• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlar nasil yetişiyor her şeye?

Başlığı kk kadınlarının bir günü diye değiştir bence :))
Hayatımın en şanslı kısmı çocuklarımın başka çocuklar gibi 6-7 de kalkmaması sanırım

9 da uyanıyorum.
Çocuklar yatakta aaaaa ööööö diye bağırıp sabah keyfi yaparken 10 dklık duş alıyorum.
3 yaş ve 7 aylık iki çocuğun üstünü giydir. Altını değiştir, elini yüzünü yıka. Kahvaltısını hazırla, yaptır. Mutfağı topla. Saat 12 oluyor.
Küçüğü öğle uykusuna yatırıp büyük ile vakit geçiriyorum. 1-1.30 gibi uyanıyor diğeri ve öğle yemeği rutini başlıyor yaklaşık 3 e doğru bitiyor.
Bu Arada da
Çamaşır yıka, as, ütüle işlerini araya sıkıştırıp 3-5 dklık periyotlar haline bitirmeye çalışıyorum.
Akşam üstü akşam yemeği için yarım saat yada 1 aaate ihtiyacım oluyor bu sorada ara öğün bilmem ne derken oturduğum bir dakika yok.
Eşim erken geldiği bir gün evi süpürüyor.
Haftasonu da birlikte temizlik yapıyoruz
Pazar günü 1-2 saat hafta içi yemekleri için on hazırlık yapıyorum.
Haftada 2 akşam uzun uzun banyo yapıyorum (en büyük lüksüm)
Akşamları çocuklar 10 da uyuyor bazen ayağımda vs 12 ye kadar yanlarından ayrılamadığım oluyor.
Ama her gece 12-3 arasını kendime ayırıyorum.
Kendime vakit ayırmadığımda delirecek gibi oluyorum. Bir şeyler okumaya, bir şeyler yazmaya ve izlemeye ihtiyacım var. Kendimden vazgeçmemek için uykumdan vazgeçiyorum :)
Ve bunları 2 şehirde 2 evde yapıyorum.
Bazen 3 gün bazen 15 günde bir ev değiştirmiş oluyoruz.
Haftada 2 akşam dışarı çıkıyoruz. Yemek işi üzerimden kalkmış oluyor en azından.
Eğer ailelerin olduğu şehirdeysek onlara gidiyoruz ara ara. Gündüzden gidip çocuklardan birini anneme bırakıp dışarı kaçtığım da oluyor bazen.
Sabit kalamadıgımız için yardımcı alamıyorum.
Geçen hafta psikiyatr dan randevu aldım tahammülüm çok azaldığı için sinirli biri olmaya başladığımı düşündüm, gitmeye vakit bulamadım :D gitsem de adam ne diyecekti emin değilim.
Hayatımda eşime ayırdığım vakit uyumadığım gece saati yada çocuklar 10 da uyuduysa o vakit.
Gece de zaten saat başı uyanıyorlar o da ayrı :)
Durum bu :) gun 28 saat olmalı benim için. Ama o zaman da 32 olsun isterim.
Yetişmiyor. Yarı göçebe 2 çocuklu hayat benimki :)
Yetişen olduğunu da sanmıyorum :)

çalışıyorum, evliyim iki küçük çocuğum var.
süper anneyim.
yemek de yapıyorum temizlik de.
her şeyimiz tıkırında.
müthiş sosyaliz, haftasonları arkadaşlarla buluşuruz. arada eşimle kısa kaçamaklar yaparız..
mutlaka birbirimize zaman ayırırız.
özel hayatımız mükemmel..

demek isterdim :)

başlıyorum..
çalışıyorum, evliyim, iki küçük çocuğum var.
süper falan değilim.
ev her zaman tertemiz değil.
yemek düzenimiz çocuklar için mecburen dengeli olmak zorunda.
bazen ıvır zıvır yemek istiyorum.. geçiştirmek istiyorum olmuyor.

