insanları alıp en tepeye koymak...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
o kadar üzgünüm ki... o kadar yalnızım ki. kime değer versem,alıp başımın üstüne koysam bi bakıyorum oradan bakıyor bana. dostluk yok bu zamanda, kime sırtımı güvenip dayasam arkamı dönünce yoklar. çok yakın 3 arkadaşım vardı, birini ben ne zaman arayıp sorsam o zaman konusuyoruz, çoğunlukta da çocukların elinde telefon dıye açılmıyor, duyulmuyoır o teledon geri dönülüp aranmıyor, grupça görüşüp bişeyler yaparsak görüşebiliyoruz,o süre zarfında da baktım sadece ben arıyorum soruyorum üstüne düşmeyeyim dedim hamile diye onun bebeği için birşeyler hazırladım, doğum yaptı hastaneye gıttim ziyarete, ama sonrasında yine aramadım, aradan bi iki hafta geçmiş bana msj atmış niye arayıp sormuyorsun diye gece. bende sabah gördüm ne zaman arasam açılmıyor geride dönülmüyor diye, veryansın etmiş sen bilirsin yazmış sonuna da, bende dostluk tek taraflı olmaz, sen beni en son ne zaman aradın? eğer ben bileceksem senin dostluktan anlayışın buysa onu da sen bilirsin dedim. ama ben bunları yazdıktan sonra öğreniyorum ki, diğer arkadasımla konusmus gece bana yazdıktan sonra , o da sana kırılıyor aramıyor sormuyor die demiş, artık ne konusuldu bilmiyorum o günden sonra çıtı çıkmadı, kırıldım dedim umursamadı, sonra bebek için Kuran okutucakmıs bana 1 gün önceden sadece yazmış, Allah şimdiden kabul etsin hastane randevum var gelemem dıe mesaj attım bende. ondan sonra hiç konuşmadık, dün de diğer iki arkadasım bana haber bile vermeden bebeği görmeye gitmişler, kızın biriyle çocuklarımızı okula almaya hergün birlikte gidiyorduk, okul saatinde bana yazmış biz bebek görmeye geldik diye, iyi dedim ama ona da çok kırıldım açıkçası. madem gideceksin bir gün önceden nie haber vermiyorsun diye, ne konuştuklarından haberim yok ama dün onlar oraya gidince, bugün baktım ki doğum yapan arkadaş whatsapp grubundan kendini çıkartmıs. diğeri desen sırf politik davranıyor kime değer versem hep yoklar.

evet aynen öyle oluyor, kimseye çok değer vermiceksin...

Ailem uzakta, bende etrafımda sürekli dostum olsun isterim. ne ihtiyaçları olursa olsun hep yanlarında olurum ama hep tek taraflı.

Ailem uzakta, bende etrafımda sürekli dostum olsun isterim. ne ihtiyaçları olursa olsun hep yanlarında olurum ama hep tek taraflı.

kaç yaşındasın, benim yaşım ilerledikçe insanlarla yakın ilişkiler kurmaya çalışmayı bıraktım, çünkü olmuyor, eğer senden aldıkları çıkarı devam ettirirsen seninle arkadaş kalıyorlar, verdiğin çıkarı kesersen kimse seni arayıp sormaz
benzer enerjideki insanlarda birbirini zor buluyor sanırım, herkes arkadaşlar konusunda şanslı olamıyor

aynı durumdayım.. bosver böyleleriyle dost olacagımıza yalnız olalım..

aynı çok yakınımdan bende yaşadım şu an kalbım o kadar kırık ki ,

onunla konuşup çözüme ulaştırmaya bile yüreğim yok ,

kimseye fazla kıymet vermeyecen , asıl o diğer iki arkadasın sana karsı terbiyesizlik yapmışlar o arkadasını doldurmuşlar.

Merhabalar Bende sizin gibiydim.Karsımdaki insanın karakterıne kısılıgıne bakmadan elimden gelen ilgiyi alakayı gosterırdım.. Onların hayatlarını kolaylastıracak durumları teklifi dahi edilmeden sunardım.Karsımdan hicbir zaman cevap beklemeden.. Oysa psıkolog ıle seansımda aslında davranısımın cok yanlıs olduguna kanı getırdım.. Soylekı sıze bır adım gelene sızde bır adım gıtmelısınız.Karsınızdaki insanın talebı olmadıkca sizden birşey istemedikce ona ıyılık yapmak adına çözüm önerileri sunmaya calısmayın.Gereksiz fedakarlıktan baska bişey değil.. Ayrıca zamanla durum sizin hazırlamanıza alısan kişiyi alıstırmaktan öteye gitmez ve bunu bir gün önüne sunmadıgınızda kotu olan siz olursunz.. Karsılıklı talebe baglı bır durum geliştirmelisiniz.Kimseden ilgi alaka bekleme durmunuz olmasın.Sürekli arayan siz olmayın.Bir aradınız ıkı aradınız karsı taraftan cevap gelmeyıcne bekleyın.Size geri donusu neden aramadın seklınde olan birine sende aramadın dıye kibarca kırgın oldugunuzu gostermeden kısa bır cevapla donseydınız bu kadar buyumezdı.Cocukluk zamanlarımızda degılız.Dıger arkadasınız size hep haber vermek durumunda degıl.Bu konudan dolayı kırılmakta haklı degılsınız.Belki arkadasınız gelmek ıstedıgını ıfade ettiğinde bebekli olan size kırılan arkadasınız sizi bu sebeplerden oturu ıstemedıgını soyledı belkıde.. Yapabileceği bişey kalmaz bu durumda.. Kendinizi ötekileştirmeyin.. Kimseye de cok anlam yüklemeyin.. Kendinize baska ugraslar bulun.. Yoksa bu kadar kucuk detaylar ıcın kafanızı oyalayacak nedenlerınız olmaz..

