İnsanları neden gözümüzde büyütürüz ?

Portakalmarmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
2.081
3.747
63
22
İnsanları gözümde çok büyüttüğümü farkettim bu yüzden bunalıyorum :( kafama gözümde büyüttüğüm insanları takıyorum onları bana yaptıkları şeylerden dolayı öfkeleniyorum genellikle böyle özgüvensizlikten mi kaynaklanır insanları gözümüzde büyütmemiz ? korkumuz ? sahip oldukları şeylerden dolayı kıskanmamız vs. Gündemdekilerdende bunaldım moralsizleştim ders çalışamıyorum yorgunum çok mu kafama takıyorum herşeyi bilemiyorum şu aralar negatif olmaktan ,bişeylerden şikayetçi olmaktan yoruldum ama içimi dökmek istedim şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum :)

birileri bizden her zaman daha iyi özellikleri sahip olabilir
ama hepimiz insanız doğar büyür ölürüz gerisi teferruat takmamak lazım
insanları olaylar kafanda sadeleştir deklemin en sade biçimi doğar büyür ve ölürüz olsun
hayat daha kolay olacak

Coronadan dolayı herkes biraz depresif.

Benim için insanlar kalpleriyle buyurler, sahip olduklariyla degil. Kendini kimseyle kiyaslamana gerek yok. Senin bu ruh halin bos bir balondan cok cok daha iyi. Sadece kiyaslamayi birak ve beklentisiz ol.
Çocukluğumdan beri ailemin çevremin beni kıyaslamaslarıyla büyüdüm. Aile arkadaşlar derken özgüvensizleştim , kendimde olmayan şeyleri kıskandım yanımdakilerden ister istemez etkileniyorum evden çıkamıyorum virüs tehlikesinden dolayı şikayet etmekten moralsizlikten ders çalışamamaktan güzel biryeri kazanamamaktan yoruldum umarım kıyaslamayı bırakıp beklentisiz olabilirim sağolun yorumunuz için :)

Coronadan dolayı herkes biraz depresif.

Benim için insanlar kalpleriyle buyurler, sahip olduklariyla degil. Kendini kimseyle kiyaslamana gerek yok. Senin bu ruh halin bos bir balondan cok cok daha iyi. Sadece kiyaslamayi birak ve beklentisiz ol.
En çok içime oturan şey ise hiç çabalamadan çalışmadan okul kazananlar ve benim çalışmama rağmen hala kazanamamam :( kıskançlık mı öfke mi bu duyguyu bilmiyorum özellikle sevmediğim insanların biryeri kazanmaları övünmleri

Kaynak ozguven eksikliği.
Lise stajımda bir cocuga asık olmustum, allahım gozumde boyle zirvede. Asla tanısamayız kafasındayım. Hafta sonları bile staj yapasım var onu görmek ıcın. Stajım bıttı ve tanısamadık.... 😥

Bıgun, oyle ummadığım bir yerde karsılasıp tanıstık ki simdi bile heyecanlandım😂😂genclık ne guzelmıs.

Neyse, oturduk bana ilk cumlesı 'seninle hıc tanısamayacagımı dusunuyordum' oldu.
O kadar cok aklımdaydın ki dedı ve dedıgı an bende bıttı 😂😂
Cocukla sevgili olmadım. Bir yıl bosuna sayıklamısım onu meger. Bu da böyle bir anımdır😷
Ulasılmaz seyleri gozumuzde buyuttugumuzu dusunuyorum ben.

Çocukluğumdan beri ailemin çevremin beni kıyaslamaslarıyla büyüdüm. Aile arkadaşlar derken özgüvensizleştim , kendimde olmayan şeyleri kıskandım yanımdakilerden ister istemez etkileniyorum evden çıkamıyorum virüs tehlikesinden dolayı şikayet etmekten moralsizlikten ders çalışamamaktan güzel biryeri kazanamamaktan yoruldum umarım kıyaslamayı bırakıp beklentisiz olabilirim sağolun yorumunuz için :)
Bence ders calismamak icin başkalarına bakiyorsun. Kafa karisikligidir bu. Yapmadıklarından ziyade yaptıklarına odaklan..

Hangi dersde iyiysen ondan basla, günün hangi saati daha cok verim alıyorsan o zaman calis. Ben gece kusuydum mesela. Ders calistikca kendine güvenin gelecek ve başkalarını takmayacaksin.

Sana sunu diyeyim, bugün beraber yemek kahve ictigim arkadaşımın yanlis bir hareketini gördüm. Zaten baglantimi kopardığım biriydi. Iyiki de koparmisim dedim. Su akinca yolunu buluyor. Başkalarını cok onemseme. Cogu ozguvenli gorunup altinda bos luk yatan kisiler.

