Insanity Max30 günlüğüm

Kızlar bu akşam fırsat bulursam inşallah Max30 ikinci ay son haftama başlamak niyetindeyim :) iki haftalık bir ara oldu ama olsun sonuçda spora devam edicez farklı programlarla da olsa.. Max' ı bitirmek kısmet olunca inşallah tatlılarım :) sayfamızıda çok ihmal ettik canlandırma zamanı geldi inşallah :))
 
Evet kızlar 20 güne yakın mecburi bir aradan sonra nihayet Max30 2. Ay 4. Hafta 1. Gün programı Max OUT CARDIO yu az evvel tamamladım :) çok şükür.
Kondüsyonumu daha kötü bekliyordum açıkcası, sadece yer hareketlerinde sağ bileğim acıyordu nedense onda biraz zorlandım.. Bir de 13 dk da iki dk bekledim yoksa devam edemeyebilirdim :) tabiki hareketleri tam bitiremedim :) ama yarıdan fazlasını yaptım.. Ek program yapmıycam bu hafta, en azından bugün :)
Katılan yok mu başka 130488 130488 kuzum iyileşdiyse katılır belki :)
 
Kızlar Max30 2. Ay 4. Hafta 2. Gün MAX OUT POWER tamamdır.. Bugün düne göre daha iyiydim.. 23 dak da kızım aradı acil olabilir diye birkaç dakika mola vermek zorunda kaldım, programı durdurdum sonra devam ettim :) yer hareketleri çok fazlaydı bugün ama yapabildim azimle çok şükür :))
 
  1. AdrianaLove AdrianaLove ' a ait paylaşımı burada paylaşmak istedim, sporseverler faydalansın diye :)
    cok tesekkur ederim kuzum :KK68:
  2. o zaman seyda coskuna rakip oldum :KK70:
    insanity p90x hibriti daha mantıklı hayatım hem agırlık hem kardiyo tadında birlestirilmis :))
    hibriti ozelden gonderirim sana ama yarın olsa olur mu simdi calısmaya gecicem merdivenin de fotografını yuklerim hem :))
    programı yollayınca daha iyi anlarsın hayatım insanity ve p90x videolarından ortaya karısık yapmıslar 3 aylık program ilk iki ay daha basit cunku kardiyo gunlerine insanitynin ilk ayı eklenmis 3.ay daha zor insanitynin 1 saatlik kardiyoları var :))
    evet ısınmak için önce kardiyo diyorlar ama insanity kardiyosu degildir o :KK70: cunku insanity hiit kardiyo ısınmayı bırak adamı perisan ediyor :KK70:agırlık kaldırmaya daha fazla enerji lazım oluyor tekrar sayısı önemli kaldıracagın agırlıklara enerjinin olması lazım yoksa faydası olmaz kalkmaz o agırlıklar. bir önceki gün kaldırdıgın agırlıktan daha azını kaldırmak da ilerleme saglamaz ondan agırlıktan sonra kardiyo yapıyorum ilk kardiyoyu yapsam enerjim bitik olur iki kiloyu zor kaldırırım :KK70: bir de arastırdım bunu kas kazanmak için önce agırlık sonra kardiyo diyorlar vallahi boyle yaptım zararını gormedim daha iyi bilen varsa beni de bilgilendirsin bir de ben pespese yapmıyorum yani yaptıgım zaman oldu ama agırlıktan sonra dinlenip öyle yürüyüse cıktım ya da kardiyoyu yaptım genelde birini sabah digerini aksam yaptım

    bugun "core" gunuydu bolgelere yogunlasıp yaptırdı shaun t daha cok pilatese benzettim bantlar olsun köprüler olsun karın bolgesini sıkma olsun ama yorucuydu. 3.gün bitti su ana kadar beni insanity gibi zorlamadı asylum daha cok yaktıgın yagları kazandıgın kasları belirginlestirmek için heralde en azından simdilik oyle gorunuyor :))

    O Olivenoil ' in cevabı :)

  3. Tamam kuzum acelesi yok daha Max30' un son 4 günü birde dinlenme 5 günüm var, sen müsait olduğunda atarsın canımcıım teşekkürler kuzum :))
    Insanity' i birinci ay ve ikinci ayın ilk haftalarını yapmışdım bilmezmiyim zorluğunu tatlım :) Normal Kardioları gerçekden aşan programlar. Ama Hybrit olarak ilk kez deniycem hadi hayırlısı, P90x de de direnç lastiği lazım demi şekerim ? Sipariş vermem lazım başlamadan alsam bari :)
    Bende sen gibi önce Kardio akşam da p90x ağırlık şeklinde yapıyım.. Mesela pilatesde falan önce Kardio yapın deniyor ya da esneme programlarında ama Ağırlıkda dediğin gibi enerji lazım adama :)
    Kaslarına yönelikse süpermiş işde kuzum :) alışdık zorlayan programlara tabii kolay geliyor sana ama eminm genede zorlayıcıdır :) ınsanıty ve ve P90x i bitiren tek kişisin forumda sana kocaman bir Maşallah şekerim ya gerçekden :nazar::nazar::KK200:p90x i bitiren şekersi vardı sanırım birde ama Insanity' i bitirmemişdi oda.. Bu anlamda özel olduğunun bilincinde ve gururunda olmalısın tatlım benim:KK37::KK36: Bide Asylum biterse hey Maşallah Tr' de tek örnek olacaksın sanırım ayy darısı başıma ayy inşallah :)) idolümsün demişdim demi sana :))

