İnsanlar neden benden kaçıyor

Insanlar ; sert , gözü yüksekte , mütevazi olmayan, gülmeyen, laf sokan, salak sakar, kibirli, çok konusan, herseye cevap yetiştiren, çabuk parlayan, yerinde durmayan , para göz. insanlardan kaçarlar. Uğraşmak istemezler.
Erkekler çoğunlukla sakin, mutevazi sevecen, hazir cevap olmayan tiplerle evlilik dusunurler. Etrafimda göruldugu kadariyla bu sonuca vardim öncelik mutevazi giyinmek , az konuşmak , erkeklerin hosuna giden konulari bulun ve onlari aday var ise konusturup muhabbet kurmaya calisin. Hep BEN demeyin .ilk tanistiginiz kisiye kendinizi tanitmayin benim su kadar diplomam var su kadar maasim var demeyin. Kendinjzj tanitmayin. Onlar tanimaya calissin ..

Tanidik geldi. Benim sorunum insanlara, özellikle yeni tanidiklarima cok mesafeli olmam. Bana isyerimde calisan bir erkek is arkadasim, cevrene farketmesende bir duvar oruyorsun ve insanlarin cogu o duvari asamiyor dedi. Guzelsin ama insanlar senden çekiniyorlar dedi. Ciddi bir tavrin var dedi. Burda konu bir sekilde hala neden bekar olusuma gelmisti. Sonra dusundum hak verdim kendisine. Fakat daha farkli nasil olunur denemedim, belkide deneyemedim. Ya da denemek istemedim. Cocukkende boyleydim, karakterim hic degismedi. Acaba sizde mi bir duvar oruyorsunuz insanara??

Çok yakın bir arkadasım vardı. Sonra hayat tabi ikimizinde farklı arkadas grupları oluştu farklı yerlerde zamanla. Ama hep aynı sehirde hatta baya yakındık. Bir ara cok yakın arkadsları oldu bunun. O dönemde ben ne zaman görüşmek istesem bana cok yogunum derdi. Ama bilirdim o kadar yoğun olmadığını. Diğer arkadaslarıyla görüşür benimle görüşmezdi. 2 yıl kadar boyle devam ettikten sonra o arkadaslarıyla arası biraz bozulmuş. Simdi de o benimle görüşmek istiyor ben görüşmüyorum.
Diger bir arkadasm o kadar açık sozluydu ki rahatsz ediciydi. Aslında onu da cok severdim ama bu kadar açık sözlü olmasi hoş gelmemeye başladı bir süre sonra. Mesela diğer yakın bir arkadasimi bununla tanıştırdm. Cocugun yüzüne karşı direk sevmediği seylerii falan cok ackca soylemisti ve biraz bozuluyo tabi karşıdaki. Bu tarz davranışları itici gelmeye başladı.

Yani demem o ki gercekten cok iyi bi insan olabilirsiniz ama farkında olmadan yaptığınız böyle ufak tefek şeyler insanları itiyor olabilir. Ya da belki sizde hic bir problem yoktur ama etrafınızdaki insanlarla enerjiniz tutmamiştir.

Tüm cevaplarınızı okudum.
Bence sizde kibir var biraz.
Sürekli kendinden bahseden ve kendini kusursuz gören insanlar olur ya? Biraz öyle.

Bir kere fiziksel olarak beğenilmeyi büyütmeniz, "29um ama 22 gösteririm" gibi ayrıntılar, kıskanıldığınız yorumuna pek bir sıcak bakmanız, sizi uygun bulmayan görücüye " kriterlerin altında olan görücü bile" gözüyle bakmanız.... Mesela siz de o kişi için kriter altındaymışsınız ki kaçar gibi gitmiş, hiç bu yönden baktınız mı?

Size en büyük tavsiyem, özeleştiri yapmayı öğrenin. Böyle bariz olarak insanları kendinden soğutan ama kendinde hiç hata bulamayan insanlar gerçekten sosyal ilişkilerde itici oluyor. Sorsaan onlardan iyisi, dürüstü, açık sözlüsü yoktur. Hep iyiliklerinden kaybederler falan. Ama böyle bir dünya yok, cidden. Şimdi sizi görmedik, bilmiyoruz tabii ama çevrenize sorsak kimbilir ne derler....

