İnsanlar Uzaktan mı Güzel?

gezgintosbaaa

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
185
171
18
36
Iyi aksamlar herkese 1 gunde 2.konu konu acmalara doyamayan ben :) ama zaten once actigim konu bana ait degildi o yuzden hosgorursunuz diye dusunuyorum neyse uzatmadan konuya giriyorum.

Son zamanlarda şoyle bir kaniya varmaya baslar halde buldum kendimi sanki insanlar daha az gorusurup bulustukca uzaktan uzaga cok guzeller mesafeler kayboldukca gorusmeler sıklastikca hep bi sıkintılar bas gosteruyor gibi sanki soylemesi zor ama o sihirli guzellik bozuluyor gibi

Kendi hayatimdan örnek verecek olursam bir cocukluk arkadaşım vardi uni ve bir kac yil disarda calisma hayati oldu o zamana kadar hersey guzeldi her geldiginde cok sıkta olmasa(çünkü ailesi baska arkadaslarida var) bulusmalar uzak kaldigimizda gorusmeler aslinda ne kadarda iyi anlasiyoruz birbirimizi ne guzel anliyor gibi geliyordu hersey sonra o ailesinin yanina dönümceye kadar sonra arkadaslarimla zaman geciriyorum diye kendisine zaman ayirmadigini idda edip kırılmalar ama hayatina erkek arkadasi girdiginde telefonuma bakmaya dahi firsat bulmamalar sonra fikirlerimiz uzlasmayinca muhalefet olmakla suclanmam

Baska bir arkadasimla ben calistigim zamanlar cok muhabbet etmeye firsat bulamazdik uzak sehirlerdeydik sonra ben isten ayrildim gunde saatlerce telefon muhabbetleri sonra muhallif konusmalar tartismalar sonra o evlendi tekrar kisitli gorusmeler super anlasmalar sonra esinden ayrildi yine gunde 4 saati bulan hatta bazen asan konusmalar yine uzlasilmayan konular kırgınliklar kuskunlukler falan

Yani konuyu ormeklerle uzattimda hani yeni insanlar taniyorum bazen ne guzeller insanlar oyle diyorum zamanla tanidikca sanki herkeslesiyorlar misal kalp kiriyorlar yada bir baskasinin arkasindan konusuyorlar ne bileyim durup dururken lafi siyasete falan getirip herkeslesiyorlar falan vs vs vs

Son zamanlarda dusunuyorunda herkesle uzaktan tanidigim kadar mi kalsam yani cok tanismadan kafamda mükemmel gordugum gibi kalsalar hani olurdu ya kuccukken ogretmenleri yemez icmez tuvalete gitmez uyumaz varliklar zannederdik onlarinda bizler gibi oldugunu ogrenince buyusu kacardi bendeki durum sanki oyle

Mesela bi ortamda tanistigim sevdigim bi arkadasim vardi orda denk geldikce muhabbet ederdik birbirimizlede 40 yilda bir bulusuruz ama o 2-3 saat harika gecer resmen birbirimize birseyler katariz arada hal hatir icin arasiriz o kadar cok uzatmayiz ama 8 yıllik uzaktan arkadasim benim icin hala mukemmeligini koruyor ne guzel insan siye dusunuyorum hala

Dusunuyorumda varmidir benim gibi dusunenler ibsanlar uzaktan mı güzel uzaktan mi mükemmel

Konusurken konusurken bir bakarsınız her seyi soyler olmussunuz ya da karsi taraf her şeye mudahale etmeye baslar sonra ipin ucu kacar yakalayamazsiniz o zaman sarpa sarar.boyle olmaktansa az ama oz görüşüp mesafeli olmakta fayda var.

Bunun mesafeyle alakası yok insanlar çıkarcı. Ne kadar güzel yazmışsınız bak boşanınca aramış. Yani bu demek oluyor ki gel beni teselli et. Kocişle barışınca da zaman bulamıyorum. Oldu o zamaann diyip keseceksiniz sohbeti.