    Olivenoil, Bugün 00:45
 

  1. AdrianaLoveAktif ÜyeÜye

    Masallah vallahi kuzum sen dedin de fark ettim sanırım yabancı forumları takip edip yapanları gorunce aklımdan cıkmıs seninle de birlikte turkiye de ilk olma yolundayız:KK37::KK37::KK70:gercekten bu azim nereden geliyorsa bana hicbir fikrim yok :KK70: İnşallah cogu kisiye ornek olurum ve korkmadan baslarlar evet adı insanity ama iki programda yapılamayacak program degiller gunde sadece bir saatini istiyorlar :))

    evet canım direnc lastigi gerekli barfiksin ve agırlıkların alternatifi kendisi :))
    bir de hibrit programında kardiyo ve agırlık aynı gun yok hic. sanırım yanlıs anlasıldı benim yaptıgım programa (kendime gore duzenledigim) agırlık gunlerine kardiyo da ekledim cunku hibrit bir kez yaptım daha zor olması acısından kendime gore duzenledim. genellikle uydum programa ama bazen kardiyoyu yapamadıgım oluyordu yani senin kardiyo mu agırlık mı önce olayına takılmana hiiiiç gerek yok kuzum hibrit zaten ona gore duzenlenmis :))

    kuzum pilates zaten kalori yakma acısından fazla yaktırmıyor onun öncesinde ısınma amaclı kardiyo normaldir ve gereklidir zaten sadece pilatesle yag yakamazsın diye biliyorum ancak p90x te mesela agırlık kaldırmadan once tony horton ısınma ve genlesme hareketlerini yaptırıyor ve agırlıkta oldukca kalori yakıyorsun yoruluyorsun onun öncesine bir insanity kardiyo eklemek fazla extrem olur ikisini pespese yapmak cok zor oluyor :)) ama dedigim gibi dert etmene gerek yok sen bana bakma ben sınırlarımı zorlamak acısından oyle duzenlemistim :))

    AdrianaLove, Bugün 00:58K.İ.B.Favorilere Ekle
    #2924Beğenmekten Vazgeç+ Çoklu AlıntıCevapla
    Bunu beğendin.
    Bugün 01:22
    Konu Sahibi : Olivenoil

  2. OlivenoilÖzüne dönen kişiÜye
    Özel Mesaj At
    Katılım:
    20 Şubat 2016
    Mesajlar:
    2.454
    Beğenildi:
    3.992
    Ödül Puanları:
    48
    Evet ya Türkiyede bir ilke imza atmış ve çıtayı dahada yükseltmiş durumdasın Maşallah kuzum :))
    Elimde takvim olmayınca sanki iki programı aynı gün yapacakmısım gibi düşündüm ayy :))
    Doğru takvimde ayarlanmışdır o :)
    Bendece pilatesde sıkılaşmak mümkün ama yağ yakmak sanırım çok zor :) yok sıralamaya takılmıyorum kuzum fikrini almak dogrusu ne öğrenmek için sormuşdum..
    Adrianacığım yazıların deneyimlerin arada kaynasın istemiyorum, acaba MAX30 günlüğüne bu yazdığın son iki paylaşımı kopyalayabilir misin , ya da ben kopyalarım sen şimdi ders çalışıyorsun bölme tatlım, yarın kopyalarım ve deneyimlerini özellikle max' spor sayfasında paylaşırsan arada kaynamaz diyorum, orası artık sakin :) buraya da dilersen kopyalayabilirsin canımcıım ne dersin şekerim ??

    Olivenoil, Bugün 01:22K.İ.B.Favorilere Ekle
    #2925+ Çoklu AlıntıCevapla
 
Ayy kızlar bugün yorgunlukdan ölüyorum anacıklarım yaa..
Öğleden önce kızımın arkadaşı aradı annemle size gelicez dedi, anneside geçmiş olsuna gelmek istemiş.. Kalktım kısırla poğaça yaptım, börek kek sarma vardı zaten, kızımda oratlığı toparladı.. Neyse oturduk iyi güzel oldu, epey incelmişsin dedi arkadaşım :) kendisi zaten çıtı pıtı yıllardır, nasıl başarıyorlar öyle olmayı bilmiyorum ama arkadaşım yemek yapmaz hiç hep eşi yapar onlar yer :) heralde ondan :)) bide kendisi yoğun çalışıyor..

