İnsanlara Dokunamıyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi bal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bal

XoXo
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
181
2
46
İstanbul
Bunu bugüne kadar pek sorun görmesem de, kardeşimin 5 dakika önceki tepkisi durup düşünmemi sağladı..

Uzatmayayım hiç; insanlara dokunamıyorum..

Anne-Baba-Kardeş-Hala-Arkadaş. Kim varsa dokunamıyorum..

Bayramlarda öpüşünce midem bulanıyor, biriyle tokalaşsam ellerim kaşınıyor saatlerce; sonunda kanıyor.. Titremeye falan başlıyorum..

Kardeşim 16 yaşında, çocuğu 1 kez öpmedim. Öpemedim.. İçim gidiyor, canım o benim. Ama öpemiyorum. Dudaklarım bile kaşınıyor, öğürmeye başlıyorum.. Ağrına gidiyor onun da..

22 yaşındayım, kendimi bildim bileli böyleyip.. Annem arada öpüyor; 15-20 dakika titriyorum..

Bugüne kadar sadece nişanlıma olmadı.. Yani oluyor da bu kadar çok değil...

Bu biyolojik bi hastalık mı, yoksa direk kafamda mı bişey var...

Arkadaşım pek bir bilgim olduğu söylenemez ama bence psikolojik bir rahatsızlık gibi geldi bu bana...Normal değil bu kadar hele ki insanın sevdiğin hiç hiç iğrenmemesi gerek.

Bunu bugüne kadar pek sorun görmesem de, kardeşimin 5 dakika önceki tepkisi durup düşünmemi sağladı..

Bayramlarda öpüşünce midem bulanıyor, biriyle tokalaşsam ellerim kaşınıyor saatlerce; sonunda kanıyor.. Titremeye falan başlıyorum..

Kardeşim 16 yaşında, çocuğu 1 kez öpmedim. Öpemedim.. İçim gidiyor, canım o benim. Ama öpemiyorum. Dudaklarım bile kaşınıyor, öğürmeye başlıyorum.. Ağrına gidiyor onun da..

22 yaşındayım, kendimi bildim bileli böyleyip.. Annem arada öpüyor; 15-20 dakika titriyorum..

Arkadaşım bunu tedavi ettir .... Çook önemli. Valla benim aklıma ilk, ilerde nasıl çocuk yapacaksın kısmı geldi. Mutlaka doktora git. Psikoloğa.​

Arkadaşım pek bir bilgim olduğu söylenemez ama bence psikolojik bir rahatsızlık gibi geldi bu bana...Normal değil bu kadar hele ki insanın sevdiğin hiç hiç iğrenmemesi gerek.

Bana da psikolojik geliyor; canımı istesin buracıkta vereyim, ama öpmesinler, dokunmasınlar.. Hele ki kardeş bu, öte insanları geçtim..
Arkadaşım bunu tedavi ettir .... Çook önemli. Valla benim aklıma ilk, ilerde nasıl çocuk yapacaksın kısmı geldi. Mutlaka doktora git. Psikoloğa.

Anne olunca geçer diyorlar ama; o da olamayacak ki..

Bana da psikolojik geliyor; canımı istesin buracıkta vereyim, ama öpmesinler, dokunmasınlar.. Hele ki kardeş bu, öte insanları geçtim..

Anne olunca geçer diyorlar ama; o da olamayacak ki..

Aynen, nasıl anne olucaksın ki ? Öpmekte bile zorlanıyorsun çünkü.
Ne zamandır var bu rahatsızlığın ?
Çocukken herhangi bir tacize uğradın mı ? Ve ya bir insandan filan tiksindin mi ?
Aşırı titizlikte olabilir ?
Ne bileyim , küçükken birini yüzü,eli yara , yanık ,,kirli görmüşsündür, etkilenip sana böyle bilinçaltı oluşturmuştur.

Aynen, nasıl anne olucaksın ki ? Öpmekte bile zorlanıyorsun çünkü.
Ne zamandır var bu rahatsızlığın ?
Çocukken herhangi bir tacize uğradın mı ? Ve ya bir insandan filan tiksindin mi ?
Aşırı titizlikte olabilir ?
Ne bileyim , küçükken birini yüzü,eli yara , yanık ,,kirli görmüşsündür, etkilenip sana böyle bilinçaltı oluşturmuştur.