asosyal olduk.. en büyük sosyalliğimiz kayınvalideye gitmek. bi de arada avmye gidip pişman olmak.
eşimle birbirimize zaman ayırmayalı çok uzun zaman oldu.
kimseye çocukları bırakamadık bugüne kadar. sinema tiyatro hayal..
özel hayatımız da çocuklar uyusun diye gözlerinin içine bakıyoruz.
uykusuzluktan yaşlandım :))
Ayyyyy çok güldüm buna. Bayıldım hatta. Baştaki yazıyı okurken aha bi yalancı daha çıktı meydana bizim bitane bebegimiz var herşeye yetisemiyorum temizlik yapsam kendime bakamıyorum kendime baksam temizlik kaliyo yada hepsine yetissem çok yorgun ve sinirli oluyorum diyodum ki sonunu okudum ve ayyyy herkes aynıymış dedim. Bi arkadaşım ikizleri var ve öyle abartiyo ki ona inanmıyorum ve sizi de öyle yalan soyluyo zannettim :) kızın ikizleri var ve kimseden yardım almıyorum temizligimi de işlerimi de yemeğimi de kendim yapıyorum ve bebeklerime de kendim bakıyorum kv yada annemden yardım almıyorum diyodu halbuki kv si karşı dairesinde oturuyo annesi de karşı binasında. Bi benmi yetisemiyorum yada yorgun oluyorum diye dusunuyodum gerçekleri görene kadar :)

Yazdıklarınız beni çok etkiledi çünkü çok benzeriz. Kendime bile zor vakit ayırıyorken sürekli ailelerin beklentisi bir de üstüne arkadaşın yok bilmem ne kv nin laf atması sinirime dokunuyor. Kendisi akşama kadar boş, bense kaç yıllık dostlarımla senede bir kaç kez anca görüşebiliyorum, genelde whats uptan konuşuruz , telefona bile vaktimiz olmayabiliyor. Ama ben ona göre "asosyalim. " Eski zaman hanımları gibi evimde çaylı börekli misafirler ağırlamadığım için....

Ben de sürekli hastalanıyor, alerjiler egzama, ibs bir sürü sıkıntı yaşıyorum. Çalışan kadın olmanın yükü bu kadar ağırken bir de herkes üstüne geliyor ya insanın...
Ben artık yetişebildiğimi yapıp, gerisini umursamamaya çalışıyorum. Canımıza yazık. Umarım biz de birgün her şeye yetişmek derdinden kurtuluruz.
Hepimize bol sabır

Ayy tek tek cevap yazmak istiyorum ama eve gidince yapicam insallah. Valla dedigim gibi evli cocuklu kadinlarimizin neler yaptigini gorunce kendimi bi kez daha sucladim. Mukemmel olmak zorunda degil asgari duzeyde gereklilikleri yapmak gerek.
Dun isten geldim 6 bucuk gibi yemek vs derken saat 8 bucuk oldu. En sevdigim de dizi var. Dedim plaaa diziyi sonra izlersin teze bak. Ama evde 20 dk bakiosam 30 dk moladayim. Kalk kutuphaneye git. Kalktim giytim. 11.30 da pertim tabi uykudan. Eve geldim 12ye geliyodu. Banyo yapmam gerke ama uykudan kim goruyo banyoyu. Sabah olunca zaten gecikiyorum diye kahvalti dahi yapmadan ise geldim pis pis. Gercekten nefret ediyorum suan kendimden.
Beynimin arka planinda surekli yapmam gereken ama yapmadigim seyler donuyo. Ise gelir gelmez yeter artik dedim yazdim hepsini bi kenara. Yaptiklarima tik attim. Aksam banyo ve bakimi yaparsam bugun rahatliycam. Ama hic surdurulebilir olmuyo iste sıkıntı bu.
Her seyimi duzenli bi sekilde en fazla 2 gun yapiyorum. Sonra özüme donuyorum;))