Neyse onlar gitti kalkıp sporumu yapdım, duşumu aldım.. Akşama bırakmak istemedim işlerim yüzünden kalabilir dedim :) Ama öyle zorlandım öyle zorlandım ki yaparken son zamanlarda hiç bu kadar zorlanmamışdım, gerçi bugünkü programda extra zor olandı, Schaun T bile 2 kere yerlere serildi nefes nefese, ben napıyım yani demi :))

MAx30 2. Ay 4. Hafta 3. Gün MAX OUT SWEAT tamamdır yani :)

Namaz saatini bekliyorum kılıp azcık eşim gelene kadar kestiricem inşallah , ayy anam ayyy ayyy :)) çok yorgunum :))
 
Kızlar Max30' un iki aylık programını bitirdim çok şükür :KK73::rolleyes: Aslında bugün son gün esneme programı Pulse yapmam gerekiyordu ama esdi ve INSANITY' ye başlamış buldum kendimi :confused:
Ve Insanıty 1. Ay 1. Gün PLYOMETRIC CARDIO CIRCUIT 45 dakika tamamdır :KK71:( Normalde ilk başlıyanlar bir kerelik fit test yapıp başlıyor , ben daha önceden yapmış olduğumdan gerek duymadım atladım :) )
Max30' a göre hareketler daha basit ama süre olarak uzun olduğundan genede çok yorucuydu ter su içinde yüzüm mosmor oldu resmen :)) Normalde P90x ile hybrit çalışma yapmayı istiyorum.. Takvimini bulayım düzenliycem bakalım..
 
Kızlar Max30' un iki aylık programını bitirdim çok şükür :KK73::rolleyes: Aslında bugün son gün esneme programı Pulse yapmam gerekiyordu ama esdi ve INSANITY' ye başlamış buldum kendimi :confused:
Ve Insanıty 1. Ay 1. Gün PLYOMETRIC CARDIO CIRCUIT 45 dakika tamamdır :KK71:( Normalde ilk başlıyanlar bir kerelik fit test yapıp başlıyor , ben daha önceden yapmış olduğumdan gerek duymadım atladım :) )
Max30' a göre hareketler daha basit ama süre olarak uzun olduğundan genede çok yorucuydu ter su içinde yüzüm mosmor oldu resmen :)) Normalde P90x ile hybrit çalışma yapmayı istiyorum.. Takvimini bulayım düzenliycem bakalım..
Fit testin bir özelliği var, normal bir egzersiz programından ziyade sınav gibi bir çalışma o. Programa başlamadan önce yaptığınız her tekrarı not almanız gerekiyor. Insanity'e 1 ay devam ettikten sonra da fit testi tekrar ediyorsunuz ki nerden nereye gelmişsiniz, ne kadar gelişmiş ve ne kadar tekrar arttırmışsınız, onu ölçüyorsunuz. O sizin karneniz, gelişim raporunuz gibi yani. Kesinlikle atlamamanızı tavsiye ederim. Programa başlamadan önce çekilen ve sonrasıyla karşılaştırılan vücut fotoğrafları gibi; fit test de sizin bedeninizin ne kadar güçlendiğinin, dayanıklılığının ne kadar arttığının kanıtı olacak.

Hybridin P90x classic'ten farkı yok, Pylometrics denen zor zıplama antrenmanın yerine Hiit ağırlıklı Insanity Pylometric Cardio konulmuş. Bir de P90x Kenpo yerine Pure Cardio eklenmiş. Kenpo daha eğlenceli ve beni çok daha terletti, Insanity Pure Cardio kadar kalbimi yormadı üstelik. Pylo ise cidden zor; ters bir harekette sırt ağrısı yapabilecek hareketler var içinde.

P90x classic bir muscle definition programıdır, kas belirginliğini arttırır. Bir süredir başladığım için anlatabilirim. Zayıflamayı ise Insanity yapar. Hybrid ise bu ikisinin birleşimidir ama daha çok kas belirginliğini keskinleştirmek isteyen erkeklerce yapılıyor, tercih bu yönde. Amaç zayıflamaksa, HiiT kralı Insanity'dir. Hızlı kilo vermede etkilidir.

P90x Muscle confusion denen kas şaşırtması felsefesini uygularken Insanity Max Interval Training yapar. Insanity çok daha zordur, çok daha terletir ve kardiyo ağırlıklıdır. Direkt yağlara hücum eder. P90x ise (classic versiyonundan bahsediyorum) bol bol kas çalıştırması, ağırlık ve barfiks egzersizi içerir. Kas oranını arttırıp günlük kalori ihtiyacının artmasını sağlar yani. Insanity ise kalori açığını arttırır, vücudun yağ harcamasını sağlar.

Tavsiyem fit bir vücudunuz yoksa Insanity'i tercih etmenizdir, Hybrid'den daha hızlı kilo verdirir. Ama fitseniz, kas oranı arttırma planınız varsa ve iyi bir beslenme planına uyabilecekseniz; Hybrid veya P90x classic iyi bir seçenektir.

Bir de P90x'in lean denen zayıflama versiyonu var. Classic'e göre daha kolay, kardiyo oranı fazla. İnsanity kadar yorucu değil, p90x'e başlamak için ideal. P90x'te classic yapanlar chest and back (sırt ve göğüs) antrenmanıyla başlarlar; bu antrenman 200'e yakın şınav ve barfiks içerir. Ama Lean denen daha kolay versiyon core synergistics ile başlar, daha tempolu ve karın merkezlidir.

Umarım bilgilendirici olmuştur. Birkaç haftadır her iki program hakkında da metinler okuyup vaatlerini karşılaştırdım, kullanıcı yorumlarını alt üst etmekle kalmadım, denedim de. Her türlü sorunuza yardımcı olabilirim. Ancak her iki program da sağlam bir beslenme diyeti ile geliyor, diyete uyarsanız sonuçları çok daha hızlı alırsınız. Üstelik vücudun bu koşturmacayı kaldırabilmesi için kesinlikle iyi beslenmesi şart.
 
