İnsanları Görmek İstememek ve Huzursuzluk

Anksiyete ile 10 yıl once, hayatimin en guzel donemi olmasi gereken zamanda 16 yaşımda tanıştım. Cocukluktan gelen bir intihar hayali hep vardi. Hic gerceklestirmedim. 16 yasinda sinir krizleri, ataklarla tanıştım anksiyete ile. O sene 20 kgya yakın verdirdi bana. Evde yalniz kalamama, kapi acik uyuyamama, duvara sirtimi donmeden ayni pozisyonda saatlerce uyurdum. Uyku kurtuluş yolumdu. Annem banyo kapisinda beklerdi, ölecekmişim korkusu geliyordu ama ayni zamanda intihar hayallerim vardi. İlaclarla ve o dönem benim icin farkli olacak seyleri yapmakla toparladim. Ama donem donem nuksetti. O agir hali gibi olmadi.
Gecen yil asiri sinirlilik asabiyet sebebiyle gittim dra. İlac verdi. Kardesim ve annemde ayni dra gidiyor. Kardesim otizmli. Doktor kardesimi hatirlayinca şimdi anladım seni dedi. "Kardeşin varmış ama aslında kardeşsiz buyumussun dedi." Yıkıldım. Kendimle yüzleşemedigim seyi başkasından duydum. Birkaç gün kendime gelemedim sonra toparladım. İlaclari icmedim, tekrarda oraya gitmedim korktum belki yuzlesmelerden.. cunku daha baska seyler oldugununda farkindayim.

Bende bu ruh hali baharda daha fazla olur. Bence gecmiste yasadigim travmalara bagli.
Şu 3 aksamdir evde duramiyorum. Bi yere gittim. Sabah uyanip disari bakiyorum gunes bile yok(istanbul)
İcim daha da karariyor.
Arkadaşım yok, hickimseyle gorusmuyorum. Aslinda gorusmek istiyorum ama çok koptuk.
Herkesle koptuguma gore sorun bende, ama nerede bilmiyorum.

Cok uzun yazdim kusura bakmayin.

Ölmek banada huzur verici geliyor, uyumakta.
Ama kizim var, artik ona sariliyorum. Ve onu kaybetme korkusu herseyin ustunde..

Ben de şu an çok umutsuz depresif haller içindeyim. Bazı insanlara katlanamıyorum. Ama şöyle durup düşünecek olursak insana yine insan iyi geliyor diyebilirim. Size iyi gelen insanları alın hayatınıza ve diğerlerini çıkarın. Hafiflemiş olacaksınız. Sevgiler..

İçeriğini bilmiyorum
Biyoenerji uzmanı imiş kadın.
Hem konuşuyor, hem elleri ile vücudun belli noktalarına dokunarak bir şeyler yapıyor hem bazı aletleri var dedi Teyzem, daha detayın sormadım :)
Muhtemelen Azeri'dir.
Biyoenerji benim de ilgimi çeken bir konu.