Calisiyorum daha 2 ay oncesine kadar evliydim... Hicbirseye yetemiyordum.. 2 ay once bosanma karari aldik suan tek yasiyorum yemek temizlik kafama gore isime gelirse yaparim gelmezse yapmam evliyken bazen bi oje surmeye vaktik olmuyodu simdi suslenip oyle gidiyorum ise ;)

8 ve 3 yaşında iki çocuğum var.
Haftanın 5 günü sabah 7.45te evden çıkıp 5.30da eve giriyorum.
Akşamları ev ahalisinin canı ne istiyosa onu yapıyorum.
Gerek varsa eğer salona mutfağa bi süpürge tutarım.
Çocuklar uykusu gelince yatıyo.
Bende genelde 12ye kadar oturuyorum.
Yatmadan mutlaka mutfağı,banyoyu,salonu toplar öyle yatarım.(Gün içinde ölürsem insanlar arkamdan laf etmesin diye:))))))
Cumartesi dip-köşe temizlik yaparım öğlen 1e kadar.Sonra yine çocuklarla takılmaca.
Pazar gezenti kocam yüzünden mutlaka dışardayızdır.
Çamaşır sadece cumartesi yıkanır bizim evde.
Ütü de pazar gezmeden gelince.

Yani bizim evde her şey 'kafamıza göre':KK68:

Arada 'Bu ev niye yine kendini unutmuş' diye söylenirsem;
Kocam:Bizim ev her zaman dağınık der.
Büyük kızım:Aman anne boşver Cumartesi yaparız der.
Ben:Aman canımdan kıymetli mi be derim geçerim.

Takılma boşver olduğu kadar.

evli, çalışan ve çocuklarını büyütmüş bir bayanım sözde.ancak çocuklar buyunce dertleride buyudu.onlar küçükken yetişdiğim rutinlerime artık yetişemiyorum.rezillik paçalarımdan akıyor.ama görünüşte tıkır tıkır işliyor.sen gel birde içime sor.belki emekli olunca yetişebilirim bende herşeye.

çalışıyorum, evliyim iki küçük çocuğum var.
süper anneyim.
yemek de yapıyorum temizlik de.
her şeyimiz tıkırında.
müthiş sosyaliz, haftasonları arkadaşlarla buluşuruz. arada eşimle kısa kaçamaklar yaparız..
mutlaka birbirimize zaman ayırırız.
özel hayatımız mükemmel..

demek isterdim :)

başlıyorum..
çalışıyorum, evliyim, iki küçük çocuğum var.
süper falan değilim.
ev her zaman tertemiz değil.
yemek düzenimiz çocuklar için mecburen dengeli olmak zorunda.
bazen ıvır zıvır yemek istiyorum.. geçiştirmek istiyorum olmuyor.

asosyal olduk.. en büyük sosyalliğimiz kayınvalideye gitmek. bi de arada avmye gidip pişman olmak.
eşimle birbirimize zaman ayırmayalı çok uzun zaman oldu.
kimseye çocukları bırakamadık bugüne kadar. sinema tiyatro hayal..
özel hayatımız da çocuklar uyusun diye gözlerinin içine bakıyoruz.
uykusuzluktan yaşlandım :))
Yaa tam kıskanıyordum :))

Ayyyyy çok güldüm buna. Bayıldım hatta. Baştaki yazıyı okurken aha bi yalancı daha çıktı meydana bizim bitane bebegimiz var herşeye yetisemiyorum temizlik yapsam kendime bakamıyorum kendime baksam temizlik kaliyo yada hepsine yetissem çok yorgun ve sinirli oluyorum diyodum ki sonunu okudum ve ayyyy herkes aynıymış dedim. Bi arkadaşım ikizleri var ve öyle abartiyo ki ona inanmıyorum ve sizi de öyle yalan soyluyo zannettim :) kızın ikizleri var ve kimseden yardım almıyorum temizligimi de işlerimi de yemeğimi de kendim yapıyorum ve bebeklerime de kendim bakıyorum kv yada annemden yardım almıyorum diyodu halbuki kv si karşı dairesinde oturuyo annesi de karşı binasında. Bi benmi yetisemiyorum yada yorgun oluyorum diye dusunuyodum gerçekleri görene kadar :)