Fit testin bir özelliği var, normal bir egzersiz programından ziyade sınav gibi bir çalışma o. Programa başlamadan önce yaptığınız her tekrarı not almanız gerekiyor. Insanity'e 1 ay devam ettikten sonra da fit testi tekrar ediyorsunuz ki nerden nereye gelmişsiniz, ne kadar gelişmiş ve ne kadar tekrar arttırmışsınız, onu ölçüyorsunuz. O sizin karneniz, gelişim raporunuz gibi yani. Kesinlikle atlamamanızı tavsiye ederim. Programa başlamadan önce çekilen ve sonrasıyla karşılaştırılan vücut fotoğrafları gibi; fit test de sizin bedeninizin ne kadar güçlendiğinin, dayanıklılığının ne kadar arttığının kanıtı olacak.

Hybridin P90x classic'ten farkı yok, Pylometrics denen zor zıplama antrenmanın yerine Hiit ağırlıklı Insanity Pylometric Cardio konulmuş. Bir de P90x Kenpo yerine Pure Cardio eklenmiş. Kenpo daha eğlenceli ve beni çok daha terletti, Insanity Pure Cardio kadar kalbimi yormadı üstelik. Pylo ise cidden zor; ters bir harekette sırt ağrısı yapabilecek hareketler var içinde.

P90x classic bir muscle definition programıdır, kas belirginliğini arttırır. Bir süredir başladığım için anlatabilirim. Zayıflamayı ise Insanity yapar. Hybrid ise bu ikisinin birleşimidir ama daha çok kas belirginliğini keskinleştirmek isteyen erkeklerce yapılıyor, tercih bu yönde. Amaç zayıflamaksa, HiiT kralı Insanity'dir. Hızlı kilo vermede etkilidir.

P90x Muscle confusion denen kas şaşırtması felsefesini uygularken Insanity Max Interval Training yapar. Insanity çok daha zordur, çok daha terletir ve kardiyo ağırlıklıdır. Direkt yağlara hücum eder. P90x ise (classic versiyonundan bahsediyorum) bol bol kas çalıştırması, ağırlık ve barfiks egzersizi içerir. Kas oranını arttırıp günlük kalori ihtiyacının artmasını sağlar yani. Insanity ise kalori açığını arttırır, vücudun yağ harcamasını sağlar.

Tavsiyem fit bir vücudunuz yoksa Insanity'i tercih etmenizdir, Hybrid'den daha hızlı kilo verdirir. Ama fitseniz, kas oranı arttırma planınız varsa ve iyi bir beslenme planına uyabilecekseniz; Hybrid veya P90x classic iyi bir seçenektir.

Bir de P90x'in lean denen zayıflama versiyonu var. Classic'e göre daha kolay, kardiyo oranı fazla. İnsanity kadar yorucu değil, p90x'e başlamak için ideal. P90x'te classic yapanlar chest and back (sırt ve göğüs) antrenmanıyla başlarlar; bu antrenman 200'e yakın şınav ve barfiks içerir. Ama Lean denen daha kolay versiyon core synergistics ile başlar, daha tempolu ve karın merkezlidir.

Umarım bilgilendirici olmuştur. Birkaç haftadır her iki program hakkında da metinler okuyup vaatlerini karşılaştırdım, kullanıcı yorumlarını alt üst etmekle kalmadım, denedim de. Her türlü sorunuza yardımcı olabilirim. Ancak her iki program da sağlam bir beslenme diyeti ile geliyor, diyete uyarsanız sonuçları çok daha hızlı alırsınız. Üstelik vücudun bu koşturmacayı kaldırabilmesi için kesinlikle iyi beslenmesi şart.
Canım benim zahmet edip çok bilgilendirici ve açıklayıcı yazmışsın teşekkür ederim :)
Fit testi her iki ay başlangıcında da var biliyorum canım ben Hybrite başlıyayım düşüncesinde olduğumdan atlamışdım ki daha önce yaptığımda epey iyiydim yani :) son birkaç tanesini eksik yapıyordum belki ondan gerek duymadım, bide biran önce programa başlıyım da devamı gelsin düşüncesiyle :) ama ikinci ayı yaparım muhtemelen..

Leithiacığım aslında benim öncelikle kesinlikle kilo vermem lazım, Tr' den dönüşde acayip kilo aldım bu sabah hatta 78,400 çıkdım :KK43: birazı ödem tabii iki gün önce 77,700 düm..

Şimdi kas yoğunluğunu arttırmayı elbette ki istiyorum ama yağlarım varken fazlada kaslanmak iyi değil ama o derece kas yapabileceğimi sanmıyorum sende biliyorsun ki biz bayanların kas yapması kolay iş değil..

Tr' ye gitmeden önce max ardına p90x3 maass ağırlık çalışmasını eklemişdim ve inanırmısın 3,4 gündeki incelmem ve sıkılaşmam müthişdi, o nedenle aslında kardio ve Agırlık karışık gidip denemek istiyorum.. Senin dediğin aslında çok mantıklı, ağırlığın etkisini denememiş olsam kesinlikle bu kiloyla sadece Insanıty yaprdım..

