İnsanlar benden kaçiyor?

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Suan da yalnizlik hissi icerisindeyim ve cok hassasim aglamak üzereyim...arkadaslik akrabalik komsuluk dostluk konularinda hicbirseyi beceremiyorum ..bikac sevdigim takin arkadasim var ama onlarda uzak sehirde..oturdugum binalarda komsuluk kuramiyorum herkes yanina birin bulurken ben yapayalniz kaliyorum..onlar çay kahve icerken ben yalnizim..ilk başlarda gorusuyorum birileriyle en fazla 3 ay sürüyor sonra ne oluyorsa uzaklaşma oluyor kirginlik oluyor...sorun bende mi diye cok sordum kendime cok dusundum ama yok olsa hemen degistirio kendimi dogru yolu bulurum zaten dertliyim bu konuda ama cok saf duygular icerisindeyken bile yalnizken buna cevap bulamiyorum..evime davet edip yedirip icirdigimde oliyor ama yok devami...davet edilmiyorum edilsemde muhabet pek olmuyor..icine kapanik degilim herkonuda ayak uydururum ama derler ya yildizin dusuk falan artik oyle seylere inanir oldum..bende bi enerji mi var ki insanlari itiyorum:KK43: arkadaslik konusunda öyle boşluktayim ki kizimi parka goturdugumde resmen insan ariyorum arkadas edinebilecegim tamam buluyorum ama devami yok bir kere gorussek devami gelmiyor ..ya herkes cagirilmayi bekliyor ya ben ince fikirliyim..en basitinden bir ornek mesela..parkta mahalleye yeni tasinan birini gordum hemen gittim yanina merhaba yeni tasinan arkadassinjz sanirim.tanistimjza memnun oldum falan derken oyle.muhabet ettik karsilikli gel kahve icelim falan dedik ama yok devami...ve dun yine gordum balkondaydi hemen laf attim kolay gelsin canim dedim saol dedi hafif gulerek ve daha devami yok ...baslamadan bitti muhabet sanki..mesela.binamda bi komsum var onla.msjlasiriz arada kafa dengi oldumuzu soyleriz msj atarim gel kisir yaptim kahve yaptim diye geldi bikere yedik ictik helal olsun ve aylar gecti ayni binadayiz ve daha gormedim arada msjlasiyoruz ya bikere insan gel kahve icelim demezmi...yada yarim saatcik bir degisiklik ya bir muhabbet...davey yok...bende biktim.herkesi davet etnekten artik etmiyorum kimseyi ilk adimi bekliyorum..ama inanain aylar oldu ben bekeldikce kimse de ses seda yok..vallahi cildircam bu yalnizlik beni aglamakli yapti...kizim var 4 yasinda onla gezer tozariz ama yasit bir arkadasin yerini tutmuyor tabi herseyin yeri ayri..kendimi çok eksik hissediyorum..:KK43: tek hatami ince fikirli hassas olmamda buluyorum...ya bana akil verin cok sevilmek sayilmak istiyorum dünyada yasarken insanlara muhabete hasret kaldim...bizim.sulalede pek akrabalik da yok bu da cabası:KK43: varmi benim.gibj olanlar lutfen biseyler deyin güçlu hissetmek istiyorum ;(

insan çok garip bir varlık, bazen sizin çok hevesli görünmeniz karşıdaki insana geri adım attırıyor. Keşke böyle olmasa ama buna çok şahit oluyorum. İlk olarak kendinize acıyıp üzülmeyin, o enerjiyi üzerinizden atın. En kötü kendim idare ederim deyip güçlü olmaya çalışın. Bir kursa falan gitme imkanınız var mı? Sizi çok iyi anlıyorum ama çaydanlığın başında bekleyince su kaynamazmış, bu konuyu biraz daha az takıldığınızda daha çabuk arkadaş edineceğinizi düşünüyorum.

insan çok garip bir varlık, bazen sizin çok hevesli görünmeniz karşıdaki insana geri adım attırıyor. Keşke böyle olmasa ama buna çok şahit oluyorum. İlk olarak kendinize acıyıp üzülmeyin, o enerjiyi üzerinizden atın. En kötü kendim idare ederim deyip güçlü olmaya çalışın. Bir kursa falan gitme imkanınız var mı? Sizi çok iyi anlıyorum ama çaydanlığın başında bekleyince su kaynamazmış, bu konuyu biraz daha az takıldığınızda daha çabuk arkadaş edineceğinizi düşünüyorum.
Bu yöndende ele aldim canim konuyu aylarca bekledim hevessiz gorundum ama degisen birsey yok kursa falan gitsem orda da yalniz kalirim diye korkuyorum ama.bunlari kafaya takmamak icin biseylerle.mesgul olmak istiyorum fakat kizimj biralabilcegim.biryer yok kres falan da maddiyat dolayisiyla esim karsi buna bende onla takiliyorum:(