Yalnız moral bozmak gibi olmasın ama bazı insanlar -önceliklendirmelerini düzgün yaparak ve bazı şeylere de bile isteye "yetişmeyerek" yalancı dediğin arkadaşın gibi yaşayabiliyorlar ;) yani KVsinin karşıda olması bir anlam ifade etmiyor, kız belki de çok enerjik, nereden bileceksin ki? İki kere yalancı ithamı, sizin biraz da bilinçaltınızı seriyor gözler önüne. Bazı insanlar abartır evet ama birçokları da siz ne dersiniz deyin enerjiktirler :spor: Biraz da bünye ile alakalı.

O yüzden kıskanmak yerine bence bünyeyi kuvvetlendiren gıdalarla beslenmek ve programlı yaşamanın planlarını yapmak daha iyi olabilir sizin için. Aksi takdirde ona yalan buna dolan diye diye bakarsınız millet 10 parmağında 10 marifet geliştirmiş, ama siz yayan kalmışsınız... kendinize odaklanın, başkasına değil ;)

Bende hem çalışıyorum hem okul var . Bazen çok yoruluyorum . Ama kasmıyorjm kendimi yettiği kadar

Herşeye yetişmiyoruz tatlım :) insanız yani yetişemiyoruz. Çalışıyorum, bir çocuğum var bana ait bir haftasonum var onu da oğlum dolduruyor bazen o kadar yorgun oluyorum ki haftasonu bile temizlik yapacak halim kalmıyor baze sadece geziyorum evin içinde.. bazen de enerji yüklü olup herşeyi yapmaya çalışıyorum tabi sonunda bel ağrısından yürümekte zorlanıyorum :halay::halay:
bazen diyorum çocuk uyuyunca heryeri topla yarına temiz olsun o uyuyana kadar ben çoktaaan uyumuş oluyorum :halay:
velhasıl çokta kasmamak lazım her şey olcağına varıyor yani halloluyor bir şekilde

Yalnız moral bozmak gibi olmasın ama bazı insanlar -önceliklendirmelerini düzgün yaparak ve bazı şeylere de bile isteye "yetişmeyerek" yalancı dediğin arkadaşın gibi yaşayabiliyorlar :KK66: yani KVsinin karşıda olması bir anlam ifade etmiyor, kız belki de çok enerjik, nereden bileceksin ki? İki kere yalancı ithamı, sizin biraz da bilinçaltınızı seriyor gözler önüne. Bazı insanlar abartır evet ama birçokları da siz ne dersiniz deyin enerjiktirler :spor: Biraz da bünye ile alakalı.

O yüzden kıskanmak yerine bence bünyeyi kuvvetlendiren gıdalarla beslenmek ve programlı yaşamanın planlarını yapmak daha iyi olabilir sizin için. Aksi takdirde ona yalan buna dolan diye diye bakarsınız millet 10 parmağında 10 marifet geliştirmiş, ama siz yayan kalmışsınız... kendinize odaklanın, başkasına değil :KK66:
Canım biseyleri bilmeden yalan dicek halim yok tabiki elestirmissin beni ama. Ben kendinden dert yaninca anlatmaya başladı millete hava atiyodu başlarda çocuğuma şöyle bakiyom böyle işlerimi yapiyom diye ben lohusa depresyonundayim galiba hiç bi ise yetisemiyorum diye anlatırken anlattı bende oyleydim kv başlarda yardım etmese halim harapti. Yemek falan hiç yapmadım onlarda yedik sende annenden yardım al çekinme biz 1 yasimiza girdik hala yardım alıyoruz çocuklu evde herşey olur diye anlatıyordu

Çünkü bekar olduğun için kendine göre zamanı rahat kullanıyorsun.
Evli ve çocuklu olsan programını ona göre yapıp zamanı verimli kullanmaya çalışırsın. Çalışırsın da benim gibi aman olduğu kadar dersin tabi :)