En azından bir süre belki bir 15 gün falan Hybrit denemek istiyorum etkilerini görmek için baktım olmuyor istediğim sonuçları alamıyorum, o zaman senin dediğin gibi sadece Insanıty yapar, ideal kiloma yakın hybrite geçerim diye düşünüyorum, sence yanlış mı düşünüyorum ???
 
Canım benim zahmet edip çok bilgilendirici ve açıklayıcı yazmışsın teşekkür ederim :)
Fit testi her iki ay başlangıcında da var biliyorum canım ben Hybrite başlıyayım düşüncesinde olduğumdan atlamışdım ki daha önce yaptığımda epey iyiydim yani :) son birkaç tanesini eksik yapıyordum belki ondan gerek duymadım, bide biran önce programa başlıyım da devamı gelsin düşüncesiyle :) ama ikinci ayı yaparım muhtemelen..

Leithiacığım aslında benim öncelikle kesinlikle kilo vermem lazım, Tr' den dönüşde acayip kilo aldım bu sabah hatta 78,400 çıkdım :KK43: birazı ödem tabii iki gün önce 77,700 düm..

Şimdi kas yoğunluğunu arttırmayı elbette ki istiyorum ama yağlarım varken fazlada kaslanmak iyi değil ama o derece kas yapabileceğimi sanmıyorum sende biliyorsun ki biz bayanların kas yapması kolay iş değil..

Tr' ye gitmeden önce max ardına p90x3 maass ağırlık çalışmasını eklemişdim ve inanırmısın 3,4 gündeki incelmem ve sıkılaşmam müthişdi, o nedenle aslında kardio ve Agırlık karışık gidip denemek istiyorum.. Senin dediğin aslında çok mantıklı, ağırlığın etkisini denememiş olsam kesinlikle bu kiloyla sadece Insanıty yaprdım..

En azından bir süre belki bir 15 gün falan Hybrit denemek istiyorum etkilerini görmek için baktım olmuyor istediğim sonuçları alamıyorum, o zaman senin dediğin gibi sadece Insanıty yapar, ideal kiloma yakın hybrite geçerim diye düşünüyorum, sence yanlış mı düşünüyorum ???
Tabii. Ben bu konuda insanın kendi sınırlarını ve kendi zevkini kendisi belirlemesi taraftarıyım. Programları farklı kişiler, farklı sonuçlar alabiliyor. 130 kilo olan arkadaşım Insanity ile günde yarım kilo vererek haftada 5 kilo vere vere kısa zamanda 100 kiloya düşmüştü, yani kilolarına rağmen bu programı yapabilmişti. Bense aynı programı yapamadım, kas çalışmasından daha çok keyif alıyorum ve çok hızlı kardiyoyu kaldıramadım. İnsanın sevdiği, zevk aldığı sporu yapması sürekliliği de getiriyor.

Bahsettiğim de oydu aslında, Hybrid daha çok erkeklere yönelik kas çalışmasıdır. Kas çalışmasından keyif almıyorsanız hybrid size uygun gelmeyecektir. İlk gün barfiks ve şınav ile başlıyor, üçüncü gün ağırlıkla kol çalışması yapıyorsunuz, 5. gün ise barfiks ile birlikte bacak çalışması var. Yine de deneyin, belki de hoşunuza gider.
 
Tabii. Ben bu konuda insanın kendi sınırlarını ve kendi zevkini kendisi belirlemesi taraftarıyım. Programları farklı kişiler, farklı sonuçlar alabiliyor. 130 kilo olan arkadaşım Insanity ile günde yarım kilo vererek haftada 5 kilo vere vere kısa zamanda 100 kiloya düşmüştü, yani kilolarına rağmen bu programı yapabilmişti. Bense aynı programı yapamadım, kas çalışmasından daha çok keyif alıyorum ve çok hızlı kardiyoyu kaldıramadım. İnsanın sevdiği, zevk aldığı sporu yapması sürekliliği de getiriyor.

Bahsettiğim de oydu aslında, Hybrid daha çok erkeklere yönelik kas çalışmasıdır. Kas çalışmasından keyif almıyorsanız hybrid size uygun gelmeyecektir. İlk gün barfiks ve şınav ile başlıyor, üçüncü gün ağırlıkla kol çalışması yapıyorsunuz, 5. gün ise barfiks ile birlikte bacak çalışması var. Yine de deneyin, belki de hoşunuza gider.
Daha evvelden Insanıty yapmışdım ilk hafta ve ikinci ay iklk haftasını .. Sonrasında Max' a geçmişdim.. Kesinlikle Max da hareketler daha zor ve tempo daha hızlı ama Insanıty' de hareketlerin süresi daha fazla ve çok fazla yorucu .. Kardio çalışmalarını seviyorum ben bundan yana bir sıkıntım yok ama ağırlık da eklesem iyi olacak düşüncesi hep var :)
Vücuduma da ağırlık çalışması etkili geldi kısa süre de olsa bunu deneyimledim, bakalım bir süre böyle hybrit ya da sabah ınsanıty akşam p90x şeklinde bi deneyim :)
Şimdi kafam gene karışdı ya :) acaba sabah ınsanıty akşam p90x şeklinde mi gitsem bilemedim :) bakalım kafama ne esecek bugün, önce şu işlerimin yoğunluğunu bir halledeyim sporuma rahat vakit ayırabileyim bi rayına oturturum sanırım :) sen p90x mi yapıyorsun canım ??
 
