insanları benden iten nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konudan bağımsız olarak soruyorum, insan kendini beğenemez mi? Bakımlıyım diyemez mi? Biri konusunda güzelim havalıyım dese hemen bir saldırma hali oluyor.
Beğenir tabiki, bir yere kadar güzel de, özgüven sonuçta Ama öyle olduğu için insanların ondan uzaklaştığını, onu kıskandığını düşünürse, insanların onunla görüşmeme sebebini buna bağlarsa insanlarda saldırma değil tiye alırlar diyelim, burada saldırı yok.
Üstelik konu sahibi bahsettiği özelliklerinden dolayı burada bile onu çekemediklerini kıskandıklarını düşünüyor.

Yok neden muhalefet olayım gerçekten merak ettiğim için sordum. Aksi olunca da kendini sev deniyor insanlara böyle olunca da egolu deniyor
Kendini sevmek ile kendini ovmek farkli bence biraz.
Kendini seven, kendiyle barisik insan bunu dile getirmek, anlatmak, goze sokmak ihtiyacı hissetmez. Bu yapılıyorsa aradaki o ego esigi atlaniyor bence. Yoksa ego hepimizde var zaten, belli bir yere kadar olmasi da lazim.

Ama mesela konu sahibi gercek hayatta da burada yazdigi gibi "ben birilerine fazla geliyorum" havasındaysa bu kendini seviyor olmaktan ziyade kendini begenmis olmak oluyor.

Evet haklısınız ama bazen insanlar şartlar gereği eğitim ya da başka konularla alakalı daha düşük seviye (hakaret anlamında değil) kişilerle aynı ortamı paylaşabiliyor belki öyle bir ortamda yaşıyordur diye düşündüm. Bir twit okumuştum köye gidince güneş gözlüğü taktım “vay vay bizimki şehre gidince sosyetik sanmış kendini” dediler tarzı. Olabiliyor bazen yani giyim kuşamdan dolayı dışlanmak.

Arkadaşının olmama sebebi çok açık. Belki farkında değilsindir diye bir de ben söyleyeyim. Burada yazdığın gibiysen gerçek hayatında kendini beğenmiş ve iticisin. Herkesin derdi kendine yetiyor. Bir de seninle mi uğraşsınlar. Ben olsam ben de keserdim selamı sabahı. Kendim mükemmel olamadığım için, mükemmel insanlara sinir oluyorum çünkü.

A alonedark18

Önceki konularınızı da biraz hatırlıyorum, ben sizden bu mesafeden bile ağır nefret ediyorum, etrafınızdakilerin Allah yardımcısı olsun.

O geceyi dışarıda geçirecek babanızın ardından bir gece evde yalnız kalacak ananız için büyük dram yapmış, o geceyi büyük bir mutsuzluk, ölmüş babamın özlem ve üzüntüsüyle geçirmeme neden olmuştunuz.

Herkesin "size layık değil ama..." tadında olduğu fantaziniz var ama etrafınızda insan da kalmamış çünkü biraz aklı olan hiçkimse böyle bir karakterle uğraşmak istemez.

Size müstehak.

Ayrıca hiçbir iş deneyiminiz ve ciddi eğitiminiz olmadan 2aylık bebeyi bakıcıya bırakıp işe gitme fantazinizi de okumuştum da cevap yazmaya tenezzül etmemiştim, yazık daha gerçek hayatın nasıl bir şey olduğu ile ilgili fikriniz yok.

Kendinize gelin, ciddi muhakeme sorunlarınız var.

İnsanların sizden uzaklaşması antipatik oluşunuzdan, yoksa kim ne yapsın allasen krem sürmüş bakımlı ev hanımı hallerinizi.

Hiç sevmiyorum sizi. Kesin kıskandım ben de mükemmelliğinizi.

Yarabbim ne kafalar var..

Yok neden muhalefet olayım gerçekten merak ettiğim için sordum. Aksi olunca da kendini sev deniyor insanlara böyle olunca da egolu deniyor
Kendini sevmekle övmek arasında fark vardır. Konu sahibi kendini mükemmel görüyor ve bu yüzden insanlara itici geliyor. Bizde bir laf vardır " az aşağı basmasını bilmek lazım" tam olarak bu. Mütevazilik yok.

Konu sahibine gelecek olursak bence destek almanız şart. Çok değişik duygulara bürünüyorsunuz. Bu sizi yıpratır hasta eder
İyi günler

Ben uslubunuzu hic sevmedim. Cidden ego var sizde sikinti bu olabilir. Yoksa ne guzel kadinlarin arkadasi,dostu var. Ama evet bazi durumlarda güzellik başa bela, kiskaniliyorsunuz bunu bende yaşadim ama bunu yapan insanlar zaten sizin dost ve arkadasiniz olamaz ki. Ve guzellikten cok özgüven çekiyor herkesi

Her konunuzla biraz daha sasirtiyorsunuz beni.

Evet insanlara fazla geliyorsunuz, endaminiz, duruşunuz güzelliğinizden dolayı kimse arkadaşlık kurmuyor sizinle. Çünkü sizden başka herkes çirkin, bakımsız.

Yıllardır aynı evi paylaştığı eşinin herşeyini küçümseyen bir kadından birşey beklememek lazım aslında. Kendiniz haricinde beğendiniz kimse var mı acaba? Bu tavırla, bakış açısıyla kimseyle arkadaşlık kuramazsınız tabi.

Sonrada cekemiyorlar beni kıskanıyorlar tribine giriyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…