İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki konumda iyi mi yazıldı. 3 5 kişiden fazla değildir aklı selim yorumlar. Bakın iyi yorum demiyorum aklı selim yorum. Geri kalan bir grup resmen saatlerce ağlamama sebep hakaret ve aşağışamalara maruz bıraktı. İşime gelmeme değil. Tamamen üslup sıkıntılılar.
Aklı selim olmayan değil de işinize gelmeyen yorumlar diyelim ona. Bu kadarını da kaldıramıyorsanız kapattırın konuları kimseye de cevap verecek alan kalmasın. Baloncuğunuza geri dönün bu kadar üzülüyorsanız. Zira yolunuz uzun, meşakkatli. Güçlü olmanız lazım. Çok güçlü olmanız lazım. Sevgilinizin duygu eşikleri ile maazallah karda kışta kalırsınız çünkü bel bağlayamazsınız ona.

Ben konu sahibine hak veriyorum bazı üyeler bir önceki konuda çok tepeden bakan, çok küçümseyici bir üslupla yazdılar. burada kimsenin velisi değiliz, konu sahibi eğer o adamı öyle kabul etmişse fikrimizi söyleyip kendimizce yol gösterdikten sonra yapabileceğimiz bir şey yok, hele ki insanları aşağılamaya hakkımız hiç yok. "tembel sevgilin, sevgilin bir iş tutturamamış, ondan bu saatten sonra bir b.k olmaz" minvalinde yargı dağıtma cüretini size kim veriyor a kuzum?

O zaman konu açıp fikir istemeyecek. Herkesten aynı uslupta cevap beklemesi yanlış zaten. Kimse kimseyi aşağılamıyor bir kere buna yönetim izin vermez. Saldım çayıra mevlam kayırma yönetim yok burda

Ben yol gösterme çabanızı takdir ediyorum, iki konunun da tüm sayfalarını okudum. Ama bir yerden sonra iş fikir vermek, yardımcı olmak ekseninden uzaklaşarak toplu alaya dönüşüyor, konu sahibi de yargısız infaz yapıldığını düşündüğü için çırpınıyor.
Alay hoş değil ama onun bile faydası var. Bazen dışardan nasıl göründüğünü görmek lazım, o yüzden çok kızamıyorum, tatlı dil her zaman etki etmiyor.

Aklı selim olmayan değil de işinize gelmeyen yorumlar diyelim ona. Bu kadarını da kaldıramıyorsanız kapattırın konuları kimseye de cevap verecek alan kalmasın. Baloncuğunuza geri dönün bu kadar üzülüyorsanız. Zira yolunuz uzun, meşakkatli. Güçlü olmanız lazım. Çok güçlü olmanız lazım. Sevgilinizin duygu eşikleri ile maazallah karda kışta kalırsınız çünkü bel bağlayamazsınız ona.
Sevgilimin duygu eşiği lafına takılmışsınız. Umarım siz annenizi babanızı kaybettiğinizde ertesi gün hiç bişey olmamış gibi hayatınıza devam edebikirsiniz.

Ama ben ne güzel, usturuplu bir yorum yazmıştım kayboldu gitti görmedin bile konu sahibi. Sen de kaostan besleniyorsun işte. Sert veya dalga gecilerek yazılan yorumlara takılıp, sakin uslupla yazılanları sallamıyorsun. Burası forum. Her türlü yorum olur. Kaldiramiyorsan girmeyeceksin, konu açmayacaksin.

O zaman konu açıp fikir istemeyecek. Herkesten aynı uslupta cevap beklemesi yanlış zaten. Kimse kimseyi aşağılamıyor bir kere buna yönetim izin vermez. Saldım çayıra mevlam kayırma yönetim yok burda
Aşağılamıyor mu. Sizin sevgilinize eşinize hiç alakası olmadığı halde bi baltaya sap olamamış, iş bilmez, ondan bişey olmaz vs vs laflar edildiğinde aşağılamak saymazsjnız o zaman. Ben bunları aşağılamak sayıyorum.

Sevgilimin duygu eşiği lafına takılmışsınız. Umarım siz annenizi babanızı kaybettiğinizde ertesi gün hiç bişey olmamış gibi hayatınıza devam edebikirsiniz.
Babamı kaybettim, sevgiliniz gibi rahat olamadığım için ertesi hafta işe başladım, babamın soğuk tenine dokunduğum ellerle evde yemek yaptım.

Tembel sevgilini kimse pohpohlamaz burada

Tembel bir sevgilisi varmış millet adama sallayınca zoruna gitmiş kslsösöd

Yani bu fikir vermekse, ortada bir aşağılama yoksa tamam bir derdiniz olduğunda size de böyle yardımcı oluruz.

Aşağılamıyor mu. Sizin sevgilinize eşinize hiç alakası olmadığı halde bi baltaya sap olamamış, iş bilmez, ondan bişey olmaz vs vs laflar edildiğinde aşağılamak saymazsjnız o zaman. Ben bunları aşağılamak sayıyorum.
Hangi baltaya sap oldu sizin için peki.
Acı geliyor üzgünüm ama erkek tası sıksa suyu çıkmalı.
Adam full dişil enerji. Buram Buram hem de..
Siz bunu gayet iyi biliyorsunuz.
Etrafınızdaki herkes evlenirken, kuzeniniz iki ayda evlenirken (çünkü eşinin bir işi vardır muhtemelen) siz gayet aslında içinizde kıyas yapıyorsunuz.. Bize ne derseniz deyin aslında burada sizi uyarmak için söylenen her şeyin daha fazlasını bilinçaltınız biliyor gayet o yüzden bu denli savunma.

Ama ben ne güzel, usturuplu bir yorum yazmıştım kayboldu gitti görmedin bile konu sahibi. Sen de kaostan besleniyorsun işte. Sert veya dalga gecilerek yazılan yorumlara takılıp, sakin uslupla yazılanları sallamıyorsun. Burası forum. Her türlü yorum olur. Kaldiramiyorsan girmeyeceksin, konu açmayacaksin.
BAzı yorumları görmedim arada kaynıyor. Özür diliyorum cevap veremediysem 🙏🏼 ancak insanların dertleriyle dalga geçmek aşağılamak istediğin yorumu yapabilmek olmuyor. Dersinki adam neden bu yaşa kadar işe giremedi. Nedeni ne? Bende güzelce nedenini söylerim. Konu sevgilimin iş bulamaması değildi o yüzden onunla ilgili tüm detayşarı yazmadım o konuda. Neden evlenemediğimizin gerekçesini söylemiştim yalnızca

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X