İnsanlar ne zaman bu kadar kötü düşünür oldu

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
İyi akşamlar. Bu aslında genel bir sorun. Artık devirden mi bilmiyorum ama insanlar her şeyin altında bir kötü nkyet aramaya başladı. Benimle yaşıt bir akrabama sosyal medyadan istek göndermiştim. Birbirimizde telefonlarımız da var. Reddetmiş. Reddettiği gibi bir de WhatsApp'ta bir durum paylaşmış. Bana ithaf ettiği belli yani. Dedikodu arayan insanlar vs. tarzı bir yazı. Görünce çok şaşırdım ve üzüldüm. Ne alakası var ki? İnsan iyi niyetle yaptığı şeylerden bile suçlanır oldu artık. Tabii ki dedikoducu insanlar var toplumda. Ama birkaç kişinin yaptığını tüm topluma mal etmek nedir? Çok şaşırıyorum bazen. Mesela insan bakıyor yanındaki arkadaşı ağlamaklı olmuş,neyin var canım diye soruyor. Sana ne,dedikodu mu arıyorsun diye tersleniyor hemen insan. Bir toplumdaki insanlar,birbirinin destekçisi olmalıdır bence. Benim görüşüm bu yönde.

Vallahi 4 yaşındaki çocuklar bu kadar soru soruyor mu bilmiyorum:)) şaka bir yana böyle şeye denk gelmedim yorumum yok, en azından mantıklı yorumum yok.

Allah Allah kim öyle yapmis ki

Kabul etmeye mecburcu çünkü..Çok şaşırdım bende şimdi.Kimbilir niye kabul etmedi Allah Allah..:işsiz:

Artık kimsenin kimseye güveni kalmadı ve maalesef bunun için yapacak birşey yok :işsiz:

geçen gün beni de tagleyip üniversite için şehir sormuşsun şimdi bulmak için uğraşamayacağım.

eğer iyi bir üniversite istiyorsan şu andan itibaren burdaki üyeliğini kapatıp ders çalışmaya başla. instagram ve whatsappten de uzak durabilirsin becerebilirsen.

birçok konuna şakayla karışık türev alma kuralları yazdım ama pek ciddiye almadın, gerçekten ders çalış. üniversiteye geçince bu yaşadıklarının bin katını göreceksin her çeşit insanla tanışacaksın o yüzden bırak artık bu işleri önüne bak.

bu arada sen vakıf üniversitesi de yazma, yıpranırsın. başarılar.

Reddetmiş seninle görüşmek istemiyor
Çokta fifi de geç

İyi niyetli insanlarla yola devam et

Ben senin 18 yaşında olduğuna kesinlikle inanmıyorum.

Konu sahibi burayi günlük gibi kullaniyor anlasilan.
Yani aklina gelen herseye konu aciyor.

Olabilir tabii

Neyse konuya gelecek olursak kimse kimseyle gorusmek iletisim kurmak zorunda degil.

Takma kafana
Sen derslerine odaklan

Neden kitap okumuyorsun?
Neden sinema, tiyatro, konser, piknik vs gibi etkinliklere katılmıyorsun?
Neden ders çalışmıyorsun?
Neden kursa filan gitmiyorsun?
Neden resim, el işi, puzzle vs yapmıyorsun?
.............
Neden yani niye ?????
18 yaşındasın ablacım, yap bunları. Hem vaktini güzel değerlendirmiş olursun hem de geleceğine gelişimine katkısı olur.
Yorul ve yorgunluktan saçma sapan şeyleri düşünecek vaktin kalmasın artık.....

Çevrendeki herkes ama istisnasız herkes kötü ama sen mükemmelsin. Yahu herkes seninle görüşmek, arkadaş olmak, isteğini kabul etmek zorunda değil bu ne özgüven? Ayrıca whatsapptaki durumu sana yazdığından nasıl bu kadar eminsin dedikoducu musun da üzerine alınıyorsun? Açtığın bütün konular diğerinden daha boş daha gereksiz. Senin yaşındaki bi kızın tek sorun ettiği şey gelecek kaygısı olmalı, bugün neyi dert edinsem de KK’ye konu açsam değil. Derslerine asıl, güzel bir üniversitede güzel bir bölüm kazan. İlerde çok “gerçek” dertlerin olacak.

Back
X