İnsanlar neden şahit olmaz ?

Bende olsam boşanmaya şahit olmam. Olan bir arkadaşım vardı. Eşler bir kaç ay sonra barıştılar arkadaş dımdızlak ortada kaldı. Öbür taraf sen şahitlik ettin yuvamı yıktın dedi. Bir kerede ben dayak yiyen kadını kurtarmak için polis çağırdım, ertesi gün kol kola sarmaş dolaş yolda gördüm ve bana nefretle bakıp sen ne karışıyorsun bize demişlerdi.

Gerçi sizde darp varmış, raporunuz işe yarar. Şahide gerek yok. Darp raporundan daha iyi delil mi olur.

Bilindiği üzere boşanmak üzereyim.
Avukat herşey ayarlandı dilekçe tamam şahit listesi verilecek şahit listesi tek seferlik veriliyormuş karşı taraf bulmuş 7-8 tane şahit benim annem ve babamdan başka olacak kimse yok.. Bi de anneannem dedem ..
Avukat arkadaş ya da uzak akrabalardan komşulardan olsun diyor karşı taraf hep arkadaşlarını sıralamış o kadar sinir oldum ve moralim bozuldu ki şahit nasıl bulabilirim arkadaşlar :KK43:
Kuzenim bile 24 yaşında olmasına rağmen babama sormam lazım diyip reddetti.
Babam olma dedi dedi. Çok kalbim kırıldı..
İşte boşanan kadını o kadar dışlıyor ki toplum şimdiden başlamış

Aman o şahitler hep fasa fiso. Hakim direk “Sen ne gördün” diyor. Bana şöyle anlattı böyle anlattı falan önemli değil. Gerçekten şahit kimler var o önemli.

merak etmeyin mahkemede tek tek çagırıyorlar soruların hepsi aynı olmuyor.
o şahit diye çagırılanlar yalancı şahitlik yapacaklar ama bu sadece onların kandırma çabası ile boşa gidecek.
sizin şuanda evli oldugunuz insan müsvettesini hakimler suya götürüp susuz getirirler ama o avam dagda yaşıyor olmalı ki dünyadan haberi yok.
sizde merak etmeyin Allah haklının yanındadır.
mazlumun ahı çıkarken ahhh dedirtmeden çıkmaz

Ben boşanırken benimde hiç bir komşum şahit olmamıştı
Kocalarımız izin vermiyor diye
Beraber ye iç
Can ciğer ol şahit olduklarına şahitlik etmesini iste kocam izin vermiyo desin
Şimdi hiç biriyle görüşmüyorum
Çünkü hepsi iyi gün dostuymuş

İnsanlar kendi can güvenliğinden dolayı şahit olup dövüp söven adama bulaşmak istemiyorlar. Evet mükemmel bir dünyada ben de , ne nankörlermiş, bir şahit olmadılar falan derdim. Ama yasaların insanları, hele hele kadınları korumadığı şu iğrenç dönemde şahit bile olmak istemeyen insanlara da suç bulamıyorum. Kimse sizin için "aman bırak yea, kendi uğraşsın işte" demiyordur, insanlar aman bulaşamam o dayakçı adama, neme lazım, tutar bana veya aileme de zarar verir diyorlardır.

Öte yandan, inşallah darp raporlarınız işe yarayacaktır ve bir an önce kurtulursunuz bu evlilikten.

Yıllar yıllaaaar önce annem boşanan arkadaşının davasında dayakçı koca aleyhinde şahitlik etmiş. Babamla bu yüzden çok tartışmışlar. Babam “ya karıma kin güder, zarar verirse” korkusuyla şahitlik etmesini istememiş. Diyeceğim o ki böyle korkular engelliyor insanları. Ya bana veya aileme kafayı zarar verirse korkusundan oluyor hep.

Sonuç olarak aradan 30 küsür yıl geçti. Annem 2 gün önce ameliyat oldu. Ben grip olduğum için şu anda bu bahsettiğim arkadaşı kalıyor annemle. Dostluk biraz cesaret gerektiriyor demek ki.

Ewet bulmak cok zor. Arkadasimla ortak bir kuafore gidiyorduk. Kuafor sacimi boyarken yakti. Ama kafa derimle beraber. 4 5 cm boyutlarinda kafamda 3 yara oldu. Rapor aldim.

Mahkemeye verdim. Tanidik diye fis almamistim kuaforden. daha arkadasima sormadan arkadasim ben sahit olmam dedi. Zaten teklif bile etmemistim.

Neyse mahkeme bitti gitti. Ustinden 5 sene gecti. Arkadasim o kuaforde manikur yaptirirdi. Mikrop kapmis. Elleri kollari hep yara bere salmis. Baskasindan duydum. Artik nasil anlastilar bilmem ama 1 senedir tedavisi devam ediyormus. Belki o da sahit aramis ve bulamamistir.
Ilginc karma gercekten varmis.

