İnsanlar neden benden kaçıyor

iyiakşamlar herkese. 29 yaşındayım. Kendine davranışlarına dikkat eden herkesin bakımlı ve güzel bulduğu eğitimimi tamamlamış iyi bir işte çalışan biriyim. İnsanlara karşı her zaman sevecen ve iyiyimdir kötü kalpli biri asla olmadım ama uzun zamandır farkında olduğum ve aşamadığım bir sorun var nedenini asla anlamıyorum ama insanlar beni sevmiyor arkadaşlarımdada sosyal hayatımdada üzerimde çok olumsuz bir durum söz konusu. Her zaman bir mesafe koyuluyor araya itici bir davranışta bulunmuyorum asla aksine yanlış anlaşılmamak için dikkatli davranıyorum ama olmuyor lütfen bana yardım edin ben bu işin içinden çıkamıyorum örnek vereyim normalde beğenilen biriyimdir ama yıllardır kimsenin yüzüme baktığı bile yok iş dışında sosyal hayatım kalmadı. Geçen gün tanıdıklar vasıtasıyla görücü gelenler bile sanki kaçarcasına gittiler ne oluyor anlamıyorum bana destek verin ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
Yazacağım özellikler mevcutsa zaten sevmesinler.
1.dedikodu yapamıyorsunuz yada haz etmiyorsunuz
2.başkasının arkasından konuşamıyorsunuz hep iyi tarafini düşünüyorsunuz.
3.bazen yanlız kalmak istiyorsunuz insanlar size sıkıcı yada bunaltıcı geliyor .
4.herkes gibi herşeyimizi ortaya koyup konuşamıyorsunuz.
5.arayı bulma herşeyin iyi olması gibi bir alışkanlığınız varsa .
6.odaklanıp bir noktaya bakıyorsanız biri konuşurken yada çok sevecen yaklaşıp herşeyine tebessüm ediyorsanız.
7.çirkef olamıyorsanız.
8.bir insanın hayatını bitirecek sözler edemiyorsanız

Normaldir insan kendine benzediği insanı çekermiş. Boşver insanlıktan çıkıp bir pislik olmaktansa sen sen ol bırak onlarsız da nefes alabilirsin onlarsız da yasaya bilirsin .ailen esin çocuğun varsa sadece onlarla iyi ol 3 günlük insanların niye böyle niye şöyle davranıyorlar diyip kendini yeme bence.

Bazen insanları idare esip görmemezlikten gelmek zorunda kalıyorsun mesela iş Ortamında uyumsuz olmamak ardına yoksa bende sizin gibiyim yapmacık davranamaz sevmediğim birine neysem oyumdur aslında
Bence o zaman hiç takmayın bu mevzuları. Saygı ve sevginizi hakeden sayılı insanlar yeter size. Çok yakın kardeş diyebildiğim 2 arkadaşım var fazlasını istemem. İnsan sevmiyorum çünkü:D belki hayatınızın bu şekilde olması gereken bi döneminden geçiyosunuzdur. Farkındalığınızın artması, ne bileyim radikal kararlar almanız falan gerekiyordur. Umarım herşey gönlünüzce olur artık. Sevgiler

Bu “çizgimi bozmayayım, kibar bir hanımefendi olayım” durumunu korumaya çalışırken biraz yapay ve fazlasıyla mesafeli bir görüntü çiziyor olabilirsiniz. Soğuk ve kendini beğenmiş gibi bile görünebilirsiniz. Bu kadar mesafe insanı sıkar, biraz samimiyet biraz gerçeklik lazım.

Haklısınız kadınlardaki bu ruhsal sıkıntılı durumu bende biliyorum malesef. Ama hep mi hasetlik hep mi böyle olur onu çözemedim ben anlam veremiyorum çünkü
Gerçekten özellikle bizim toplumumuzda kadınların%70 i normal değil, 3 aydır yurtdışında yaşıyorum ilk defa bu kadar uzun kaldım ve resmen rahat ettim, sorun bende değilmiş anladım. Burda sosyal ilişkiler çok farklı, kadınlar çok farklı tr'de yaşadığım sıkıntıyı burda yaşamıyorum. Ben artık olaydan zevk almaya bakıyorum mecburen, onlar hasetse sen keyfine bak bırak çatlasınlar.. Hele bir de uyumlu bir hayat arkadaşı bulursan kimseye ihtiyaç yok ailen ve eşin.. Gerisi zaten gereksiz anlıyorsun bi süre sonra.