Zaman bulamamak yoktur aslında. Sevgili gibi yedeğe atıyo bazı insanlar bizleri. Ben de örnek vereyim. Liseden bi arkadaşım vardı. Üni zamanı memlekete geldiğimizde ilk önce başka arkadaşlarıyla görüşüp benimle de lütuf eder gibi memleketten ayrılcağımız gün öylesine görüşürdü. Hep böyle devam etti. Tabi ben saf iyi niyetli. E hep de saf durmayacağız ya. En son geldiğinde kocişinin ve kardeşinin yanında benim yüzüme hiç hoşlanmayacağım bi kusurumu vurdu. Ki daha önceden defalarca uyarmama rağmen. Beni utandırdığı için hiçbir şey diyemedim. En sonunda telefon bile etmeden sen dost falan değilsin içerikli uzun bir yazı gönderdim kendisine mesajla. Bir özür bile dilemedi. Gelen mesaj da aynen şu: Aman bidaha söylemeyiz yaaa. 1 seneden fazladır görüşmüyorum kendisiyle ve olay bitmiştir. (O kadar çok ağladım ki Allahından bulsun)

Bir diğer arkadaşımın da doğum günüydü. Okuduğum şehirde. Ben bir sene daha uzatmıştım. O da geldi tabi sevgilisi daha okuyordu. Başka şehirden bizi ziyarete geldi. Arkadaş dediğim can ciğer kuzu sarma haa. Aslında doğum gününe gece olduğu için gitmeyecektim. Sevgilisi rica minnet ikna etti. Sürpriz yapacağız akşama. Ayşe dedim geldin mi neredesin görüşelim falan dedim. Yaa bilgecim yanımda şuan başka kızlar var. Biz senle yarın görüşelim. Aha dedim bilge kaç kaç kaç. Yavaş yavaaşş sindire sindire kestim sohbeti.

Diyeceğim yedek olmayın hiç bir ilişkide. Çevrede o kadar güzel kalpli insanlar da var ki. Başka dostlar, başka arkadaşlıklar... Uzun oldu kusura bakmayın...

Konusurken konusurken bir bakarsınız her seyi soyler olmussunuz ya da karsi taraf her şeye mudahale etmeye baslar sonra ipin ucu kacar yakalayamazsiniz o zaman sarpa sarar.boyle olmaktansa az ama oz görüşüp mesafeli olmakta fayda var.
Aynen oyle ya kirrici sakalar ya hic yumusatilmadan kisilerin karsilikli hayatlarina yapılan yorumlar hayatimda kiyafete tarza olumsu yorum yaptim diye kirilan insanlar oldu uzaktan uzağa sanirim hersey cok guzel masal gibi

Eski arkadaşlıklarımda böyle bir durum olmadı ama sonradan edindiklerimde bende yaşadım aynı şeyi.zaman böyle sanırım.insanlar çıkarına göre davranıyor

Sanirim hak ettiklerinden fazla degeri bi anda veriyoruz ve surekli surekli verici olan taraf oluyoruz bu yuzden de yoruluyor ve uzuluyoruz. Canim cok sıkkın gel sana ihtiyacim var her sorunlarina git dert dinle cozmeye calis kendi derdini unutup onun derdini one koy kendindenncok ona uzul sonra babaları alirizniste. Gecen ay 12 yilik dostlugumi bitirdim ondan 3 ay once de 14 yillik dostlugumu bitirdim. Ve inanilmaz bir yuk gitti inanirmisiniz. Evet kendimi yalniz hissediyorum ama artik dur dedim ve yeni dostluklar kurmayi suan düşünmüyorum

Sanirim hak ettiklerinden fazla degeri bi anda veriyoruz ve surekli surekli verici olan taraf oluyoruz bu yuzden de yoruluyor ve uzuluyoruz. Canim cok sıkkın gel sana ihtiyacim var her sorunlarina git dert dinle cozmeye calis kendi derdini unutup onun derdini one koy kendindenncok ona uzul sonra babaları alirizniste. Gecen ay 12 yilik dostlugumi bitirdim ondan 3 ay once de 14 yillik dostlugumu bitirdim. Ve inanilmaz bir yuk gitti inanirmisiniz. Evet kendimi yalniz hissediyorum ama artik dur dedim ve yeni dostluklar kurmayi suan düşünmüyorum

