• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlara yardım etmek istiyorum

Nickbulamadimya

Bir yanım hala çocuk...
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2017
226
291
53
Merhabalar
Sizlerden bana yol gostermeniz için yardım rica edeceğim
25 yaşında evliyim ve maalesef çocuğum yok ayrıca ailem de beni terketti kimsem yok

Konuya gelirsek gerek fazla duygusal olmam gerekse bu durumlar sebebiyle insanlara bir faydam dokunuşun istiyorum kimsesiz çocuklar yardıma muhtaç yaşlılar hep aklımın bir köşesinde nasil nereden başlamalı yım bilmiyorum
ama lise mezunuyum devlet eli altında yerlerde beni kabul eder mi

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Arkadaşların yazdığı dernekler var, evet bunlar olabilir ama bunların zaten yeterince gönüllüsü var. Daha el değmemiş temaslar yapın...
Veya isterseniz bunlara da katılın.
Yeni yıl, bayram, özel günler bunları hep huzur evi dediğiniz yerlerde geçirdim...
Pek ziyaretçisi olmayanlarla sohbet etmek, bir kek yapıp götürmek. Hayatında doğum günü kutlamamış birinin doğum gününü kutlamak..
Yalnız şunu unutmayın çocuk veya yaşlı, gidip kendinizi alıştırıp sonra zor gelip bırakırsanız çok üzülüyorlar.
Sizin de üzüldüğünüz zamanlar olacak. Yaşlı biri ölebilir, bir çocuk bir aileye evlatlık verilebilir. Aranızda bağ oluştuysa bunların duygusal tramvaları çok fazla. Birkaç defa ağlama krizi geçirdiğim oldu..
Çocuklar... Burda temas noktası daha çok. iltica eden çocuklara Türkçe öğretmek, deprem bölgesine gönüllü gitmek, ailelerinin içine girip okula gitmesine ikna etmek, kendi arakadaş eş dost grubunda para toplayıp gerekirse onlar vermediğinde cebinden vererek okumak isteyen çocuğa fon yapmak, bayram arefesi bir yaş grubu seçip tüm çocuklara hırka, kazak örmek gibi gibi neler yapılır.
Bir yeteneğin varsa toplayıp ders verebilirsin, bazı çok ürkek olanları kucağında tutsan uyutsan o bile yeter. Ama mesela çocuk esirgemelerde de şu var, bir çocuğu elinden bıraktıp ötekini almak istediğin an bıraktığın kırılıyor...
Onlar yine bir nebze korunan, bakılan, kalabalıkta beraber yaşayan çocuklar.
Bir de gerçekten daha zor durumda olanlar var, bunları kendin bulabilirsin. O gözle bakarsan illa ki çevreden çıkıyor.
Hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul'dan doğuya, ne hayatlar var. kardesinisec projesinden mektup çocuklarım oldu, gerçek ilişkilere dönüşen.
Velhasıl çok uzattım ama klişelere yönelmektense çevrene bakarak olup kendin bulabilirsin.
yapmak istediğin çok güzel, umarım sürdürebilirsin.

Ek olarak para kazanmak istersen gece kalmasız yaşlı veya çocuk bakımı yap, emin ol hasta bir yaşlı için arkadaş da olabilecek sevgi ile bu işi yapabilecek biri şanstır.
Diğer kısmında bu işler nasıl para ile olur bilmiyorum, kazanmazsın aksine harcarsın.

Sevgiler,

Back
X