İnsanlara çok ısrar ediyorsunuz bence bende böyle komşuluk falan sevmiyorum görsem 2 muhabbet ederim o kadar evime davet etmeyi sevmiyorum
Yok canim yanlis anlasildim israr asla etmem birkere devat ederim gelmesse asla cagarmam hatta bu konuda hata aradim kendjmde cok mu.minnetsizim diye

Bu yöndende ele aldim canim konuyu aylarca bekledim hevessiz gorundum ama degisen birsey yok kursa falan gitsem orda da yalniz kalirim diye korkuyorum ama.bunlari kafaya takmamak icin biseylerle.mesgul olmak istiyorum fakat kizimj biralabilcegim.biryer yok kres falan da maddiyat dolayisiyla esim karsi buna bende onla takiliyorum:KK43:

peki biraz alıngan bir insan olabilir misiniz peki? artık eskisi gibi değil insanların çok fazla meşgul olacağı şey çıkıyor, komşuluk etmeye çok fırsat kalmıyor belki. gerçi diğerleri kendi aralarında görüşüyorsa başka bir problem var demektir.
hangi şehirdesiniz sizin için aktivite araştırmaya karar verdim.

bende o komsulardanim:110:
görünce görüşelim diyorum ama sonra ne arıyorum ne soruyorum.
kimseyle problemim yok ama surekli gidip gelme durumundan hoşlanmıyorum.
hazırlık yapma durumu çok kasiyor mesela.
gerçekten samimiyetine güvendiğim
evime geldiğinde evin düzeni
temizliği
ikram v.s konularında rahat olacağım biri olursa görüşmek isterim.
birde eksiklik hissetmiyorum .
işlerimi bitirip kendime zaman ayırmak en büyük keyfim mesela.
arkadaşa ihtiyaç hissettiğim zamanlar oldu sizin gibi zamanla en iyi arkadadisimin kendim olduğunu anladım.
beni benden iyi kimse anlamıyor:)
sonra arkadaş , komşu diyorsun samimiyet arttıkça başka sorunlar çıkıyor.
durduk yere dert sahibi oluyorsun:bicak:
ben asosyal olmuştum galiba suan farkettim de:KK70:

peki biraz alıngan bir insan olabilir misiniz peki? artık eskisi gibi değil insanların çok fazla meşgul olacağı şey çıkıyor, komşuluk etmeye çok fırsat kalmıyor belki. gerçi diğerleri kendi aralarında görüşüyorsa başka bir problem var demektir.
hangi şehirdesiniz sizin için aktivite araştırmaya karar verdim.
Aktibitelere bakiyorum canim saol ilgilendigin icin ama kizimi birakcak biryer yok oyuzden birseyler yapamiyorum

bende o komsulardanim:110:
görünce görüşelim diyorum ama sonra ne arıyorum ne soruyorum.
kimseyle problemim yok ama surekli gidip gelme durumundan hoşlanmıyorum.
hazırlık yapma durumu çok kasiyor mesela.
gerçekten samimiyetine güvendiğim
evime geldiğinde evin düzeni
temizliği
ikram v.s konularında rahat olacağım biri olursa görüşmek isterim.
birde eksiklik hissetmiyorum .
işlerimi bitirip kendime zaman ayırmak en büyük keyfim mesela.
arkadaşa ihtiyaç hissettiğim zamanlar oldu sizin gibi zamanla en iyi arkadadisimin kendim olduğunu anladım.
beni benden iyi kimse anlamıyor:)
sonra arkadaş , komşu diyorsun samimiyet arttıkça başka sorunlar çıkıyor.
durduk yere dert sahibi oluyorsun:bicak:
ben asosyal olmuştum galiba suan farkettim de:KK70:
Senin mutlaka 1 kisi vardir canim samimi oldugun benim kadar yalniz olsan bunu dert edebilirdin boyle rahat olurmuydun bilmem:)

Bunu kendi kusurunuz olarak görmeyin günümüzde komşuluk arkadaşlık bitti, kimse kimseye güvenmiyor. Bence camiye gidin kadınlar toplanıp kuran okuyor zamanla hepsiyle arkadaş olursunuz. Insanlarla buluşacakken de dışarıda aktivite önerin piknik sinema vs gibi eve cagirmadan önce.