Daha evvelden Insanıty yapmışdım ilk hafta ve ikinci ay iklk haftasını .. Sonrasında Max' a geçmişdim.. Kesinlikle Max da hareketler daha zor ve tempo daha hızlı ama Insanıty' de hareketlerin süresi daha fazla ve çok fazla yorucu .. Kardio çalışmalarını seviyorum ben bundan yana bir sıkıntım yok ama ağırlık da eklesem iyi olacak düşüncesi hep var :)
Vücuduma da ağırlık çalışması etkili geldi kısa süre de olsa bunu deneyimledim, bakalım bir süre böyle hybrit ya da sabah ınsanıty akşam p90x şeklinde bi deneyim :)
Şimdi kafam gene karışdı ya :) acaba sabah ınsanıty akşam p90x şeklinde mi gitsem bilemedim :) bakalım kafama ne esecek bugün, önce şu işlerimin yoğunluğunu bir halledeyim sporuma rahat vakit ayırabileyim bi rayına oturturum sanırım :) sen p90x mi yapıyorsun canım ??
Şunu baştan uyarayım, günde 1 saat spor fazlasıyla yeterli. İki program üst üsteyi kaslı fit adamlar bile yapmıyor. Unutmayın, aşırı yüklenme sonucunda mutlaka sürantrenman yaşarsınız. Bu sporları kaldırmak için günde en az 3000 kalori tüketmeniz gerekiyor. Aşırı sporun faydası yok, zararı var. Kas erimesi bir yana, vücudu strese sokar ve kilo verimini durdurur; yeterli de beslenmiyorsanız pes ettirir. Bir hafta gazla gidersiniz, belki iki, ama üçüncü hafta vücut öyle bir iflas eder ki en az 2 hafta spordan uzak kalırsınız. Bana güvenmiyorsanız yine de deneyin, sabah P90X akşam İnsanity yapın ama bir süre sonra kolunuzu kaldırmaya haliniz kalmayacaktır (başıma geldiğinden biliyorum). Üstelik çok spor yapınca çok zayıflama diye bir olay yok, esas sır diyet kısmında. Unutmayın, fit bir vücudun sırrına vakıf olmak için diyet %70, spor %30 etkilidir.

Madem her ikisini de deneme planınız var; bir hafta birini, bir hafta ötekini deneyin; karar verdiğiniz ile devam edin ve sonuna kadar programı bırakmayın. Insanity 60 günlük, P90X 90 günlüktür; bu süre boyunca yapılmazlarsa sonuç vermezler.

Ben şu an P90X classic versiyondayım, ancak ikinci günün Pylo'su yerine Insanity Pylo yapıyorum. P90X'in ikinci günü ağır geldi bana. İlk gününde de barfiksim olmadığından şınav ve ters şınav yapıyorum ama barfiks kadar etkili olmuyor.
 
Şunu baştan uyarayım, günde 1 saat spor fazlasıyla yeterli. İki program üst üsteyi kaslı fit adamlar bile yapmıyor. Unutmayın, aşırı yüklenme sonucunda mutlaka sürantrenman yaşarsınız. Bu sporları kaldırmak için günde en az 3000 kalori tüketmeniz gerekiyor. Aşırı sporun faydası yok, zararı var. Kas erimesi bir yana, vücudu strese sokar ve kilo verimini durdurur; yeterli de beslenmiyorsanız pes ettirir. Bir hafta gazla gidersiniz, belki iki, ama üçüncü hafta vücut öyle bir iflas eder ki en az 2 hafta spordan uzak kalırsınız. Bana güvenmiyorsanız yine de deneyin, sabah P90X akşam İnsanity yapın ama bir süre sonra kolunuzu kaldırmaya haliniz kalmayacaktır (başıma geldiğinden biliyorum). Üstelik çok spor yapınca çok zayıflama diye bir olay yok, esas sır diyet kısmında. Unutmayın, fit bir vücudun sırrına vakıf olmak için diyet %70, spor %30 etkilidir.

Madem her ikisini de deneme planınız var; bir hafta birini, bir hafta ötekini deneyin; karar verdiğiniz ile devam edin ve sonuna kadar programı bırakmayın. Insanity 60 günlük, P90X 90 günlüktür; bu süre boyunca yapılmazlarsa sonuç vermezler.

