Insanity Max30 günlüğüm

Barfiks imkanı olan için kesinlikle direnç lastiğine göre daha faydalı dediğin gibi canım ama evde kuramıyacaklara alternatif lastik oda iyi :)
Bende ağırlık çalışırsam en fazla 5 kg ma çıkmak niyetindeyim, daha fazla ağırlığın kadınlarda rahim sarkmasına neden olacağını okumuşdum tırsdım açıkcası, başıma iş almıyım dedim :)

Bugünkü yazışmalarımız doğrultusunda, sadece Insanity yapma kararı aldım canım, önceden 70 kiloya düşünce p90x yaparım diyordum bu ayrıntıyı unutmuşum, hatırlatmış olman çok iyi oldu canım teşekkürler tekrar .

Ama arada ağırlık çalışması eklemek niyetindeyim bu yarım saat süren p90x3 maass mı olur yoksa başka birşey mi bakalım ilerde karar vericem , ınsanity' i bir düzene koyayım inş :)

Senin önerin var mı canım bu konuda ??
Ben yine etkimde kalmayın, kendi kararınızı verin derim. İçinizde kalmasın, olay o programı sevmekten geçiyor. Şahsen ben Insanity'i fazla hızlı buluyorum, P90X daha yavaş ve kas odaklı olduğu için hoşuma gitti. Başkası da Insanity'nin hızlı sürükleyici ve eğlenceli ritminden keyif alabilir. Amaç, faydalı olması ve kesinlikle bıktırmaması. Insanity'den keyif almazsanız P90x'e de şans verin. P90X'in tek eleştirilecek yanı, ağırlık lastik barfiks gibi gereçler olmadan tam verimli olamaması.

P90x3 30 dakikalık kısalıkta olduğu için Insanity Max 30 gibi size uygun gelebilir. P90X'in minimum programı 50 dakika, en uzun süren yoga programı ise bir buçuk saat uzunlukta.

Rahim sarkması iddiasını ilk kez duyuyorum, bence doğru değildir. İlk seferde fazla ağırlıkla başlayanlarda böyle bir sorun meydana gelebilir belki ama ağırlığı yavaş yavaş arttıran sporcu kadınlar arasında 12 kilo ile çalışan bile gördüm. (Hatta P90X'te 8 kilo ile çalışıyor Dreya)
 
Ben yine etkimde kalmayın, kendi kararınızı verin derim. İçinizde kalmasın, olay o programı sevmekten geçiyor. Şahsen ben Insanity'i fazla hızlı buluyorum, P90X daha yavaş ve kas odaklı olduğu için hoşuma gitti. Başkası da Insanity'nin hızlı sürükleyici ve eğlenceli ritminden keyif alabilir. Amaç, faydalı olması ve kesinlikle bıktırmaması. Insanity'den keyif almazsanız P90x'e de şans verin. P90X'in tek eleştirilecek yanı, ağırlık lastik barfiks gibi gereçler olmadan tam verimli olamaması.

P90x3 30 dakikalık kısalıkta olduğu için Insanity Max 30 gibi size uygun gelebilir. P90X'in minimum programı 50 dakika, en uzun süren yoga programı ise bir buçuk saat uzunlukta.

Rahim sarkması iddiasını ilk kez duyuyorum, bence doğru değildir. İlk seferde fazla ağırlıkla başlayanlarda böyle bir sorun meydana gelebilir belki ama ağırlığı yavaş yavaş arttıran sporcu kadınlar arasında 12 kilo ile çalışan bile gördüm. (Hatta P90X'te 8 kilo ile çalışıyor Dreya)
Yok canım etkide kalmak değilde mantık işi diyelim, kilolarımdan kurtulmadan kas yoğunluğu arttırmaya girişmemek lazım.. Bunu hatırlattın bana o nedenle Insanity dedim.. Ama bi gün p90x de mutlaka yapıp programı bitirmek istiyorum inşallah :)
Insanity evet hızlı çok ama Max' dan alışık olduğum için zorlanıyorum evet ama zevk alarak eğlenerek yapıyorum o nedenle devam edebilirim inşallah tatlım :)

