İnsanlardan soğudum :(

mavibeneklikiz777

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2020
249
172
103
Herkese merhabalar. Gece gece kendimi çok yalnız ve mutsuz hissedince aklıma burası geldi ve içimi dökmek için bir şeyler yazmak istedim. Kendimi bildim bileli insanların arasında tedirgin hissetmişimdir fakat buna rağmen güvendiğim, sevdiğim, içimi açtığım çok fazla dostum arkadaşım da oldu. Yeri geldi çok fedakarlıklar yaptım. Bana yapılan bazı saygısızlıkları karşımdakini kırmayım diye görmezden gelmeye çalıştım. Fakat sanki bu bir hataymış gibi hep bunları yaptığım insanlardan darbeler yedim. Normalde konuşkan bir insanken soğuk, çekingen bir yapıya büründüm. İş yerimde yalnızım, iş için gittiğim şehirde yalnızım, ailemin yaşadığı şehirde yalnızım. Kimseye güvenemiyorum, herkes her an bir kötülük yapacakmış gibi geliyor. Hal böyleyken kötülerin, kabaların, düşüncesizlerin değer gördüğüne şahit oluyorum. Yaşar Kemal'in "Sen iyi bir adamsın, onun için seni çok öldürmüşler." sözünü doğrularcasına şeyler yaşıyorum ve artık iyi niyetimden vurulmaktan çok yoruldum. İnsanlardan korkuyorum ve kendimi kimseye açmak istemiyorum. Çok arkadaşım var ama kendimi çok yalnız hissediyorum. En son birini sevdim onun yüzünden de erkeklere olan güvenim sarsıldı. Sanki hiçbir zaman gerçekten sevilmeyecekmişim gibi hissediyorum. Bu sevgi yalnızca karşı cins anlamında değil her türlü insan ilişkileri için söylüyorum. Tüm bu düşünceler de beni intihar fikrine kadar yöneltiyor fakat imanlı bir insan olduğum için yapmıyorum. Biraz karışık yazmışım ve niçin yazdığımı da bilmiyorum fakat belki bu tarz şeyler yaşayanlar vardır aramızda ve paylaşırlar da bir nebze olsun derdimizi paylaşırız diye düşündüm. Ayrıca terapi almayı düşünüyorum bu konularda faydası olur mu? Ve 26 yaşındayım herkesten darbe yiye yiye tükendim; güvenmek, sevmek, gerçekten sevilmek ve kendi yuvamı kurmak istiyorum. Bu konuda da ailem baskı yapıyor, beni anlamıyorlar. İşin içinden çıkamıyorum. Severek sevilerek olsun istiyorum fakat olmuyor sırf evlenmek için evlenmek istemiyorum. Ailem ise beni buna sürüklüyor resmen. Bu konuda da dua istiyorum. Allah razı olsun herkesten, her şeyin hayırlısını nasip etsin...

Yaşar Kemal aynı kitabında der ki: Dünyada her iyilik unutulur, unutulmaz ya unutulur diyelim, hiçbir zaman, hiçbir insanın unutamayacağı bir güzellik var, o da bir insanın bir insandan gördüğü yürekten bir sevgidir..
Gerçekten samimi ve içten sevgiyi bulduğunuzda siz de böyle diyeceksiniz. Sizin karşınıza çıkan insanlar sevilmeyen türden zaten..

Yaşar Kemal aynı kitabında der ki: Dünyada her iyilik unutulur, unutulmaz ya unutulur diyelim, hiçbir zaman, hiçbir insanın unutamayacağı bir güzellik var, o da bir insanın bir insandan gördüğü yürekten bir sevgidir..
Gerçekten samimi ve içten sevgiyi bulduğunuzda siz de böyle diyeceksiniz. Sizin karşınıza çıkan insanlar sevilmeyen türden zaten..
Harikasınız çok mutlu etti bu yorum beni. Kesinlikle öyle fakat sanki gerçekten samimi ve içten seven hiç kimse yok gibi hissediyorum. Bu düşünce de beni umutsuzluğa sevk ediyor.

