İnsanlar neden bu kadar kötü.....

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Merhabalar sadece bir tek konu açtım eşimle ilgili bilenler bilir .Bu sefer konu başka. Sizlere danışmak. 1 .sorunum ;
Kamu kurumunda çalışıyorum. Çalıştığım kurum küçük. 3 bayan var müdürlerle birlikte 7 erkek var 1 hizmetli .konu şu ki iki yıldır aynı kurumdayim ben hariç herkesin doğum günü kutlandı herkesin pastalar falan. Haftasonuna denk gelen bile hafta içi kutlandı.bu kutlamaları ayarlayan bizim amirimiizn sekreteri .yaşça büyük biri.bu kadınla aramda iki üç kere gerginlik yaşandı. Sebepleri ise kendisi benimle eşit derece de memurken bana ders verir gibi davranmasi. Birinde evrak götürdüm yanına bekledim 5 dakika oldu kapatmadı kısık sesle koyayimmi evragi dedim ne vat ya telle konuşuyorum diye çıkıştı bana .ikinci si de 29 Ekim kutlamaları vardı ben katılmadım çocuğumu bırakacak kimsem yoktu akşamdı.mudurum izin vermişti. Kutlamanın ertesi günü müdürün odasında aynı anda karşılaştık niye gelmedin kız kutlamaları dedi şok oldum işte başka müdür olsa hakkında tutanak tutardı bulmuşsun böyle müdürü falan filan. Yani müdürüm bana niye gelmiyorsun demiyor ama o kendinde bunu hak görüyor. Artık selami sabahi kestim aynı kurumdayiz .eşi de o kurumda. Kendisi diğer müdürle aşırı samimi eşinin yanına sarmaş dolaş geziyorlar .Yani bunlar kurumun sahibi gibi davranıyorlar. Dislaniyorum .halbuki o kurumun esas elamanı benim. Bu yüzden kullanmıyor doğum günlerim buna takılmıyorum inanın ama başkalarınin doğum günü olunca gidiyorum alkış yapmaya .kendini enayi gibi hissettim resmen şak sakciliga Gidiyorum diye
2.sorunum da şu benim amcam var.3 buçuk yıllık evliyim bir kere bile aramadı. Nisanima gelmedi.kuzenim var oda hiç aramaz .ama babam hep iyi ol büyüklük senden kalsin dedi .kuzenim yok yere beni silmiş sosyal medyadan .sonra whatsp durum gizlemeye falan .bugün de aylar yıllar sonra whatsap durumunu açmış araba almış babası ( kıskanmıyorum Rabbım çok versin )ama araba aldığı gün açması normal mi .bugüne kadar ailem hatri iicn iyi oldum. Ama artık olmak istemiyorum hiç bir zaman gerçek aile bağımız olmadı. Amcam uzaktan akrabaları yeğenim diye paylaştı. Uzaktan akraba çocuklarına tatile götürdü hep. Oz yeğeni benim yıllar önce 10 tl para istemiştim para isteyeceksen bir daha gelme yanıma dedi.o zamanlar babamın durumu kötü idi .şimdi artık bu insanları tamamen hayatımdan çıkardım ama hala babam iyi ol diye mesajlar atıyor yok amcandir vs diye amcalik görmedim ki .

Selam canım aynı durumu bende yaşıyordum işyerinde hep özveriyle çalıştım işini sallayan laylay insanları hiç sevmezdim ve dobraydım yüzlerine her sorunu söylediğim için şirketin en aptallarının bile doğumgünü kutlanırdı benimki gelince bugün çok yoğunduk denir kuru bi kutlamayla geçiştirilirdi. Bu devirde yalaka değilsen işler böyle ilerliyor galiba.