Yaklaşık 10 yıl önce yani 30'lu yaşların başında bünyemde vuku bulan anksiyete problemi şu sıra tekrar pat diye düştü hayatımın ortasına. İnsanların söylediklerini yaptıklarını çok takar oldum. Ani bir kararla evlenmiş olmamın da payı büyük sanırım. Gün içinde çok huzursuzum uykularım bölünüyor. İşlerimi erteliyorum. Belli ki depresyondayım tamam ama ölümümü düşünmek acayip bir huzur veriyor. Hayatın velvelesiyle uğraşmak yerine mutlak bir dinginlik fikri cezbediyor ne yalan söyleyim. Hipokratın zamanında ömür ortalaması 40mış ya kötü mü yaptık acaba insan ömrünü uzatarak. Libidom desen yerlerde aldığım ilaçlar fayda etmiyor, anında etki eden sakinleştiriciler bile etki etmiyor artık. Doktora git yazmanıza gerek yok çünkü hali hazırda gidiyorum zaten bir dizi psikaytrist arkadaşım var. Alternatif tıp olur çok absurd bile olsa sizde etki eden herhangi bir şey varsa paylaşır mısınız? Ben çoğu insanda anksiyete bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Yakın çevremdeki arkadaşlarım da benden farklı değiller zira. Yeni insan tanıyım desem çok konuşuyorlar genelde tanımanın kıyısından vazgeçiyorum. Susmuyorlar dinleyemiyorum. Çoğunlukla tek başınayım. Ama bu kendi kabuğuna çekiliş artık kimseyi görmek istememe haline geldi bende. Var mı diyeceğiniz iki kelam aynı dertten mustaripsek konuşsak bile yeter. Hoş benim gibilerle konuşuyorum da ne oluyor :D Neyse anladınız siz...
ne yazık ki 38 yaşından sonra vücutta ki hormonal düzensizlikler bu gibi psişik etkiler yapabiliyor. ben de geçen sene sizin yazdıklarınızı yaşadım . Hemen doktora gittim bir kan tahlili yaptırdım demir b12 yerlerde bu arada diyetisyen eşliğinde sıkı bir diyette başladığım bir dönemdi. hemen diyeti kesip ilaçlarımı kullandım ve sizin gibi isteksizlik bendede vardı estradiol oranım düşük çıktı halen onun tedavisi görüyorum ama asabiyet sıkıntı had safhada

Ne gibi faydaları var, anlatır mısınız feyz alalım.:KK76:
Ben evrenin ritm ve enerjisine çok inanıyorum. Tamam bazen ya da çoğu zaman elinizde olmayabilir, ama olumlu bir ruh halindeyken şartların oldukça iç açıcı, olumsuz ve karamsar bir ruh halindeyken evrenin o duygu ve düşünceleri emir kipi olarak algılayıp daha da beter kötüleştirdiği zamanlar oldukça çok. Birebir yaşadım..
Hormonlar bile dengeleniyor o kadarini soyliyim ki buna bizzat da ben sahit oldum
Netten faydalarina bakınca daha bir sürü seye faydasi olduğunu yaziyor ...enerji konusunda da haklisin...

Kizmayin ama, uyuşturucuyu bırakın demeye geldim. Tamam sentetik değil ot diyeceksiniz. Olsun farkı yok. İşteyken bile kullanıyorsunuz, kendiniz söylediniz bi konuda burda. Yazık bünyenize

Ya oyle sigara gibi icmiorum zaten ayda bir iki.
ne yazık ki 38 yaşından sonra vücutta ki hormonal düzensizlikler bu gibi psişik etkiler yapabiliyor. ben de geçen sene sizin yazdıklarınızı yaşadım . Hemen doktora gittim bir kan tahlili yaptırdım demir b12 yerlerde bu arada diyetisyen eşliğinde sıkı bir diyette başladığım bir dönemdi. hemen diyeti kesip ilaçlarımı kullandım ve sizin gibi isteksizlik bendede vardı estradiol oranım düşük çıktı halen onun tedavisi görüyorum ama asabiyet sıkıntı had safhada

Ben de 7 kilo verdim b12im 500den 350ye düştü. B12 aliyim bari iyi hatirlattin saol. Isin garibi ben eskiden nemfomanyak derecesindeydim istek konusunda. Günde 3 farklı kisi bulup yaptigimi bilirim. Su an resmen manastirdayim.

Öncelik karakter faktörünü saymazsak kan değerlerine baktırdı iseniz,vitamin demir d vitaminleri eksik değilse,psikolojik olarak yardım aldınız hala ayni iseniz bir de aromaterapiyi deneyin.bunun için gerçek aromatik yağlardan karışım yapıyorlar.ben is yerimde kullanıyorum lavanta uçucu yağı.inanılmaz güzel bişey.bence herkesin bilgi sahibi olması ve faydalanması gerekiyor doğanın bize verdiği mucizelerden.

Yazdıklarınızı okurken şu anda ki beni anlatmış dedim. Çok değil belki 6 ay 1 sene önce vazgeçilmezim olan yada beni mutlu ettiğine inandığım dünyevi şeyler, yaşam tarzım, birlikte olduğun insanlar vardı. Şu anda hepsini elimin tersiyle itip kaçmak, görmemek, konuşmamak ve haklılığımı/haksızlığımı anlatmamak arzusundayım. Kimseyi görmeyeceğim, hiç bir gelişmeyi duymayacağım çok uzak bir yere gideyim deniz, toprak, gökyüzü üçlemesiyle baş başa kalayım istiyorum.

