insanlar asla değişmiyor,lütfen geri dönerken düşünün..

hammer

papatya
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
326
3
116
Muğla
arkadaşlar burda herkese yorum yapıp durucağıma kendi durumumu özetliyim herkes ders alsın dedim.:2:Biz 7 senelik birlikte ve 5 yıllık evliyiz,bir de kızımız var.Eşimin eksilerini anlatmak uzun sürer.Özetle beni sevmediğine inanmam (kimse kimseyi zorla sevemez,bu yönden kızgınlığım yok),40 yaşında ama hala maceraperest ve sorumsuz olması,gün gelip haftada elinden 150bin tl geçerken eve ve bana beş kuruş ayırmaması....En sonunda boşanma savamı açtım,ben de ailesimaddi olarak güçlübiriyim ki şüküüler olsun,çok güzel bir ev tuttum ve yaşamaya başladım.Maddi hiçbir sıkıntım yoktu.Ailem vardı,eşimden evliyken alamadığımharçlığı alıyordum vs.Ama benim eşimi göreceksiniz o dönem;yalvarmalar,ağlamalar,kendimi öldürürüm demeler...Baktı olmuyo bir ay sürdü numaraları.Tam elini eteğini bizden çekmeye hazırdı,kızım yemekten içmekten kesildi,kreşinden psikologlar çağırdı beni görüşmeye ve dürüst olayım ben de amann gerçekten gidiyo dedim bian kendime geldim ve döndüm.Ama bir çocukolmasa yemin ederim dönmezdim.Sonra barıştık,kızım bir ay annemde kaldı,acık sevgili gibi olduk falan ama ödemeler vs sorumluluklar başlayınca gördümki aynı adam.Balkona bir minder at köpeğin olayım orda yatayım diyen adam aynı eski adam..İnsanların lütfen değişeceğine inanmayın.Ben kızım için bişeyleri sürdürüyorumama davamı geri çekmedim,napacağım belli olmaz. Bana çok bakmayın çünkü ben çok şeyi aştım ve beklentisizim kocama dair.Beklentisiolan biri olsa kahrolurdu.Özetle hikayem bu,biçare arıyor da değilim.Ama en azından çocuk yokken bir sürü olumsuzluk yaşayıp dönmek isteyen kızlara bi ders olsun dedim.Belki faydam olur,çocuk olmadan biten bir evlilik kazançtır.Bakın şuan kendi egolarımı sıfırlayıp çocuğum için neler yaşıyorum..Lütfen akıllı olun..

Yarın evladınız büyüyünce babasının sizi üzdüğünü görünce size hesap sormayacak mı neden mutsuz bir hayata onu mahkum ettiğinizi?
Gerçekten anlamıyorum ben!
Çocuklar hep küçük kalmıyor zaman çabucak geçiyor ve inanın tüm yaşadıklarını bir bir hatırlıyor...
Ben olsam annemi bu kadar üzen adam olan babamı,bile bile beni bu hayata sürükleyen annemi asla affetmezdim!

Ben çocuğum için katlanmıcam.. (sinirle mi söylüyorum düşüncem bu mu bende bilmiyorum netleşicek az kaldı)
Ama şartlarım var..
Uymadığı taktirde boşucam gitcek..
Çünki laflarına aynen katılıp altına imzamı atıyorum..
4 aylık evli 2 aylık hamileydim yine babamın evine kaynanamın hakaretleri yüzünden geldim(hamileyim aman daha 4 aylık evliyim ayıplarlar vs vs) barıştırdılar büyükler..
7 sene geçti yine annemlerdeyim ve karnımdaki 2 aylık sebii 6 yaşında.. ve yine kaynanam yüzünden..
7 senem hebaaaa oldu yazık bana
Kendime ettiğim hakaretler kendime ettiğim küfürler kafama vurmalar hiç bişi geri gelmiyoo
Ama aynı yerdeyim
7 sene geçti aynı sorunla aynı yerdeyim üstelik gözümün içine bakan masum , günahsız, herbişiden bi haber melekle.. oğlumla..

çocuğum için katlandım dediniz,çocuğunuzun kreşinden psikologlar sizi çağırıyor,ne güzel bi çocukluk anısı onun için...katlandım dediniz çocuğunuz yemeden içmeden kesiliyor dediniz,harika bir çocukluk anısı daha.deneyeyim bir daha dediniz çocuğunuzu annenize postaladınız,ne mükemmel bi anı çocuk için.bir bakıyo aaa baba var bir bakıyor aaa baba yok.bilnç altına erkekler böyledir ileride evlenenince evlilik denilen şey böyle bişey'i işlediniz çocuğunuza...olmuyorsa olmuyordur kaş yapayım derken göz çıkarmamak gerek bence.her kadın ister çocuğunun annesinle babasınla bir arada mutlu bir şekilde büyümesini ama çocuklar düşündüğümüzden daha akıllıdır.siz istediğiniz kadar herşey yolunda msj.ı vermeye çalışsanız da o böyle olmadığını bilir...

babasından nefret eden 20 yasında bir genç kız olarak, bütün çocukluğumun ve gençliğimin babamın iğrençlikleriyle geçmesine neden olan annemi hiç bir zaman affetmiyorum. annemi çok seviyorum ama ne benim çocukluğum ne de gençliğim geri gelmeyecek... annemin gençliği geri gelmeyecek... hafızamdaki anılar hiç bir zaman unutulmayacak... bunu da okuyun ve çocuk için evlilik devam ettiriyorsanız azıcık kaale alın...