Arkadasa vakit ayircak zaman yokki. Ugrasamiyorum ben sahsen. Biara heves etmistim yeni insanla tanisayim diye iyi guzel arkadas olduk ama ben sıkıldım. Ayrica bu yastan sonra oyle coook samimi iliskiler zor zaten. Kimse kimseyi okadar icine sokmak istemez habire gel git. Yapanlarinda sonlari hep mutlu bitmiyor
Haftasonu zaten eşle geciyor. Haftaici hic git gel yapamam benim planim gunumu dolduruyor zaten. Ekstra olarak evde oyun konsolu var delire delire oynuyorum az once cok fena sinirlenip biraktim oyunu. :KK70: bu seferde buraya geldim. Yani insanlar gunlerini dolduruyor artik bi sekilde.

Suan da yalnizlik hissi icerisindeyim ve cok hassasim aglamak üzereyim...arkadaslik akrabalik komsuluk dostluk konularinda hicbirseyi beceremiyorum ..bikac sevdigim takin arkadasim var ama onlarda uzak sehirde..oturdugum binalarda komsuluk kuramiyorum herkes yanina birin bulurken ben yapayalniz kaliyorum..onlar çay kahve icerken ben yalnizim..ilk başlarda gorusuyorum birileriyle en fazla 3 ay sürüyor sonra ne oluyorsa uzaklaşma oluyor kirginlik oluyor...sorun bende mi diye cok sordum kendime cok dusundum ama yok olsa hemen degistirio kendimi dogru yolu bulurum zaten dertliyim bu konuda ama cok saf duygular icerisindeyken bile yalnizken buna cevap bulamiyorum..evime davet edip yedirip icirdigimde oliyor ama yok devami...davet edilmiyorum edilsemde muhabet pek olmuyor..icine kapanik degilim herkonuda ayak uydururum ama derler ya yildizin dusuk falan artik oyle seylere inanir oldum..bende bi enerji mi var ki insanlari itiyorum:KK43: arkadaslik konusunda öyle boşluktayim ki kizimi parka goturdugumde resmen insan ariyorum arkadas edinebilecegim tamam buluyorum ama devami yok bir kere gorussek devami gelmiyor ..ya herkes cagirilmayi bekliyor ya ben ince fikirliyim..en basitinden bir ornek mesela..parkta mahalleye yeni tasinan birini gordum hemen gittim yanina merhaba yeni tasinan arkadassinjz sanirim.tanistimjza memnun oldum falan derken oyle.muhabet ettik karsilikli gel kahve icelim falan dedik ama yok devami...ve dun yine gordum balkondaydi hemen laf attim kolay gelsin canim dedim saol dedi hafif gulerek ve daha devami yok ...baslamadan bitti muhabet sanki..mesela.binamda bi komsum var onla.msjlasiriz arada kafa dengi oldumuzu soyleriz msj atarim gel kisir yaptim kahve yaptim diye geldi bikere yedik ictik helal olsun ve aylar gecti ayni binadayiz ve daha gormedim arada msjlasiyoruz ya bikere insan gel kahve icelim demezmi...yada yarim saatcik bir degisiklik ya bir muhabbet...davey yok...bende biktim.herkesi davet etnekten artik etmiyorum kimseyi ilk adimi bekliyorum..ama inanain aylar oldu ben bekeldikce kimse de ses seda yok..vallahi cildircam bu yalnizlik beni aglamakli yapti...kizim var 4 yasinda onla gezer tozariz ama yasit bir arkadasin yerini tutmuyor tabi herseyin yeri ayri..kendimi çok eksik hissediyorum..:KK43: tek hatami ince fikirli hassas olmamda buluyorum...ya bana akil verin cok sevilmek sayilmak istiyorum dünyada yasarken insanlara muhabete hasret kaldim...bizim.sulalede pek akrabalik da yok bu da cabası:KK43: varmi benim.gibj olanlar lutfen biseyler deyin güçlu hissetmek istiyorum ;(

Bence enerjinizi başka alanlara yöneltin birden fazla hobi kursu olabilir mesela beraberinde gönüllü vakıflarda yardım kuruluşlarında çalışabilirsiniz hem çok iyi gelir hem de sosyalleşmiş olursunuz ekstra birine komşuya falan ihtyaç duymazsınız. Resim kursu takı yapımı gibi kursları düşündünüz mü? Çocuk esirgeme de mesela eminim gönüllüler için yapılacka bir şeyler vardır

