İnsanlara çok güvenir misiniz?

Onca kazığa rağmen hala birilerine güvenip birşeylerimi paylaştığımı farkettim . Malesef değişemiyorum hala tecrübe edinmediğimden mi kaynaklanıyor yoksa zamanla mı olacak birşey bilmiyorum ama insanlara inanıp güveniyorum hala :olamaz:
6. Hissi kuvvetli olanlardanım galiba veya insan sarrafıyim da denir bence.Yüz yüze gelip konuştuğum bir insanı 10 dk da cozebiliyorum ne olduğunu.Mecaz yapmiyorum.Hoşlanmadığım kisi hakkinda onun etrafindakileri uyariyorum da onyargilisin diyenler oluyor yakin cevremde bana ve kotumser baktigimi dusunenler ve 1 ay belki 1 yıl sonra uyardigim kisinin gerçek yüzünü görüp sen bunu demistin bakislarini yakaliyorum.Artık haklı cikmalarim sonucu bu kaniya vardım evet insan sarrafiyim diyebildim kendime.Aslında insanları tanımak hiç zor gelmeyecek emin ol. Tabiki klasik de gelecek ama annen hayattaysa onun dışında kimseyle en özel sırlarını paylaşma. Dost iyidir güzeldir ama o bile kendi canı biraz yansa yakmak ister.Ama anne kiyamaz evladına.

ınsanlara guven konusunda sorun yaşayanlardanım. Bundan dolayı da kendi duvarlarım var. Bazen ben de insanlara rahatlıkla güvenebilsem, çıkarcı olmadıklarını düşünsem diyorum. Son tanıştığım kişi bu önyargımı biraz da olsun yıkmamı sağlasa da yine de hala kolay kolay insanlara güvenemiyorum.

Benim insanlara güven konusunda kendimce geliştirdiğim bir taktik var:)
İyimser yapımın kötü yanıdır ki herkesi kendim gibi görürüm ve gerçekten de güvenirdim.Fakat birkaç saçmalıktan sonra aslında o kadar da güvenmemek gerektiğini anladım ve şöyle yaptım.
“Evet ben sana kayıtsız koşulsuz güveniyorum”hissini en başta verip gözlemledim ve gördüm ki insanlar en büyük hatalarını karşısındaki kendisine tam gaz güvendiğinde yapıyor.Yani güveniyormuş hissini başta verip yanlışında yol veriyorum.Böylece ne ben zarar görüp üzülüyorum ne de zaman çalıyorum🤗

Güvenmem. Bir şeyi söylüyorsam, duyulmasında sıkıntı yoktur veya ben duyulsun istiyorumdır. Beni sıkıntıya sokabilecekse kötü tarafını düşünür, önceden kafamda hemen bir kötü olası sonuçlara karşı yapılabilecekleri planlarım. Kurtarma planı bulamadıysam, yapılacak şey herneyse yapmam. Boşveririm. Tabi hayatımın her adımı böyle değil. Dediğim gibi beni sıkıntıya sokar mı diye düşünmem gerek.

Back
X