insanlar neden baskalarinon hayatina karisir??

elftt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
464
36
73
İstanbul
Evde besledigim bir kedicigim var.onu sokaktan olmek uzereyken bulduk sahiplendik.her turlu asisi bakimi tamamo kadar mutluyum ki onunla.fakat cevremdeki onsanlarin kil kacar kist olur gibi cahil yorumlarindan yoruldum artik.hic hoslanmiyorum bu tarz laflardan.

O kedi tüyünden kisti olanlar kim acaba? Bnim 4 tane kedim vardı bitanesi geçen ay vefat etti ( çok yaşlıydı) şuan 3 kedşm var bir tanesinin tüyleri o kadar çok ki anlatamam. Kesinlikle yutmuşumdur kaç yıldır. Maşallah kist falan hiç bir sağlık problemim yok. Eger ki kılından tüyünden rahatsız oluyosanız havalar ısındıkça yaz başlarında bi kere traş etiirirsiniz. Düzenli tarayıp evide makinayla hüzelce çektikten sonra hiiiiç bişey olmaz. Küçükken hatta evde 2 kedim 1 köpeğim ve köpeğimin 7 yavrusu birlikte yaşıyoduk allaha bin şükür ölmedik. Takmayın hiç bu laflara

Benim köpeğime de neler dediler, neler ama...
En sonunda küs olduğum kuzenim bile dayanamamış, onun köpeği senin çocuğundan temiz diyerek susturmuş komşuyu..

Yok yok batıyor millete..
Hayvanlar, hayvan sevmek batıyor..
Bana da ay senin evine gelmeyiz, Paspas var (paspas oğlumun adı) aa peki o halde siz bilirsiniz, sorun değil gelmeyin diyorum, hala hala daha aynı terane..
Cahil cühela yorumlar, bi duysan.. Ben kum dökerim böbreklerden, onu bile köpek tüyüne bağladılar, o ağrılı halimle kahkaha attırdılar bana. :)
Yine sinirlendim şu an ya..

Bir masumu sahiplenmişsiniz bundan güzel birşey var mı?
Takmayın,insanlar konuşur boş boş.

Cahil cahil konuşuyolar işte, yok hasta olursunuz yok cocuğunuz hasta olur, yok cocuk doğunca onu gönderin, sanki kullanmadığım cantamı emanet veriyorum

Kedinin yada köpeğin kılını yutmakla ölünmeyeceğini belki şu şekilde anlatabilirsiniz.
Onların kılı hasta etmez tabi ki aşıları vs yapıldıysa. Eğer onların aşıları yapılmazsa tüylerin içinde bazı bakteriler yaşıyor ve yutunca içerde o bakteriler üremeye devam ediyor. Yani kıl bişey yapmaz içinde aşı olmamakdan kaynaklanan bakteriler hasta eder.
Konuşmak insanlara kolay geliyor. içlerinde hiç sevgi olmadığını düşünüyorum.

amaaan boşverin böylelikle yapmacık olanları görmüşsünüz işte...

Kedinin kilindan kist olan hayvan sevmeyen insanlarin kayinvalidesinin eltisinin komsusu

Aynen aynen.
O kadar çok paran varsa git insanlara yardim et, iyi ki hayvan sevmiyorum babam duysa hayvanları sevdiğimi ceker vurur beni.
Dedi bir akraba

Bir keresinde kardeşim hamsterima "ıyyyy ne iğrenç" diye bir yorumda bulunmuştu. Ciddi ciddi kalbini kırdım. Sonunda da senden daha sevimli olduğuna şüphe yok dedim. Annem kedi bakar onlara da aynı şeyi söyler. Hayvan sevmeyen insanları sevmiyorum. Zaten içimin ısınmadığı sevimsiz insanların bir müddet sonra hayvan sevmediklerini farkediyorum. Bu tesadüf olamaz.

katiliyorum...

Sizin kedi kopek muhabbetiniz ayni seyleri benim muhabbet kuslarim icin bile yapiyorlar tikayin kulaginizi:)

Bir arkadas kilin kist yapmayacagini anlat demis fakat insan yoruluyor.surekli ayni seyi anlatmaktan. Kimse kusura bakmasin ben de hayvan sevmeyenleri sevmiyorum.anlatiyosun tuyun kist yapmayacagini aaaa olur mu kaynimin kaynanasinin eltisinin kardesinin cigerine yapismis gibi cevaplar aliyorum zaten her sey biz turklerin basina geliyor

Benimde köpeğim var, golden retriever, 4,5 yaşında dişi Lady ismi de, candır o can. Parkta dolaştırırken, bir adam döndü ve "bu köpekleri neden parka alıyorlar pislik torbası hepsi almasınlar" dedi. Bu arada Lady belki de görüp görebileceğiniz en temiz köpektir. Tüyleri parlar adeta, herke hayran kalır. Bende hiçç çekinmedim döndüm adama "senin gibi öküzleri almışlar ya, köpekleri de onun için alıyorlar" dedim

Bunu yapmamın sebebi, belki dekarşılaştığın bu ve buna benzer pek çok olaya hep insani yaklaşmam, anlatmaya çalışmam yada sessiz kalmamdır. Ama o gün patladım, öyle tasmalı bir şekilde yanımda, yürüyor hayvan.Eğitimlidir de, sağa sola öyle salça olmaz, sol yanımda yürür.

O yüzden ben bu kafadaki insanları hayatımdan çıkardım, hiççç gerek yok yok onlara. Bizi sevenler geliyor evimize zaten, lady var diye gelmeyenlerde gelmesinler.

Lady size selam ediyor...Çocuklara bayılır da...

300 ün üzerinde kedi geçti elimden, hastası,yaşlısı,sakatı,yavrusu ne kistim var ne de başka bir şeyim, kapının önüne pabucunu bırak ona konuşsunlar

Laydye bayildim.cok guzel bir kiz bu tarz insanlara agizlarinin payini vermek lazim.valla ustlerine kist atasim geliyo

Sen de"gitsin epilasyon yaptırsın"dersinbunlara böyle cvp vereceksin.

Lady nin o çıkan dilini yerimmmmmm.

Hayvanları çok severim ama biraz hayvanlara bizim kadar sıcak olamayanları da anlamak gerek diye düşünüyorum. Tabii kaba bir şekilde yorum yapanları hoş görmek değil kastettiğim. İnsanlar hayvanlara karşı birbirlerine olduğu gibi önyargılılar. Bu önyargıları kırmak da biz hayvanseverlere düşüyor bence. Yine bizim kadar sevemezler belki ama en azından biz bir şeyleri mantıklı bir şekilde anlatırsak önyargılarını kırabiliriz. Mesela evinde hayvan varsa ben gelmem diyen kişilere gelmezsen gelme gibi cevaplar vermek bana pek doğru gelmiyor. Sonuçta böyle bir tavırla ne kazanabiliriz ki? Hayvansever insanlar daha yumuşak yürekli oluyorlar benim gördüğüm kadarıyla o yüzden daha ılımlı davranmak bizim için çok zor olmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…