- 25 Mart 2022
- 393
- 893
- 53
- Konu Sahibi lavinharper
-
kısa süre de olsa farklı şeylere kanalize edebiliyorum kendimi ama sonra dönüp dolaşıp yine aynı vaziyette buluyorum kendimi yaptığım herşey sadece süreci ertelemek oluyor kökten bir çözüm bulamıyorum kendi içimde ve karıştıkça karışıyorum.Vesvese kaplamis sanki sizi .kafanızda cok sey dönüyorsa biraz kafanizi yorsaniz insanlarin olmadigi seylere mesela resim kursu olur maddi seylere taki tasarim kursu olsa yinemi insanlari düşünürsünüz. Bazi süreçler oluyor hayatinizdw heo yapmak istediginiz ama yapamadiginiz bi hobi dali varmi . Mesela ben masa tenisi içimde hep uhde kaldı onu öğrenmek istiyorm bebeğim buyuyunce heralde 45 imde falan öğrenirim
Haklısınız ama beynimin kendi kendini kandırması çokta kolay olmuyor zaten psikomatik bir hastalığa sahipken 1 dediğiniz gibi yapsam 3 yine aynı yere dönüyorum. Teoride aman salla insanları çok mu onemli sanki derken pratikte yapamıyorum pratikte yaptığım da dahi iç huzurum olmuyor.Fazla tezcanlısınız. Bi durun millet anca okuyup yorum yazıyor kimse boş beleş kk da konu kovalamıyor. Konuya gelince,
Kimsenin fikirleri için kendinizden ödün vermeyin. Yanlış mı anladılar anlasınlar çok mı dert? Bir değişiklik yapmazsanız bu tüm ömür böyle sürüp gidecek. Her gün yaşayacagınıza bir kere huzurunuz kaçıversin. İnanın kimse için değmiyor ne aile ne uzak olan el kimse verdiğiniz değeri anlamıyor zaten,içinizden geldiği gibi davranın yoksa basıp geçen çok olur.
Cok meshur bi laf caresizseniz çare sizsiniz .hepimiz zaman zaman bu durumua düşüyoruz neden oyle oldu neden diyemedim .yogayi bi deneseniz varmi yasadiginiz yerde kursa gidin derim yoga yapanlar cok memnun .kısa süre de olsa farklı şeylere kanalize edebiliyorum kendimi ama sonra dönüp dolaşıp yine aynı vaziyette buluyorum kendimi yaptığım herşey sadece süreci ertelemek oluyor kökten bir çözüm bulamıyorum kendi içimde ve karıştıkça karışıyorum.
Hakkını savunamamaktan öte hakkımı savunup sonra aradaki tatsızlıktan huzursuz oluyorum ben hep bir dağılanı toplama,eksiği gediği yerine koyma çabası içindeyim bırak dağınık kalsın diyemiyorum.Ben de öyleyim, neden hakkımı savunamadığımı bilmiyorum tuhaf ve rahatsız edici bir durum gerçekten. Ailede mesela hep alttan alan benim ama her durumda suçlu da benim. Ne olacak nasıl düzelecek hiç bir fikrim yok maalesef.
En kötüsü de eşimi savunmam gereken ona haksızlık yapılan ortamlarda da sesimi çıkaramıyorum... Sonra da bana kızıyor haliyle.
Bu bence çocukluk cagimiz ile alakali surekli sus sesnbilmezsin sus büyüklerin yaninda konuşulmaz anne baba cocugu es geciyor fikirlerine onem vermiyor dinlemiyor sonuc kendimizi ifade edemeyen nesil..Ben de öyleyim, neden hakkımı savunamadığımı bilmiyorum tuhaf ve rahatsız edici bir durum gerçekten. Ailede mesela hep alttan alan benim ama her durumda suçlu da benim. Ne olacak nasıl düzelecek hiç bir fikrim yok maalesef.
En kötüsü de eşimi savunmam gereken ona haksızlık yapılan ortamlarda da sesimi çıkaramıyorum... Sonra da bana kızıyor haliyle.
niyetlendim fakat kullandığım ilaçlar neticesinde vücudum baya baya hantallaştığı için cesaret edemedim.Cok meshur bi laf caresizseniz çare sizsiniz .hepimiz zaman zaman bu durumua düşüyoruz neden oyle oldu neden diyemedim .yogayi bi deneseniz varmi yasadiginiz yerde kursa gidin derim yoga yapanlar cok memnun .
Birazcik cesaret yapamazsaniz bırakırsınız sadece bi adim atilip kursa gidilecek baska bisey yok hayat bu kdr basit sadece bir adimniyetlendim fakat kullandığım ilaçlar neticesinde vücudum baya baya hantallaştığı için cesaret edemedim.
haklısınızBirazcik cesaret yapamazsaniz bırakırsınız sadece bi adim atilip kursa gidilecek baska bisey yok hayat bu kdr basit sadece bir adim
Annemden kalma genetik bir hastalıkla uğraşıyorum kendisinin de sahip olduğu gençliğin ergenliğin verdiği sancılarla birbirimizi çok hırpaladığımız bir anne-kız ilişkimiz oldu her zaman. Çok manipüle edildim ama zerre bağışıklık kazanmamışım demek ki.Doğrusu yaşadığım bir dönemde ben de böyle idim. Zaman zaman da alttan alttan geliyor böyle. Ben de ilaç kullanmıştım bundan belki 10 yıl önce. Çocukluğumda çok başarılıydım lider ruhluydum ama annem tarafından bu durum hep kısıtlanırdı. Yaptıklarım beğenilmezdi. Nedense hep onay alma ihtiyacı duydum. Mesleğimi elime alıp kendi hayatımı kurduğumda aileme çat çat istediğimi söylemeye hatta tersleyerek söylemeye başladım. Bunun tersi olarak iş yaşantımda tüm işleri bana verin ben yaparım ben altından kalkarım modundaydım. Aileden alınan öğrenilen bu onay alma takdir edilme ihtiyacı iş hayatında ya da sosyal hayatta sürse de belki de bu durum için içten içe ailemi suçladım. İlaç tedavisi alıyorsanız ya da terapi devam edin. Dışarıya karşı isteklerinizi daha net söyleyin ailenizle önemli konuşmalarınızı önceden planlayın.
Yukarıda eklemeyi unutmuşum. Arkadaşlık ilişkilerinizi de çok zorlamayın. Benden sürekli alttan almamı bekleyen kendisi çat çat herşeyi söyleyen arkadaşlarımla mesafe koydum. Allah sizi inandırsın yok böyle bir rahatlık. Bir de olabildiğince dedikodu ortamlarından uzak durun.Annemden kalma genetik bir hastalıkla uğraşıyorum kendisinin de sahip olduğu gençliğin ergenliğin verdiği sancılarla birbirimizi çok hırpaladığımız bir anne-kız ilişkimiz oldu her zaman. Çok manipüle edildim ama zerre bağışıklık kazanmamışım demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?