İkinci konuya gelince benide hiç arayıp sormazlar ama böyle bir durum olmadı hiçbir zaman ne zaman görüşsek herkes samimi davranır. Seninkilerin yaptığı tamamen gösteriş engelle sil gitsin moralini bozacağına babanın hatrıda bir yere kadar bence

Doğum günü konunuz için konuşuyorum. Bu insanların gerçekten doğum gününüzü kutlamasını istiyor musunuz ya? Siz de o kutlamalara katılmak zorunda değilsiniz işinizi yapın geçin.
Diğer konunuz için ise herşeyi kafaya takmayın bu kadar görmemezlikten gelin ya da silin geçin.

İstemiyorum ama kurumda kutlanan herkesinkine gidip alkış tutuyorum zoruma giden bu .çünkü çağırıyorlar e gitmesem herkes niye gelmiyorsun diyecek

Malasef sessiz sakin insanları herkesin ezebileceği gibi bi durum var kimse kibarlıktan anlamıyor ne kadar çok sesiniz çıkıyorsa kimse hakkınızı yiyemiyor
Benim konuşurken bile sesim çok çıkmaz yapı meselesi kavga etçek olsam karşındakine sesimi bile duyuramam
Biraz cazgır olmakta fayda var
Bu kadında hakkınızı savunamıyacağınızı düşündüğünden saygısızca davranıyor bi sakıncada görmüyor haddinizi bildirin korkmayın alın bi pasta bugün doğum günüm birlikte yiyelim diye pasta aldım deyin ne kaybedersiniz ki

Bu kadar çok takarsanız hayat sizi yorar. Onlar doğum gününüzü kutlasa veya amcanızla konuşsanız daha mı iyi olacak? Ben size söyleyeyim. Hayır. Az insan çooook huzur.

Kuzen amca konusunda haklisiniz ne yazık ki kan bağı bazen anlam ifade etmiyor.kuzen aklinca size hava atmak istemiş .silin hayatinizdan gitsin o amcayida kuzenide.uzuldugunuze değmez
Ancak işyerinize gelince durum biraz farkli ben gerginlik olusturacak bir durum göremedim mesala niye gelmedin bulmussun boyle muduru dediginde evet sağ olsun beni zor durumda birakmadi cok iyi niyetli gibi politik bir cevap verebilirsiniz siz abartmissiniz mudurunuzun sekreteride sizi bu sebeple dışlamiş veya umursamamiş.2 yıldır çalışıyormuşsunuz anladigim kadariyla yani o kişi sizden kıdemli yani oradaki insanlarla bir geçmisi samimiyeti var ayrica eşinin yaninda diger müdürle sarmaş dolaş geziyorlar ifadeside hiç hoş degil. Siz mudurum laf etmezken alti ustu niye gelmedin sorusuna selami sabahi kesip kocasi laf etmezken samimiyetletine mana bulmaya çalisiyirsunuz

İstemiyorum ama kurumda kutlanan herkesinkine gidip alkış tutuyorum zoruma giden bu .çünkü çağırıyorlar e gitmesem herkes niye gelmiyorsun diyecek
Benimki kutlamıyorken neden geleyim diyeceksin bu kadar basit. Amcanı da hiç umursama

İçlerinden biri de çıkıp demiyor mu ya Hasf hep bizim doğum günümüze geliyor seninki ne zaman diye sormak akıllarına gelmiyor mu? Açıkçası bende kimsenin doğum gününü kutlamazdım hadi o kişiyle probleminiz var diğerlerinin aklı yok mu ona mı uyuyor hepsi

arkadaşım sen de sipariş et pastanı, çiçeğini, göz alıcı cafcaflı bir şeyler işte kafana göre ne olursa gelsin doğum gününde işyerine. hem o bilmem kaç senedir beraber çalıştığın insanlar ulan bunun da doğum günü varmış ya diye bir şaşırsın hem sen de kaynaş biraz ortamdakilerle.
insanlar senden benden daha kötü değiller genellikle kafaları fazla çalışmıyor, dünyaları küçük, vizyonları dar dolayısıyla duyarsızlar çevrelerine. bazıları da dünyadaki herşey kendileriyle ilgili sanıyor o içliler en beteri neyse farklı davransınlar istiyorsan sen de değiştir tavırlarını. korkma ya daha beter ne olacak?
amcan ve kuzenin konusunda bilemiyorum acaba sen etrafta aslında neler olup bitiyor anlayamıyor olabilir misin? nedensiz değildir mutlaka sebepleri vardır. hiç mi fikrin yok?

