• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlar nasil yetişiyor her şeye?

Biraz düzenli ve programlı olmak gerekiyor kesinlikle. Öncelikle dışarı işimiz varsa kesinlikle günlük yemek yapmak bir eziyet. Pazara yada markete gittin gelir gelmez yeşillikleri saplarından ayırıp yada doğrayıp kaplara koyuyorsun havuçları da rendeliyorsun haftalık salata ihtiyacında heeeepsi hazır oluyor. Yemekleri 2-3 günlük yapmalısın miktarı artır 2 gün ye dolma olabilir, barbunya,nohut,fasulye,ıspanak hepsi iki gün yenebilir yemekler. Birde tavuk al artık hangi çeşit seviyorsan porsiyonluk dondur sabah işe giderken çıkart akşam gelir gelmez fırınla yemek tamam.
Düzen için bir kuralın olmalı 2 dk lık işleri şakın erteleme yap İnan çok faydaydı oluyor düzende.
Herşeyi aynı gün yapmaya çalışma yetiştirebileceğin kadar iş koy planına yoksa hiç birini yapmazsın.
Sosyallik veya kendini mutlu eden şeyleri erteleme haftada bir gün en az mutlaka dışarı çık park bahçe yürüyüş gezme ve Hergün iş olan dışında bir kitap oku yada örgü ör ne bileyim müzik dinle 15 dakika bile olsa
Evi yatmadan mutlaka topla özellikle mutfağı sabaha çok daha enerjik kalarsın
Su tüketimini arttır az su enerji düşüldüğü yapar
Enerji vitamin takviyesi alabilirsin
Aynaya bak ve Harika olacak bugün de camı aç ferah bir nefes doldur ciğerlerine
Uyku fazla uyuyorsan kademeli indir saati

her ise yetisip koşamazsınız yetissen de tam yapamassin.herkesi istedikleri şekilde memnun etmeye kalkmak, takatin üstünde bir yük olur ve ezilir kalırsınız, sonra da hiçbir hakkı yerine getiremezsiniz.

Dışardan beni görenler tebrik ediyor nasıl yetisiyorsun 3 çocuklara her seye diye halbuki nerdeeee disaridan öyle gözüküyor hiç bir şeye yetisemiyorum ama yetismeye calisiyorum hafta sonlari disaridayoz cocuklar icin halim hal değil millet şıkır şıkır ben bir pant bir badi her zaman topuz sacimla disaridayim

Bazi kadinlar var ki hem calisiyor hem evli hem cocuk var hem de evine hem kendine bakiyor

Ben bekarim. Calisiyorum. Isten geldigimde yemek vs ile ugrasiyorum. Bir de tezimi yazmaya calisiyorum. Su aralar en buyuk sorumlulugum bunlar.

Aslinda bakilirsa cok fazla bisey yok gibi. Ama ben bunlara ve kendime yetisemiyorum. Uykumu alamiyorum. Az uyusam ertesi gun tum gun bas agrisi. Uyumasam isten geldigimde ne kendime vakit ayirabiliyorum ne tezimi yazabiliyorum.

Şuan ise geldim. Çökmüş durumdayim. Duşumu alamadim. Gunlerdir kaşımı alicam o duruyo. Tezimi yazamiyorum. Uykum var. Ise erken gelmeye calistim bu hafta sabah insanlar gayet hazirlanmis dolmusa otobuse biniyolardi. Demekki bende sıkıntı var.

Napmaliyim az mi uyumaliyim
Nasil yapilabiliyo her sey ayni anda

her şey aynı anda yapılmıyor. yapıyor sanıyoruz bir şeyden biri eksik kalıyor. ben evliyim, çalışıyorum, çocuğum var ve 13 yıldır bilfiil tiyatro ile de uğraşıyorum. gündüz iş akabinde prova sonrasında çocukla ilgilen derken eksik kalan çoğunlukla ben oluyorum, aşırı yorgun oluyorum hepsini tam yapacağım diye, bazen eşimle çatışıyoruz, bazen çocuk vızıldıyor derken ne kadar daha böyle gider bilemiyorum.
diyeceğim o ki hayat bu. bir şeyleri yapamıyorum demek yerine elinden gelenin en iyisini yapmak senin elinde. elbet eksik kalacak hiçbir şey mükemmel olmaz zaten.

