Insanlara güvenmeden yasamayi ögrenmek..

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Gecenlerde internet üzerinden bir is basvurusunda bulundum. Hem kendim icin hemde nisanlimin adina.
Kisa bir süre sonra nisanlima randevü icin mail geldi. Nisanlimda is verenin kim oldugunu arastirdi ve adamin bir dolandirici oldugunu ögrenince arastirmadan basvuru yaptigim icin bana cok kizdi. Tek basina beni disari dahi birakmaya korkacakmis, calistirmaktan bile korkacakmis, cok fazla iyi niyetli hatta bu kadar saf olmamam gerekiyormus. Baya bir kizdi, ama hakliydi kizarken. Insanlara güvenip kötü birsey yapmaktansa, benim iyiligim ve güvenligim icin simdi bana kizip anasinin gözü olmayi ögretmek istiyormus. Yoksa Istanbul gibi bir sehirde her yalniz bir is yapacagimda kafayi yermis.
Ben yurtdisinda dogup büyüdüm ve burda dolandirici insanlar o kadar azinliktaki, parmakla sayilacak kadar az diyebilirim. Istanbul'un cok daha farkli oldugunu biliyorum, ama benim düsündügümden dahada farkli oldugu kesin.
Evlenip istanbul'a yerlesecegim. Kendisi gelmek istemiyor yurtdisina, yani benim bulundugum yere.

Burada herkes birbirine güvenir, kimseden kimseye kötülük gelmez. Simdi insanlara güvenmeden yasamayi ögrenmek cok zor, ama dedigi gibi anasinin gözü olmaliyim, yoksa Istanbul yutarmis adami.. Isim zor..

canımm sadece istanbull içinn deil bence dünyanın her yerindee aynı.babana bile güwenmicenn derleryaa artıkk o durumaa geldikkk.
nerde olursan oll dikkatli ol canımmm.nişanlındaa seni korumak istediği içinn kızmışş.tedirginn olmuş.

zaman böyle işte
dayı yegenini öldürüyor bu zamanda.
ben küçük bir yerde yaşadığım halde
zorlukları oluyor
istanbul tabi daha zordur.

nişanlın senin yanına gelsin
orda iş bulmak daha kolay olmazmı acaba
.

zaman böyle işte
dayı yegenini öldürüyor bu zamanda.
ben küçük bir yerde yaşadığım halde
zorlukları oluyor
istanbul tabi daha zordur.

nişanlın senin yanına gelsin
orda iş bulmak daha kolay olmazmı acaba
.

Canim buraya gelse bir cok acidan rahat ederiz, bu kesin.
Yani maddi acidan ilk zamanlar tabikide sIkIntI cekilir, dil ögrenip is bulmasi zaman alir, ama en azindan güvenli bir yerde oldugu icin bende akli kalmaz.
Sorun, Istanbul'da büyümüs kisiler burda 1-2 yil, belki daha fazla süre, baya bir sIkIntI cekiyor. Sosyal hayat Istanbul'a göre cok daha az. Belki bu nedenden dolayi burayi sevmeyebilir.Ama insanlar biraraya geldiklerindede birbirlerinin kuyularini kazmiyorlar. Yabancilari gectim, zaten yabancilarla pek sIkI fIkI degildir Türkler. Kücük bir yer oldugu icin herkes birbirini tanir, ve burda yasayan gencler (Türkiyedeki kadar hayat mücadelesi olmadigi icin) cok saf yetisirler, kötülük düsünmezler. Tabi istisnalar haric.
Yasadigim ülkenin baskenti, dünyanin en güvenilir baskenti secildi gecenlerde. Gercekten yasanilacak yer, ama kendisi kabul etmiyor. Hos bende Istanbul'da yasamayi istiyorum tabi, yenilikelre acik bir insanim. Sorun bu degil zaten. Cevreye felan alisirim, daha önce baska bir ülkedede tek basina yasadim bir süre. Zamanla alistim.Sorun insanlara güvenmeden yasamayi ögrenmek. Nisanlim buraya gelmek istemedigine göre, benim Istanbula tasinacagima göre, bu duruma alismam gerekiyor ve kendimi hazirlamam gerekiyor ve bunun zor olacagini biliyorum. InsAllah alisirim bu duruma.