Kaynak ozguven eksikliği.
Lise stajımda bir cocuga asık olmustum, allahım gozumde boyle zirvede. Asla tanısamayız kafasındayım. Hafta sonları bile staj yapasım var onu görmek ıcın. Stajım bıttı ve tanısamadık.... 😥

Bıgun, oyle ummadığım bir yerde karsılasıp tanıstık ki simdi bile heyecanlandım😂😂genclık ne guzelmıs.

Neyse, oturduk bana ilk cumlesı 'seninle hıc tanısamayacagımı dusunuyordum' oldu.
O kadar cok aklımdaydın ki dedı ve dedıgı an bende bıttı 😂😂
Cocukla sevgili olmadım. Bir yıl bosuna sayıklamısım onu meger. Bu da böyle bir anımdır😷
Ulasılmaz seyleri gozumuzde buyuttugumuzu dusunuyorum ben.
Ya şansınız varmışki karşılaşmışsınız sevindim :) evet insanları gözümüzde büyütebiliyoruz malesef o yüzdendir stresimiz kaygılarımız korkularımız tek insanlarla da alakalı değil diğer şeyleride kapsıyor malesef :(

En çok içime oturan şey ise hiç çabalamadan çalışmadan okul kazananlar ve benim çalışmama rağmen hala kazanamamam :KK43: kıskançlık mı öfke mi bu duyguyu bilmiyorum özellikle sevmediğim insanların biryeri kazanmaları övünmleri
Belki verimsiz çalışıyorsun ve baska seyler düşünüyorsun. Ezberlersin belki ama anlamazsin, anlamayınca da kazanamaman normal.

Bence ders calismamak icin başkalarına bakiyorsun. Kafa karisikligidir bu. Yapmadıklarından ziyade yaptıklarına odaklan..

Hangi dersde iyiysen ondan basla, günün hangi saati daha cok verim alıyorsan o zaman calis. Ben gece kusuydum mesela. Ders calistikca kendine güvenin gelecek ve başkalarını takmayacaksin.

Sana sunu diyeyim, bugün beraber yemek kahve ictigim arkadaşımın yanlis bir hareketini gördüm. Zaten baglantimi kopardığım biriydi. Iyiki de koparmisim dedim. Su akinca yolunu buluyor. Başkalarını cok onemseme. Cogu ozguvenli gorunup altinda bos luk yatan kisiler.
Benim bi arkadaşım vardı 4 sene arkadaştık ama çok emir veren çok ezen bir tipti beni ben izin vermiştim alçakgönüllü olmam yanlışlarını görmezden gelmem sonucu üstümde üstünlük sağlamıştı beni eziyordu ve başkalarına kötülerdi bu arkadaşım çok çalışırdı sabah 5 te kalkar akşama kadar çözerdi geçen sene aynı dershaneye giderdik 3 kez dershaneye gitmişti liseden ve mezun olduğundan beridir gidiyordu dershaneye matamatiği 1 saniyede hallederdi deli gibi çözerdi denemeleri vs. gözümde onu çok büyütmüştüm geçen sene kazanacağına okadar emindim ki mühendislik istiyordu benide ders çalışmam konusunda zorlardı ama ders çalışıncada öyle çalışılmaz derdi beni boğardı vs. neyse ben geçen sene bana yaptığı büyük kötülükten sonra ondan soğudum ve ilişkimi tamamen kestim üzülmedim bile aksine rahatlamıştım hiç arayıp sormadım merak etmedim ve bu senede tekrar hazırlandığını duydum gözümde çok büyütmüştüm onu kısaca gene aynıydı. Özgüvenli gözüküp özgüvensiz hepsi zaten .

Belki verimsiz çalışıyorsun ve baska seyler düşünüyorsun. Ezberlersin belki ama anlamazsin, anlamayınca da kazanamaman normal.
Yani yapamadığım derslere çalışıyorum ama verim alamıyorum okadar sıkıldımki onlara çalışmaktan yapamıyorum ama hala :( farklı konularada geçemiyorum onları yapmaya çalışmaktan

Hangi bölüm istiyorsun bilmiyorum.İnsallah istediğin yeri kazanirsin.
Kimse çalışmadan üniversiteyi ne kazanabiliyor ne bitirebiliyor ben 7 senede bitirdim.Şu sans isi ile ilgili bende bahtsizim hatta konu bile açtım.Onların yıldızları yüksek herhalde canım valla biz hep tirmalayalim.
Kimse ulaşılmaz değil aslinda şu aralar benim de ulaşılmaz gördüğüm biri var ama biliyorum ben vazgeçince murhpy kanunları devreye giricek ve ulasilmaz olmaktan cikicak.