9-10 yaşından beri var. Yani daha öncesini hatırlamıyorum..
Tacize falan uğramadım ama, küçükken yanık falan demişsiniz; şu an farkettim ki öyle insanlardan korkuyorum..
Bu titremelerin aynısı oluyor, hani dilenciler oluyor ya, kolu falan kesik; ne bileyim yüzü yanık..
Onlarda da böyle oluyor; farkına varmamı sağladınız, teşekkür ederim.
Kimse demedi bana böyle bişeyden korktun mu diye...
Bi de; çok titiz değilim, yani titiz değilim, normal olan kadarım.. :20::20:

9-10 yaşından beri var. Yani daha öncesini hatırlamıyorum..
Tacize falan uğramadım ama, küçükken yanık falan demişsiniz; şu an farkettim ki öyle insanlardan korkuyorum..
Bu titremelerin aynısı oluyor, hani dilenciler oluyor ya, kolu falan kesik; ne bileyim yüzü yanık..
Onlarda da böyle oluyor; farkına varmamı sağladınız, teşekkür ederim.
Kimse demedi bana böyle bişeyden korktun mu diye...
Bi de; çok titiz değilim, yani titiz değilim, normal olan kadarım.. :20::20:

Kendimi bildiğimden beri psikolog olmak istemişimdir. İnsanlarla konuşarak yardım etmeyi seviyorum.
Ve psikoloji kitapları da çok okurum. Ricaa ederim. Aklıma ilk o geldi.
Mesela ben de, bal peteği ve ya böyle bir sürü kımıl kımıl karınca,kurt, ya da herhangi bir şey göreyim hemen kaşınırım. Hatta şuan düşününce kaşındım.
Bence çocukken böyle yüzü bir yeri yanık ve ya yaralı birini görüp etkilenmiş olabilirsiniz. İstemsiz hareketleriniz çünkü.Kasıtlı değil.​

Kendimi bildiğimden beri psikolog olmak istemişimdir. İnsanlarla konuşarak yardım etmeyi seviyorum.
Ve psikoloji kitapları da çok okurum. Ricaa ederim. Aklıma ilk o geldi.
Mesela ben de, bal peteği ve ya böyle bir sürü kımıl kımıl karınca,kurt, ya da herhangi bir şey göreyim hemen kaşınırım. Hatta şuan düşününce kaşındım.
Bence çocukken böyle yüzü bir yeri yanık ve ya yaralı birini görüp etkilenmiş olabilirsiniz. İstemsiz hareketleriniz çünkü.Kasıtlı değil.​

Evet istemsiz; Allahım esirgesin ama sara krizine girmiş oluyorum, biri dokununca ya da birine dokununca..
Kaşınma fena; bende de var işte o, keşke insanların hiç böyle fobileri olmasa..
Teşekkür ederim çok.. :3::9:

nısanlına karsı olmayıp da sadece aılene karsı oluyor ıse ,
acaba aılenden bırınde tıksınecegın bır sey mı oldu ?
buda etkıler senı.
mesela benı de kucukken komsumuz ısırarak operdı .
tukmuklerı yuzumde kalırdı resmen ,ve optugu yerın koktugunu hıssetmıstım .
sımdı benı yanagımdan kım opse dırek sılerım .pıskolojık olarak etkılenmıstım.

Son düzenleme:
Düğünün olana kadar bu isi cozmen lazim.

Tebrik etmek icin herkes seni opecek ve tokalasacaklar.

O zaman ne yapacaksin?

obsesif kompulsif bozukluk bu.
çok bilinen malesef çok yaygın bir hastalık.
hayatın doğal akışını engelleyen şeyler.
bunun tuhaf olduğunu yeni farketmeniz de üzücü..
hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlayın.

psikolojik yardım almalısınız.Sizzin kendi kendinizee geçirebileceğiniz bir durum değil.

Senin durum daha vahimmiş.Bende insanları mecbur olmadıkça öpmüyorum uzaktan selamlıyorum.İnsanlar biraz yadırgıyo ama elimde değil

çok ciddi rahatsızlık.insanları senden uzaklaştırır acil destek alman lazım psikoloğa gitmelisin beklemeden...

çok kötü olmalı sosyal ortamlarda vs. insanlar bunun hastalık olduğunu anlamaz ve alınabilir.
psikoloğa gidin bence de.

Ailen bu güne kadar böyle bi rahatsızlığı farketmedi mi ??
Ya da sen neden bu kadar geç kaldın ?

nısanlına karsı olmayıp da sadece aılene karsı oluyor ıse ,
acaba aılenden bırınde tıksınecegın bır sey mı oldu ?
buda etkıler senı.
mesela benı de kucukken komsumuz ısırarak operdı .
tukmuklerı yuzumde kalırdı resmen ,ve optugu yerın koktugunu hıssetmıstım .
sımdı benı yanagımdan kım opse dırek sılerım .pıskolojık olarak etkılenmıstım.