Aslinda son zamanlarda tam olarak bu dediginizi yasiyorum
Bi arkadasim vardi kotuyum gel dediginde her seferinde gittim disariyi sevmem onun icin disari mekanlarda bulustum istemedigim yerlere o mutlu olsun diye gittim sonralari dedigim her hayir her istemiyorum her begenmedigim sey karsimdaki insan icin kırılma ve birikme sebebi olmus boyle boyle koptuk kac arkadasligimdada sonuc ayni

Sonrası git gide yalnizlastim yeni insanlar taniyinca mutlu olan ben hayatima extra bi insan girmesin istiyorum insanlara yaklasirken tereddut ediyorum

Mesela is yerimde yeni baslayan bi kiz var cok hos sicak samimi gorunen biri ama sirf o gordugum guzellik bozulacak diye onunla arkadas olnaya yaklasmaya tereddut ediyorum

Ama itiraf edeyim ozluyorum eski arkadaslarimla ettigim sohbet muhabberi keyifli zamanlari

Aslinda son zamanlarda tam olarak bu dediginizi yasiyorum
Bi arkadasim vardi kotuyum gel dediginde her seferinde gittim disariyi sevmem onun icin disari mekanlarda bulustum istemedigim yerlere o mutlu olsun diye gittim sonralari dedigim her hayir her istemiyorum her begenmedigim sey karsimdaki insan icin kırılma ve birikme sebebi olmus boyle boyle koptuk kac arkadasligimdada sonuc ayni

Sonrası git gide yalnizlastim yeni insanlar taniyinca mutlu olan ben hayatima extra bi insan girmesin istiyorum insanlara yaklasirken tereddut ediyorum

Mesela is yerimde yeni baslayan bi kiz var cok hos sicak samimi gorunen biri ama sirf o gordugum guzellik bozulacak diye onunla arkadas olnaya yaklasmaya tereddut ediyorum

Ama itiraf edeyim ozluyorum eski arkadaslarimla ettigim sohbet muhabberi keyifli zamanlari
Ben de ozluyorum tabiki ama cok yipraniyormusum bunun farkina ipleri kesince anladim.. iste hep bizde aorun fazla fedakariz fazla iyi dusunuyoruz gercekten buni ego falan diye anlamayin aileme diyorum ben bizi bukadar vefakar bu kadar iyi niyetli yetistirmeseniz olmaz miydi diye. Ama gercek bu uzulen kafaya takan biz onlar hala gezip dolasiyolar hayatlarina devam ediyolar biz cakilip kaliyoruz yerimizde. Sanirim bu ozelliklerimizi degistirmemiz lazim tabi yapabilirsek hic sanmiyorum

Ben de ozluyorum tabiki ama cok yipraniyormusum bunun farkina ipleri kesince anladim.. iste hep bizde aorun fazla fedakariz fazla iyi dusunuyoruz gercekten buni ego falan diye anlamayin aileme diyorum ben bizi bukadar vefakar bu kadar iyi niyetli yetistirmeseniz olmaz miydi diye. Ama gercek bu uzulen kafaya takan biz onlar hala gezip dolasiyolar hayatlarina devam ediyolar biz cakilip kaliyoruz yerimizde. Sanirim bu ozelliklerimizi degistirmemiz lazim tabi yapabilirsek hic sanmiyorum

Bu ustumden yük kalkti rahatligini gercekten yasadim ama dedigim gibi eksikliklerinide hissediyorum.
Fedakarlik konusuna gelince evet cok fedakardim ama bunun suclusunu ailem degilde yalnizlugimdan kaynakliydi okul hayatimda cok fazla arkadasim olmadi belki ondan dolayi arkadas dedigim insanlar icin hep cok fedakarlik ettim kendi isteklerimden feragat edecek kadar.

Fakat sonuc degismiyor haklisiniz onlar gayet guzel gezip tozup mutlu mesut yasiyorlar

Back
X