İNSANLAR

1. Komplekslerinizden sıyrılmak için, kendi kişisel gelişiminiz için birşeyler yapın.

2. Her zaman hedefiniz olsun. Hemen ulasamasaniz bile, ne istediginizi bilin ve ona emek verin. Bazen varmak degil, yol güzeldir.

3. Kimsenin lafini, sözünü, davranışını siz belirleyemezsiniz. Sizin belirleyeceginiz tek şey, onlarin soyledikleri karşısında ne cevap vereceğiniz. Kırılıp uzulup susup oturmayın. Tepkinizi saygi çerçevesinde gösterin.

4. Sinanmadiginiz askin masumu olmamak gibi birşey olabilir bu biraz da. Belki siz de paranizi kazaninca eskiden begendiginiz seyleri begenmeyeceksiniz

Nacizane tavsiyelerim bu kadar
Tesekkur ederim

ama siz kendinizle mutlu olduktan sonra başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil ki...size değer vermeyen insanları hayatınızdan çıkarır, kalanlar devam edersiniz en fazla. Başarı göreceli bir şey ayrıca. Herkesin hayatta öncelikleri farklı.

Benim arkadaşlarımın çoğunda PhD var mesela, ben cahil kalıyorum karşılaştırınca :KK70: Hiç böyle bişey hissedip üzüldüğüm olmadı.
He böyle sonradan acayip zengin olan tanıdıklarım da var, bana da bazen sohbetimiz azaldı gibi geliyor, ama aslında sürekli iş var kafalarında, o kadar para benim gibi rahat kafalarla olmuyor :KK70: :KK70:
O ne yahu, ya anlamadım ya adını bile duymadım😂
Phd?

düzenleme: marka sandım ya😂😂
Tamam tamam tekrar okuyunca anladım.

ama siz kendinizle mutlu olduktan sonra başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil ki...size değer vermeyen insanları hayatınızdan çıkarır, kalanlar devam edersiniz en fazla. Başarı göreceli bir şey ayrıca. Herkesin hayatta öncelikleri farklı.

Benim arkadaşlarımın çoğunda PhD var mesela, ben cahil kalıyorum karşılaştırınca :KK70: Hiç böyle bişey hissedip üzüldüğüm olmadı.
He böyle sonradan acayip zengin olan tanıdıklarım da var, bana da bazen sohbetimiz azaldı gibi geliyor, ama aslında sürekli iş var kafalarında, o kadar para benim gibi rahat kafalarla olmuyor :KK70: :KK70:
Keske bende uzulmesem pozitif olsam ama en ufak birseyde insanin şevkini kiriyolar :)

İnsanlar neden iş guc kariyer sahibi oldugunda degisiyor? Eskiden herseyimiz bir yedigimiz ictigimiz ayri gitmeyen insan daha kariyerlerinin başindayken degismeye basladi.bu benm aşiri motivasyonumu dusuruyor.henuz duzenli bi işe sahip degilim .neden insanlar birbirinin kalbini boyle cabk kirabiliyor.o kadar takiyorum ki bana moral bozan birsey dedikleri zamn.takmamayi nasil ogrenirim ya da insanlarin kalbi ne zman iyilesir
Demek ki gerçek kişilikleri çıkıyor.Silmek atmak lazım bence.

Doğalı buymuş gibi dayatıyorlar aslında.
Doğal bu değil en azindan ben kabul etmiyorum :)

Evlendikten sonra yaşantımda, fikirlerimde çok şey değişmedi. Arkadaşlarıma öncelik vermem gereken yerde verdim, bu yolda kavgamı da mücadelemi de ettim.

Çok arkadaşım kocansız nereye ?
Eşinden bu kadar ayrı tatil yapman doğru değil dese de ben o düzene uymadım.

Eşim izin vermiyor diyenlere hayret ettim.
Benim dangoz da kendinde bu hakkı gördü ama ben insanlara izin vermiyor demek yerine eşimle bu saçma görüşünü değiştirmesi için mücadele etmeyi tercih ettim.