Nişanlıma karşı tamamen yok diyemem ama diğer insanlara olduğu kadar değil..
Kimseden de tiksinmedim ki, ya da farkında değilim hiç.. :5::5:

Düğünün olana kadar bu isi cozmen lazim.

Tebrik etmek icin herkes seni opecek ve tokalasacaklar.

O zaman ne yapacaksin?

Çıldırmaya ramak kalıcak, düşüncesi bile kaşındırıyor vallahi..

obsesif kompulsif bozukluk bu.
çok bilinen malesef çok yaygın bir hastalık.
hayatın doğal akışını engelleyen şeyler.
bunun tuhaf olduğunu yeni farketmeniz de üzücü..
hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlayın.

Yeni olduğunu farketmedim de; sorun olarak görmedim..
Çünkü kimseyle tokalaşmadan, öpmeden öyle çok mutluydum kii..
Kardeşim sitemkar konuştu, alındım bende ondan sonra durup düşündüm..

psikolojik yardım almalısınız.Sizzin kendi kendinizee geçirebileceğiniz bir durum değil.

Aynen, geçmiyor, geçiremedim..

Senin durum daha vahimmiş.Bende insanları mecbur olmadıkça öpmüyorum uzaktan selamlıyorum.İnsanlar biraz yadırgıyo ama elimde değil

Vahim de ne kelime, siz yine öpebiliyorsunuz, ben hiçbir şey yapamıyorum.. :/

çok ciddi rahatsızlık.insanları senden uzaklaştırır acil destek alman lazım psikoloğa gitmelisin beklemeden...

Kesinlikle doğru, çekiniyor insanlar yaklaşmaya, onlar da haklı ki..

çok kötü olmalı sosyal ortamlarda vs. insanlar bunun hastalık olduğunu anlamaz ve alınabilir.
psikoloğa gidin bence de.

Alınıyorlar tabiiki.. İnsanlar kendilerini sorguluyor, acaba pis miyim ne bileyim bir yerimde bişey mi var falan diyorlar..
Helak oluyorum dert anlatmaktan. Kırılanlar da oluyor..

Ailen bu güne kadar böyle bi rahatsızlığı farketmedi mi ??
Ya da sen neden bu kadar geç kaldın ?

Farketmez olmaz mıyız, farkettik tabiki.
Ama ben bu durumdan çok mutluydum..
İnsanlara dokunamamayı resmen lütuf görüyordum..
Laf işitince hepten; alınmaya başladım ondan sonra sorun olduğunu düşünmeye başladım.. :5::5:

Tatlım ciddi bir sorunun sorunun var, uzman yardımı almalısın. Bilinçaltındaki yanlış kodlamayı değiştirmelisin. İnsanın aklına taciz geliyor veya bi insandan aşırı derece korkup tiksinmiş olabilrsin. Bırak çocukluğu bebekken bile bu sende oluşmuş olabilir, hatta annene sor anne karnında bile bu sorunun başlamış olabilir. Mesela annen korkup tiksinmiş mi? Anne karnında bebeğin anne korkularını aldığına dair ciddi çalışmalar var. Ciddiye al ve tedaviye başla. Sorunu farketmek çözmenin yarısıdır. Şimdi gel bi sarılıp öpeyim seni mıncıklayayım şap şup muck muck:27:

Tatlım ciddi bir sorunun sorunun var, uzman yardımı almalısın. Bilinçaltındaki yanlış kodlamayı değiştirmelisin. İnsanın aklına taciz geliyor veya bi insandan aşırı derece korkup tiksinmiş olabilrsin. Bırak çocukluğu bebekken bile bu sende oluşmuş olabilir, hatta annene sor anne karnında bile bu sorunun başlamış olabilir. Mesela annen korkup tiksinmiş mi? Anne karnında bebeğin anne korkularını aldığına dair ciddi çalışmalar var. Ciddiye al ve tedaviye başla. Sorunu farketmek çözmenin yarısıdır. Şimdi gel bi sarılıp öpeyim seni mıncıklayayım şap şup muck muck:27:

Evet evet evet korktum sanırım pazardaki dilencilerden..
Sizler sordukça oturtuyorum böyle kafamda, annem 7 başlı deve görse korkmaz yahu imkansız birinden tiksinmesi falan :D

canım önce bi dr a görünmelisin bu konuyla ilgili, tedavilik bi sorunun yoksa acilen psikologa gitmelisin... büyük bi sıkıntı bu insanlar dokunarak sevgisini belli ederrrr...

Back
X