insanlar nasıl affedilir? Affetmek duygusu gerçekten var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam benlik bir durum.
Ben 4.5yillik evliyim. Kv ve kp yi cidden defalarca affettim. Tek cocuk dedim, o da anne babadir dedim, ah almayim dedim. Dedim de dedim. Insan gibi beni uzdunuz dedim. Ama degismiyrlar. O an duzeliyrlar sonra yine ayni. Ben bu konu icin psikiyatriste bile gittim, kv yi affetmek istiyrm kendim icin dedim. Cunku icim huzursuz. Ama olmadi. Yutamadim artik dediklerini. Cok agir yaraladi beni. Son 1 yildir mesafeyi koydum. Cok zorlaniyrm cunku hala ortalik karistirma derdinde ikisi de. Hatta kp daha yeni bayramda kusluk cikardi. Ben de laf sokabilen insan degilimdir. Direk de konusamam. Beklerim. Ama soz konusu kv ve kp ise icimde volkanlar patlar. Onlarin yaninda duramiyrm bile, elim ayagim titriyr sinirden. Ben icimdekileri kussam, rahatlayacagim da zamanini bekliyrm. Kisaca arkadasim (sayende bende icimi doktum), yasadigin olaylarin buyuklugu bir noktadan sonra affetmene engel oluyr. Insallah benim kv ve kp gibi affedilince huyu bozulanlardan olmazlar.

Aynı benim gibisin.

Hiç affedemem, yapılan iyilikleri de kötülükleri de unutamam.
Öyle kolay değil benim için.
Karşı tarafı da yıpratıyorum ama kendim daha çok yıpranıyorum aslında.

Çok kincilik hiç iyi bir şey değil.

Ama yapım bu değişemiyorum.

Yapıp yapıp unutan, unutmamı bekleyen insanlara da uyuz olurum.

Benimki de tek çocuk.. cidden olmuyor affedilemiyor

affetmek erdemdir, büyüklüktür derler. Ben de belki bu yüzden affederim. Ama şu da bir gerçek ki ne söylenenleri ne de yapılanları unutmam. Zaten hafızam da çok kuvvetlidir. İçimde bi yerlerde saklar üzerini örterim ama benzer bir şey görürsem de geri çıkarmaktan hiç çekinmem. Kimine doğru kimine yanlıştır bu durum belki ama karşınızdaki insanın kim olduğunu, ne olduğunu unutursanız aynı durumlarla karşı karşıya gelme ihtimaliniz artar bence.

neyi ve kimi unutup affettiğime baglı
genelde dalımı koparanın agzına sıcarımda :)

bu bıraz yaş ile ve yaşanmışlı ile ilgili,eskıden aslaaaaaa derdım,şimdi daha ılımlıyım,alla işime ne gelirse,cıdden unuturumda,yerıne göre unutmamda,genelleme yapma,biz toplum olarak konuşmasak bile,bayramdır,ölümdür,hastalıkdır yanyana gelen bır toplumuz,

Unutulmuyor kalbinin köşesinde o yara kalıyor ama hayat bir şekilde bir süre sonra artık hatırlatmıyor

Ben Varım ;((

Yapılan edileni sahte iki gülüşe bile unuturum ama iyi insanlar ya derim. Bundan sonrası güzel olur inş derim. Utanır sıkılırım hanlarında kem kim ederim.

Adet dönemlerimde evde kendimi şişiririm ama bir nasılsın deseler gene barışır unuturum.

Bu kadarını da ben istemiyorum.

Barışmanıza öok sevindim kv kp evlilik stresi ile bir Şeyler yapmış bu dönemlerde annenden oğul alsan yine oluyor laf sokmalar üzmeler ağlatmalat.. Yaşadıklarını biliyorum ama inan onlar geçmişte kaldı ağzını. Tadını bozma zaten altta kalmıyorsun cevabını veriyorsan huzurla yaşamaya bak. Annene Katılıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…