Hatta Mandıra filozofu gibi,
Şehrin uğultusu yerine kuş cıvıltısına uyanmak,
Telaşlı değil sakin, dingin, doymuş insanlar arasında olmak,
Residance yada gökdelen silüetleri değil mavi çerçeveli, bahçe duvarları begonvillerle örtülmüş, meyve ağaçlarıyla çevrili evler görmek,
Uykum gelince uyuyup, alarm sesi duymadan uykum bitince vücudum hazırken uyanmak,
Toprağa ektiğim tohumların büyüdüğünü görüp, verdiği sebzesini dalından koparıp yerken emeklerime ve sebep olana teşekkür etmek istiyorum.

Farkındayım, bu bir arayış sancısı ve sonunda bir doğum olacak benim için. Yumurtayı içten kırmak yaşamı başlatır derler ya. Arayış içinde olan insanlar da o yumurtayı içten kırıp yenilenirler. Ve evet ben, bu beni sevmedim, değiştirmek istiyorum. yok etmeyi değil.

Dirsek çürütüp aldığım diploma, ekmeğimi kazandığım iş, hakettiğim masa hiçbiri gözümde yok. Çünkü bunların huzur vermediğini fark ettim, deneyimledim. Ama şimdi istediğim o hayatı yaşayabilmek adına gerekli olan maddiyat içinde, bu yollardan geçmek zorunda olduğumun da farkındayım. Ve büyükşehri, kaosu, hiç bitmeyen telaşı, savaşmayı deneyimlediğim ve doyumsuzluğunu tattığım için bundan sonrasında yaşadığım hayat daha çok mutlu edecek beni. Farkındalığım olacak, oda beklentilerimi yönlendirecek ki bu mutlu olmak için çok önemli.

Yemek yapmak için gerekli olan malzemeyi öğreniriz, sonra gider marketten alırız, emeğimizi katar pişirir afiyetle yer doyuma ulaşırız. Ben şimdi emek kısmındayım. Ne yapmak istediğimi buldum, elde etmek için yapmam gerekenleri anladım/öğrendim. Planlarımı yapıp pişmesini bekleyeceğim.

Belli ki depresyondayım tamam ama ölümümü düşünmek acayip bir huzur veriyor. Hayatın velvelesiyle uğraşmak yerine mutlak bir dinginlik fikri cezbediyor ne yalan söyleyim.

Bu fikri atın kafanızdan, ölmek yerine yeniden doğuşu hedefleyin. Uğruna bu kadar emek verip tuğla tuğla ördüğünüz evi yıkmak yerine, bir şeyler katarak süsleyin, yenileyin.

Dipnot: Çok umutsuzca girdiğim foruma, daha ümitli ve farkındalığımla çıkıyorum. Kendi terapimi de yapmış oldum. :KK9:İlk paragraflarla son paragraflarda ki tutarsızlık bu yüzdendir. :KK48:

Çevrenin yakınlarının da bunda payı azımsanmayacak kadar çok.Sizin başarısız ahmak olduğunuzu düşünen insanlar varken inanın aşmak çok zor.

Sen mükemmel başarılıda olsan insanlar konuşacak..çok büyükmemek lazım insanları..psikolojik sıkıntı yaşayan insanlar çok daha fazla ince düşünceli oluyolar hani o çevremizde başarısıyla duruşuyla yaşam biçimiyle filan özendiğimiz insanlar varya onlarda okadar incelik olmuyor..bunlarıda zamanla anlarsın