Ağırlık kaldırma olayı belli bir kilodan sonra riskli olabilir biz amatör bayanlar için belki.. İnternette yazılara rastladım rahim sarkması yaşatıyor diye ama bu herkesde olacak diye bişey değil tabii birde tahminim 20 kg üstü ağırlıklarda falan olabilir, bir de doğum yapmış kadınlar için bu daha çok geçerli, şu pelvis kaslarını güçlendirmeyi aslında öğrenmemiz lazım , belki o konuyada bir el atarsın tatlım :)
 
Sonunda sporumu yapabildim yaa :))
INSANITY 1. Ay 1. Hafta 3. Gün CARDIO RECOVERY tamamdır..33 dk lık esneme ve yoğa programıydı, ama bacaklarımın canına okudu ya, gene ter su içinde kaldım yani :))
 
Kızlar INSANITY 1. Ay 1. Hafta 5. Gün POLYOMETRIC CARDIO CIRCUIT ' ı bitirdim. mosmor oldu yüzüm gene..
 
Dün , INSANITY' nin ilk gün programı FIT TEST' i yaptım. İlk gün daha önceden yaptım test niteliğinde yapıyorum nasılsa diye atlamışdım ama Leithia sagolsun Tabata özelliğinde olduğundan yapılmasında fayda var demişdi ve hafta günümde eksik kalmasın diye yaptım.

26 dk idi hareketleri 1 dk boyunca yapıyorsunız, yapabilirliğinizi test ediyorsunuz, 3 hareketi sonuna kadar yaptım kalan 5, 6 hareketi de son 15 ve 10 sn kalana kadar yapabildim, bana göre performansım gayet iyiydi , tabiki yorucuydu :)
Bugün Rest yani dinlenme günüm :))
 
INSANITY 1. Ay 2. Hafta 1. Gün CARDIO POWER &RECIDANS yaptım , 40 dk idi çok beğendim zorlayıcı ama etkileyiciydi.. MAX30 Power 1. Ay hareketlerinden vardı , hani şu kafa üstü şınav çekme falan :))
 
Kızlar şimdi INSANITY 1. Ay 2. Hafta 2. Gün PURE CARDIO' yu tamamladım.. Ayy çok yorucuydu son on dakikasında dinlene dinlene yapmak zorunda kaldım 40 dk. Sırf kardio çalışmasıydı, 5 dak program içinde esneme 3 dk soğuma ...
 
Evet sporumuda yaptım :) temizlik yapıp yorgun olmama rağmen :)
INSANITY 1. Ay 2. Hafta 3 . Gün PLYOMETRIC CARDIO CIRCUIT tamamdır. Başdan zorla başladım ama yaparken açıldım gayet iyi geçdi :)
42 dk süreli sırf kardio çalışmasıydı ( esneme hareketi 6 dk, 3 dk soğuma )
Normalde 869 cal harcanıyormuş ama ben o kadar harcamamışımdır ama yarısından fazla harcadığım kesin :)
 
Evet canlarım INSANITY 1. Ay 2. Hafta 4. Gün CARDIO RECOVERY 32 dakikalık esneme programı canıma okumuş bulunuyor, öncesinde de 16 dk CARDIO ABS yapmışdım karın çalıştırıyor toplamda 48 dk oldu
Recovery için 422 calori harcatıyor deniyor
Abs' yi bilmiyorum :) hemen hemen hepsini yaptığıma göre yaktığım kalori en azından toplamda 400' ü bulmuştur diye düşünüyorum..