Ay bana çok benziyorsunuz, bende şimdiye kadar o kadar çok kazık yedim ki, özellikle erkeklerden. O yüzden çevremi çok azalttım. Annem, birkaç sevdiğim akrabam, birkaç gerçek dostum ve çocuklarım dışında kimseyle gereksiz samimi olmuyorum soğuk duruyorum. İnsanlar soğuttular kendilerinden.

Ay bana çok benziyorsunuz, bende şimdiye kadar o kadar çok kazık yedim ki, özellikle erkeklerden. O yüzden çevremi çok azalttım. Annem, birkaç sevdiğim akrabam, birkaç gerçek dostum ve çocuklarım dışında kimseyle gereksiz samimi olmuyorum soğuk duruyorum. İnsanlar soğuttular kendilerinden.
Zaten bizler gibi soğuk olarak algılanan insanlar aslında herkesin gerçek yüzünü çok iyi bildiği için kendini korumaya alıyorlar. Seçilmiş bir yalnızlık bu ama dostum dediğim birinden ve sevdiğim adamdan da kazık yiyince artık dayanacak gücüm kalmadı. Ne güzel sizin evlatlarınız varmış. Herkes gitse bile onlar sizin can yoldaşınız olurlar inşallah.

Zaten bizler gibi soğuk olarak algılanan insanlar aslında herkesin gerçek yüzünü çok iyi bildiği için kendini korumaya alıyorlar. Seçilmiş bir yalnızlık bu ama dostum dediğim birinden ve sevdiğim adamdan da kazık yiyince artık dayanacak gücüm kalmadı. Ne güzel sizin evlatlarınız varmış. Herkes gitse bile onlar sizin can yoldaşınız olurlar inşallah.
Ben çok sıcak kanlıyımdır ama ben de çok kazık yemişimdir. O yüzden samimi gelmeyen yakın ilişkileri sevmiyorum.. Uzaklık, mesafe, sınırlar can şu an..

samimi, içten dostluk ve sevgi elbette var ancak ne kadar seversen sev, ne kadar yakının olursa olsun hayatındaki her ama herkesi bir kol mesafesi, yumruk mesafesi uzağında tut. aksi halde bir gün, bir yerde gafil avlanıp yumruğu yersin, güzel kardeşim.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bunu yapmak gerekiyor fakat duygusal naif yapıda insanlar için biraz zor oluyor maalesef.

Sonrada dışarıdan çok soğuk görünüyorsun ama samimi olunca çok sıcakkanlı birine dönüşüyorsun diyorlar, sana güvenmeye başladığım için diyemiyorum:) en ağrı da aşık olduğun kişiden gelen kazık zaten. Bir daha kimseye kalbini açamıyorsun.

Çok teşekkür ederim inşallah, tek temennim hayırlı evlatlar yetiştirebilmek. Kendimi onlara adadım diyebilirim. İnsanlardan fayda görmeyince ben bari düzgün iki insan yetiştireyim diyor insan:)

Yalnız değilsiniz, aynı şeyden şikâyetçiyim ama şunu da biliyorum ki hayatta her şey bakış açısıyla ilgili. Ben insanlardan beklediğim karşılığı alamadıkça uzaklaştım kapandım içime, dediğiniz gibi herkesten kazık yediğim için artık iyi niyetli olanlara bile vardır altında kesin bir şey diye düşünerek mesafe koyuyorum maalesef.
Öte yandan aynı şeyleri görüyorum ki eşim de yaşıyor. Gerçekten çok saf temiz bir kalbi vardır ve insanlara çok değer verir kim olursa olsun, yolda duran tanımadığı bir dilenciye bile. Hani insanların önüne çıkmasını falan geçtim arabayla giderken görse durur, halini hatırını sorar para vermek dışında daha başka ne yapabileceğini anlamaya çalışır. Buna rağmen kaç kere göz göre göre kandırıldı, yardım etmeye çalıştığı insanların gerçek ihtiyaç sahipleri olmadığını gördü.
Ya da çok değer verdiği dostları düğünümüze bile gelmedi arayıp tebrik dahi etmediler bunlar çok basit örnekler daha neler neler yani ama bir kere bile kızdığını görmedim insanlara. Yetmez gibi onu arayıp sormayanı bile gider arar sorar. Onun yerine ben deliririm bu ne saflık artık diye ama o hep iyi tarafından bakar.
Her zaman ben değer verdiğim için yaptım pişman da değilim, bu beni ben yapan şey der. İnsan bu şaşar beşer herkese kalbimin kapılarını kapatırsam olmaz ki o zaman insanlara kapatırım kapıyı ve güzel insanları tanıma fırsatını da kaçırırım der.
Bence burası kilit nokta çünkü cidden tüm bu olumsuzluklara rağmen çevresinde çok iyi çok düzgün ve onu çok seven değer veren insanlar da var.
O yüzden sık sık düşünüyorum belki de haklı belki de böyle yaparak incinmekten korkarak çok güzel insanlar tanıma fırsatını kaçırıyorum ben de...
Umarım bir gün farklı bir pencereden bakabilirim ben de hayata 😇

