• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlar nasil yetişiyor her şeye?

Üşengeçlik de büyük sebep oluyor. Mesela ben aşırı üşengeç bir insanım. Boş vaktimi bile boş boş geçiriyorum. Aslında sizingibi yetişemeyen, o enerjiyi bulamayan çok insan var üzülmeyin :)

Bazi kadinlar var ki hem calisiyor hem evli hem cocuk var hem de evine hem kendine bakiyor

Ben bekarim. Calisiyorum. Isten geldigimde yemek vs ile ugrasiyorum. Bir de tezimi yazmaya calisiyorum. Su aralar en buyuk sorumlulugum bunlar.

Aslinda bakilirsa cok fazla bisey yok gibi. Ama ben bunlara ve kendime yetisemiyorum. Uykumu alamiyorum. Az uyusam ertesi gun tum gun bas agrisi. Uyumasam isten geldigimde ne kendime vakit ayirabiliyorum ne tezimi yazabiliyorum.

Şuan ise geldim. Çökmüş durumdayim. Duşumu alamadim. Gunlerdir kaşımı alicam o duruyo. Tezimi yazamiyorum. Uykum var. Ise erken gelmeye calistim bu hafta sabah insanlar gayet hazirlanmis dolmusa otobuse biniyolardi. Demekki bende sıkıntı var.

Napmaliyim az mi uyumaliyim
Nasil yapilabiliyo her sey ayni anda
Ben hem çalışıyor hem okuyor hem ikizlerim var hem de evime yılda 1 kez temizlikçi geliyor.Bakımlıyım ama orta karar :) her şeye yetişmek özellikle çamaşır ütü temizlik mahvetti beni ama artık ayda bir temizlikçi almak zorunlu oldu yoksa 5 dk oturmaya vaktim yok .Bence planlı olmak önemli.Ben sabah erken kalkıyorum işe geliyorum,eşim çocukları kreşe bırakıyor onları çıkışta birlikte alıyoruz,yemek yedirip oyun oynayıp ,işimi kısmen yapabiliyorum. mutlaka bir kısmı ertesi güne kalıyor.Ama eşim hiç dert etmez sorun etmez.Benim içim rahat etmiyor elimden geldiğince yorulana dek ev ve çocuklarla uğraşıyorum.Onlara masal anlatıp ninni söyleyip uyutuyorum.

Bencede kimse biseye yetisemiyodur .öyle gibi duruyodur.bide evli ve çocuklularin cogunun anneleri kardeşleri cok yardim ediyodur eminim

çalışıyorum, evliyim iki küçük çocuğum var.
süper anneyim.
yemek de yapıyorum temizlik de.
her şeyimiz tıkırında.
müthiş sosyaliz, haftasonları arkadaşlarla buluşuruz. arada eşimle kısa kaçamaklar yaparız..
mutlaka birbirimize zaman ayırırız.
özel hayatımız mükemmel..

demek isterdim :)

başlıyorum..
çalışıyorum, evliyim, iki küçük çocuğum var.
süper falan değilim.
ev her zaman tertemiz değil.
yemek düzenimiz çocuklar için mecburen dengeli olmak zorunda.
bazen ıvır zıvır yemek istiyorum.. geçiştirmek istiyorum olmuyor.

asosyal olduk.. en büyük sosyalliğimiz kayınvalideye gitmek. bi de arada avmye gidip pişman olmak.
eşimle birbirimize zaman ayırmayalı çok uzun zaman oldu.
kimseye çocukları bırakamadık bugüne kadar. sinema tiyatro hayal..
özel hayatımız da çocuklar uyusun diye gözlerinin içine bakıyoruz.
uykusuzluktan yaşlandım :))
Alemsiniz :)))

Doktora tezini geçtiğimiz eylül ayında bitirmiş evli ve işine hergün 200 km araba kullanarak ulaşan bi kadın olarak diyeblirim ki bugünler de geçecek.. ben doktora tezimi şöyle yetiştirmiştim. Sabah 7.30 da kalkıyordum 8de yola çıkıyordum 9.15 gibi üniversitede oluyordum. Araştırma görevlisi olarak çalıştğm için verdiğim dersler de pluyordu ve genelde gün içinde tezime zaman ayıramıyordum. Akşam 5 te çıkıp eve 6.30 da gelip hemen bir çorba ve salata yapıp eşimde yiyorduk ve ben 8 de yatıp gece 2 de kalkıyordum. Gece 2 den 6 ya kadar çalışıp 6 da yatıp 7.30 da kalkıyordum. Bu şekilde geçen 1 sene sonunda tezimi tamamlamış oldum. Haftasonlarında sabah erkenden kalkıp kütüphaneye gittim ekiksiz. Hafta sonları kütüphaneden 4 gibi dönüp ev temizliği ve birkaç kap yemek yapıyordum o bana yine gidiyordu. Yetişemediğimde ise temizlikçi ablayı çağırdım. Sağolsun eşim benden ne akraba gezmesi bekledi ne de eş dost ağırlaması.. görüşmek isteyenlerle de dışarıda 1 w saat görüşüp planıma hep sadık kaldım. Siz de planlı hareket ederseniz tezinizi bitirip işinizde de başarılı olabilirsimiz.