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ben de aynıydım. Ama son 1 yıldır kendimi biraz düzelttim. Bana bir adım gelene koşardım. Arardım, sorardım. Birşeye ihtiyacı varsa daha o söylemeden, istemeden ben yapardım. Bunda şunun da etkisi vardı, kimsenin karşımda zor duruma düşmesini istemem, birinden birşey istemek de zor gelir bana mesela. Halbuki ona zor gelmiyordur belki, bırak istesin! Karşımdakinin yerine ben utanıp mahçup oluyorum, çok hassasım fazla empati yapıyorum diye bir konu vardı. Oraya da aynısını yazmıştım. Sana zor olan başkasına değildir belki Allah Allah! Kendime sinirlendim şimdi. Sonra düşündüm, insan biraz olumlu anlamda egoist olmalı. Hemen herşeye koşma. Bırak insanlar birşeyleri talep etsinler dedim. Daha politik oldum. Mecbur kalıyorsunuz. Zoraki arkadaşlıklar da olmuyor artık. Bir yaştan sonra arkadaş tutulmuyor. Çok nadir. Çıkarsız arkadaşlıklar çocuklukta kaldı. O yüzden vazgeçtim herkese her şart altında iyi olmaktan. Boşverin. Biraz bazı şeyleri hesaplayarak muamele gösterin insanlara. Emin olun daha mutlu olursunuz.

Tam bu konuyla ilgili şeyler yaşadım bugün bu yazdıklarınızda ilaç oldu bana. En değer verdiğim kişi yardım ettiğim kişi öğrendim ki arkamdaki neler neler söylemiş biriyle küstüler barışın siz arkadaşsınız diye diye beşinci aya geldik sonra kız bana benim evimde Şen'im o çok barışın dediğin kişi seninleilgili arkandan neler neler söylüyor biliyormuşun dedi anlattı ben şok bana aman aman onlara aman demiş yani.neyse bende olanlarda bir bir döküldü sonrada bütün hepsi inkar etti iki senedir tanıyorum bunları bende bunların hepsini sildim yine kaldım gurbette tek başıma arkadaşsız yer Eskişehir kızlar bıktım bu insanlardan belli bi saatten sonra arkadaş da olunmuyormuş varya buda benim imtihanım herhalde bu

Ben de bosandıktan sonra devamlı görüştüğümüz arkadaş cevremden hiç umduğumu bulamadım . Bi garip tavirlari.. çağırıyorlar yine plan yapmak istiyoralar. gel gör ki ben bi kez soğudum. bahane uyduruyorum ne gidiyorum ne çağırıyorum.
Düşmez kalmaz bir Allah. Başka diycek bişey yok

Açıkçası ben büyütülecek bir şey göremedim. Kazık yememişsiniz, ihanet görmemişsiniz, yalan yok, kullanılma yok. Olan şu: karşılıklı olarak birbirinizden soğumuş ve kopmuşsunuz. Siz onun çocuğunun mevlüdüne davet şekline kızdığınız için gitmediyseniz, aynı bebeği görmek için davet edilmeyince de kızmayacaksınız o zaman. Neyse. Bu bir sıradan gözden ırak olan gönülden de ırak olur meselesi. İnsanlar büyüyüp çoluk çocuğa karışınca, veya hayat dinamiği değişince arkadaşlıkları zayıflayabilir, eskiden kafasına uyan artık uymayabilir, eskiden arasından su sızmayanla artık samimiyeti kalmayabilir, bu normal. İnsan ilişkileri böyle. Bu durumları abartmamak lazım. Siz de yeni insanlara kendinizi açabilirsiniz.

Buna benzer bi durumu bende yaşadım malesef cok samimi oldugumuz bi arkadaş gtubumuz vardı içlerinden bitanesi benim en samimi arkadaşımla aramı açtı demedıgım bişeyi demişim gibi solemiş arkadasıma ooo cok samimi arkadasımda bana sormak yerıne gruptaki arkadaslarımın hepsiyle konuşmuş oaramızı acan arkadasın dedıgı şeyi sonra eskisi gibi olamadık bi turlu cok seviyodumm arkadasımı ama resmen dıger arkadasın bi lafıyla beni satmış oldu boşandılar yıne yanında olmaya calıstım destek olmaya calıstım artık aynı sehırde degıliz yasadıgı yere gıttım surprız yaptım morali yerine gelsin dıye ama sonuc noldu ben hep deger verdıgımle kaldım aramızı acan arkadas hiç gıtmedi yanına dogru duzgun arayıp sormadı ama onun yanına gelıp kalıyo bana geldıgını dahı haber etmedi arkadas tarafını secti yani anlıycagınız kimseye haddınden fazla deger vermiyceksın arkadasım uzun oldu ama bende içimi dokmek ıstedımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…