Insanlar mi kötü niyetli ben mi hassasim?

İnsanların niyeti kötü mü bilemiyorum artık o kadar derin düşünmüyorum ama şu bir gerçek herkes başkasının hayatını deşmeye çok meraklı
yaftalamaya, genellemeye, eleştirmeye çok meraklı bir milletiz ama empati sıfır dinleme yok

ben de buraya taşındığımda bana medeni halin binbir türlü
şeklini sordular hatta bekar mısın yoksa önceden evlilik yaptın mı diye bile soruldu neden çünkü ona göre muamele edecekler bekarsam "aaa saf temiz aile kızı"; boşandıysam "vay kocayı elinde tutamamış/hımm boşanmış kadın (kötü kadın yaftası)/acaba kocalarımıza mı sarkar " (korkusu)
yani kısaca elalem denen şey hep konuşur ama boş konuşur takma desem de takacaksın biliyorum sadece kulağın sağır gözün kör olsun öyle tiplere naçizane verebileceğim tavsiye bu

İnsanlar o kadar cahil ki cvp vermeye bile değmez. Belki de kötü niyetleri, kalplerinin fesatlıgi kendi cahilliklerinden eğitim kültür yoksunluğu yarım kalmisliklarindan. Tüm o meraklarinin nedeni, kıskanıp imrendikleri insanların da büyük derdi olmasını dilediklerinden. Siz çocuğum olmuyor deseniz "ohhh çok şükür bunun olmuyor benim var, cok daha iyi durumdayim" diyerek sefil hayatını temize çıkarmak için herşey. O nedenle hiç prim vermeyin. Ben bakalım nasip diyip geçiştiriyorum, ısrarla soran olursa da onların kendi yakınıp durdukları özel hayatlarının konusunu açıyorum valla tavsiye ederim. Kimsenin hayatı umrumda olduğundan değil ama sesleri kesiliyor ne yapayım, canımı yakmak isteyenlere sabır gösteremiyorum artik tahammülüm azaldi

Evet ne yazık ki başkalarının mutsuzlugundan keyif alma durumu var bizim insanimizda...aslinda bizim komsu tayfasinin yillardir farkindayim ve bu zamana kadar hic takmadim. Yurt dışına okumaya gittigim zaman gencecik kiz bi başına neler yapar demeler, yuksek lisansa gittigim ici n yasi geciyor evlenmeye niyeti yok mu demeler...hepsine gülüp geciyordum kafa yapilarimiz bambaska oldugu icin kaale bile almiyordm ama insanin gercek bir üzüntüsü olunca tahammulu de azaliyormus...takmamayi tekrar basarmaktan baska carem yok herhalde. Tabii diger bir secenek de sizin yaptiginiz gibi karsi saldiriya gecmek :) ki bu da gayet keyifli bir secenek gibi duruyor :)

Bence siz hassassınız, burada “bebeğimi kaybettim arkadaşım bebeğini anlatıyor bilerek mi yapıyor” diyenleri de okudum. Başınız sağolsun umarım yakında iyi hissedersiniz ama hassasslık etmişsiniz biraz..

Bence siz hassassınız, burada “bebeğimi kaybettim arkadaşım bebeğini anlatıyor bilerek mi yapıyor” diyenleri de okudum. Başınız sağolsun umarım yakında iyi hissedersiniz ama hassasslık etmişsiniz biraz..
Hangi konuda hassaslık ettim? Arkadasimin hamilelik haberini aldığımda sevincten baska bir sey hissetmedim. Telefonda bana verdigi guzel haberin ardindan biliyor musun ben de bebegimi ayni haftada kaybettim diye keyif kacirmak istemedim. Bulustugumuzda yeri gelince soyledim. Onun ilk tepkisi aaa tuh ya bilseydim senle bulusmazdim acini tazelemezdim mi olmaliydi? Acimin tazelenecegini dusunsem zaten ben bulusmazdim. Hic de o kafada degilim yani hamile birini, hele ki yakin arkadasimi bir parca dahi kiskanip fesatlanmiyorum. Ama insanlar oyle olmami bekliyor nedense.