İşyeriyle ilgili yorum yapıyorum;
Sizin doğum gününüz kutlanmıyorsa siz de çağırsalar bile başkasının doğum gününe gitmeyin. "Neden?" diye sorarlarsa, "içinizden bir kişi bile iki senedir benim doğum günümü kutlamayı akıl etmediği için sanırım benim de sizinkileri kutlamak içimden gelmiyor" diyin. Ya da ben olsam açıklama bile yapmaz "işlerim yoğun masadan kalkamadım:)" vs der geçerdim. Diğerleri de sizi önemsememiş yani. Sonuçta sizin tartıştığınız kişi o kurumun "doğum günü işleri müdürü" değil ya. O kutlamak istemese bile diğer arkadaşlarınız "hasf hanıma da ayıp oluyor onun da doğum gününü kutlamalıyız" diyip bir pasta bir kola alabilirler gayet.
Bunun dışında, acaba tartıştığınız kişiye 29 Ekim kutlamaları konusunda fazla alınganlık yapmış olabilir misiniz? Üstteki bir arkadaşın dediği gibi politik bir cevapla geçiştirilebilecek bir durummuş çünkü. Telefonla konuşurken sizi azarlaması ise çok yanlış. O konuda haklısınız. Ama 'evli olmasına rağmen şöyle böyle yapıyor' tarzı yorumlar çok ayıp.

Is yerinde politik olmak iyidir aranızda gerginlik oluşmuş doğal olarak umursamamis onlarin Bir geçmişleri var 2 yıl çok kısa bir zaman ben 10 yılımı doldurdum 2. Yılda hersey çok başkaymış simdi anlıyorum. Ayrıca sarmaş dolaş ifadesini sevmedim tüm kurum fark etmedi siz mi etmiş oldunuz yapmayin öyle bile olsa sizin yaşadığınız problem ile alakası ne
Amca konusunda haklısınız kan bağına bir mecburiyet hissetmiyorum rahat olun

Bu yaşıma kadar öğrnediğim bir kaç şey var diye aklıma gelmişti bugün, buraya yazmak nasipmiş
-insanlara fazla kafayı yormayın
-Kendinizden başka kimseden beklentiniz olmasın
-Her şey akıp gidiyor, hiç bir şey aynı kalmıyor, o yüzden mevcut duruma çok takılmayın çünkü o da geçecek
-iş yerindeki çoğu insanı çok ciddiye almayın zaman doldurmaya bakın gülün geçin
- Bir de kendinize değer verin Allah aşkına, sizin değerinizi başkası belirlemesin..

Kimseye karşı beklentiye girmeyin ve size karşı beklentiye giren olduğunda hak etmediğini düşünüyorsanız yerine getirmeyin.

2.konun icin,bayramda seyranda agzinin ucuyla ara ya da mesaj at babanin hatrina yeter.kuzenin de numarasını sil gitsin olur da lafı dönerse telefonu değiştirdim nolar silinmiş de ya da sosyal medyada hikayelerini gizle gormezsin hic.

Ve 1.konun icin,o kadini görmezlikten gel,hic yani sifir gibi yoksay is diyalogu olsun sadece aranızda işini erteler ya da seni terslemeye kalkar falansa gayet resmi dille konuş ve burnun havada olsun bence ona karşı özellikle .Bu onu deli edecektir emin ol. D.gunu açisından alındığını gösterirsen kadın hedefine ulasmis olur bırak takma boşver başları göğe ermiyordur digerlerinin de emin ol.sen de d.gunun oldugu zaman bir kaç arkadaşını kahveye davet et bir yere,oglen molasinda falan ya da digerlerini de et kadini cagirma olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…