Devletin ana okuluna kaydettir çocuğunu. Önkayıtlar başlamış diye duydum. Yarım gün olacaktır. Sende obu götürüp getirirken mutlaka birileri ile tanışcaksın

aynısı banada oluyor.parka gıdıyorum hemen muhabbet sohbet ve özel hayata mudahıl olma durumları var.hemen bırbırımıze gelıp gıdelım çay kahve yapalım daha tanışmadan.tamam anlıyorum ama ben istediğim saatte kalkıp temızlık yapıyorum.eşimin mesleğinden dolayı gelıp gıtme saati belli değil..okuyorum bır yandan ders çocuk ev işi derken akşam oluyor.çocukla parkta lak lak yapmaktan ılgılenemıyorum bazen.izinimi çocuk için aldım zaten.he bırde ben zaten ev işinden bıkmışım gunluk rutın işler var hemen ev ziyaretınden bahseden ınsanlardan uzaklaşıyorum..çokda oldu boyle uzaklaştığım.şimdi çalışıyorum hepten ımkansız benım için böyle şeyler.parkın onunden gelıp gecerken goruyorum kadınlar halka kurmuş toplanmışlar çekırdek çıtlıyor.çocuklar kendı hallerınde.bla bla bla bıtmez uzar gıder.bece kendınıze hobı edının.çocuğunuz etkınlık saatlerı duzenlıyın.beraber dolu dolu vakıt gecırın..sizn saateniz başkasına uymayabılır.aile içinde farklı durumlar olabılır.başka ınsanlar için uzmeyın kendınızı.boşverin hayatınıza bakın yapılacak çok şey var aslında.

Genelde dedikodu yapan,insanlari arkasinda atip tutan ama yuzune gelince caniim ne cok seviyorum senii diyen insanlarin cevresi kalabalik olur.Anlayip uzaklasirsan ortamlarindan ne ala ama yok safca iyi niyetine aldanirsan akrep gibi sokarlar:) Gözlemlerime dayanarak söylüyorum.Genelde diyorum altini cizerim..
Hic arkadas ortamlari vs icine hazir dalmamisken huzurunuzu bozmayin.Iyi niyetli cikarsiz beklentisiz arkadasliklar,dostluklar cok ama cok az.Bir tane olsun on taneye bedel olsun.Öyle biri yoksa zorlamayin.Bazi insanlar ömründen ömür calisiyor bosverin.Eger ayni sehirde iseniz aile üyeleri anne,abla,kuzenler biraz daha güvenilirler.Onlarla gezin,onlari davet edin,onlara davete gidin.Öyle insanlar var ki birakin samimi olmayi selam dahi verdiginize pisman ediyorlar.Tek derdiniz bu olsun..
Burdaki arkadasliklar da güzel.Bir sure sonra aileniz gibi oluyorlar.Kisiliginize,düsünce yapiniza uygun insanlari secmeyi bilmek gerek sadece..
Sevgiler..❤❤

Arkadaslik komsuluk guzeldir.
Ama olmayinca olmuyor biraz da sans.

Benim...koy kahveyi geliyorum..diyebilecegim 2 yakin komsum var yetiyor..ama pasta borek islerine girmeyiz hic..baska arkadaslarim da vardir zaman zaman grupca toplandigimiz falan.
Yani o acidan sansliyim belki de.

Sana onerebilecegim bunaldiginda ara komsunu.bir kahve icmeye gelicem musaitsen..de..cagrilmayi bekleme.
Bu sekilde samimiyetler kurulabilir.
Ama karsi tarafin tavri da onemli hep sen arayamazsin hep sen gidemezsin.

Biraz giriskenlige biraz da sansa bakiyor bu isler

Acaba aşırı mı ciddisiniz ya da böyle insanlar yanınızda sıkılıyor mu rahat davranamıyor mu
Bide aşırı ilgiliysenizde bi anda insanlar şaşırtabilir

Bende komsularimla hic gorusmem. Hicte aramam. Calisiyorum zaten vaktim yok.

Ama mesela biriyle parkta tanissam, gel bana arada oturmaya falan dese ben o sirada he he der sonrada bir daha arayip sormazdim. Belki hevesli olamaniz insanlari korkutuyor. Ortak yonunuz olan insanlarla ayni ortamlara girdikce dogal gelisen bi arkadaslik kurmaya calisin. Ise baslayin, parka gidin elbette oraya cocugunu goturen baska annelere birden cok denk geleceksinizdir, spora gidin ne bileyim bir suru ortam var. komsuluk artik eskisi gibi degil malesef

Back
X