Ben şu an P90X classic versiyondayım, ancak ikinci günün Pylo'su yerine Insanity Pylo yapıyorum. P90X'in ikinci günü ağır geldi bana. İlk gününde de barfiksim olmadığından şınav ve ters şınav yapıyorum ama barfiks kadar etkili olmuyor.
Ayy evt ya, uyardığın için sağol Leithiacığım, bildiğimiz şey fazla spor yapmanın gereksizliği ve hatta zararları ama sanırım telaşdan bazen gözden kaçırıyoruz..
Yakabildiğime kanaat getirsem 3000 kaloriyi rahat doldururm ben ona şüphen olmasın da :) işde o iştahı frenlemek zor sonrasında :) ben en iyisi 1 saatte kalayım spor süresi olarak canım dediğin gibi :)
Başdan bir heves başlayıp yarım bırakmayım, ki yarım işleri sevmeyen biriyimdir, sonucunu görene kadar inşallah devam edebilirim.. Önümüz Ramazan bide onuda hesap etmek lazım.. Panik olmadan sakince gidicez artık :)
Barfiks yerine direnç lastiği kullanmayı düşünmedin mi canım, ben öyle düşünüyorum ..
 
Ayy evt ya, uyardığın için sağol Leithiacığım, bildiğimiz şey fazla spor yapmanın gereksizliği ve hatta zararları ama sanırım telaşdan bazen gözden kaçırıyoruz..
Yakabildiğime kanaat getirsem 3000 kaloriyi rahat doldururm ben ona şüphen olmasın da :) işde o iştahı frenlemek zor sonrasında :) ben en iyisi 1 saatte kalayım spor süresi olarak canım dediğin gibi :)
Başdan bir heves başlayıp yarım bırakmayım, ki yarım işleri sevmeyen biriyimdir, sonucunu görene kadar inşallah devam edebilirim.. Önümüz Ramazan bide onuda hesap etmek lazım.. Panik olmadan sakince gidicez artık :)
Barfiks yerine direnç lastiği kullanmayı düşünmedin mi canım, ben öyle düşünüyorum ..
Taşı delen suyun gücü değil, sürekliliğidir. Sürekli devam edemeyeceğiniz bir rutine sokmayın kendinizi, günde 1 saat fazlasıyla yeterli ve fazlasıyla etkili.

Direnç lastiğim de yok, almayı düşünüyorum. Ama barfiksin çalıştırdığı gibi sırtı çalıştırmıyor lastik, farklı kas noktalarına etki ediyorlar. Bakalım, uygun fiyatlı bir tane edineceğim mümkünse.
 
Taşı delen suyun gücü değil, sürekliliğidir. Sürekli devam edemeyeceğiniz bir rutine sokmayın kendinizi, günde 1 saat fazlasıyla yeterli ve fazlasıyla etkili.

Direnç lastiğim de yok, almayı düşünüyorum. Ama barfiksin çalıştırdığı gibi sırtı çalıştırmıyor lastik, farklı kas noktalarına etki ediyorlar. Bakalım, uygun fiyatlı bir tane edineceğim mümkünse.
Aynen öyle canım süreklilik önemli sporda, hızlı gidip bırakmak yerine az öz yararlı olanı hedeflemek lazım..
Direnç lastiği P90x3 çalışmasında kullanan bayanın gögüs kaslarını aşikar çalıştırdığına şahit oldum, bence bayanlar için mükemmel diye düşünüyorum.. Sen ağırlık olarak kaç kg kullanıyorsun canım?? Benimde lastik ve bir kaç ağırlık siparişi vermem lazım, işlerden araştıramadım henüz..
 
Aynen öyle canım süreklilik önemli sporda, hızlı gidip bırakmak yerine az öz yararlı olanı hedeflemek lazım..
Direnç lastiği P90x3 çalışmasında kullanan bayanın gögüs kaslarını aşikar çalıştırdığına şahit oldum, bence bayanlar için mükemmel diye düşünüyorum.. Sen ağırlık olarak kaç kg kullanıyorsun canım?? Benimde lastik ve bir kaç ağırlık siparişi vermem lazım, işlerden araştıramadım henüz..
İşte lastik göğüs için uygun, hatta lastikle daha iyi sonuç aldığınız hareketler de fazla. Ama barfikste asılma ve çekme esnasında omuz ve özellikle sırt çok iyi çalışıyor. Çünkü kollarınız direnç lastiği gibi sadece lastiğe karşı çalışmıyor, tüm gövde ağırlığını taşıyorlar. Bu da kolların daha çabuk güçlenmesini sağlıyor. Üstelik barfiks çekmek için core denen merkez karın kısmını kasmak gerekiyor, o da karın çalıştırmasına fazladan katkı sağlıyor. Lastik elbette etkili olabilir, yeterli de olur mutlaka. Ama aklımda barfiks var benim bu sebepler yüzünden; ayrıca barfiks hareketinin alternatifini lastik ile uygularken lastiği kapı üstüne asmaya da güvenemiyorum.

Ağırlık olarak başta 2 tane 1 kg ile başladım. Şimdi 3 kilo ile çalışıyorum. Kollar ne yazık ki barfiks gibi tüm gövde ağırlığı ile beraber çalışmadığı için yeterince güçlü değil. Elde ağırlıkla kolları yana açıp indirdiğimiz harekette fazla kilo kullanmamayı öğütlüyor Tony Horton, o yüzden o harekette 1 kilo bile fazlasıyla yetiyor bana; ancak triceps çalışırken 2-3 kilo kullanıyorum. Sıkılaşmak için çok tekrar (12-16) ve az ağırlık yeterli. Kas şişirmeye gidecekseniz 5 kg civarı ağırlıkla az tekrar (6-8) yaptırıyor Tony Horton.
 