İki kedim, 9 aylık oğlum var. Mali müşavirim evden çalışıyorum. Oğluma kendim bakıyorum. Haftada en az iki gün işe bebeğimle gidiyorum kanguruya atıp.
Haftada iki yarım gün yardımcı alıyorum. Ütü ve süpürme işlerini yapıyor.
Oğlum alerjik, her öğün taze yemeğini yapıyorum. Evde düzenli yemek pişer. Kedilerimden biri kanser, o da sık sık istifra ediyor. Her gün halı örtüsü vs yıkıyorum halı yıkamakla baş edemedim.
Eşimle aram iyi, kendime bakmaya çalışıyorum, haftada en az bir kere kuaföre giderim. Oğlumu her gün en az bir saat parka götürüyorum. Haftada en az bir kere kv bir kere kendi ailemi görmeye çalışıyorum.
AMA
Bunların bir bedeli var. Ellerim ayaklarım egzama yaralarıyla kaplı. Güzelim uzun saçlarımı daha çabuk hareket edebilmek için kestirdim. Bazen dişlerimi sıktığımı farkediyorum. Pek fazla arkadaşım yok, zamanımı hakedene insanlar pek yok, genelde nankörlük görüyorum. Yalnızım.
Kısacası bu hayatta her şeyin bir bedeli var.
Olduğunuz halinizle mutlu oluyorsanız, bırakın biraz dağınık kalsın...
Ne iyi insansınız , hayvansever insan görünce sarılmak istiyorum

Sosyal hayatı ve uykumu feda ederek
Staj-okul-tez üçlüsünde geziyorum

Bence kimse yetişemiyor .tez yazmak çok zor bekarken bu işleri halletmeniz ne güzel .ben de evliyim yetişemiyorum. Temizlikçi alcam artik canıma tak etti. Size de sabır diliyorum .

çalışıyorum, evliyim iki küçük çocuğum var.
süper anneyim.
yemek de yapıyorum temizlik de.
her şeyimiz tıkırında.
müthiş sosyaliz, haftasonları arkadaşlarla buluşuruz. arada eşimle kısa kaçamaklar yaparız..
mutlaka birbirimize zaman ayırırız.
özel hayatımız mükemmel..

demek isterdim :)

başlıyorum..
çalışıyorum, evliyim, iki küçük çocuğum var.
süper falan değilim.
ev her zaman tertemiz değil.
yemek düzenimiz çocuklar için mecburen dengeli olmak zorunda.
bazen ıvır zıvır yemek istiyorum.. geçiştirmek istiyorum olmuyor.

asosyal olduk.. en büyük sosyalliğimiz kayınvalideye gitmek. bi de arada avmye gidip pişman olmak.
eşimle birbirimize zaman ayırmayalı çok uzun zaman oldu.
kimseye çocukları bırakamadık bugüne kadar. sinema tiyatro hayal..
özel hayatımız da çocuklar uyusun diye gözlerinin içine bakıyoruz.
uykusuzluktan yaşlandım :))
Bir an maşallah yaa deyip imrenecektim ki yalnız olmadığımı anladım ama olsun yaa çocuklar her şeye değmez mi :)

Valla herşeye yetişmek zor ama bunu düzene koyarsaniz hayatta kolay olur
4 aydır issizm su an hamileyim çünkü çıktım işten evdeyim.
Bir kızım var birde yolda:))
İşten gelince hemen kızımı öper atıştırmalık hazırlarım ona üstümü çıkarır
Direk mutfağa
Yemek hazırlarım işten gelirken ne malzeme lazımsa yemeğe markete uğrar alırım.hemen yemeğe koyulurum
Hamur işi bile yaparım çünkü yemek benim vazgeçilmezim kızimda eşimden istediği için erinmeden yaparım.
Yemek geç yenir biter dokuzda yemek kalkar toplama işlemiyle 21.30 da TV izleme ve kızımın ödevini yaptırırım ben yemek yaparken mutfak masasında yapar ben kontrol ederim.oda biter
O gün duş alamayacaklar oturur dinlenirim
Yok duş alacaksan duşa hemen girer saçımı kurutur biraz TV izler yatarız hepimiz
Sabah 6:45 kalkar yüzünü yıkar saçıma düzleştirici ile bakım yapar
Üstümü ütüler giyinip çıkarım 7:30
Da evden servise çıkarım binip ise 8:00 iş başı
Kızıma bakıcısı bakıyor ev gelip
Kahvaltı yaptırır olarak okul kıyafetini giyer okula öğlen bırakır.cikis 17:30 okuldan kızımın benimde iş cikisç m
17:45 evde olurum yine aynı döngü
Hafta sonu temizlik ve gezme işi alisveris
Yaparız.yerlestirme ütü eşimle
Genel temizlik zamanında yarim yarim yapıp bitirdim.bu şekilde idare ettik
Şimdi evdeyim

Kızım tüm gün oldu okulu
Sabah 8 kalkıyorum eşim ise biz kahvaltı yapıp okula gidiyoruz
Ben geri gelip yatıyorum
Öğlen kalkıp evleri toparlayıp atistiriyorm kış mı okuldan 14:20 alıyorum
Gelince ona yemek hazırlayıp onlara atistiriyorm
Sonra akşam yemeği vakti yemek yap ye TV izle böyle geçiyor
Hafta sonu hep gezmeye gidiyor boşum yaaa hafta içinde gidiyor bazen kızımla okul çıkışında
Şimdi 7 aylık hamileyim iki ay sonra diğer kızım gelecek bakalım düzen nasıl olur

Sana önereceğim sey işini yarına bırakma...yapmam gerekeni zamanında yap

Back
X