Yardım konusunda bildiklerime yapmayı tercih ediyorum.Siz etkilenmiş olduğunuz için böyle yapmayı tercih etmişsiniz bu da yanlış değil ,ama ne yazık ki bazj insanlara kolay paraya tatlı gelir ve bu insanlar dilenciliğe çok çabuk alışıyorlar.Aradığınız kadının doğru söyleyip söylemediğini bilemem(tavrı itici) ama içiniz rahat edecekse ayakkabı parası kadar para verin,bir daha da yardım edemeyeceğinizi söyleyin.Hanimlar ben cok duygusal biriyim. Biri yanimda aglasin bi derdini anlatsin gunlerce etkisi altinda kalirim. Elimden bisey geliyorsa yardim etmek isterim.
1.5 ay kadar once bir tv programina bir bayan cikti. Dolandirilmis. Engelli bir kizi vardi. Her 6 ayda bir yurumesine destek icin ayagina ayakkabi yapiliyormus 400 tl. cesit cesit ihtiyaclari varmis kizin. Maddi durumlari yokmus ve kizi icin biriktirdikleri paranin tumu ellerinden gitmis. Sonra ben cok duygulandim kadin tv de aglayinca kizi icin. yeni de dogum yapmis sayilirdim aradim kadinin numarasini istedim tvden. Verdiler. Kendi numaramdan aradim. Dedim kizinin yazlik ayakkabisini almak istiyorum. Kadinda onu tv programcisi soz verdi o alacak dedi. Ok dedim. Benden para istemeye getirdi masraflari var tahlil ilac 1000 tl tutuyor alanadik yapamadik vss diye. Ben ayakkabi icin aramistim 1000 lira beni asar dedim kapattim.
Neyse o kadin benim numarami kaydetmis. 1.5 ayda 3 kere beni aradi cesitli bahanelerle. Hep birseyler isteme cabasi icerisinde. En son aramasinda benden zekat fitre toplamami istedi ona.Aramasi istemesi bana cok itici geldi uzak durmaya calistim. Uygun birsey olunca sizinle irtibata gecicem dedim. Ustune 2 kere daha aradi. En son aramada da neden numarami kaydedip rahatsiz ediyorsunuz ben size uygun bisey olunca donerim benden birseyler istemeyin bu bana cok itici geldi dedim gene tamm dedi. Ama eminim ki bir kac zaman sonra gene arayacak.
Bi taraftan ramazan gunu kadini kirdigim icin uzuldum. Benmi yanlis yaptim ne demeliydim bilemedim o an. Bi anlik bi iyi niyet neden daha sonra defalarca tekrar tekrar bana hatirlatiliyor benmi yanlis yaptim tanimadigim insani aramakla?
Böyle durumda nunaranızı gizleyin. Benimde instagram da takipçi sayısı çok yüksek bir arkadaşım var cokta iyi kalplidir. Birisi için hesap no falan paylaştı uğraştı sonra öğrendiki dolandırıcı çıktı. Ayakkabı istemek için çıkıp başka şeyler için tekrar tekrar araması çok yanlış. Muhtemelen sizin gibi arayan başkaları da olmuş ise ayakkabı ihtiyacı sonrası paraya dönmüş olabilir. Tekrar tekrar araması benide rahatsız ederdi.Hanimlar ben cok duygusal biriyim. Biri yanimda aglasin bi derdini anlatsin gunlerce etkisi altinda kalirim. Elimden bisey geliyorsa yardim etmek isterim.
1.5 ay kadar once bir tv programina bir bayan cikti. Dolandirilmis. Engelli bir kizi vardi. Her 6 ayda bir yurumesine destek icin ayagina ayakkabi yapiliyormus 400 tl. cesit cesit ihtiyaclari varmis kizin. Maddi durumlari yokmus ve kizi icin biriktirdikleri paranin tumu ellerinden gitmis. Sonra ben cok duygulandim kadin tv de aglayinca kizi icin. yeni de dogum yapmis sayilirdim aradim kadinin numarasini istedim tvden. Verdiler. Kendi numaramdan aradim. Dedim kizinin yazlik ayakkabisini almak istiyorum. Kadinda onu tv programcisi soz verdi o alacak dedi. Ok dedim. Benden para istemeye getirdi masraflari var tahlil ilac 1000 tl tutuyor alanadik yapamadik vss diye. Ben ayakkabi icin aramistim 1000 lira beni asar dedim kapattim.
Neyse o kadin benim numarami kaydetmis. 1.5 ayda 3 kere beni aradi cesitli bahanelerle. Hep birseyler isteme cabasi icerisinde. En son aramasinda benden zekat fitre toplamami istedi ona.Aramasi istemesi bana cok itici geldi uzak durmaya calistim. Uygun birsey olunca sizinle irtibata gecicem dedim. Ustune 2 kere daha aradi. En son aramada da neden numarami kaydedip rahatsiz ediyorsunuz ben size uygun bisey olunca donerim benden birseyler istemeyin bu bana cok itici geldi dedim gene tamm dedi. Ama eminim ki bir kac zaman sonra gene arayacak.