Ben de hem çalışıp akşam çocuk uyuduktan sonra ev işi yapan kadınlara özeniyorum mesela. Ben çocuğu uyuturken uyuyup kalıyorum genelde. Eğer misafirim falan gelmeyecekse o saatten sonra kalkıp ne iş ne de ertesi günün yemeğini yaparım :)

Tek başına yaşıyorsan neden her gün yemek yapıyorsun ki? Ben basit şeylerle geçiştirirdim..

valla çalışıyorum evlendim evleneli 6 yıllık evliyim
3 yaşında çocuğum var akşam eve gider gitmez mutfağa
yemek hazırla ye kaldır bulaşık sonra evi toparla çocuğu
yedir oyna sonra uyut vs bazen çok bıkıyorum ama severek de yapıyorum
daha çok yorgunum bıktım vs demedim alışılıyor sanırım zamanla ve de
evime 1 kere temzlikçi tutmadım hafta sonları 2 haftada bir köşe bucak cam kapı vs yaparım
onun dışında her hafta sil süpür toz al çamaşır vs yaparım.
ama düşünürsen gerçekten zor ince düşünürsem hiç birşeye doğru düzgün
vaktim kalmıyor.

Evliyim çalışıyorum. Vallaha haftada bir temizlik yapıyorum. Daha işe başlayalı 2 hafta oldu maas alınca bi abla cagiracam evi dip kose temizlesin. Yemekte yapmıyorum zaten esim spora gidiyo. Bende haftada 1-2 defa anca saçım makyajimla uğraşırım. Çocuğum yok ama bi kedim var her gün onunla da oynamam gerekiyo tabi :) olur gider ya sıkma canını ama durumun el veriyorsa temizlik için bi yardımcı çagirabilirsin

Canım biseyleri bilmeden yalan dicek halim yok tabiki elestirmissin beni ama. Ben kendinden dert yaninca anlatmaya başladı millete hava atiyodu başlarda çocuğuma şöyle bakiyom böyle işlerimi yapiyom diye ben lohusa depresyonundayim galiba hiç bi ise yetisemiyorum diye anlatırken anlattı bende oyleydim kv başlarda yardım etmese halim harapti. Yemek falan hiç yapmadım onlarda yedik sende annenden yardım al çekinme biz 1 yasimiza girdik hala yardım alıyoruz çocuklu evde herşey olur diye anlatıyordu

Amannn ben ne yaptım :D öncelikle sonsuuuuz katılıyorum bu dediklerinize... Böyle gelişti ise olaylar, o kız abartan sınıfındandır, net... sonrasında hemen belirteyim ben sizi konu sahibi ile karıştırdım :D diyorum Allah Allah konu sahibi bekardı, siz çocuk diyorsunuz... Şimdi farkına vardım. Eh bana yaaaa! Çok özür :KK54: Ben sizin cevabınızı konu sahibinin yorumu sanınca, diyorum hem yetişemiyorum diyor hem başkalarına yükleniyor... Neyse anlaştık Allahtan :halay:

Bütün yorumları okumadım ama insanların her şeye yetiştiğini düşünmüyorum, bir yerde illa ki patlak veriyordur yorgunluk fiziki olmasa da zihinsel olarak çöker insan fare gibi bir labirentin içinde koşturup durmaktan. Dışardan gördüğümüz gibi değil hayatlar, ne güçlü kadın dediğim biri var akrabalarımdan, eve geldiği an ölü gibi yatağa atıyor kendini ertesi gün kalkıp mis gibi işine gidiyor, evli ve liseye giden bir çocuğu da var bu arada. Ve bu evliliklerinin başından itibaren hep böyleydi. Sosyal medya sağolsun hepimiz mükemmel hayatlar yaşıyormuşuz inanılmaz düzenliymişiz asla ne kendimizden ne gezmemizden ne işimizden gücümüzden ödün veriyormuşuz gibi görünüyoruz ama işin aslı öyle değil. :)

Back
X