"Kıskanıyorlar, çekemiyorlar " falan, sosyal problemleri olan kadınların kendilerine söylediği en büyük yalan ve tesellidir. Kimse çok güzel ve çok iyi olduğu için yalnız kalmaz. Kendinizi kandırmayın. Hadi 1 kişi kıskandı, 2 kişi kıskandı, e bütün çevre mi kıskanıyor kaşınızı gözünüzü? Yapmayın allah aşkına. Güzel olduğu için sosyal çevreden dışlanmış insan yok dünyada. Karakterinizde, muhabbetinizde, enerjinizde bir sorun olmalı. Bu çok açık. Bu sorunu bulun.
+1 bir çok arkadaşım herkesin dönüp 2. Kere baktığı kadar güzel. Bende ortalama bi tipim. Auranizda sorun yoksa insanlar her türlü arkadaş olur ki.

Kesinlikle sebep bu bence emin olun!Bundan sonra ortamlarınızı daha dikkatli gözlemleyin ve söylediğim bakış açısı ile değerlendirin bana hak vereceksiniz.
ilgimi çekti de gerçekten güzel olmakta bunun sebeplerinden mi :o

Kimlerle arkadaş olmadığımı düşündüm de..

Zeki değilse
Kendine güveni yoksa
Her yapılanı taklit ediyorsa
Kendini olduğundan zengin göstermeye çalışıyorsa
Hep ben konuşuyorsam ve o susuyorsa
Hep o konuşuyor ve konuşmama fırsat vermiyorsa
Yalan söylediğini keşfettiysem
Kavgacıysa
Kendine ait bir fikri yoksa, girdiği kaba göre şekil değiştiriyorsa
Genel kültürü düşükse
Sürekli kendini övüyorsa
Ota boka alınıp küsüyorsa
Silikse
Üç beş kuruşun hesabını yapan biriyse

Bu tipleri anladığım an uzaklaşırım. Siz böylesinizdir demiyorum, benim kaçarak uzaklaştığım insanları yazayım dedim.

Yoo hiç kötü kokmuyorum acaba siz ilkokul yıllarınızda kötü koktuğunuz için dışlandınız da bilinçaltınızda böyle mi kaldı ? Ayrıca 29 yaşındayım 28 değil. en fazla 22-23 gösterdiğimi söylerler ama kimse gerçek yaşıma inanmaz genelde.
Ne alaka bilincalti ya ? Benim de aklima gelen kotü mu kokuyo oldu. Bunun dusunulmesi gayet dogal. Hemen bir inceden laf sokma cabasına girmissiniz.

Çok hassas , çok düşünmeliyim diye davranan insanlardan kaçıyorum her şeye alınıyorlar rahat edemiyorum. Sizde de bu olabilir prenses gibi takılıyor olabilirsiniz . Şimdiye kadar biri güzel diye uzaklasmadim sonuçta tanışırken de güzel olduğunu zaten bilirsin :)

Güzellik ayrı şey sıcakkanlı sevecen biri olmak ayrı şey. Belki soğuk bir duruşunuz vardır insanlar o yüzden yaklaşmak istemiyordur. Genelde öyledir bir kadın güzel olabilir ancak donuk bir duruşu varsa kimse yaklaşmak istemez

Koşarak uzaklaştığım 5 kişi oldu hayatımda. Hepsi kendini çok anlatan, ben ben ben diye kendini anlatmaya çalışan, her olan olayda kendini “beni beğensinler desteklesinler” diye öven insanlardı. Ve bu insanlardan da herkes kaçıyordu. Kendinizi çok anlatır mısınız mesela. Hep kendiniz mi konuşursunuz

her zaman iyi olmayın birazcık huysuz olun arkadaslarınızada görüştüklerinizede erkekler her şeye olumlu bakan birini sevmiyot