3.bazen yanlız kalmak istiyorsunuz insanlar size sıkıcı yada bunaltıcı geliyor .
6.odaklanıp bir noktaya bakıyorsanız biri konuşurken yada çok sevecen yaklaşıp herşeyine tebessüm ediyorsanız.
7.çirkef olamıyorsanız.

Normaldir insan kendine benzediği insanı çekermiş. Boşver insanlıktan çıkıp bir pislik olmaktansa sen sen ol bırak onlarsız da nefes alabilirsin onlarsız da yasaya bilirsin .ailen esin çocuğun varsa sadece onlarla iyi ol 3 günlük insanların niye böyle niye şöyle davranıyorlar diyip kendini yeme bence.
Ne güzel tarif etmişsiniz İnan’ın malesef mi desem ama tüm özellikler bende var bazen kötü olmaya çalışıyorum ama olamıyorum tek sorun yalnızlaşmak ve psikolojimi etkilemesi bu durumun yoksa umursanmayacak birşey bende biliyorum

Gerçekten özellikle bizim toplumumuzda kadınların%70 i normal değil, 3 aydır yurtdışında yaşıyorum ilk defa bu kadar uzun kaldım ve resmen rahat ettim, sorun bende değilmiş anladım. Burda sosyal ilişkiler çok farklı, kadınlar çok farklı tr'de yaşadığım sıkıntıyı burda yaşamıyorum. Ben artık olaydan zevk almaya bakıyorum mecburen, onlar hasetse sen keyfine bak bırak çatlasınlar.. Hele bir de uyumlu bir hayat arkadaşı bulursan kimseye ihtiyaç yok ailen ve eşin.. Gerisi zaten gereksiz anlıyorsun bi süre sonra.
Peki bir erkek tarafından tercih edilmemek üstelik kriterlerinin altında olan biri olsa bile görücü gelenler bile bir tuhaf olup gidiyorlar nedir bu gerçekten çözemedim

Bu “çizgimi bozmayayım, kibar bir hanımefendi olayım” durumunu korumaya çalışırken biraz yapay ve fazlasıyla mesafeli bir görüntü çiziyor olabilirsiniz. Soğuk ve kendini beğenmiş gibi bile görünebilirsiniz. Bu kadar mesafe insanı sıkar, biraz samimiyet biraz gerçeklik lazım.
Bahsettiğim insanlara inanın sevecenliğimi samimiyetimi hep gösterdim soğuk nevale görüntüsü veriyorsam herşeye rağmen insanların anlamsız tavırlarından kendimi geriye çekmekten olmuştur

İnsan kendinde cok kolay hata gormuyor. Aslinda baskalari da onu hata olarak nitelendirmez ama uzaklasma sebepleri odur. Ornegin butcesi size uymuyordur o yuzden sizle disari cikmak istese de gelemez. Bu pozitif dusunursek olabilecek durum. Erkekler de bundan uzaklasabilir ben bu kiza yetemem diyebilirler.

En olasi olumsuz durum ise kiskanclik. Eger cok kiskanilacak biriyseniz egitiminiz, isiniz, aileniz, maddi durumunuz, karakteriniz, fiziki ozellikleriniz hepsi iyiyse etrafinizdaki herkesce kiskanilir. O yuzden etrafinizda kimse kalmaz. Ayni sekilde her konuda cok iyiyseniz erkek yaninizda ezilmemek icin sizi cok begense de istemez.

Bence yakin hissettiginiz sizi taniyan bir guzin abla bulun, size destek olsun.

Sosyal ilişkileriniz beğeniye kaldıysa, belki de sizin sandığınız aksine, beğenilecek özelliğiniz yoktur... mu demeliyim acaba....

Fazlasıyla beğenilen biriyim demişsiniz. Ama arkadaşlıklar ve hatta evlilik falan beğeniden çok daha fazlasıyla gerçekleşiyor ne yazık ki. Beğenilmenin konuyla alakası yok yani. Var karakterinizde bir şeyler ki insanlar sizden kaçmış. Samimi bir arkadaşınızdan açık sözlü bir eleştiri isteyin bence.

