insanlar neden baskalarinon hayatina karisir??

Korkuyor olabilirler.sevmeyede bilirler ben buna saygi duyarim.zarar vermesinler yeter ki...dediginizde haklisiniz aslinda bizler ilimli yaklasmaliyiz bu gibi durumlarda....

eminim cok sirindir (Gerci kedilerle hic barısık olamadım a.a oyle guzel tarif etmissiniz ki... hem bir canlının yuvası olması kadar guzel bir sey var mı yahu )

ben de o cok konusan "bilmiş" kategorisindeyim sanırım, yeni evcil hayvan alan biri varsa kesin diyorum o kist olayını, dikkat et yine de onlemini al diye uyarıyorum sevdiklerimi. ama karsımdaki kisi biliyorum arastırdım diyorsa bana diyecek kelime kalmamıstır, tebrik etmek hayırlı olsun demekten baska ne denilebilir ki...

fakat karşınızdaki kişi siz konusmak istemediginiz halde uzatıyorsa haddini aşıyor demektir bence.
terslemeye luzum yok, sonucta yakın cevreniz ise sizi sevdikleri icin diyorlardır ama kibarca onun bu tavrını eleştirebilirsiniz.
şahsen biri bana dese ozur dilerim ve bundan sonra kırıldıklarını dusunerek kimseye tek kelime etmezdim.
sonucta arkadaslıkların ve insanın toplum icindeki tavrının elestiri ile gelisebilecegine inanıyorum... öbür turlu surekli kabul kabul nereye kadar, onlar kabalıklarına devam etsin siz ses cıkarmadıkca yuklensinler sonra da "eeeh yeter artık" diyesi geliyor insanın. (sanırım bugun doluyum )

Evet kedi ve kopekten insana gecen hastaliklar vardir.bizi seven insanlarin onlem al diyerek uyarmasi cok da guzel bir sey.ama biz zaten hayvanlarimizi 3 ayda bir asilatarak onlem aliyoruz.benim sinir oldugum konu hayvanin asili oldugunu bile bile burunlarini sokmalari israrla kist yapar cigere kacar demeleri.

Bırakınız efendim öyle insanları. Benim de iki tane dünya tatlısı kedim var. Bakımları tamam, mamalarını Türkiye'deki en kalitelilerinden alıp veriyorum. Benim gönlüm rahat ama insanlar durur mu? "At onları evden." "Kist olur" "bebeğinde alerji olur" vs vs vs. Annem bile aynı şeyleri söyleyip durdu uzun süre. Onlara çocuklarım demem bile garip geliyor insanlara. Hamile olduğumu bilenler korkutmaya çalışıyor, ilk işim doktorumla konuşmak oldu. "Ben kedili evde hamile kaldım, kedili evde doğum yaptım, çocuklarımı büyüttüm. Şimdi de kızımın evde 6 tane kedisi var. Hiç korkma" deyip dikkat etmen gereken noktaları anlattı.

Hep toksoplazma ile korkutuyor (az) bilenler. Halbuki bilseler etten, yıkanmamış sebzelerden daha büyük risk olduğunu. Geçenlerde Eminönü'nde bir çocuk sokak kedisini tekmesyle savuşturmaya çalışıyordu. Gidip uyardım, annesi çemkirmeye başladı. "Ben hamileyim, toksoplazma kediden çocuğuma ondan da bana bulaşırsa ne olacak?" diye. Ben de "ben de hamileyim ve kedi besliyorum, insandan insana geçmemekle birlikte elinizdeki et dönersen bulaşma riskinin daha yüksek olduğunu çok da iyi biliyorum" dedim. Bozulup kalktı gitti

Hayvan kılı tüyü pisliği o kadar zararlıysa madem köyde inek, keçi, koyun vs pisliğinin içinde oynayan, çalışan insanlarımız neden bizden daha sağlıklı hem?

Kim ne derse desin pisilerimiz bizimle kalacak.begenmeyen gelmesincok da mutlu oljrum valla

annemlerde kedi ve köpek var. laf söyleyen çok oldu ama birinin köpeği vardı ve evden kediler eksik olmazdı. biri kendi de kedi sahiplendi. kimi şimdi geliyor oynuyor. insanlar bazen dengesiz olabiliyor. sen meleğinle mutluysan duymamalısın söylenenleri. ben gittiğimde ayrılamıyorum. bayılıyorum. köpek eve daha sonra geldi. yok evde köpek olur mu ayy ıyyy... boşvereceksin. herkesin kendi hayatı.

Herkesin hayatina karisan yiginla insan, hayvanlara laf etmeden durabilir mi?!!!
Anlat anlat anlat, bende daraldim, 3 kedim var, her zaman hayvanlarla buyudum, kedisi, kopegi, civcivi, tavsani, muhabbet kusu, papagani uzar gider...
Hepsini de koynumda koynumda yatirdim, hic bir seyim yok turp gibiyim...
Bazilari iyi niyetinden soyluyor, o zaman gulumseyip, arastirdim sagolun diyip gecin, o bilmis bilmis konusanlara da az konus diyin!!!
Tabi ki alinmasi gereken onlem varsa alinir, biz de kendimize kastetmedik ama evde nukleer bomba ile takiliyormusuz gibi konusmaya gerek yok di mi?!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…