Yaklaşık 10 yıl önce yani 30'lu yaşların başında bünyemde vuku bulan anksiyete problemi şu sıra tekrar pat diye düştü hayatımın ortasına. İnsanların söylediklerini yaptıklarını çok takar oldum. Ani bir kararla evlenmiş olmamın da payı büyük sanırım. Gün içinde çok huzursuzum uykularım bölünüyor. İşlerimi erteliyorum. Belli ki depresyondayım tamam ama ölümümü düşünmek acayip bir huzur veriyor. Hayatın velvelesiyle uğraşmak yerine mutlak bir dinginlik fikri cezbediyor ne yalan söyleyim. Hipokratın zamanında ömür ortalaması 40mış ya kötü mü yaptık acaba insan ömrünü uzatarak. Libidom desen yerlerde aldığım ilaçlar fayda etmiyor, anında etki eden sakinleştiriciler bile etki etmiyor artık. Doktora git yazmanıza gerek yok çünkü hali hazırda gidiyorum zaten bir dizi psikaytrist arkadaşım var. Alternatif tıp olur çok absurd bile olsa sizde etki eden herhangi bir şey varsa paylaşır mısınız? Ben çoğu insanda anksiyete bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Yakın çevremdeki arkadaşlarım da benden farklı değiller zira. Yeni insan tanıyım desem çok konuşuyorlar genelde tanımanın kıyısından vazgeçiyorum. Susmuyorlar dinleyemiyorum. Çoğunlukla tek başınayım. Ama bu kendi kabuğuna çekiliş artık kimseyi görmek istememe haline geldi bende. Var mı diyeceğiniz iki kelam aynı dertten mustaripsek konuşsak bile yeter. Hoş benim gibilerle konuşuyorum da ne oluyor :KK70: Neyse anladınız siz...
yalnız değilsin. Keşke bizim gibiler için ıssız ama aşırı modern ada olsa da biz orda yaşasak 😬

Sen mükemmel başarılıda olsan insanlar konuşacak..çok büyükmemek lazım insanları..psikolojik sıkıntı yaşayan insanlar çok daha fazla ince düşünceli oluyolar hani o çevremizde başarısıyla duruşuyla yaşam biçimiyle filan özendiğimiz insanlar varya onlarda okadar incelik olmuyor..bunlarıda zamanla anlarsın

Bu tavra genelde cahil bi baltaya sap olamamış insanlar giriyo benim çevremde. Aşağılık psikolojisini sizin üzerinizden yükseldiğini düşünerek bastırmaya çalışıyolar.Ha okumuş insanın da kibrine maruz kalmıyo değilim ama cahillerle kıyaslanamaz.
Örneğin küçümsemek için söylemiyorum satış danışmanı bi akrabam, üniversite yerleştirmeleri için tercih yaptığım sıra eşi öğretmenlik düşünür müsün dedi.Kahkaha atarak acayip pişkin bi tavırla"bundan öğretmen olur mu"dedi.Eşi neden olmayacakmış deyince bir daha güldü tiye alarak.Böyle şeyleri asla unutamıyorum etkileniyorum malesef.Onun beni sessiz sakin olduğum için aptal olarak kodlaması bi çok şeye sebebiyet veriyo malesef.Sürekli görüştüğüm insanlar çünkü.

Bu tavra genelde cahil bi baltaya sap olamamış insanlar giriyo benim çevremde. Aşağılık psikolojisini sizin üzerinizden yükseldiğini düşünerek bastırmaya çalışıyolar.Ha okumuş insanın da kibrine maruz kalmıyo değilim ama cahillerle kıyaslanamaz.
Örneğin küçümsemek için söylemiyorum satış danışmanı bi akrabam, üniversite yerleştirmeleri için tercih yaptığım sıra eşi öğretmenlik düşünür müsün dedi.Kahkaha atarak acayip pişkin bi tavırla"bundan öğretmen olur mu"dedi.Eşi neden olmayacakmış deyince bir daha güldü tiye alarak.Böyle şeyleri asla unutamıyorum etkileniyorum malesef.Onun beni sessiz sakin olduğum için aptal olarak kodlaması bi çok şeye sebebiyet veriyo malesef.Sürekli görüştüğüm insanlar çünkü.

Gerçi doğru iki türlüde insanın enerjisini sömüren tipler mevcut çevremizde.

