İnsanlardan birşey beklememek gerek evet ama sizce bu gibi davranışlar neden kaynaklı?

Benim önceki konularından bilenler bilir şuanda başka bir eve geçeceğim. Görümcem lerce aynı sehirdeyiz. Şuanda görümcem lere yakın oturuyoruz ama biraz daha uzağına taşıyacağız.

İlk taşıdığımız da bu şehre geldiğimizde görümcemı eşi görümcem hep birşeye ihtiyacın olursa söyle yardım ederiz ve vs dediler. Yardıma ihtiyacım var dediğimde taşınırken. Görümcem in eşi işlerim çok yoğun diyerek bahane üretti.ama faceden sürekli gittiği retolaranlar gezdiği şehirlerden resimleri ekliyordu.herneyse çok takılmadım ailem yardım etti sadece. Sonra ev bitince hiç evime gelmediler bir kere görümcem yalnız geldi ve evini begenmedim hiç güzel değil dedi. Ben şok. Herneyse üstüne düşmedim.

Şimdi taşınma arifesindeyiz ve bizim tanıdığımız ortak dostlar var. Onun oğlu taşınıyor. Inanirmisiniz bende vardım. Görümcem in eşi ben her zaman müsaitim beni araman yeterli her zaman yardıma gelirim dedi gün ayarlarlardilar. Biz ki daha çok hukukumuz var.

Çok garip çok şey beklemiyorum başkalarından artık, ama çok garibime gitti. Yani biz ki gelinleri ve kardeşi ne gelmiyor yardıma. Yabancıya gidiyo. Gaeipsedim açıkçası.

Ve her onlara gittiğimde gözlemlediğim birşey var. Eşimle Eniste salondaysa görümcemde salonda oturur. Onlar sigara falan kalktiklarinda. Gider içeriği odalara yanımda oturmaz :))) çok komik geliyor artık. Üstelik bugün dikkatimi çekti herşeyi biliyormuş gibi konuşuyor. Birşey derim duymamış gibi yapar saniye geçer kendi söylemiş gibi söyler. Ben yokmuşum gibi bir davranış. Gitmek istemiyorum ama diyorum lanet olsun olanlara insanlığını yap. Çok enteresan :))) gülüyorum artık. Ama neden olduğunuda çözemiyorum.

Böyle sürekli bana karşı üstün çıkma davranışları. İnce hırka giyinirim. Bu sıcakta niye kazak giyinsin der. Yani herkesle normalken bana geldimi bir igneleme.

Bu insanlarla sürekli yüzyüzeyim.nasil davranacağını sasirdim ama. Edebinden ödün vermeyin diyorum ama artık sinirden ziyade gülüyorum her defasında:)))

Eşiniz de burdaki insanlar gibi sizin sürekli kendi kafanıza göre takılıp istediğiniz sonucu almayınca tepki göstermenizden yorulmuştur bence. Burdaki hanımlar size önemsemeyin dedikçe hiç duymuyor gibi sürekli haklı çıkmaya çalışıyorsunuz.
Anlattığınız her şeyi karşı taraftan dinleme isteği uyandırıyorsunuz. Zira kafanızda bir şeyler var ona göre yaşıyorsunuz.
Biraz eşinize sorun onu dinleyin diyeceğim ama duyacağınızdan çok emin olamadım. Böyle her ilişkiyi karmakarışık hale getirirsiniz

Önemsemeyin dediğinizi biliyorum. Öylede yapıyorum arayıp sormuyorum normalin de. Sürekli esimle görüşüyorlar zaten. Yeğenleri var diye yazayım dedim. Boşver insanlık yine bende kalsın dedim. Ama anlaşılan yine yanlış yaptım. Umursamayım bu seferde ben aramadım ben sormadım oluyor. Ve onlar esime karşı üste çıkmış oluyorlar. Bunu da ben istemiyorum. Mantık hatasını yapıyorum?

Back
X