Evet malesef böyle birşey var..
bende bir konuda iki yakın arkadaştan şahitlik istemiştim,biri çocuğum var gerilmek istemiyorum dedi diğeri de ben şahitlik yapamam demişti :)

Yarın birgün karı-koca barışırlarsa biz kötü olmayalım muhabbeti..

Aman adam başımıza dert olur olayı..

Karşı tarafla benim sorunum yok niye kötü olayım derdi..vs.. vs..

Kimsede şahit olmak zorunda değil aslına bakarsanız..o yüzden üzülmeyin..

Yeni yaşamınızda mutluluklar.

Yıllar yıllaaaar önce annem boşanan arkadaşının davasında dayakçı koca aleyhinde şahitlik etmiş. Babamla bu yüzden çok tartışmışlar. Babam “ya karıma kin güder, zarar verirse” korkusuyla şahitlik etmesini istememiş. Diyeceğim o ki böyle korkular engelliyor insanları. Ya bana veya aileme kafayı zarar verirse korkusundan oluyor hep.

Sonuç olarak aradan 30 küsür yıl geçti. Annem 2 gün önce ameliyat oldu. Ben grip olduğum için şu anda bu bahsettiğim arkadaşı kalıyor annemle. Dostluk biraz cesaret gerektiriyor demek ki.

Ewet bulmak cok zor. Arkadasimla ortak bir kuafore gidiyorduk. Kuafor sacimi boyarken yakti. Ama kafa derimle beraber. 4 5 cm boyutlarinda kafamda 3 yara oldu. Rapor aldim.

Mahkemeye verdim. Tanidik diye fis almamistim kuaforden. daha arkadasima sormadan arkadasim ben sahit olmam dedi. Zaten teklif bile etmemistim.

Neyse mahkeme bitti gitti. Ustinden 5 sene gecti. Arkadasim o kuaforde manikur yaptirirdi. Mikrop kapmis. Elleri kollari hep yara bere salmis. Baskasindan duydum. Artik nasil anlastilar bilmem ama 1 senedir tedavisi devam ediyormus. Belki o da sahit aramis ve bulamamistir.
Ilginc karma gercekten varmis.

Evet malesef böyle birşey var..
bende bir konuda iki yakın arkadaştan şahitlik istemiştim,biri çocuğum var gerilmek istemiyorum dedi diğeri de ben şahitlik yapamam demişti :)
Ben mesela tanımadığım bir insanın yolda şiddet gördüğünü görsem bile yaparım şahitlik.

bende şuan avukata şahit vericem iş yerimde her şeyimi anlattığım her şeyi bilen kız arkadaşım şahit olmadi. ve bu beni o kadar kötü etkiledi ki :/ napcam bilmiyorum

Insanlar karşı tarafla kötü olmak istemiyorlar. Benim seneler evvel bir trafik kazam oldu. Karşı taraf kırmızı ışıkta geçti. Kaza sonucu da bacağından ciddi şekilde yaralandı, aylarca çalışamadı. Adamda ehliyet, kask hiçbir şey yok üstelik alkol ve aşırı hız var. Buna rağmen ışıkta geçtiğini ve hızlı olduğunu ispat edemedigim için dava bana patladı. Kaza yerinin yakınındaki petrol istasyonu çalışanları, adamın kırmızı ışıkta geçtiğini gördüklerini ama şahit olmak istemediklerini söylediler.

İşin özü, bankada kefil ol desen olacak insanlar ne yazık ki şahit olmak istemiyorlar. Elinizdeki raporlar yeterli gelir ve hakkınızı alırsınız umarım.

Bilindiği üzere boşanmak üzereyim.
Avukat herşey ayarlandı dilekçe tamam şahit listesi verilecek şahit listesi tek seferlik veriliyormuş karşı taraf bulmuş 7-8 tane şahit benim annem ve babamdan başka olacak kimse yok.. Bi de anneannem dedem ..
Avukat arkadaş ya da uzak akrabalardan komşulardan olsun diyor karşı taraf hep arkadaşlarını sıralamış o kadar sinir oldum ve moralim bozuldu ki şahit nasıl bulabilirim arkadaşlar :KK43:
Kuzenim bile 24 yaşında olmasına rağmen babama sormam lazım diyip reddetti.
Babam olma dedi dedi. Çok kalbim kırıldı..
Sahitlerin disaridan olmasi bence aleyhinize. Cunku uni den sehir disinda olan arkadasiniz sizin aile yapinizi yasadiklarinizi nerden bilecek ki. Insanlarin teyzeleri bile sahitlige gelince ben birsey gormedim sadece anlattiklari kadariyla biliyorum deyip cikiyorlar. Bence bosanmada en iyi sahit evin icini bilen gidio gelen abne baba ve kardestir.

Back
X