Insanlara nasil güvenicez?

İnanın sizin gibi kim bilir kaç kişi o kadına yardım eli uzatmıştır.
Bu balık hastalığı olan bir çocuğun babası vardı, onunla alakalı birşey okudum dün mesela.
Adam artık arayanlardan bıkmış ve demişki en son "lütfen aramayın, evim çocuğumun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak kadar medikal gereksinimlerle doldu, daha fazla ihtiyacım yok" demiş.

Yani aslında insanlarımız o kadar da duyarsız değil.
Sizin gibi iyi niyetli olan insanlarda çok, bunu süistimal etmeye çalışan insanlarda çok malesef.

Ben de çalıştığım firmada yardım ile alakalı bir telefon almıştım.
Bir şehit ailesinin bebeği için yardım istiyorlardı, insan kaynaklarına yönlendirdim.
Ama yönlendirmeden önce de bilgi aldım (telefon numarası, ihtiyaç listesi vs. gibi) kendim de bir tuzum bulunsun istedim.
Aradım ve bana verilen cevap şuydu "bizim talebimiz haricinde bir ihtiyacımız yok, çok teşekkür ederiz. bana burada çok yardım ediyorlar herkes, maddi manevi... sadece istediğimiz eksiğe ihtiyacımız var o kadar".

Bir de böyle insanlar var işte, fırsat bilip "şu lazım bu lazım para gönderin" gibi isteklerde bulunmayan.

Kısaca herkes kötü değil.
Sadece hayatta bazen iyiden çok kötülere rastladığımız dönemler oluyor.
Rabbim bizleri hep iyi insanlarla karşılaştırsın ve her daim bizleri veren el yapsın.
İnşallah...

Bence iste boyle insanlar yüzunden insanligimizi kaybediyoruz. Hep iyi niyeti suistimal etmelerinden. Ya gercekten zorda darda olanlar?

Bence iste boyle insanlar yüzunden insanligimizi kaybediyoruz. Hep iyi niyeti suistimal etmelerinden. Ya gercekten zorda darda olanlar?
Tam trajikomik durumlar

Masallah cok guzel davranmislar. Ben cevremde gercekten ihtiyac sahibi kimseyi bulamiyorum inanin. Hep araci kurumlar vasitasiyla. Ve bir cok insan boyle. Is yerimde bir bayan daha vardi butun hepimizi nasilds kandirdigini evine gidince ogrenip sok olmustul. Allah iyi insanlarla karsilastirsin..

ekrana konuk olan bayanı ben de izledim o kadar zavallı duruyorduki yardım seçeneklerini değerlendirip birde beğenmeyecek bir tipi yoktu zaten hep saflığımızdan kaynaklanıyor ben de bi sene boyunca ailesinin durumu olmayan bir genç kıza derslerinde yardım ettim ufak tefek tüm ihtiyaclarında yanında oldum sonuç mu? sonuç bana ailesi kazık attı ve kızda aynı tavrı takındı vallahi kimseye beş kuruş yardım etmeyeceğim artık insanı dinden imandan çıkarır hayattan soğuturlar...

Hele tv ye çıkanlara hiç inanamamak lazım geçek ihtiyacı olan öyle kolay kolay televizyonlara çıkmaz kan kusar kızılcık şerbteti içtim der öyle dilenmez arayıp da. Başka araçlarla bulur rızkını muhtara başvurur belediyeye başvuru falan. Bizde annem babam ayrıldığında çok zor günlerden geçtik babam yardım etmedi annemin iş tecbüresi yoktu ilkokul mezunuydu bazen yiyecek ekmeğimiz olmazdı komşudan köfte yapıcaz diye ekmek isterdik bir ay ramazanda sahurda sadece yumurta yiyip oruç tutardık ama kimseye halimizi belli etmezdik. Sonra annem işte buldu çalıştı da bize baktı büyüttü istedikten sonra olur. Bakıyorsun dilencilere genç eli ayağı tutuyor almış bir de çocuğunu kucağına dileniyor çocuğunu iyiliği isteyen ona o eziyeti yapmaz. Hadi onlar neyse bir kere üstü başı gayet iyi giyimli bebeği de güzel bir bebek arabasında olan bir kadının bile dilendiğini gördüm pes artık dedim. Biz enayi miyiz çalışıyoruz.

BEN HİÇ GÜVENMİYORUM KİMSEYE..bilmiyorum güvenemedim...
2011-2012 yıl arasinda bi kadin geldi dedi ki oğlum engelli diye..
bende hiç düşünmeden 5 lira vermişim... (5 kişilik aile için )
anneme anlattim böle böle
kızım nasıl güvendinse verdin dedi
anne fitre olsun diye verdim dedim o gün ramazan aylardaydi..
sora annem o kadini görmüş.. kuran kursa geldi dedi para istedi herkesten diye..
ben vermedim dedi (ben anlatmişim işde o yüzden)
sora o gündür bugündür güvenemiyorum ki..
ama şu ki
kırmızı ışıkta durunca arabada mutaka kapılari kilitliyoruz...
çünkü dilenciler para istiyo camlari dahil hiç açmiyoruz..
eşimde güvenmiyor. bende.. onunda başina gelmiş işde..
ee kime güvencez ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…