Sonrada dışarıdan çok soğuk görünüyorsun ama samimi olunca çok sıcakkanlı birine dönüşüyorsun diyorlar, sana güvenmeye başladığım için diyemiyorum:) en ağrı da aşık olduğun kişiden gelen kazık zaten. Bir daha kimseye kalbini açamıyorsun.

Çok teşekkür ederim inşallah, tek temennim hayırlı evlatlar yetiştirebilmek. Kendimi onlara adadım diyebilirim. İnsanlardan fayda görmeyince ben bari düzgün iki insan yetiştireyim diyor insan:)
Evet en ağırı o gerçekten. Daha çok yeni yaşadığım olay ve aynı yerde çalışıyoruz. 1 ay sonra kendisini görücem iş yerinde. Ve oradan başka bir kızla görüştüğünü düşünüyorum. Yan yana görecek olmak düşüncesi bile beni çok huzursuz ediyor. Sizi kendime yakın hissettim ve anladığım kadarıyla benden büyüksünüz, her şeyden önce anneymişsiniz. Rica etsem bir kardesiniz olarak bana dua eder misiniz 😔
Inşallah evlatlariniz örnek birer birey olur. Sevgiler.

Yalnız değilsiniz, aynı şeyden şikâyetçiyim ama şunu da biliyorum ki hayatta her şey bakış açısıyla ilgili. Ben insanlardan beklediğim karşılığı alamadıkça uzaklaştım kapandım içime, dediğiniz gibi herkesten kazık yediğim için artık iyi niyetli olanlara bile vardır altında kesin bir şey diye düşünerek mesafe koyuyorum maalesef.
Öte yandan aynı şeyleri görüyorum ki eşim de yaşıyor. Gerçekten çok saf temiz bir kalbi vardır ve insanlara çok değer verir kim olursa olsun, yolda duran tanımadığı bir dilenciye bile. Hani insanların önüne çıkmasını falan geçtim arabayla giderken görse durur, halini hatırını sorar para vermek dışında daha başka ne yapabileceğini anlamaya çalışır. Buna rağmen kaç kere göz göre göre kandırıldı, yardım etmeye çalıştığı insanların gerçek ihtiyaç sahipleri olmadığını gördü.
Ya da çok değer verdiği dostları düğünümüze bile gelmedi arayıp tebrik dahi etmediler bunlar çok basit örnekler daha neler neler yani ama bir kere bile kızdığını görmedim insanlara. Yetmez gibi onu arayıp sormayanı bile gider arar sorar. Onun yerine ben deliririm bu ne saflık artık diye ama o hep iyi tarafından bakar.
Her zaman ben değer verdiğim için yaptım pişman da değilim, bu beni ben yapan şey der. İnsan bu şaşar beşer herkese kalbimin kapılarını kapatırsam olmaz ki o zaman insanlara kapatırım kapıyı ve güzel insanları tanıma fırsatını da kaçırırım der.
Bence burası kilit nokta çünkü cidden tüm bu olumsuzluklara rağmen çevresinde çok iyi çok düzgün ve onu çok seven değer veren insanlar da var.
O yüzden sık sık düşünüyorum belki de haklı belki de böyle yaparak incinmekten korkarak çok güzel insanlar tanıma fırsatını kaçırıyorum ben de...
Umarım bir gün farklı bir pencereden bakabilirim ben de hayata 😇
Ne güzel iyi bir insana rast gelmiş yolunuz. Denginizi bulmuşsunuz. Eşinizin felsefesi çok ulvi bir düşünce. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Daim olsun. Teşekkür ederim yorumunuz için de.