Bebegimi kaybetmeden once sallayabiliyordum da su anda herkes ustume geliyor, soylenenler batiyor sanki. Bazen diyorum kaybettigimi soylesem belki rahat bırakırlar ama o zaman da baska absurd yorumlarda bulunurlar belki. Zira is yerinde durumu bilen bi is arkadasimin bi dahakine daha dikkatli olursun demesi gibi...
Bizim insanlatmiz niye bu kadar bos bogaz anlamis degilim

Güya iyilik yapıyorlar
Aslında senin açığını yüzüne vurup seni üzmek kendilerini tatmin etme peşindeler
Banada neden evlenmiyorsun diyorlar halbuki benim hayatım onlardan daha iyi durumda ben memnunum
Kimsenin hayatuna özenmiyorum
Ama sanki vebalıymışım gibi ayy niye evlenmiyorsun yaşın geçiyor çocuğun olmaz diyorlar
Umursama bence
İnsanlar böyle
Herşeye kulak asarsan ooo yani

Güya iyilik yapıyorlar
Aslında senin açığını yüzüne vurup seni üzmek kendilerini tatmin etme peşindeler
Banada neden evlenmiyorsun diyorlar halbuki benim hayatım onlardan daha iyi durumda ben memnunum
Kimsenin hayatuna özenmiyorum
Ama sanki vebalıymışım gibi ayy niye evlenmiyorsun yaşın geçiyor çocuğun olmaz diyorlar
Umursama bence
İnsanlar böyle
Herşeye kulak asarsan ooo yani
Hayir evlensen onlara ne acaba ne gibi bi yardimda bulunacaklar? Veya benim cocugum olsa onlar mi bakacak? Takmiyordum da bu ara sinir oluyorum iste. Ya birine patlayacagim ya da tekrar gülüp gecmeyi ogrenecegim baska yolu yok

Millete laf lazım. Boş konuşmak bizde ata sporu haline gelmiş. Asla takılmayın. Tersleyip geçin.

Hangi konuda hassaslık ettim? Arkadasimin hamilelik haberini aldığımda sevincten baska bir sey hissetmedim. Telefonda bana verdigi guzel haberin ardindan biliyor musun ben de bebegimi ayni haftada kaybettim diye keyif kacirmak istemedim. Bulustugumuzda yeri gelince soyledim. Onun ilk tepkisi aaa tuh ya bilseydim senle bulusmazdim acini tazelemezdim mi olmaliydi? Acimin tazelenecegini dusunsem zaten ben bulusmazdim. Hic de o kafada degilim yani hamile birini, hele ki yakin arkadasimi bir parca dahi kiskanip fesatlanmiyorum. Ama insanlar oyle olmami bekliyor nedense.

fesatlanacağınızı düşünmemiş bence.
Ailemde biri benim adımdaki çocuğunu kaybetti, onların olduğu ortama girmiyorum özellikle ki hatırlayıp üzülmesinler. Bu fesatlanacaklar diye değil akıllarına düşürmemek için.

Hayir evlensen onlara ne acaba ne gibi bi yardimda bulunacaklar? Veya benim cocugum olsa onlar mi bakacak? Takmiyordum da bu ara sinir oluyorum iste. Ya birine patlayacagim ya da tekrar gülüp gecmeyi ogrenecegim baska yolu yok
Gülüp geç çünkü sinir olduğunu belli edersen daha çok üstüne gelirler kompleks yapıyor derler
Ben kızdım küstüm yüzüne vurdum hiç birsey dwğişmedi
Sende laf sok kesin çözüm bu
O zaman sinir oluyorlar
Öyle onları görmek komik oluyor
Ben böyle bir takdik geliştirdim artık ..

elin agzı torba degilki büzesin .

bir yıl bekledik coxuk için ozmanlarda kuzenin bana acıyıp acıyp tavsiye veriyordu . istemiyoruz diyodum inanmıyordu

Back
X