Benim bi arkadaşım vardı 4 sene arkadaştık ama çok emir veren çok ezen bir tipti beni ben izin vermiştim alçakgönüllü olmam yanlışlarını görmezden gelmem sonucu üstümde üstünlük sağlamıştı beni eziyordu ve başkalarına kötülerdi bu arkadaşım çok çalışırdı sabah 5 te kalkar akşama kadar çözerdi geçen sene aynı dershaneye giderdik 3 kez dershaneye gitmişti liseden ve mezun olduğundan beridir gidiyordu dershaneye matamatiği 1 saniyede hallederdi deli gibi çözerdi denemeleri vs. gözümde onu çok büyütmüştüm geçen sene kazanacağına okadar emindim ki mühendislik istiyordu benide ders çalışmam konusunda zorlardı ama ders çalışıncada öyle çalışılmaz derdi beni boğardı vs. neyse ben geçen sene bana yaptığı büyük kötülükten sonra ondan soğudum ve ilişkimi tamamen kestim üzülmedim bile aksine rahatlamıştım hiç arayıp sormadım merak etmedim ve bu senede tekrar hazırlandığını duydum gözümde çok büyütmüştüm onu kısaca gene aynıydı. Özgüvenli gözüküp özgüvensiz hepsi zaten .
Bir kişi senin üzerinde baski kurmaya ezmeye çalışıyor ve her zaman dogru olduğunu iddia ediyorsa zorbalık yapiyordur. Iyi yapmışsın bir enerji vampirinden kurtulmussun.

Yani yapamadığım derslere çalışıyorum ama verim alamıyorum okadar sıkıldımki onlara çalışmaktan yapamıyorum ama hala :( farklı konularada geçemiyorum onları yapmaya çalışmaktan
En sevdiğin ders, sozel mi sayisal mi hangi bölüm?

Hangi bölüm istiyorsun bilmiyorum.İnsallah istediğin yeri kazanirsin.
Kimse çalışmadan üniversiteyi ne kazanabiliyor ne bitirebiliyor ben 7 senede bitirdim.Şu sans isi ile ilgili bende bahtsizim hatta konu bile açtım.Onların yıldızları yüksek herhalde canım valla biz hep tirmalayalim.
Kimse ulaşılmaz değil aslinda şu aralar benim de ulaşılmaz gördüğüm biri var ama biliyorum ben vazgeçince murhpy kanunları devreye giricek ve ulasilmaz olmaktan cikicak.
Yani üniversiteyi nasıl kazandı dediğim çok insanlar var ama şans işte kazanıyorlar olan bizim gibi şansızlara oluyor :( Umarım gözümüzde büyütmeyiz herşeyi çok zamanla düzeliriz herşeyin hayırlısı olur bizim için :) ne diyim

Bir kişi senin üzerinde baski kurmaya ezmeye çalışıyor ve her zaman dogru olduğunu iddia ediyorsa zorbalık yapiyordur. Iyi yapmışsın bir enerji vampirinden kurtulmussun.

En sevdiğin ders, sozel mi sayisal mi hangi bölüm?
Dershaneye gidiyorum sayısaldan hazırlanıyorum netlerim i istediğim gibi çıkartamadım yukarı hep aynı yerlerde. Verimli ve istekli çalışabilsem yapabilirdim ama artık her sene aynı konuları çalışmaktan başaramam diye korkmaktan yoruldum artık yapabildiğim şeyleri azda olsalar ayırıp onlara odaklanacağım muhtemelen 4 yıllık gene tutmaz yoruldum çünkü 21 yaşına girdim bu ay ve üniversiteye gitmek istiyorum artık iyi kötü . Arkadaşım beni kıskanıyordu erkeklerle konuşsam beni kötülerdi yanlarında ezerdi aptal gibi gösterirdi onların benimle konuşmasına dayanamazdı kendisine isterdi herşeyi oysa seviyordum onu fazla izin vermiştim herşeyine bi nevi bende sorumluyum böyle yapmasında onu anladım :) gereğinden fazla insanı yükseltmeyeceğim artık sonra ezmeye çalışıyorlar çok başıma geldi sürekli böyle yapıyorum alttan alıyorum kıramıyorum yanlarında bi özgüvensiz oluyorum ve onlar iyi niyetimi suistimal ediyorlar malesef ama bu sene şükür ki çok iyi anlaştığım beni hiç kırmayan anlayışlı bir arkadaşa sahibim oda olmasa nasıl güvenirdim insanlara bilmiyorum öyle işte kısaca her şerde bi hayır vardır

Back
X