insanlar nasıl affedilir? Affetmek duygusu gerçekten var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.876
158
Merhaba arkadaşlar,
İçim bir sıkıldı bu akşam.. benim olaylarımı bilenler varsa onları baz alarak yorum yapabilirler ama ben genel soruyorum.. size kötü davranan veya hoşunuza gitmeyen davranışlar sergileyen ama sonrada sizle iyi geçinmeye çalışan birinin yaptıklarını unutup eskisi gibi olabiliyor musunuz?

Yaşananları yaşanmamış gibi yapabiliyor musunuz?
Ben çok kinciyim ne olursa olsun beynimi resetleyemiyorum.. sürekli aklımda yaşananlar oluyor. Hep tetikteyim. Bu karakterimden vaz geçemiyorum
ve karşımdakine de belli ederim laflarımı esirgemeden söyleyebilirim bazen sertde konuşur sonra keşke demeseydim derim

Karşımdakine sinirlendiğimde ona öyle bir laf derim ki ona 10 yıl yeter.. ama sonra üzülürüm.. tabi bunlar durduk yere olmaz.

( kv ile çok kötü bir dönem yaşadım burada konular açtım.. bana söylediği bir sözü unutamıyorum haftanın 3 günü arıyor ben sana nasıl onu söyledim diyor unutacaksın dimi diyor.. zaten ağlayarak benden özür dilemişti öyle konuşmaya başlamıştık.. Sağlıklı bir ilişki kurmak için unutmak istiyorum ama beceremiyorum takıntı haline getirdim kvyi ve kpyi..
şu an çok iyiler tabi ki mesafemi hep korurum orası ayrı konu ama ben tamamen soğuk davranıyorum annem bile artık abartmaya başladın büyüklüktür her insan hata yapar biraz erdemli ol demeye başladı.. ama elimde değil aramadıkça aramam konuşmadıkçada konuşmam onlarla asla çünkü içimden gelmiyor )

Ben ayrildiniz saniyordum. Birlikte olmaniza cok sevindim.
Affetme işine gelince; kendiniz icin affedin, kendi iç huzurunuz için; ama unutmayın, bu gereken mesafeyi korumanızı sağlar.

Unutulmuyor zaten... Başkası için demek kolay oluyor unut diye yaşadıklarını bir sen biliyorsun ama... Bende unutamam yapılanları ne iyi ne de kötü ama bazen unutmuş gibi yapmak gerekiyor galiba. De oyle oluncada insan tatilde oluyor sürekli... Bende mi kindarim ne:))

ben olduguna inanmıyorum. bir tek cok yakın arkadasım, dostum, kardesim dedigim insanınkini affettim, o da cok baska oldugu icin. onun dısında sogukluk giriyor ve bir daha duzelmiyor bence, en azından benim icin.

Unutma ama her dakika da dusunme...o kim ki kafana takasin.aile ilişkerini de maalesef her seye ragmen bi şekilde sürdürmek gerekiyir.Küsüp cezalandirmissin cunku hakliymissin....cezayi uzatinca haksiz duruma geliyorsun...merak ettim ne demisti

Ozaman ne yapacakmışız herkesi kendimiz gibi göreceğiz kimsey karşımızdakinii kıskanmadan incitmeden hiç bir gönüiü kırmadan yaşayacakmışız bu meziyetler yoksa önce insan olmayı öğrensinler

Sanırım affetmek ya da affetmemek olay esnasında aldığın darbeye ilgili gibi İllaki affetmiyeceğim dememelisiniz konu sahibi zaman herşeyin ilacı

Bazı şeyler malesef yıllar gecsede unutulmuyor acısı üZüntüsü gecıyor belkı ama o sözler yaralar unutulmuyor! Affetmek ! Affedebilirsiniz tabikide bu sadece siin yürek yükünüzü hafifletir :)

Cok zor ... Ama agliya agliya özür diediyse bu icini sogutmadi mi azda olsa?
Kocanin hatri icin affetmelisin ama unutmamalisin. Mesafenk koru cnm

Normalde unutmam, cok insan sildim. Kaynanam da bana cok kotuluk yapti, cok aglatti. Ben de 1 seneye yakin gorusmedim. Sonra evime geldi benden uzun uzun ozurler diledi. Hatalarini tek tek saydi icimde kiskanclik vardi cok kotuydu falan dedi. Ben de affettim. Sonucta kocaman kadin evime kadar gelmis. Yalniz simdi ruzgar ters dondu. Artik istedigim gibi laf soyluyorum, gerektiginde laf sokuyorum hic birsey diyemiyor.

Yalniz esim bana hic baris demedi, nasil iyi olacaksan oyle yap dedi. Bu da bir etken.

Maalesef unutulmuyor.Ne yapsalar ne etseler boş.İnsanın elinde değil ki unutmak.Akıl unut gitsin affet diyor ama kalpteki acı hiç gitmiyor.

Evli değilim o olaydan sonra düğünü ertelettim mayıs ayına aldım..
O tartışmadan sonra ilk defa bayramda gittim evlerine beni çok güzel ağırladılar sanki hiç bir şey olmamış gibi.. çok memnun kaldım.
Zaten o günden sonra içim kötü bir yanım unutumak istiyor bir yanım unutmuyor.
Unutuyormuş gibi de davranamıyorum açıkçası.
Nişanlım şu anıma kadar hep yanımda oldu hep destek oldu bana.. ailesine de sözünü geçirten biri. Hep aklımda onlar oğullarını kaybetmemek için böyleler düşüncesi var. Ama bayramda çok içtendiler yine de unutmuyorum!! Sürekli soruyor bana kızım unutcaz dimi o günleri diye cevap vermiyorum..
Nişanlım tek kelime etmiyor bana ailesiyle beni idare etmeyi çok iyi biliyor o öyle olmasaydı devam etmezdim zaten. Nişanlıma çok aşığım onun için bir fedakarlık yap diyor içimdeki bir ses ama elimde değil işte..
Nişanlımda ben de üni mezunuyuz ikimizinde işi gücü yerinde kimseye muhtaç değiliz çok şükür kendi ayaklarımızın üzerinde dik bir şekilde durabiliyoruz. Ama aile kavramı benim için önemli.. bu durumu aşabilecek miyim hiç bir fikrim yok.. artık annem bile bana kızmaya başladı.
Ki benim en hassas noktam annemdir onun bir sözüyle Dünya'yı ters çevirebilirim.. ama bu konuda o bile etkili olamıyor.
Kv ve kp ile hiç bir sorunum yokken hatta çok değer verirken bu kadar içim karardı onlara karşı..
Bir yandan da acayip bir mesafw koydum bu konuda iyi ki oldu diyorum. Resmi bir ilişkimiz oldu. Fakat ben hem sevgi hem resmi hem saygı olsun isterdim. Ama ne yazık ki ne kadar zorlasamda sevgi olmuyor artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…