Sadece çocuğu bağlayıcı unsur olarak kabul edebiliyorum. Sebep olarak ama çocuğum diyenlere anlayış gösterebiliyorum evlat başka bir şey..
Ama koca falan tırı vırı bence..
Ben bilmem valla. :D Eşim bensiz uyuyamıyor, yatıya kalamam diyeni çok duydum... Evlenirsem anlarmışım.

Ya da oğlumla dün de hiç vakit geçirmedim başka hafta sonu bakarız gibi şeylerle çok geliyorlar mesela... Ben de normal kabul ettim, evli olanlara bir şey yapalım diye teklif etmiyorum artık. Sen ne zaman istersen, ben buradayım diyorum. ;)

Ama bana da bir adama endeksli olmak çok eğlenceli gelmiyor...belki bu sebeple evde kaldım. :D Ciddi düşündüğümüz birine evleri kapatmayalım, ben sana gelirim, sen bana gelirsin, haftada 2 gün de herkes kafasını dinler, istediği gibi takılır diye teklif etmiştim, ama o da yanaşmadı. Hayatının fırsatını kaçırdı şahsımca :D

Ben bilmem valla. :KK70: Eşim bensiz uyuyamıyor, yatıya kalamam diyeni çok duydum... Evlenirsem anlarmışım.

Ya da oğlumla dün de hiç vakit geçirmedim başka hafta sonu bakarız gibi şeylerle çok geliyorlar mesela... Ben de normal kabul ettim, evli olanlara bir şey yapalım diye teklif etmiyorum artık. Sen ne zaman istersen, ben buradayım diyorum. :KK66:

Ama bana da bir adama endeksli olmak çok eğlenceli gelmiyor...belki bu sebeple evde kaldım. :KK70: Ciddi düşündüğümüz birine evleri kapatmayalım, ben sana gelirim, sen bana gelirsin, haftada 2 gün de herkes kafasını dinler, istediği gibi takılır diye teklif etmiştim, ama o da yanaşmadı. Hayatının fırsatını kaçırdı şahsımca :KK70:

Keşke erkek olaydım sana yürüyeydim yavv tam bana göre teklifmis hahaha :D

Yok zaman ayirmak degil ki keske oyle olsa .insanlara tepeden bakmaya basliyorlar

ama peki bu kisiler onceden cok cok alcakgonullu muyduler,
yoksa siz ayni alim gucunde oldugunuz icin normal mi geliyordu size.

muhtemelen bu kisiler eskiden de boyleydiler diye dusunuyorum
yani atiyorum kendi 3000 bin kazanirken asgari ucretliyi ezikler,
kendi 5000 kazanirken 3000 kazanani ezikler,
kendi...

Belki sen alınıyosundur demişsiniz ama benim de böyle bir arkadaşım cidden vardı. Artık görüşmüyorum. Hala arıyor görüşelim diye ama ben istemiyorum.

İkimiz de aynı dönemlerden geçtiğimiz için birbirimizi anlardık. Okulum geç bitti, bölüm değişikliği vs uzun sürdü para kazanmaya başlamam. Bu da benden bir süre önce başladı bir işe. Ama ne değişim. Ben kaliteli olduktan beğendikten sonra her markadan giyinebilirim. Ama kendisi her şeyi marka diye gözüme sokmalar, bu monta 1500 tl verdimler havada uçuşuyor.

Ama demedi ki işe girdim bu sefer kahveler benden olsun . Bir 15 tl verip kahve bile ısmralamadı mesela. Mecbur mu değil ama bir incelik bekliyor insan. Neyse görgü farklı bir şey.

Bir abim phd. Diğer abim yuksek lisansli endustri muhendisi, çok populer bir yerde çalışıyor. Babam profesör. Ben avukatım. Annem ev hanımı. Annem pratik zekasiyla, pozitifligiyle, insan ilişkileriyle hepimizi üst-üste koyar, af edersin kot pantolonunun göt cebinden çıkarır 🤣 söyleyeceklerim bu kadar

Back
X