çokyanlış anlamışsınız,çocuğum biz ayrıyken depresyona girdi ve bunlar o zaman yaşandı.ikimiz de çocuğumuzu çok sevdiğimiz için şuan o çokmutlu,o hiçbirşeyihissetmiyor. Ayrışıüımızdan çok etkilenmişti sadece...Benim çocuğumda çok akılllı ve üç yıldır aramıza yatarken şuan bir ek yatak yaptık yanımıza,benim yanımda gece kalkıp babasını kontrol ediyor varmı diye..

bu arada çocuğumu postalamadım,benimkızım her zaman gider,canı ne zaman isterse anneannesine gider ve bizi özleyince geri gelir tel.açtırıp.Yani sevgiçemberinde doyumlu bi çocuk.Ne bu şiddet bu celal:)Annelik önce sempatiden ve empatiden geçerHerhangibir konuya bu kadar şiddetle cevap veren arkadaşarı anlayamıyorum.Aynı zamanda eğitmenim,neyin ne kadar doğru olduğunu çocuğum adına elimden geldiğince yaparım,rahat olunuz:)

Son düzenleme:
Çocuk için bir evliliğin yürütülmeyeceğini düşünenlerdenim ben de.
Sadece düşünenlerden değil, bire bir yaşayanlardanım.
Ben de çok huzursuz bir aile de büyüdüm, böyle bir evliliğin
çocuğa ne faydası var.
Çocuğunuz şuan küçük heralde ama herşeyi hissettiğini ve çok zeki olduğunu
siz kendiniz yazmışsınız.
Biraz daha büyüdüğü zaman, aranızda ki soğukluktan, iletişimsizlikten,
mutsuzluktan, hiç etkilenmeyecek mi?
Şuan sizi sadece yan yana görmek ona yetiyor olabilir, peki ilerde yetecek mi?
Benim hayatımın bir önemi yok, önemli olan çocuğum diyeceksiniz büyük ihtimalle,
ama sizin de bir hayatınız var, hiç bir çocukta kendisi için hayatını feda etmesini istemez annesinden.

Annelik nereden geçer ben bilemem anne değilim..
Ama evlatım ve diğer çevremdeki evlatları da görüyorum...
Zamanında anne baba sorunlarıyla boğuşup psikolojik problemlere sahip olan birey haline geliyorlar...
Bizlerle evlenip hayatımızı karartıyorlar!
Bir gün 2 yaşındayken yaşadıklarını anlatıyorlar acır mısınız,ağlar mısınız yoksa benim gibi ben uğraşamıcem onun böyle sorunlu olmasına sebep olan anası babası düşünsün diye boşar mısınız bilemem..
Her zaman derim eğer bir insanda problem varsa önce ana babasının ilişkisine bakacaksın!
Ben sevdim istedim döndüm derseniz anlarım ama çocuğum için döndüm demenize kızıyorum ben!

iki çocuğum var allah bağışlarsa,empati sempati antipati telepati hepsini hergün en az 12-14saat yaşıyorum ve ne demek istediğinizi anlıyorum.sadece evlenmeden önce bile bu mantığa karşıydım 'hepsine çocuğum için katlandım/çok ama çok çile çektim/cefakar bi anneyim ben:76:...hepsi küçük emrah edebiyatı.ha çıkışı olmayan maddi olanağı olmayan ya da desteği hiç olmayana birşey diyemem ama ekonomik problemi olmayan birilerin bunu demesini garipsiyorum.arkadaşımın anne babası boşandı çocukken.çok etkilendi ama sonra galatasaray lisesini bitirdi iyi bir üni tutturdu şimdi fransada avukat...yani çocuk her zaman kötü etkilenecek hayatı mahv olacak diye bir şart yok.

laale her zamanki gibi haklı. kızınız 25 yaşına geldiğinde babasından nefret ediyor olabilir, aynı benim gibi. çünkü bu adamlar yaşlandıkça daha da bencilleşiyor. şimdi size karşı yaptıklarını ileride kızınıza da yapacak emin olun. kızıdır yapamaz sanıyorsunuz değil mi, hayır efendim. bencillik bir huydur, o huy sayesinde kendi çoluğunu çocuğunu dahi harcar adam. harcayacak da. ilerde yaşadığınızda bu yazımı hatırlarsınız.