Ama yine dediğim gibi en büyük kötülüğü kendimiz yapıyoruz anlattığın olayda susarak cevap vermeyerek seni üzmelerine izin veriyosun

Anksiyete ile 10 yıl once, hayatimin en guzel donemi olmasi gereken zamanda 16 yaşımda tanıştım. Cocukluktan gelen bir intihar hayali hep vardi. Hic gerceklestirmedim. 16 yasinda sinir krizleri, ataklarla tanıştım anksiyete ile. O sene 20 kgya yakın verdirdi bana. Evde yalniz kalamama, kapi acik uyuyamama, duvara sirtimi donmeden ayni pozisyonda saatlerce uyurdum. Uyku kurtuluş yolumdu. Annem banyo kapisinda beklerdi, ölecekmişim korkusu geliyordu ama ayni zamanda intihar hayallerim vardi. İlaclarla ve o dönem benim icin farkli olacak seyleri yapmakla toparladim. Ama donem donem nuksetti. O agir hali gibi olmadi.
Gecen yil asiri sinirlilik asabiyet sebebiyle gittim dra. İlac verdi. Kardesim ve annemde ayni dra gidiyor. Kardesim otizmli. Doktor kardesimi hatirlayinca şimdi anladım seni dedi. "Kardeşin varmış ama aslında kardeşsiz buyumussun dedi." Yıkıldım. Kendimle yüzleşemedigim seyi başkasından duydum. Birkaç gün kendime gelemedim sonra toparladım. İlaclari icmedim, tekrarda oraya gitmedim korktum belki yuzlesmelerden.. cunku daha baska seyler oldugununda farkindayim.

Bende bu ruh hali baharda daha fazla olur. Bence gecmiste yasadigim travmalara bagli.
Şu 3 aksamdir evde duramiyorum. Bi yere gittim. Sabah uyanip disari bakiyorum gunes bile yok(istanbul)
İcim daha da karariyor.
Arkadaşım yok, hickimseyle gorusmuyorum. Aslinda gorusmek istiyorum ama çok koptuk.
Herkesle koptuguma gore sorun bende, ama nerede bilmiyorum.

Cok uzun yazdim kusura bakmayin.

Ölmek banada huzur verici geliyor, uyumakta.
Ama kizim var, artik ona sariliyorum. Ve onu kaybetme korkusu herseyin ustunde..

Geçmeyen sıkıntı bitmeyen dert yokmuş bunu 30 dan sonra daha iyi anlayacaksın kuzucum.

Zaten annesin sen evladınla ilgili durumlar sorumlulukların ilerde öyle ciddi olacak ki kendi içindeki dert ettiğin şeyler sana boş gelecek.

Karamsar sorunlu dönemlerden bende geçtim KK da büyüdüm olgunlaştım diyebilirim.
Kendi içime sıkıştım durdum. Hala bitmedi ama şu an ki hayatımda ve şu yaşımdaki aklımla üzüldüklerimin önem sırası değişti.
Şimdi istesemde 22 yaşındaki gibi olamam ilaç kullanacak hale gelemem.

Klişe gelse bile en doğru klişelerden biri şükür etmek.
Şükür ve mutluluğun arasında sağlam yollar var.

Ben burdan görüştüğümüz kadarıyla bile sendeki değişimin çokça farkındayım.
Geçen seneki halin yok artık.
Her geçen gün daha da yenilenirsin inş. Yaşadığın sıkıntılar sadece ufak kötü anılar olarak kalır.

Bazı mesajları okudum hem üzüldüm hem kendimden bişeyler buldum.

Ölümü huzur görmek bana göre anca alimlerin işi. Ölümden sonrasına inanıyorsa bi insan ve buna hiç bi hazırlığı yoksa huzur duymak değil aksine korkuyor.

Ölümü düşününce huzur bulmak sadece herşeyden uzaklaşma hissinin verdiği huzur olur.

Allah inancı olan birisi allahı anmadan huzur bulamaz.
Rad suresi 28. Ayet hepimize en büyük gerçektir.

" Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı anarak huzura kavuşur."