Bende de bu var. İnsanlara iyi davranıyorum. Özbakımıma dikkat edetim ama is yerinde sosyal hayatta istenmeyen kiz olmaktan bıktim. Artik farkında olmadan bir şeyler yapıyorum diyorum.
Keşke biz gibiler toplanıp arkadaş olsak beraber takılsak. O zaman belki farkında olmadan yaptığımız seyleri birbirimize söyleriz hem de arkadaş oluruz. İnsan insana cok lazım

Ne güzel tarif etmişsiniz İnan’ın malesef mi desem ama tüm özellikler bende var bazen kötü olmaya çalışıyorum ama olamıyorum tek sorun yalnızlaşmak ve psikolojimi etkilemesi bu durumun yoksa umursanmayacak birşey bende biliyorum
Yanlızlığı sevin aynı si bendede mevcut çünkü aslında sevenim de var di.ama vefasızlık görünce ben uzaklastim sonuçta 3 günlük dünyanın 5gunluk çilesini çekmenin alemi yok şuan en yakın arkadaşım la evliyim dost arkadaş eş sevgili herşey oldu bana tabi evlilik zor oda ayrı birsey

Sosyal ilişkileriniz beğeniye kaldıysa, belki de sizin sandığınız aksine, beğenilecek özelliğiniz yoktur... mu demeliyim acaba....

Fazlasıyla beğenilen biriyim demişsiniz. Ama arkadaşlıklar ve hatta evlilik falan beğeniden çok daha fazlasıyla gerçekleşiyor ne yazık ki. Beğenilmenin konuyla alakası yok yani. Var karakterinizde bir şeyler ki insanlar sizden kaçmış. Samimi bir arkadaşınızdan açık sözlü bir eleştiri isteyin bence.
O beğenilen biriyim kelimesini birden fazla sarfetmemin sebebi kendimi fazla üstün gördüğümden veya fazla mükemmelliğimden değil kendimi daha rahat ifade etmek istediğimden. Şunu demek istiyorum aslında çevremdeki bu insanlar beni beğendiklerini ifade edip Aksi bir

Tüm cevaplarınızı okudum.
Bence sizde kibir var biraz.
Sürekli kendinden bahseden ve kendini kusursuz gören insanlar olur ya? Biraz öyle.

Bir kere fiziksel olarak beğenilmeyi büyütmeniz, "29um ama 22 gösteririm" gibi ayrıntılar, kıskanıldığınız yorumuna pek bir sıcak bakmanız, sizi uygun bulmayan görücüye " kriterlerin altında olan görücü bile" gözüyle bakmanız.... Mesela siz de o kişi için kriter altındaymışsınız ki kaçar gibi gitmiş, hiç bu yönden baktınız mı?

Size en büyük tavsiyem, özeleştiri yapmayı öğrenin. Böyle bariz olarak insanları kendinden soğutan ama kendinde hiç hata bulamayan insanlar gerçekten sosyal ilişkilerde itici oluyor. Sorsaan onlardan iyisi, dürüstü, açık sözlüsü yoktur. Hep iyiliklerinden kaybederler falan. Ama böyle bir dünya yok, cidden. Şimdi sizi görmedik, bilmiyoruz tabii ama çevrenize sorsak kimbilir ne derler....

"Kıskanıyorlar, çekemiyorlar " falan, sosyal problemleri olan kadınların kendilerine söylediği en büyük yalan ve tesellidir. Kimse çok güzel ve çok iyi olduğu için yalnız kalmaz. Kendinizi kandırmayın. Hadi 1 kişi kıskandı, 2 kişi kıskandı, e bütün çevre mi kıskanıyor kaşınızı gözünüzü? Yapmayın allah aşkına. Güzel olduğu için sosyal çevreden dışlanmış insan yok dünyada. Karakterinizde, muhabbetinizde, enerjinizde bir sorun olmalı. Bu çok açık. Bu sorunu bulun.

Yoo hiç kötü kokmuyorum acaba siz ilkokul yıllarınızda kötü koktuğunuz için dışlandınız da bilinçaltınızda böyle mi kaldı ? Ayrıca 29 yaşındayım 28 değil. en fazla 22-23 gösterdiğimi söylerler ama kimse gerçek yaşıma inanmaz genelde.
Benim de aklıma direk koku geldi. Savunmaya geçmek yerine biraz düşünmelisiniz. Ben mesela asiri parfum kokan insanlardan kose bucak kacarim.