iyiakşamlar herkese. 29 yaşındayım. Kendine davranışlarına dikkat eden herkesin bakımlı ve güzel bulduğu eğitimimi tamamlamış iyi bir işte çalışan biriyim. İnsanlara karşı her zaman sevecen ve iyiyimdir kötü kalpli biri asla olmadım ama uzun zamandır farkında olduğum ve aşamadığım bir sorun var nedenini asla anlamıyorum ama insanlar beni sevmiyor arkadaşlarımdada sosyal hayatımdada üzerimde çok olumsuz bir durum söz konusu. Her zaman bir mesafe koyuluyor araya itici bir davranışta bulunmuyorum asla aksine yanlış anlaşılmamak için dikkatli davranıyorum ama olmuyor lütfen bana yardım edin ben bu işin içinden çıkamıyorum örnek vereyim normalde beğenilen biriyimdir ama yıllardır kimsenin yüzüme baktığı bile yok iş dışında sosyal hayatım kalmadı. Geçen gün tanıdıklar vasıtasıyla görücü gelenler bile sanki kaçarcasına gittiler ne oluyor anlamıyorum bana destek verin ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
arkadaşlık çaba ve özveri ister.Hep karşı taraftan beklemek ve kendine odaklı yaşamak sorunun temel sebebi olabilir.Biraz kendi dünyanızdan çıkıp dış dünyaya odaklanmak bu sorunu aşmanıza katkıda bulunabilir

aynı bende oyleyım malesf.bakıyorumda kıskançlıktan gebermelerden başka bır nedenı yok...kımseyı kıskanmam ama kıskanıldığımı artık çok ama çok ıyı anlıyorum gelen tepkılerden.uzulmeyın boşuna

soguk gorunuyor olabilirmisiniz acaba ozunuzde oyle olmasanizda

banada herkes suratina bakinca insani dovecek gbi duruyosun icin yumusacik derler taniyinca ve bende bu sebepten cok kaybettim

iyiakşamlar herkese. 29 yaşındayım. Kendine davranışlarına dikkat eden herkesin bakımlı ve güzel bulduğu eğitimimi tamamlamış iyi bir işte çalışan biriyim. İnsanlara karşı her zaman sevecen ve iyiyimdir kötü kalpli biri asla olmadım ama uzun zamandır farkında olduğum ve aşamadığım bir sorun var nedenini asla anlamıyorum ama insanlar beni sevmiyor arkadaşlarımdada sosyal hayatımdada üzerimde çok olumsuz bir durum söz konusu. Her zaman bir mesafe koyuluyor araya itici bir davranışta bulunmuyorum asla aksine yanlış anlaşılmamak için dikkatli davranıyorum ama olmuyor lütfen bana yardım edin ben bu işin içinden çıkamıyorum örnek vereyim normalde beğenilen biriyimdir ama yıllardır kimsenin yüzüme baktığı bile yok iş dışında sosyal hayatım kalmadı. Geçen gün tanıdıklar vasıtasıyla görücü gelenler bile sanki kaçarcasına gittiler ne oluyor anlamıyorum bana destek verin ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

Güzel olmak iyi iş sahibi olmakla insanların sizi sevmemesi arasında bir bağ yok ki. Bence şunu sorgulayın ben mutlu muyum hayatımda? Eğer mutlu değilseniz birşeyler yanlış demektir onları değiştirin, siz mutlu olursanız kendinizi severseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir.

çok çekingensin sanırım
rahat olsan azıcık

soguk gorunuyor olabilirmisiniz acaba ozunuzde oyle olmasanizda

banada herkes suratina bakinca insani dovecek gbi duruyosun icin yumusacik derler taniyinca ve bende bu sebepten cok kaybettim
beni de çok yumuşak zannedip kullanmaya kalkıyorlar tersimi yiyip oturuyorlar dsdsa
kolay kolay tersimi göstermem ama tersim de terstir hani :deli:

Yazılanları okudum bir şeyi merak ediyorum son görültüğünüz beyle ne konuştunuz? Giyiminiz nasıldı? Nerede buluştunuz? Bunu detaylı yazarsanız merhaba dan itibaren benim kafamda bir şeyler şekillenecek ve siz de belki kendinizi bir başka gözle görebilirsiniz.

Back
X