İş çıkışı yada haftasonu kuaförde işlerini hallet. Eve gelirken kolay pişecek türden bişeyler al hemen yap. Yemek pişerken evini topla,hemen duşunu al. Sonra koy bi çay başla tezine falan filan :)

Bazi kadinlar var ki hem calisiyor hem evli hem cocuk var hem de evine hem kendine bakiyor

Ben bekarim. Calisiyorum. Isten geldigimde yemek vs ile ugrasiyorum. Bir de tezimi yazmaya calisiyorum. Su aralar en buyuk sorumlulugum bunlar.

Aslinda bakilirsa cok fazla bisey yok gibi. Ama ben bunlara ve kendime yetisemiyorum. Uykumu alamiyorum. Az uyusam ertesi gun tum gun bas agrisi. Uyumasam isten geldigimde ne kendime vakit ayirabiliyorum ne tezimi yazabiliyorum.

Şuan ise geldim. Çökmüş durumdayim. Duşumu alamadim. Gunlerdir kaşımı alicam o duruyo. Tezimi yazamiyorum. Uykum var. Ise erken gelmeye calistim bu hafta sabah insanlar gayet hazirlanmis dolmusa otobuse biniyolardi. Demekki bende sıkıntı var.

Hiç birimiz her şeye tam olarak yetişemiyoruz ki
Sizin haliniz bana biraz bahar yorgunluğu gibi geldi
Kan değerlerinize bir baktırın, gerekirse takviye verecektir doktorunuz
Mevsim geçişleri bende perişanları oynuyorum oradan biliyorum

ben de yetişemiyorum hiçbirseye
aklımda sürekli planlar dönüp duruyor
evim temiz olsa ben pis kalıyorum

ben temiz olsam ev kirli kalıyor

Benim çocuğum yok, mesai saatlerim uzun, yardımcı bayan alıyorum, temizlik yapmıyorum, yemek eh işte aparatif hep eşim yesin diye makarna tost falan, kendime bazen sebze. Eti dışarda yiyoruz evde yapmam. Kendi bakımımı ihmal etmemeye çalışıyorum. Her şeyi mükemmel yapınca kimse madalya takmıyor, olan sağlığınıza oluyor.

O herşeye yetişiyor gibi görününler etrafımda, genelde mesai saatleri nispeten kısa yada haftada bir günü tamamen boş olan öğretmen, memur vs, çocuğuna kv bakan hatta yemeğini falan da kv yapan, yardımcı bayan alan ya da eşi çok yardımcı olan tipler. Bir kadın tek başına bunların hepsini yapamaz, yapmamalı da.

Ya hatırlıyorum Chrissy Teigen röportajında sormuşlardı nasıl yetişiyorsunuz diye, biliyorsunuz aşırı zengin zaten, o bile her şeyde yardım alıyorum dedi. Kuaförü, bakıcısı, ahçısı, hepsi var, artı annesi çocuğuna bakıyormuş onlarla kalıyormuş, fotolarında falan da var zaten. O haliyle bile lohusa depresyonuna girmiş gene:)

Her seye yetismek demek her seyin 4 4luk olmasi anlamina gelmiyor bence.

Bir seylere oncelik verilmeli. Mesela ben duzgun uyuyamazsam baska islere kendimi veremem ve cok cabuk hasta olurum. Yeterince uyumam lazim. Sizin de oyle oldugunuzu anladim yazdiklarinizdan.

Evvela duzenli uyuyun. Tez yazacaksaniz haftasonu belli bir saat ayirin. O saatte tam kapasite calisin. Sonra kendinize zaman ayirin. Bir kahvaltiya gidin mesela haftasonu 1 sabah.