Bi taraftan ramazan gunu kadini kirdigim icin uzuldum. Benmi yanlis yaptim ne demeliydim bilemedim o an. Bi anlik bi iyi niyet neden daha sonra defalarca tekrar tekrar bana hatirlatiliyor benmi yanlis yaptim tanimadigim insani aramakla?
Bende onu dusundum zaten. Ondan hayiflandim. Kadin belkide yuzunu kizartip ariyor bende utanmadan itici buluyorum kadini diye. Kim neler yasiyor bilemeyiz. Ama tanimadigi insani nasil boyle rahatca ariyor 3 defa. Suan sosyal imkanlar oldukca fazla. Belediyelerde valiliklarde. Ya ben cok safsam ya millet cok cakalsa diye de dusunduruuor seytanİtici gelmesi normal kadının yaptığı yanlış ama insanlar neler yaşıyor bilemeyiz. Belki o da hiç yapmak istemiyordur böyle ama hayat şartları mecburiyet bunu yapmaya zorluyordur. Belki kızı için gururunu ayaklar altına alıp bi kere daha arayayım diyordur. Hayat şartları insanları öyle bi hale getiriyor ki... Ya da ben fazla iyi niyetliyim ondan böyle düşünüyorum bilemem.
Bence siz de ''senin istediğin kadarını gönderemem ama ayakkabı için gözden çıkardığım parayı gönderebilirim, sen de üzerini bi şekilde tamamlarsın, elimden bu kadarı geliyor, benim maddi durumum da çok iyi değil, fazlasını bekleme'' deyin. Söylediğiniz parayı gönderdikten sonra da rahatsız etmeye devam ederse numarasını engellersiniz.
Bende onu dusundum zaten. Ondan hayiflandim. Kadin belkide yuzunu kizartip ariyor bende utanmadan itici buluyorum kadini diye. Kim neler yasiyor bilemeyiz. Ama tanimadigi insani nasil boyle rahatca ariyor 3 defa. Suan sosyal imkanlar oldukca fazla. Belediyelerde valiliklarde. Ya ben cok safsam ya millet cok cakalsa diye de dusunduruuor seytan
Gerçekten artık ağlayan insandan korkuyorum ve görüntüsüne aldanmıyorum. İnsanların görüntüsüne değil yaptıklarına bakmak gerek. Böyle insanlar yüzünden empati yoksunluğu yaşadığım dönemler oluyor.
Direk engelle hiç laf anlatmaya uğraşma. Ondan çok daha kötü durumda olanlar var. Eğer vicdanın rahat etmezse bir ayakkabı parasını gönder ondan sonra numarayı engelle.
Ben de artık inanmıyorum. Dilencilere, yol parası, ekmek parası isteyenlere.
Geçen sene eşimi beklerken iki kadın geldi yanıma biri daha yaşlı öteki koluna girmiş. Yol paraları yokmuş. Her dilenene zaten vermezdim bunlara vereyim dedim. Bozukluk yokmuş 5tl varmış cüzdanı açmış bulundum verdim parayı. Biraz ilerlediler eşim geldi yürürken arkama döndüm baktım başka birinin başındalar. Hala içimden bana şimdi yardım etmiyorum diye vicdan muhasabesi yaptıran o ikiliye küfrediyorum.
Bir daha da o oldu. Artık el açanlara inanmıyorum. Gerçek ihtiyaç sahipleri el açmaz siz onları yüzlerinden tanırsınız der din adamları.
Şimdi sadece mendil satan, küçük tezgahında bir şeyler satan yaşlı teyze, amcalara dikkat ediyorum. Tv de gördüklerime bile inanasım yok artık.
Mendil satan çocuk yaşlı dede diyorsunuz ama bence onlarda iyi değil. Aldıkça teşvik ediliyor.
Bir yaşlı bembeyaz saçlı nine vardı bizim mahallenin camisinin önüne mercedesle bırakırlardı, akşam alırlardı.
Benimde başıma benzer bir durum gelmişti. Belli bir parayi yardım vereceğim diye ayırdım. Sonra arkadaşımın vasıtası ile bir hesaba bu paranın bir kısmını yardım amaçlı gönderdim para gönderdiğim kisiyide aradım dedim ki: "hesabınız da para var ihtiyaç durumunda cekebilirsiniz" (arkadaşım işin usulü böyle dedi)Hanimlar ben cok duygusal biriyim. Biri yanimda aglasin bi derdini anlatsin gunlerce etkisi altinda kalirim. Elimden bisey geliyorsa yardim etmek isterim.
Madem böyle bir niyete girmişsin.Ayakkabının parasını ver numarasını da engelleHanimlar ben cok duygusal biriyim. Biri yanimda aglasin bi derdini anlatsin gunlerce etkisi altinda kalirim. Elimden bisey geliyorsa yardim etmek isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?