Insanity başladığım günden beri tabii kiloda veriyorum, vücudum incelmeye şeklim dik ve güzel olmaya başladı.. Sırtımda kalan tek kat o kadar inceldi ki varla yok arasında , program sonrasında müthiş değişimler benim bekliyor sanırım :)
Ha belirtmeden geçmeyim göbek ortası ve yanlardaki çizgilerim tekrar çıkdı :))
Ortadaki yağlar da gitti mi süper olacak , programdaki kızların karın kasları gibi karnım olmasını istiyorum anacıklarım sıkı ve six packli :)))
 
Kızlar bugün kendimi cezalandırıp ananas günü yaptım . Yogun ve dışarda geçen bir gün oldu..
Eve geldiğimde hem aç hem halsizdim :)
Saat 18:45 de sporumu yaptım .
Spor öncesi 2 tane oopsies ekmekciğimden yedim zaten yumurta ve ananas detoxunda ekmek ya da yumurtaya izin varmış bazı listelerde.. Yoksa mecalim olmayacakdı sanki.. Spora zorla başladım başlayınca yorgunluk halsizlik falan kalmadı :)

INSANITY 1. Ay 2. Hafta 5. Gün CARDIO POWER &RECIDANS bitirdim.. Bu yorgunluğa göre fena sayılmazdım yani :)
872 cal yakıldığı söyleniyor, heralde yarısını tutturmuşumdur:) birde Esneme hareketlerinde ben çok fazla terliyorum çok ilginç resmen terlerim damlıyor, hoplayıp zıplarken o kadar terlemiyorum :))
 
Evet INSANITY 1. Ay 2. Hafta 6. Gün programı PURE CARDIO tamamdır :) yeni ayakkabılarımla daha fazla zıpladım daha bir rahat oldu sanki psikolik mi bilmem :))
801 cal yakılıyormuş :)) toplamda 38 dk sürüyor..
Yeni spor aletlerimi denedim sonrasında , lastikle 30 hareket
Yerde 15 şınav şınav aletiyle
Barfiks çekmeye çalışdım ama yapamıyorum ya ancak zıplarsam oluyor, eşimde zıplamaman lazım diyor.. Sanırım sandelyede yapıcam normalini yapmam daha çok zor görünüyor :))

Yarın dinlenme günüm, sonra inş 3. Haftaya başlıycam :)
 
INSANITY 1. Ay 3. Hafta 1. Gün FIT TEST' i bitirdim . 26 dakikalık hareketleri yapabilme süresi testi ve TABATA özellikli bir çalışmaydı.. Sonuç olarak gayet iyi buldum kendimi :)

Sonrasında Barfiksde 5 dakika süreyle alıştırma yapmaya çalışdım.. Çok zor bardiks çekmek yaa :))
Asılıp ayaklarımı yerden kesip yukarı doğru kaldırma , yukarı zıplayıp vücudu kaldırma şeklinde birkaç deneme yaptım.. Gerçekden direk karın kasları kol kasları ve sırt kaslarına hitap ediyor, o kadarcık çalışma ile bile karın kaslarım acıyor :))
 
Leithia Leithia ' nın Barfiks tavsiyesi şöyleydi , haklılığı var fazlasızla :))

İşte lastik göğüs için uygun, hatta lastikle daha iyi sonuç aldığınız hareketler de fazla. Ama barfikste asılma ve çekme esnasında omuz ve özellikle sırt çok iyi çalışıyor. Çünkü kollarınız direnç lastiği gibi sadece lastiğe karşı çalışmıyor, tüm gövde ağırlığını taşıyorlar. Bu da kolların daha çabuk güçlenmesini sağlıyor. Üstelik barfiks çekmek için core denen merkez karın kısmını kasmak gerekiyor, o da karın çalıştırmasına fazladan katkı sağlıyor. Lastik elbette etkili olabilir, yeterli de olur mutlaka. Ama aklımda barfiks var benim bu sebepler yüzünden; ayrıca barfiks hareketinin alternatifini lastik ile uygularken lastiği kapı üstüne asmaya da güvenemiyorum.
 