Şunu baştan uyarayım, günde 1 saat spor fazlasıyla yeterli. İki program üst üsteyi kaslı fit adamlar bile yapmıyor. Unutmayın, aşırı yüklenme sonucunda mutlaka sürantrenman yaşarsınız. Bu sporları kaldırmak için günde en az 3000 kalori tüketmeniz gerekiyor. Aşırı sporun faydası yok, zararı var. Kas erimesi bir yana, vücudu strese sokar ve kilo verimini durdurur; yeterli de beslenmiyorsanız pes ettirir. Bir hafta gazla gidersiniz, belki iki, ama üçüncü hafta vücut öyle bir iflas eder ki en az 2 hafta spordan uzak kalırsınız. Bana güvenmiyorsanız yine de deneyin, sabah P90X akşam İnsanity yapın ama bir süre sonra kolunuzu kaldırmaya haliniz kalmayacaktır (başıma geldiğinden biliyorum). Üstelik çok spor yapınca çok zayıflama diye bir olay yok, esas sır diyet kısmında. Unutmayın, fit bir vücudun sırrına vakıf olmak için diyet %70, spor %30 etkilidir.

Madem her ikisini de deneme planınız var; bir hafta birini, bir hafta ötekini deneyin; karar verdiğiniz ile devam edin ve sonuna kadar programı bırakmayın. Insanity 60 günlük, P90X 90 günlüktür; bu süre boyunca yapılmazlarsa sonuç vermezler.

Ben şu an P90X classic versiyondayım, ancak ikinci günün Pylo'su yerine Insanity Pylo yapıyorum. P90X'in ikinci günü ağır geldi bana. İlk gününde de barfiksim olmadığından şınav ve ters şınav yapıyorum ama barfiks kadar etkili olmuyor.
Ayy maalesef ben sporu artırıp yememi de kesince kilo vermem hızlanacağına arka arkaya hasta oldum:KK43: dediğin çok doğruymuş bizzat yaşayıp gördüm
 
İşte lastik göğüs için uygun, hatta lastikle daha iyi sonuç aldığınız hareketler de fazla. Ama barfikste asılma ve çekme esnasında omuz ve özellikle sırt çok iyi çalışıyor. Çünkü kollarınız direnç lastiği gibi sadece lastiğe karşı çalışmıyor, tüm gövde ağırlığını taşıyorlar. Bu da kolların daha çabuk güçlenmesini sağlıyor. Üstelik barfiks çekmek için core denen merkez karın kısmını kasmak gerekiyor, o da karın çalıştırmasına fazladan katkı sağlıyor. Lastik elbette etkili olabilir, yeterli de olur mutlaka. Ama aklımda barfiks var benim bu sebepler yüzünden; ayrıca barfiks hareketinin alternatifini lastik ile uygularken lastiği kapı üstüne asmaya da güvenemiyorum.

Ağırlık olarak başta 2 tane 1 kg ile başladım. Şimdi 3 kilo ile çalışıyorum. Kollar ne yazık ki barfiks gibi tüm gövde ağırlığı ile beraber çalışmadığı için yeterince güçlü değil. Elde ağırlıkla kolları yana açıp indirdiğimiz harekette fazla kilo kullanmamayı öğütlüyor Tony Horton, o yüzden o harekette 1 kilo bile fazlasıyla yetiyor bana; ancak triceps çalışırken 2-3 kilo kullanıyorum. Sıkılaşmak için çok tekrar (12-16) ve az ağırlık yeterli. Kas şişirmeye gidecekseniz 5 kg civarı ağırlıkla az tekrar (6-8) yaptırıyor Tony Horton.
Barfiks imkanı olan için kesinlikle direnç lastiğine göre daha faydalı dediğin gibi canım ama evde kuramıyacaklara alternatif lastik oda iyi :)
Bende ağırlık çalışırsam en fazla 5 kg ma çıkmak niyetindeyim, daha fazla ağırlığın kadınlarda rahim sarkmasına neden olacağını okumuşdum tırsdım açıkcası, başıma iş almıyım dedim :)

Bugünkü yazışmalarımız doğrultusunda, sadece Insanity yapma kararı aldım canım, önceden 70 kiloya düşünce p90x yaparım diyordum bu ayrıntıyı unutmuşum, hatırlatmış olman çok iyi oldu canım teşekkürler tekrar .

Ama arada ağırlık çalışması eklemek niyetindeyim bu yarım saat süren p90x3 maass mı olur yoksa başka birşey mi bakalım ilerde karar vericem , ınsanity' i bir düzene koyayım inş :)

Senin önerin var mı canım bu konuda ??
 
Kızlar az evvel Insanity 1. Ay 1. Hafta 2. Gün programı CARDIO POWER& RESISTANCE bitti , toplamda 40 dakikaydı, gene çok terledim .. Yer hareketleri fazla yok bunda :) daha çok bacak çalıştırıyor ama bacak kaslarımız uzun olduğundan tüm vücuda etki ediyor.. Yağlar şıp şıp erisin gitsin inşallah :)) Farkettimde iki gündür gene cildim bebeksi oldu bi güzelleşdi :) Spor her bakımdan faydalı :)
 
X