Bahsettiğim insanlara inanın sevecenliğimi samimiyetimi hep gösterdim soğuk nevale görüntüsü veriyorsam herşeye rağmen insanların anlamsız tavırlarından kendimi geriye çekmekten olmuştur
Yazdıklarınızı ve cevaplarınızı okudum tek tek ve kusura bakmayın ama tek sorun çok sıkıcı birisiniz üzgünüm :(

İlk iki sayfayı okudum, o kadar çok kere kendini övmüşsün ki diger sayfaları acasim gelmedi.
Ben bile böyleysem sanalda, inan ki diger insanlar da böyledir gerçek hayatta!
Kendinin harika, çok kibar, kalp kırmayı sevmeyen , prenses gibi birşey oldugunu düşünüyorsun . Hiç kimse böyle biriyle takilmak istemez. 'hee yere en iyisin, hee hee aferin' der, yoluna bakar.
Ha öyle dusunmuyorum dersen sadece ikincisi sayfada kendi yorumlarını oku derim. Kendini öyle yansıtmışsin.
İnsan az objektif olmalı bence kendine karşı.
İyi ve kötü özelliklerini bilip 'ben buyum' demeli, barışık olmalı her haliyle.
Ama sizde klasik Türk kadını hastalığı olan : ah en kotu huyum herkesi kendim gibi iyi niyetli sanmak
Hastalığı var.
Sorun bu nokta net.
Başka birşey aramayın bile

iyiakşamlar herkese. 29 yaşındayım. Kendine davranışlarına dikkat eden herkesin bakımlı ve güzel bulduğu eğitimimi tamamlamış iyi bir işte çalışan biriyim. İnsanlara karşı her zaman sevecen ve iyiyimdir kötü kalpli biri asla olmadım ama uzun zamandır farkında olduğum ve aşamadığım bir sorun var nedenini asla anlamıyorum ama insanlar beni sevmiyor arkadaşlarımdada sosyal hayatımdada üzerimde çok olumsuz bir durum söz konusu. Her zaman bir mesafe koyuluyor araya itici bir davranışta bulunmuyorum asla aksine yanlış anlaşılmamak için dikkatli davranıyorum ama olmuyor lütfen bana yardım edin ben bu işin içinden çıkamıyorum örnek vereyim normalde beğenilen biriyimdir ama yıllardır kimsenin yüzüme baktığı bile yok iş dışında sosyal hayatım kalmadı. Geçen gün tanıdıklar vasıtasıyla görücü gelenler bile sanki kaçarcasına gittiler ne oluyor anlamıyorum bana destek verin ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
Garcia etkisi "kendini gerceklstiren kehanet" bunla ilgili kitaplar bile var biraz gotik bakis acisi gibi gorunse de aslinda algi yanilgi -yanilgi ve algi dongusu olusuyor.Biraz okursaniz yanilginizi kesfedip alginizi degistireceksinjz

Yoo hiç kötü kokmuyorum acaba siz ilkokul yıllarınızda kötü koktuğunuz için dışlandınız da bilinçaltınızda böyle mi kaldı ? Ayrıca 29 yaşındayım 28 değil. en fazla 22-23 gösterdiğimi söylerler ama kimse gerçek yaşıma inanmaz genelde.

Neden insanların sizden kaçtığını anladım. Sorununuz üzerine fikir yürütüyorum ama bana saldırıyorsunuz.:KK48:

Burada koktuğunun farkında olmayan insanlarla ilgili konuları okuyoruz, bu sebeple sormuştum.

Ayrıca ha 28 ha 29 ha 30. Genç kız değilsiniz işte. Genç bir kadınsınız. Ama ruhunuz öyle değil.

Ve son olarak, buraya insanlar benden kaçıyor diye konu açtığınızda sanırım insanların size, seni çekemiyorlar ondan, demesini bekliyordunuz. Ama burada herkes kendi çapında objektif yorum yapmaya çabalamış. Kimseden size yağcılık yapmasını, size prenses gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Bu da bir probleminiz olabilir.

7.çirkef olamıyorsanız.

Ben de tam böyleyim. Aynı sorunları yaşıyorum arkadaşla ve maalesef kendimi değiştiremiyorum. Siz de mi böylesiniz nasıl tespit ettiniz bunları

Back
X