Yani uykuyu almak, işe salim kafayla gitmek ve tezini bitirmek =))

tezinin ne asamasindasin bilmiyorum ama bir an once bitirirsen kafandan kalkar.

Ayrica gidanizi guzelce alin. Mesela kiymayi eti eksik etmeyin. Aksamdan kiyma kavurun, sabah kalkinca hemen kirin ustune yumurtayi. Her zaman kavurma yapin duduklude. Aksam yanina bulgur pilavi olsa bile yeter. Hemen kilo veriyorum dediginiz icin bu kismi ekledim. Sabahlari cay icmeyin, gunluk sut icin. Zinde olmak icin yediklerimiz onemli.

İki kedim, 9 aylık oğlum var. Mali müşavirim evden çalışıyorum. Oğluma kendim bakıyorum. Haftada en az iki gün işe bebeğimle gidiyorum kanguruya atıp.
Haftada iki yarım gün yardımcı alıyorum. Ütü ve süpürme işlerini yapıyor.
Oğlum alerjik, her öğün taze yemeğini yapıyorum. Evde düzenli yemek pişer. Kedilerimden biri kanser, o da sık sık istifra ediyor. Her gün halı örtüsü vs yıkıyorum halı yıkamakla baş edemedim.
Eşimle aram iyi, kendime bakmaya çalışıyorum, haftada en az bir kere kuaföre giderim. Oğlumu her gün en az bir saat parka götürüyorum. Haftada en az bir kere kv bir kere kendi ailemi görmeye çalışıyorum.
AMA
Bunların bir bedeli var. Ellerim ayaklarım egzama yaralarıyla kaplı. Güzelim uzun saçlarımı daha çabuk hareket edebilmek için kestirdim. Bazen dişlerimi sıktığımı farkediyorum. Pek fazla arkadaşım yok, zamanımı hakedene insanlar pek yok, genelde nankörlük görüyorum. Yalnızım.
Kısacası bu hayatta her şeyin bir bedeli var.
Olduğunuz halinizle mutlu oluyorsanız, bırakın biraz dağınık kalsın...

Evliyim,4 yaşında terminatör gibi tatlı bir oğlum var,çalışamıyorum çünkü oğlumu kabul edecek ne bir kreş ne bir bakıcı var:KK70:
2 gün oyun grubu,1 gün eğlence merkezi,1 gün parkın yanisıra, yemek,rutin ev temizliği derken bazen bakıyorum akşam olmuş daha oturmamisim,kendime ait bir zaman dilimim de yoktan öte durumda..
Dışarıdan bakana hersey süper görünse de işin aslı tabi ki farklı..
Malesef zaman da para gibi,gelir kadar gider,yapılacak ise kadar da zaman var..
Olduğu kadar artık :KK66:

standart bir günüm:
Sabah 5de kalkiyorum. Kahve sigara yapip yatak odami topluyorum.
sonra kisa bir dus ve kahvalti ( genelde arpa lapasi yerim, sütlü)- Pesine mutfagi toplarim ve makyaj yaparim.
7de masa basindayim. genelde 16de cikarim ve genelde 18h evde olurum.
haftada 4 gün spora giderim.
bende önemli olan rutin kurmak. kendinize bir verimli Rutin kurun

size naçizane tavsiyem bir kan tahliliyle eksiklerinize baktırın. d vitamini, kansızlık vb. kadınlarda regl gördüğümüz için çok yayıgn bir durum. bendeki sürekli halsizliği bolca çiğ çerez,badem fındık kuru incir vb gibi şeylerle tölere ediyorum. hem kilo vermenizi de engeller. ancak d vitamini eksikliği, kansızlık vb. mutlaka sizi etkiliyordur, önce vücudunuzun eksiklerini tamamlayın sonra da gerçektne planlı programlı bir rutin izlemeye çalışın. örneğin her sabah 7de kalkmak vb. gibi. 7de kalkınca vücut kendini programlayıp 11de yatmalıyım sinyalı gönderiyor. bu sırada size kalan vakit çok kıymetli oluyor ve organize olmak zorunda kalıyorsunuz.

