İnsanlar neden böyle?

Geçen günlerde başka biri de kısa boyuna surekli laf çarpan bir arkadaşını buraya konu olarak açmıştı.
Ordaki kıza da arkadaşı ne güzel boyun kısa kimse senin bacaklarına da bakmaz cok dikkat çekmediği için falan demişti.
Sizin de uzun boyunuza mi laf ediyorlar.

Acaba mi dedim🙈🤭

Ayni benim ki gibiymiş. 😂😂😂

Bunlar hep bilinç altından dolayı😛 Psikoloji de bilinç altında kendi kusurlarını kapatmak için başkalarının kusurlarını aramak vardır bilirsiniz😁

Bir iki gün önce arkadaş ortamında bir kız arkadaşım ben biraz uzun boylu ve yapılı iri biriyim bununla alakalı espri yaptı. Ortamda ki diğer arkadaşlarım bence durumu anladılar ve gülmediler bile buna ama ister istemez kendimi kötü hissettim çok bozuldum. Sırf bu yüzden soğuyorum insanlardan. Başka bir olayda bir arkadaşım saçlarımda ne kadar çok beyaz olduğunu gelip gidip söylüyor ben görmüyorum sanki. Ya bunun gibi belki bir sürü şey sayabilirim . Ben çok alınganım sanırım artık problemi kendimde aramaya başladım ama bunu nasıl aşacağım bilmiyorum sizlerden akıl istiyorum bu yaşımda üzüntü stresten saçlarım beyazladı. Ben mi çok takıyorum yoksa haklı mıyım sürekli düşünmekten bir şeyleri takmaktan yoruldum. Ne derseniz razıyım eleştiri yapıcı yorum ya da akıl verme ne olursa. Ama kötü hissediyorum.
Kendinle barışmanlısın. İri yapılı olmanla dalga geçene “at gibi kadınım, maşallah” diyebilmelisin.
Saçındaki beyaza laf edene “evimde ayna var, hergün bakıyorum, kendimi böyle sevebiliyorum” demelisin mesela. Dinleyip susarsan konuşan çok olur, ağızlarının payını verirsen sen de rahatlarsın.

Ben de sizin gibi alınıyorum. Tepki verince şaka yaptım diyip geçiyorlar. E alınıyoruz biz böyle şaka mı olur? Geçen ay annemlerle çok ciddi bir kavgam oldu. Annem bir şey dedi tepki verdim. Şaka yaptığını söyledi. Ben de başka konuşmaları örnek vererek ''o da mı şakaydı bu da mı şakaydı'' diye geçmiş konuşmaları sordum. Buraya konu açacaktım neredeyse. Bunun bir çaresi yok. İnsanlar takıldığını zannediyorlar ama gocunuyoruz biz.

Bir iki gün önce arkadaş ortamında bir kız arkadaşım ben biraz uzun boylu ve yapılı iri biriyim bununla alakalı espri yaptı. Ortamda ki diğer arkadaşlarım bence durumu anladılar ve gülmediler bile buna ama ister istemez kendimi kötü hissettim çok bozuldum. Sırf bu yüzden soğuyorum insanlardan. Başka bir olayda bir arkadaşım saçlarımda ne kadar çok beyaz olduğunu gelip gidip söylüyor ben görmüyorum sanki. Ya bunun gibi belki bir sürü şey sayabilirim . Ben çok alınganım sanırım artık problemi kendimde aramaya başladım ama bunu nasıl aşacağım bilmiyorum sizlerden akıl istiyorum bu yaşımda üzüntü stresten saçlarım beyazladı. Ben mi çok takıyorum yoksa haklı mıyım sürekli düşünmekten bir şeyleri takmaktan yoruldum. Ne derseniz razıyım eleştiri yapıcı yorum ya da akıl verme ne olursa. Ama kötü hissediyorum.
Bence o yersiz espiriye gülmeyerek arkadaşlarınız o kişiyi yeterince bozmuş gayet düzgün bir arkadaş çevreniz var ,arada densizler çıkar her ortamda.Onlar için yapabileceğiniz bir şey yok onları eğitemezsiniz ,vardır başkalarının zaaflarından acılarından beslenen zavallı tipler. Siz kendinizle barışın kendinizi sevin o zaman insanların dediklerini umursamazsınız.Bana saçın beyaz deseler he evet der geçerim hiç umrumda olmaz ,üzülmem etkilenmem.Ama üç yıl öncesinde kiloluydum ve bu konuda hiçte barışık değildim kendimle, birisi kilo muhabbeti açsa direk kendime saldırı kabul ederdim eser kükrerdim .Verdikten sonra anlıyorum o bana saldırı bile değilmiş tamamen benim kendi hassasiyetimmiş oysaki.

Back
X