Insanlar ne ara bu kadar kötü oldu?

Bu kisi aslinda her ortamda yer edinebilen, herkesle iyi anlasan biri.

Benim skalam belli. Bazilarindan hoslanmiyorum, konusmuyorum mecbur kalmadikca. Bazilariyla merhaba-merhaba. Bazilariyla da sohbet edip, kahve icme seviyesinde.

Bu arkadasimiz hoslanmiyorum dedigiyle de gerekirse kahve icebiliyor mesela. Daha profesyonel belki de bilemiyorum.
Herkese sevmesen de merhaba de bence biraz sohbet et. Bazen İnan sevmediğin kişiler bazı durumlarda arkanda duruyorlar. Bundan önceki iş yerimde sevmediğim bir kız vardı arada sohbet ederdim yine. Bir sabah çocuğumu bırakmak için geç kaldım, koordinatörüm demiş ki tutanak tutacağım. İşte o sevmediğim kız koordinatörümün tutanak tutmasını engellemiş:))

Herkese sevmesen de merhaba de bence biraz sohbet et. Bazen İnan sevmediğin kişiler bazı durumlarda arkanda duruyorlar. Bundan önceki iş yerimde sevmediğim bir kız vardı arada sohbet ederdim yine. Bir sabah çocuğumu bırakmak için geç kaldım, koordinatörüm demiş ki tutanak tutacağım. İşte o sevmediğim kız koordinatörümün tutanak tutmasını engellemiş:))

Bu arkadas da biraz ona getirmek istedi sanirim. Iyi sandigin kotu, kotu sandigin iyi aslinda gibi.

Hayrete düşecek pek bir şey yok aslında, her yerde dönen muhabbetler.
Tabii ki yüzümüze gülüp arkamızdan konuşanlar var, dedikodudan uzak duranlar da var.
İşyerimiz de böyle, apartmanımız da böyle, katıldığımız x etkinliği de.
Bunu dert edersek hiçbir yerde huzur bulamayız.

Sizin sevmediklerinize selam vermemeniz de garip bence.
Yüzüne gülüp arkasından konuşmak çirkin onu zaten yapmayalım da sevmedim diye yüzüne bakmamak da hoş değil.

Hayrete düşecek pek bir şey yok aslında, her yerde dönen muhabbetler.
Tabii ki yüzümüze gülüp arkamızdan konuşanlar var, dedikodudan uzak duranlar da var.
İşyerimiz de böyle, apartmanımız da böyle, katıldığımız x etkinliği de.
Bunu dert edersek hiçbir yerde huzur bulamayız.

Sizin sevmediklerinize selam vermemeniz de garip bence.
Yüzüne gülüp arkasından konuşmak çirkin onu zaten yapmayalım da sevmedim diye yüzüne bakmamak da hoş değil.

Hepimizin bildigi seyler aslinda. Biz aslinda farkli odalarda calisiyorduk. Benim odam tadilata girince bunlarin yanina gectim ve iyice sahit oldum her seye. Ozellikle arkasindan salladiklarina karsi telefon konusmalarina vs.

Ben sevmediklerime selam vermiyorum. Kendime ihanet etmis gibi hissediyorum. Bana hakaret etmis, asagilamis insana selamim bile cok diye dusunuyorum.

Selam arkadaslar,

Isten ciktim ve ruhum, enerjim cekilmis gibi hissediyorum.

Bugun bir is arkadasimla birlikte calistim. Yemege cikinca da uzunca sohbet ettik haliyle. Soylediklerine aslinda sasirmamam mi gerekiyordu yoksa sasirmali miyim bilemedim.

Bir kere sunun farkina vardim sanirim. Herkes isinin yani sira hatta isinden once birbirini suzup dedikodusunu ceviriyor. Yuz yuze cok iyiler ama arkadan sallamadiklari kalmiyor.

Ben mesela su kizi cok seviyorum, tatli diyorum. Bu arkadas hayir yanlis taniyorsun o oyle degil, hatta tam tersi diyor. Digerinden pek hoslanmiyorum diyince, yine yanlis tanimissin diyor. Hersey cok inceleniyor. Benim mesela sesim titriyormus, yoneticim beni asistani gibi kullaniyormus bunlara gore vs vs. Biri digerinden hoslaniyor gibiymis falan.

Ise tabii ki para kazanmaya geliyoruz, arkadas edinmeye degil. Ama birlikte oturup yemek yiyor kahve iciyorsam en azindan simdi kalkinca dedikodumu cevirecek hissi beni asiri geriyor. Boyle olunca da -zaten cok sosyal degilim- kendimi hepten geri cekiyorum.

Ben sevmedigimi cok belli ederim. Selam vermem, almam. Sevmedigim insan arkasindan konusmadan da anlar hoslanmadigimi. Ama bunlar oyle degil. Yuz yuze canim cicim, arkasini dondugu an basliyorlarmis.

Benim enerjimi daha cok su cekti:

- yuzume gulenleri gercekten iyi saniyordum
- bu kadar incelenmem, her harketimin dikizlenmesi beni irrite etti.

Bizimkiler mi biraz fazla yoksa her yer boyle mi? Siz nasil basa cikiyorsunuz bu durumla? Sonucta gunumuzun buyuk bir kismi iste geciyor.
İs ortamının yapısı ile alakalı bu. Heryer tabiki boyle değil

Ben birlikte çıktığınız arkadaşınızı biraz sıkıntılı buldum. Bu modelin aynısından bende de var çünkü. Onun size taşıdığı laflara körü körüne inanmayın derim. Sizden kimlerin hoşlanmadığını az çok sezersiniz, hiç beklemediğiniz insanların sizi sevmediğini vs söylüyorsa bunları sizi huzursuz etmek için kendi uyduruyor olabilir. Özellikle de her ortama uyum sağlayan, herkesle arası iyi gibi görünen biriyse temkinli olun bence.

Ben birlikte çıktığınız arkadaşınızı biraz sıkıntılı buldum. Bu modelin aynısından bende de var çünkü. Onun size taşıdığı laflara körü körüne inanmayın derim. Sizden kimlerin hoşlanmadığını az çok sezersiniz, hiç beklemediğiniz insanların sizi sevmediğini vs söylüyorsa bunları sizi huzursuz etmek için kendi uyduruyor olabilir. Özellikle de her ortama uyum sağlayan, herkesle arası iyi gibi görünen biriyse temkinli olun bence.

Onunla alakali kafam cok karisik. Bir taraftan beni onemseyen, cesaretlendiren, destekleyen biri. Diger taraftan kabullenemedigim bu ve bazi huylari var. Ne oldugunu ya da nerede durmasi gerektigini kestiremiyorum.

Bugun mesela alakasiz bir sekilde sen bana hayransin gibi bur sey soyledi. Ben kahve ismarladigimda, yiyecek bir seyler paylastigimda bana ne kadar deger veriyorsun gibi seyler soyluyordu.

buradan sunu anladim, ben cok fazla ileri gittim, daha mesafeli durmam lazim.

Back
X