Son düzenleme:
Canim buraya gelse bir cok acidan rahat ederiz, bu kesin.
Yani maddi acidan ilk zamanlar tabikide sIkIntI cekilir, dil ögrenip is bulmasi zaman alir, ama en azindan güvenli bir yerde oldugu icin bende akli kalmaz.
Sorun, Istanbul'da büyümüs kisiler burda 1-2 yil, belki daha fazla süre, baya bir sIkIntI cekiyor. Sosyal hayat Istanbul'a göre cok daha az. Belki bu nedenden dolayi burayi sevmeyebilir.Ama insanlar biraraya geldiklerindede birbirlerinin kuyularini kazmiyorlar. Yabancilari gectim, zaten yabancilarla pek sIkI fIkI degildir Türkler. Kücük bir yer oldugu icin herkes birbirini tanir, ve burda yasayan gencler (Türkiyedeki kadar hayat mücadelesi olmadigi icin) cok saf yetisirler, kötülük düsünmezler. Tabi istisnalar haric.
Yasadigim ülkenin baskenti, dünyanin en güvenilir baskenti secildi gecenlerde. Gercekten yasanilacak yer, ama kendisi kabul etmiyor. Hos bende Istanbul'da yasamayi istiyorum tabi, yenilikelre acik bir insanim. Sorun bu degil zaten. Cevreye felan alisirim, daha önce baska bir ülkedede tek basina yasadim bir süre. Zamanla alistim.Sorun insanlara güvenmeden yasamayi ögrenmek. Nisanlim buraya gelmek istemedigine göre, benim Istanbula tasinacagima göre, bu duruma alismam gerekiyor ve kendimi hazirlamam gerekiyor ve bunun zor olacagini biliyorum. InsAllah alisirim bu duruma.

Alisirsin tabii ki baska cagren yok ki CADIARZU

Ben senin yerinde olsam onu yasadigin yere getirmeyi aklimdan bile gecirmezdim. Bence herzaman bayan erkegin yanina gitmelidir. Oda öyle istiyormus ne mutlu sana aklinda acaba benimle yurtdisi icin mi evleniyor süphesi olmaz icinde. böylesi daha iyi inan.

iş adamlarının %80 sahtekardır sigorta yapmazlar paranı zamanında vermezler

kadınlarıda ikinci planda hep düşünürler avrupa gibi sözleşme hak yok burada

onların derdi köşeyi dönmek en kısa zamanda, neler gördük neler

tabi holdingler için yazdıklarım değil :tomato::tomato::tomato:

Alisirsin tabii ki baska cagren yok ki CADIARZU

Ben senin yerinde olsam onu yasadigin yere getirmeyi aklimdan bile gecirmezdim. Bence herzaman bayan erkegin yanina gitmelidir. Oda öyle istiyormus ne mutlu sana aklinda acaba benimle yurtdisi icin mi evleniyor süphesi olmaz icinde. böylesi daha iyi inan.

Canim tabiki bende buna cok mutluyum. Zaten bana en basta, ben oraya gelirim gibi birsey söyleseydi, kesinlikle baslamazdim iliskiye. Sende yurtdisindaymissin, bilirsin erkeklerin yurtdisina cikmak ugruna yurtdisinda yasayanlarla evlenmek istemelerini.
Ben zaten gitmeyi istiyorum, en bastan kabul ettim bunu. InsAllah dedigin gibi böylesi daha iyi olur, öyle umuyorum bende.

iş adamlarının %80 sahtekardır sigorta yapmazlar paranı zamanında vermezler

kadınlarıda ikinci planda hep düşünürler avrupa gibi sözleşme hak yok burada

onların derdi köşeyi dönmek en kısa zamanda, neler gördük neler

tabi holdingler için yazdıklarım değil :tomato::tomato::tomato:

Canim Türkiyenin önde gelir firmalari var bilirsin sende, simdi firma isimlerini yazmayayim yasaktir belki. O gibi yerler saglammidir acaba?

kıyamam sana ben ya:1hug:
evet sahtekar çok ama herkes öyle değil kesinlikle, benim eski çalıştığım yer de şimdiki yerim de gerçekten çok dürüst insanlar
fazla önyargılı olma ve korkma, sen zaten iş görüşmesine gittiğinde neyin ne olduğunu anlarsın o anda.
firmalar tabii ki çok iyi olur ama küçük şirketlerde de bulbilirsin inan
sıkma canını=)

bahsettiğin gibi bir yerden istanbul a geleceksen hertürlü ! yeniliğe açık olman gerekiyor canım bir kere..zor bir şehir gerçekten,senelerini burada geçirmiş insanlar bile bazen hiç ummadık şeyler yaşayabiliyorlar.fakat yüzmeyi bilmeyenin denizde atıldığında öğrenmesi misali tıpkı,sende alışırsın buraya...kurumsal yerler daha güvenilirdir tabi kii ve sosyala imkanlar açısından daha tatmin edicidir..onun dışındaki yerlerde çalışmak tamamen senin şansınla alakalı ...şansında bahtında açık olsunnopuyorumnanaktan

Back
X