genelde ailemle aynı düşünür .

Ooooooooovvvv baya sertsiniz....

yok hayır sert bırısı dıılım arkadasın eskı konularına bı goz atarsanız benı daha ıyı anlarsınız dıye dusunuyorum arkadasın butun hayatı sevgılısı ama dısarda bambaska bı dunya var ve arkadas sureklı buraya konu acıyo soylenenlerı okuyo ama hıcbırısıne kulak vermıyo:19:

4 yillik bölümü mü bıraktın.Ablan devamlı seni eleştiriyor mu, eleştirmekten baska sana destekleri, yardımı oldu mu hiç.kendi tecrübelerini bilgilerini seninle paylaştı mi.ablanin tutumunu çok begenmedim.önyargılı olmak istemem ama senin özgüvenini artırması gerekmez mi ablanin...

4 yılllık değildi bölümüm canım 2 senelikti . ablam eleştirir ama kendi tecrübelerini de anlatır . Ama bence bana hayatını ona adamışsın demesi vs .. kendimi ezik hissettim cidden iyii olmadı .

Kiz nisanlandi da, evlendi de, 23 yasindaki kocasi ondan skildi, onu aldatti ve bosandilar da kiz evine geri dondu... Gelecekten bu kadar eminken yasamanin ne guzelligi var? Daha mutlu bir insan olmaniz icin daha iyimser olmanizi oneriyorum. Kocalari 20 lerinin basinda evlenmis olan butun kadinlarin icini karartiyorsunuz :))

Neyse konu sahibi. Evet, bir insana hayatini adamak cok kotu ve cok yanlis.

Kotumserlik degil canim buna ayaklari yere basmak denir, o zaman tum liseliler kocaya kacsin, ne diye sikintiya girip okusunlr di mi ama? Gelecekten hic bir zaman emin olamayiz falan filan diye davranisimizi aciklariz.

Carsambanin gelisi persembeden bellidir, sen is bulmak okumak yerine bu yasta evlilik hayalleri kuruyorsan o zaman ilerideki problemleri de pesinen kabullenmissin. Burada kocasiyla problem yasayacak degil, ama yasama ihtimali var mi? Evet. O zamancalisan bir insanla sartlari esit olur mu? Hayir. EEE?

yok hayır sert bırısı dıılım arkadasın eskı konularına bı goz atarsanız benı daha ıyı anlarsınız dıye dusunuyorum arkadasın butun hayatı sevgılısı ama dısarda bambaska bı dunya var ve arkadas sureklı buraya konu acıyo soylenenlerı okuyo ama hıcbırısıne kulak vermıyo:19:

Bu sefer vereceğim gerçekten ..

Basliga istinaden evet kotu ...
Sevdigin insana hayatini adamak demek ,
kendinden, kisiliginden vazgecmek, bir hic olmak demektir .
Hic bir seye omur adanmaz evlattan baska...

Boyle dusunmeni yasina vereyim ,
ama sevgilin ve ablan da hic olgun degil .
Cocuk gibi seni birbirlerine mi sikayet ettiler?
Ve sen, seni ablana sikayet edene hayat adamaktan bahsediyorsun.
Hele ablana ne demeli?
En buyugunuz o, ama o da geri kalmamis
seni sevgilinin yaninda kucuk dusurmek icin elinden geleni yapmis...

Yoo o da çalış diyor . Ekmeğini eline al diyor . Zaten okulu bırkıp açıktan okumama pek sıcak bakmamıştı bu benim kararımdı . Genelde ailemle aynı düşünür .

İlla kendime yazık edicem diyorsun yani.
Ayyy herkes senin iyiliğini düşünüyor ama sen inatla umursamıyorsun.
Yazık anne babana,sana verdiği emeklere...
Seninki çocukluk,olgunlaşmamak değil bildiğin cehalet.
İstediğin kadar açık kapalı üniversite oku.
Kariyer yap.
Maaşın süper olsun.
Ama bu zihniyetin değişmediği sürece sana laf anlatmak çok zor.
İyi erkek arkadaşın bizlerle ya da ailenle aynı fikirde olduğu halde seninle çatışmıyor.
Ben erkek olsam kız arkadaşım eğitimini,geleceğini düşünmeden kendini bana adadığını söyleseydi,19 yaşında evlenmek isteseydi arkama bakmadan kaçardım. Bu kafayla anlaşabilmem mümkün değil çünkü.

haklı olabilirsiniz.Ama bu şekilde konuşmak konu sahibine daha da fazla yüklenmekten başka bir sonuç verir mi.hep özgüven diyorum ama gerçekten önemli bir konu.Ablasından vs zaten özgüven kırıcı cümleler duyuyor, bir de burdan duyduklarıyla başa çıkamayabilir...Bilemiyorum ,ne kadar haklı olursanız olun yine de yazdıklarınız bana göre çok sert cümleler.

4 yılllık değildi bölümüm canım 2 senelikti . ablam eleştirir ama kendi tecrübelerini de anlatır . Ama bence bana hayatını ona adamışsın demesi vs .. kendimi ezik hissettim cidden iyii olmadı .

eğer hayatını bir başkasına adarsan ''kendimi ezik hissettim '' cümlesini daha çok kurabilirsin.Çalış çabala bir yerlere gelmeye bak. Kendine güvenin artsın. yere sağlam basmaya çalış

Back
X