Evet en ağırı o gerçekten. Daha çok yeni yaşadığım olay ve aynı yerde çalışıyoruz. 1 ay sonra kendisini görücem iş yerinde. Ve oradan başka bir kızla görüştüğünü düşünüyorum. Yan yana görecek olmak düşüncesi bile beni çok huzursuz ediyor. Sizi kendime yakın hissettim ve anladığım kadarıyla benden büyüksünüz, her şeyden önce anneymişsiniz. Rica etsem bir kardesiniz olarak bana dua eder misiniz 😔
Inşallah evlatlariniz örnek birer birey olur. Sevgiler.
Tabiki canım benim, Allah'ım sana kolaylıklar versin inşallah yüzünü güldürsün hep 🙏
Öyle bir durum olursa bir kızla gelirse (eski eşim kızımın doğum gününe sevgilisiyle gelmişti) kendini hiç bırakma, senin güçsüz durduğunu görürse daha çok üstüne gelir. Hiç umursama görmezden gel. Hatta görmezden de gelme normal hiçbir şey yaşanmamış gibi davran. İyi şanslar.

Tabiki canım benim, Allah'ım sana kolaylıklar versin inşallah yüzünü güldürsün hep 🙏
Öyle bir durum olursa bir kızla gelirse (eski eşim kızımın doğum gününe sevgilisiyle gelmişti) kendini hiç bırakma, senin güçsüz durduğunu görürse daha çok üstüne gelir. Hiç umursama görmezden gel. Hatta görmezden de gelme normal hiçbir şey yaşanmamış gibi davran. İyi şanslar.
Allah razı olsun aminn inşallah 🙏🙏 bahsettigim kiz da bizim iş yerinde çalışıyor ve ilişkimizde hep rahatsız edici bakışlarla vs benim huzurumu bozuyordu. Sevgilime ilgisi vardı. Onunla görme ihtimalim çok yüksek. Ama dediginiz gibi güçlü duracağım. Çok teşekkür ederim size😊

Yaşınız çok genç umutsuzluğa kapılmayın.
Önce siz kendinizi çok sevip değer verin.( Daha fazla) iş ortaminda yerden çöp kaldırsaniz " BEN BU ÇÖPÜ YERDEN KALDIRDIM" diye gözlerine sokun.Asla mütevazi olmayın.Olaylar durumlar insanlar karşısında önce kendinizi ve çıkarlarınızı düşünün.
Neden mi? Çünkü hayatta başımiza ne gelirse insanligimizdan iyiligimizden geliyor malesef.
Bir de herseyinizi asla herkesle paylasmayin gizemli olun.Bakin nasil peşinizden koşacaklar

Gün sonunda kimseye güvenememeyi unutmayin.Sadece sizi önemseyen kişilere güvenin.
43 yaş hayat tecrübesi ben yediğim kazıklardan sonra artik böyle yapıyorum🙃

Allah razı olsun aminn inşallah 🙏🙏 bahsettigim kiz da bizim iş yerinde çalışıyor ve ilişkimizde hep rahatsız edici bakışlarla vs benim huzurumu bozuyordu. Sevgilime ilgisi vardı. Onunla görme ihtimalim çok yüksek. Ama dediginiz gibi güçlü duracağım. Çok teşekkür ederim size😊
Senden de razı olsun🙏
O kız o kadar da yüzsüz olamaz bence, eğer o kadar yüzsüz çıkarsa senin asilliğin en iyi cevap olur. Tabi böyle dediğime bakma bende yaşadığımda gözlerim dolmuştu lavaboya gidip bi güzel ağlayıp ondan sonra aynada kendime güçlü olacaksın konuşması yapıp tekrar çıkmıştım😂Eğer ağlayacak gibi olursan hemen lavaboya git içini boşalt ve devam et☺️

Back
X