hah arkadaşım sen de aynı dertten muzdaripsin benim gibi. şu yaşa geldim hala anneme kızıyorum. zaten babam sürekli evde huzursuzluk çıkarttığı için geçmişi hatırlamama da gerek kalmıyor, hergün yaşıyorum. aynı evde yaşıyorum, adamın kanını taşıyorum ama tiksiniyorum Allah affetsin ya.

ve bu yaşta evlenemiyorum. ya ben de laalenin dediği gibi, bu içinde yaşadığım saçma sapan aile görünümlü ilişkiden gördüklerimle yeni bir yuva kurduğumda, karşımdakini mutsuz edersem? ya hiç mutlu bir yuvam olamazsa? 4 duvar arasında mutluluk nedir hiç görmedim ki!!!

Seni sevmeyene asla sabır gösterme, çünkü sabrının adı yüzsüzlük,fedakarlığın adı eziklik,sevginin adı kişiliksizlik olur.''.Boris vian'' Bu iş aynen böyledir,aksi yaşanmamış..

evet bende aynı bu problemleri yaşıyorum. deli gibi aşık oldugum bir adam var ve ben her an ilerde mutsuz olcaz, bu adam beni aldatacak, bu adam beni dövecek gibi saçma sapan şeyler düşünüyorum. ne erkeklere ne de evliliğe dair hiçbir güvenim yok. nişanlanmak ve evlenmek istiyorum mutlu olmak istiyorum ama her an aklımda bu düşünceler beni deli ediyor. paranoyak oldum iyice.
Allah'a babası öldüğü için şükreden bir evladım ben ne kadar yazık...benim geçmişimi kararttığı yetmiyor, bende açtığı derin yaralarla geleceğimi de mahvediyor... ve ben bu adamdan zamanında ayrılmadığı, ayakta duramadıgı için hala annemi suçluyorum.

en büyük korkum babam gibi bir kocamın olması..2 kez uzun soluklu ilişki yaşadım ikisinde de evlilik aşamasında terkettim kaçtım vazgeçtim..babam yüzünden evlilik yapamıyorum korkuyorum ya babam gibi bi eşim olursa!sorumsuz,ilgisiz,cimri,her daim sinirli..babam evin içinde yüksek ses asla istemezdi ,kardeşimle kahkaha atsak azarlardı,hep bastırmaya çalışırdı bizi ..sonuç;topluluk içinde sesini yükselterek konuşamayan biri oldum..ne otobüs şoförüne bişey sorabilirdim,ne tek başıma bi doktora gidip derdimi anlatabilirdim kimse dediğimi anlamazdı çünkü çok sessiz konuşurdum..yeni yeni atlatıyorum bunları,babamdan ayrı yaşamaya başlayalı çok daha iyiyiz ..

Son düzenleme:
Bu yorumları yazan arkadaşlar sanırım ortalama 20 yaş üstü ve emin olun sizlerin babaları gibi deği zamane babalarının sorumsuzlukları..Çocukların ruhu bile duymayacak şekilde;bi kere bi çoğumuz para kazanan kadınlarız,çocuklar maddi eksiklik hissetmiyor,manevi olarak da çocuğuma yönleik şunu söylemeliyim yoksa Allah affetmez müthiş sevgi dolu ve tatmin edici bir baba.Benim bahsettiğim sorumsuzluklar kendimle ilgili ve 3 yaşında bir çocuğun hatta benzerlerini yaşamayanın anlamayacağı cins.Çocuğunu göğsünde uyutan ve kuş gibi besleyen bir baba.Yoksa arkadaşlar ben niye çekeyim şahsi çilemi.Eve bir kuruş vermez karttan harca der ama kartı ödemez vs.Duygusal olarak ise benim yanımdan bile geçemez..Yorumlar bu noktada yalnış oluyor.

Ha şunu da inkar edemem benim kızım büyüdüğünde de annem sırf bu adamı çekti benim için diye üzülebilir benim mutsuzluğumu görüp,ama kendi baba ilişkisinden dolayı bana minnet borçlu da olabilirBelki de yaş ilerled,kçe babasının eksileri kızımı da rahatsız edecektir,şuan sadece bi çikolatayla mutlu olduğunu düşünürsek..Bunu zaman göstericek..
Bu arada kızım bizim sevgisizliğimizin farkında ve bunun onu olumsuz etkileyeceği kesin,ama bi de hiç babasız büyümesi söz konusu.Zaten o zaman da herşekilde anne-babasının sevgisizliğini bilecek.Çok karışık arkadaşlar gerçekten,tek ricam kimse büyük konuşmasın,birgün geliyo içinde bulunduğun durumu kendin mi yaşıyorsun bilemiyorsun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…