Allah hepimizin içini ferahlatsın :KK200:

Aman kız sal gitsin neyi takıyon neyi düşünüyon? Düşünüp düşünüp napıon? İlaç milaç napıcan içip içip uyuşucan yeni insanlar tanımaya bak kendini oyalıcak şeyler bul

Geçmeyen sıkıntı bitmeyen dert yokmuş bunu 30 dan sonra daha iyi anlayacaksın kuzucum.

Zaten annesin sen evladınla ilgili durumlar sorumlulukların ilerde öyle ciddi olacak ki kendi içindeki dert ettiğin şeyler sana boş gelecek.

Karamsar sorunlu dönemlerden bende geçtim KK da büyüdüm olgunlaştım diyebilirim.
Kendi içime sıkıştım durdum. Hala bitmedi ama şu an ki hayatımda ve şu yaşımdaki aklımla üzüldüklerimin önem sırası değişti.
Şimdi istesemde 22 yaşındaki gibi olamam ilaç kullanacak hale gelemem.

Klişe gelse bile en doğru klişelerden biri şükür etmek.
Şükür ve mutluluğun arasında sağlam yollar var.

Ben burdan görüştüğümüz kadarıyla bile sendeki değişimin çokça farkındayım.
Geçen seneki halin yok artık.
Her geçen gün daha da yenilenirsin inş. Yaşadığın sıkıntılar sadece ufak kötü anılar olarak kalır.

Bazı mesajları okudum hem üzüldüm hem kendimden bişeyler buldum.

Ölümü huzur görmek bana göre anca alimlerin işi. Ölümden sonrasına inanıyorsa bi insan ve buna hiç bi hazırlığı yoksa huzur duymak değil aksine korkuyor.

Ölümü düşününce huzur bulmak sadece herşeyden uzaklaşma hissinin verdiği huzur olur.

Allah inancı olan birisi allahı anmadan huzur bulamaz.
Rad suresi 28. Ayet hepimize en büyük gerçektir.

" Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı anarak huzura kavuşur."

Allah hepimizin içini ferahlatsın :KK200:
İnşallah sagolasin. Ölüm den bir o kadar korkup bazen kurtuluş yolu olarak gormek... O kadar zor ki bunlar. Evlenmeden once 16 17 saat uyudugumu biliyorum. Şükür her zaman dilimde, her halimize. Şimdilerde bir tık daha iyiyim

Bi kaç yerde daha yazmıştım.
Theta healing, bi araştırmanı tavsiye ederim.

Bende de kayıp sonrası anksiyete miras kaldı. Çok şükür yönetim şu an benim elimde. Ola ki elimden kaçarsa ilk gideceğim yer olacak.
Okb’li arkadaşımı günde 4 değişik hap alıp etki etmezken ( intiharı bile düşündü ), insan içine karıştırdı.

Tabi önce inanacaksın. İnanmazsan bence etki değeri sıfıra yakın olur. Çünkü tamamen inanmak üzerine kurulu.
Thata healing seansları ne kadar? Nerede yaptırdınız ve gercekten faydasını uzun süreli gördünüz mü?

Bekar zamanlarınızı hatırlıyorum sizin. Hiç böyle dertli değildiniz. Evlenince ha böyle oluyor işte. Boşanma seçeneği varsa kullanın. Düzelirsiniz bence. Pipililer yüzünden deliriyoruz.

bence asıl siz normalsiniz
ölum gibi bir hakikatin ve salt dinginligin farkina varabilmek ve onu isteyebilmek ruh hastaliği değil bilakis ruh sagliginin iyi oldugunu gösterir. eninde sonunda gidilecek yer orasi cunku
insanlara gelince evet dediginiz gibi neredeyse hepsi bos ve cok konuşuyor. bunlara tahammül etmek yerine kaliteli bir yalnızlıgi secmek asosyallikse evet asosyal olalim.ne var bunda.
milletin sahte kahkahalarini sahte mutluluk pozlarini alkislamaktan cok daha onurlu bir secim bana göre
sacma sapan kalabaliklardan ve karakterlerden sahte bir dünyamiz olacagina gercek yalın bir dunyamizin olmasi son derece mantikli degil mi

Back
X