Kızlar INSANITY 1. Ay 3. Hafta 2. Gün programı PLYOMETRIC CARDIO tamamdır. Yaptığım saatten dolayı sanırım internet yoğun muydu neydi çok zor bağlandı programa ve ara ara takıldı biraz molalı oldu ama neyse bir daha bu saatlere getirmemeye çalışıcam :) Eşimde spor yapman istenmiyor bugün diye dalgasını geçti epey :))

Ha bide Eşim hey Maşallah ne güzel şınav çekiyorsun dedi :)) 15 e kadar çok rahat çekebiliyorum artık..
 
Evet kızlar gece saat 22:00 den saat 3:30' a kadar işlerle uğraşdım bu hafta yoğunluğum başladı .. Sporumu bu saatte de olsa yaptım mutluyum :)) Millet akşam saatinde Insanity yapıyormuş demek ki, gece 12 den beri rahat bağlantı oluyordu...
INSANITY 1. Ay 3. Hafta 3. Gün PURE CARDIO tamamdır.. En kolay günlerimdendi nerdeyse zorlanmadım fazla alışıyor muyum ne :)) zorlanmadım derken aşırı nefes nefese kalmadım, morarmadım :) yoksa gene zor gene zor :))
 
INSANITY 1. Ay 3. Hafta 4. Gün programı CARDIO RECOVERY strech programı 32 dakika ve öncesinde 16 dakika CARDIO ABS yaptım .. Vücudum gün gün inceliyor ve değişimler muhteşem :) saban şiş olmama rağmen belim 80,5 du :)) regl sonrasını merak ediyorum :)
Ayrıca 40 tane şınav ve 4 tanecik Barfiks denemesi yaptım.. Çok zor barfiks yaa çok çalışmak lazım alışmak için ama kasları acayip acıtıyor ki bu da işe yaradığını gösteriyor ..
 
INSANITY 1. Ay 3. Hafta 5. Gün PURE CARDIO 42 dk tamamdır.. Öldüm öldümmanam anam :)) 801 cal diyor en az 600 yakmışımdır gerçekkse heralde, benim yakın zamanda bir kalori ölçer saat almam lazım :))

4 kerede barfiks çekdim.. Her gün bir tane arttırmak istiyorum bakalım.. Barfiksde yukardan aşağı inerken yavaşca inmek önemliymiş, bugün diğer günlere göre gelişme var :) sevindim buna güçleniyorum oleyy :)))
Şınavlarımda tek seferde zorlanmadan 20 ye çıkdı ve vücudumu eskiye göre daha çok yere yaklaştırabiliyorum :))

Bu gelişmeler beni çok mutlu ediyor, motivasyon kaynağım sizlersiniz canlarım :))
 
INSANITY 1. Ay 3. Hafta 6. Gün PLYOMETRIC CARDIO CIRCUIT 45 dk tamamdır. 869 cal yakılıyormuş ..
Ter su içinde kaldım .. Bugün 3. Haftam bitti çok şükür. Yarın dinlenme günüm :)) ohh sonunda :))
Pazar 4. Haftaya başlıycam kısmetse inş .

Barfiks ve sınav çekme çalışmalarımı yarına bıraktım inş :) zaten abartmıyorum onları.. Spor sonrası kendimi duşa attığımdan unuttum yapmayı mecburen yarına kaldı.. Yeniden giyinemem artık :)
 
INSANITY 1. Ay 4. Hafta 1. Gün olarak PLYOMETRIC CARDIO yaptım normalde Pure Cardio günüydü ama yoğunlukdan açılmadığından Plyometric Cardio' yu yaptım .. Yer değiştirdim :)

Eşimin hediye ettiği kalori saatini denedim ilk kez.. Başlangıçda çalışmadığı için berimli sonuç alamadım.. Ama spor sonrasıda 169 kaloriden 486 kaloriye çıkdı , buda gösteriyor ki yağ yakımı spor sonrasıda devam ediyor :)
Yarın daha net sonuçları paylaşırım inşallah :)
 
X