İnsanlara güvenemezsiniz. Hiç kimseye % 100 güvenemezsiniz. Burada sizin niyetiniz önemliydi. Sizin yerinizde olsaydım arayıp konuştuğunuz için en azından ayakkabı parasını gönderirdim tek seferlik .
Benim bir tanıdığım var.
Kızı otizmli. Aylık ve üç aylık devlet yardım ediyor.
min.3000 tl gibi bir maaşla eşi çalışıyor.
Kendi evleri.
Devlet zaten tüm fatura vs gibi şeylerde özel indirim yapıyor.
Yol parası ödemiyor.
Gözümle görmezsem inanmam belki diyeceksiniz ama anlatacaklarım gerçek.
Aynı kadın akraba/ eş dostla görüşeceği zaman bilerek terlik giyiyor yada eski ayakkabı,
Kıyafeti yokmuş gibi eşinin tişörtlerinden giyiniyor.
Saçlarını özellikle boyamıyor/ boyatmıyor.
Sürekli ağlak sesle konuşuyor. İnsanlar öyle görüyor. Yardıma muhtaç zavallı.
Hayatımda bir çantaya 40 tl den fazla para vermedim. 1 veya 2 kere kullanacağı kullanmayacağı çantaya 100 lira verebiliyor
Gidip bir bluza150 lira verebiliyor. Hemde 3,4 tane alıyor. Mağazasında 40 tl ye satılan bir bluzu aradım taradım 10 liraya aldım.
Ben heryere toplu taşımayla giderim ama ücretsiz toplu taşıma kullanma hakkına rağmen taksiyle geziyor. Sürekli gezmelerde. Ben ailemle ayda 2,3 kere dışarı çıkabilirim.
Biri bana söylesin şimdi ben mi fakirim o mu ?
Sanane diyekseniz lütfen orada durun. Çünkü sürekli etrafındaki insanları sömürüyor. Halbuki o daha iyi bir çanta taksın diye kızının durumunu öne çıkararak biz ağlamıyoruz diye paramız var sanıyor ve isteme gafletinde bulunuyor. Resmen milletin geçim kaynağı oluyoruz.
Gerçekten artık ağlayan insandan korkuyorum ve görüntüsüne aldanmıyorum. İnsanların görüntüsüne değil yaptıklarına bakmak gerek. Böyle insanlar yüzünden empati yoksunluğu yaşadığım dönemler oluyor.
Üzgünüm dolmuşum yazıverdim