İki kedim, 9 aylık oğlum var. Mali müşavirim evden çalışıyorum. Oğluma kendim bakıyorum. Haftada en az iki gün işe bebeğimle gidiyorum kanguruya atıp.
Haftada iki yarım gün yardımcı alıyorum. Ütü ve süpürme işlerini yapıyor.
Oğlum alerjik, her öğün taze yemeğini yapıyorum. Evde düzenli yemek pişer. Kedilerimden biri kanser, o da sık sık istifra ediyor. Her gün halı örtüsü vs yıkıyorum halı yıkamakla baş edemedim.
Eşimle aram iyi, kendime bakmaya çalışıyorum, haftada en az bir kere kuaföre giderim. Oğlumu her gün en az bir saat parka götürüyorum. Haftada en az bir kere kv bir kere kendi ailemi görmeye çalışıyorum.
AMA
Bunların bir bedeli var. Ellerim ayaklarım egzama yaralarıyla kaplı. Güzelim uzun saçlarımı daha çabuk hareket edebilmek için kestirdim. Bazen dişlerimi sıktığımı farkediyorum. Pek fazla arkadaşım yok, zamanımı hakedene insanlar pek yok, genelde nankörlük görüyorum. Yalnızım.
Kısacası bu hayatta her şeyin bir bedeli var.
Olduğunuz halinizle mutlu oluyorsanız, bırakın biraz dağınık kalsın...

Yazdıklarınız beni çok etkiledi çünkü çok benzeriz. Kendime bile zor vakit ayırıyorken sürekli ailelerin beklentisi bir de üstüne arkadaşın yok bilmem ne kv nin laf atması sinirime dokunuyor. Kendisi akşama kadar boş, bense kaç yıllık dostlarımla senede bir kaç kez anca görüşebiliyorum, genelde whats uptan konuşuruz , telefona bile vaktimiz olmayabiliyor. Ama ben ona göre "asosyalim. " Eski zaman hanımları gibi evimde çaylı börekli misafirler ağırlamadığım için....

Ben de sürekli hastalanıyor, alerjiler egzama, ibs bir sürü sıkıntı yaşıyorum. Çalışan kadın olmanın yükü bu kadar ağırken bir de herkes üstüne geliyor ya insanın...

çalışıyorum, evliyim iki küçük çocuğum var.
süper anneyim.
yemek de yapıyorum temizlik de.
her şeyimiz tıkırında.
müthiş sosyaliz, haftasonları arkadaşlarla buluşuruz. arada eşimle kısa kaçamaklar yaparız..
mutlaka birbirimize zaman ayırırız.
özel hayatımız mükemmel..

demek isterdim :)

başlıyorum..
çalışıyorum, evliyim, iki küçük çocuğum var.
süper falan değilim.
ev her zaman tertemiz değil.
yemek düzenimiz çocuklar için mecburen dengeli olmak zorunda.
bazen ıvır zıvır yemek istiyorum.. geçiştirmek istiyorum olmuyor.

asosyal olduk.. en büyük sosyalliğimiz kayınvalideye gitmek. bi de arada avmye gidip pişman olmak.
eşimle birbirimize zaman ayırmayalı çok uzun zaman oldu.
kimseye çocukları bırakamadık bugüne kadar. sinema tiyatro hayal..
özel hayatımız da çocuklar uyusun diye gözlerinin içine bakıyoruz.
uykusuzluktan yaşlandım :))
Daha guzel daha tatli anlatilamazdi:KK9::KK9:

Ayni durumdayiz, sabah evden bi hisimla cikip cocugu okula birakiyorum ve dil kursuna gidiyorum ordan bi hisim kosturup ise yetismeliyim ogleden sonra full is aksam eve gel yemek yap(oglum 8 yasinda yemegi gecistirme luksu yok) cocukla ilgilen ona kosturr buna kostur derken hoopp gun bitti aksam bitti ne sosyallik ne bisi..Seda pert..Ertesi gun de bi onceki gunun fotokopisi:confused:

Back
X