İnsanları neden gözümüzde büyütürüz ?

I
Dershaneye gidiyorum sayısaldan hazırlanıyorum netlerim i istediğim gibi çıkartamadım yukarı hep aynı yerlerde. Verimli ve istekli çalışabilsem yapabilirdim ama artık her sene aynı konuları çalışmaktan başaramam diye korkmaktan yoruldum artık yapabildiğim şeyleri azda olsalar ayırıp onlara odaklanacağım muhtemelen 4 yıllık gene tutmaz yoruldum çünkü 21 yaşına girdim bu ay ve üniversiteye gitmek istiyorum artık iyi kötü . Arkadaşım beni kıskanıyordu erkeklerle konuşsam beni kötülerdi yanlarında ezerdi aptal gibi gösterirdi onların benimle konuşmasına dayanamazdı kendisine isterdi herşeyi oysa seviyordum onu fazla izin vermiştim herşeyine bi nevi bende sorumluyum böyle yapmasında onu anladım :) gereğinden fazla insanı yükseltmeyeceğim artık sonra ezmeye çalışıyorlar çok başıma geldi sürekli böyle yapıyorum alttan alıyorum kıramıyorum yanlarında bi özgüvensiz oluyorum ve onlar iyi niyetimi suistimal ediyorlar malesef ama bu sene şükür ki çok iyi anlaştığım beni hiç kırmayan anlayışlı bir arkadaşa sahibim oda olmasa nasıl güvenirdim insanlara bilmiyorum öyle işte kısaca her şerde bi hayır vardır
Yaşında bir sey yok.
Sorun matematik mi? İstediğin bolum?
Seni motive eden bir bolum değil galiba.

I

Yaşında bir sey yok.
Paramedik istiyorum yada sağlıktan herhangi birşey kocaeliden istediğim için 300 civarı puanlara denkler o yüzden çokta denk getiremedim matamatik netlerim düşük malesef türkçede öyle paragrafa ve probleme mantığa olasılık gibi konulara çalışacağım biyolojiye çalışıyorum kimya ve fizik , geometriyi eledim çalışmıyorum onun dışında tarihe felsefeye din gibi derslere de bakmaya çalışıyorum

I

Yaşında bir sey yok.
Ailem çevremdekiler yaşımı çok sorun ediyorlar senin yaşında üniversite bitirdiler yada yüksek yeri kazandılar gibisinden beni boğuyorlar bu yaşına kadar neden yükseltemedin diyip açıkcası moralimi bozuyorlar umursamıyormus gibi davranıyorum ama umursuyorum malesef çok depresif oldum dershanedende boğuyorlar hocalarım daha fazla birşey bekliyorlar benden

Paramedik istiyorum yada sağlıktan herhangi birşey kocaeliden istediğim için 300 civarı puanlara denkler o yüzden çokta denk getiremedim matamatik netlerim düşük malesef türkçede öyle paragrafa ve probleme mantığa olasılık gibi konulara çalışacağım biyolojiye çalışıyorum kimya ve fizik , geometriyi eledim çalışmıyorum onun dışında tarihe felsefeye din gibi derslere de bakmaya çalışıyorum
Matematik için şenol hocayı youtubedan dinle aptala anlatir gibi anlatıyor 😄 sayesinde sıfır matematikle bolumumdeki matematik sınavını vermiştim.
Şimdiki sınav sistemi nasıl bilmiyorum.Bizde ilk sınav daha çok anlama bi sonraki sınav bilgi üzerine yapilan sinavdi.
O yüzden ilk sınavdan önce bolca paragraf soruları cozmustum ve her ders icin yarari olmuştu.Gerçi ben sözelden girmiştim sen sayisalsin isler değişebilir.

Matematikten yardım ederdim ama bu ara sağlık dolayısıyla mümkün degil.

Iki-iyi bir kitap al. Çözümlü olsun ama sadece a, b, c degil.
Full net gerekmiyor zaten.

Kac ders oldu. Sayisal fen turkce matematik degil mi?

Dersleri eleme belirli konulari ele.

Kaynak ozguven eksikliği.
Lise stajımda bir cocuga asık olmustum, allahım gozumde boyle zirvede. Asla tanısamayız kafasındayım. Hafta sonları bile staj yapasım var onu görmek ıcın. Stajım bıttı ve tanısamadık.... 😥

Bıgun, oyle ummadığım bir yerde karsılasıp tanıstık ki simdi bile heyecanlandım😂😂genclık ne guzelmıs.

Neyse, oturduk bana ilk cumlesı 'seninle hıc tanısamayacagımı dusunuyordum' oldu.
O kadar cok aklımdaydın ki dedı ve dedıgı an bende bıttı 😂😂
Cocukla sevgili olmadım. Bir yıl bosuna sayıklamısım onu meger. Bu da böyle bir anımdır😷
Ulasılmaz seyleri gozumuzde buyuttugumuzu dusunuyorum ben.
Ayy ben de anlatayım. Anılarım depreşti. okulda aşık oldum ama çocuk okulun en yakışıklılarindan, herkes sever, çok çalışkan, baya herseyi iyi gözümde adeta bir örümcek adam, batman, supermen :) onu seviyorum ama sorun şu herkes seviyor :D benim de tipimi görseniz kara kuru çingene kız gibiyim. Hiç kibar prensesler gibi bir hareketin h si bile yok, tipim desen hiç demeyim. Bende çalışkanım ama yani onunla kendimi yanyana bile düşünemiyorum. Sonra ilerleyen zamanlarda bununla küstük. Zorunda kalınca konuşuyorum onun haricinde konuşmuyorum. İnatçıyım zaten. Bu geldi konuşmaya çalışıyor özür diliyor garip garip birseyler söylüyor yarısını dinliyorum sonra basıp gidiyorum. Barıştık neyse sonra bu hoşlandığını söylemişti :D o an gözümdeki tüm havasi patlamış balon gibi söndü. bu benle dalga geçiyor diye inanmayıp üstüne ben dalga geçmiştim. Kimse ama hiç kimse ulaşılmaz değildir bizden farklı da değildir. Noluyo ya? Kanalında Fırat Ceyda diyor ki "herkes birine güzeldir" :) çok doğru.

Ailem çevremdekiler yaşımı çok sorun ediyorlar senin yaşında üniversite bitirdiler yada yüksek yeri kazandılar gibisinden beni boğuyorlar bu yaşına kadar neden yükseltemedin diyip açıkcası moralimi bozuyorlar umursamıyormus gibi davranıyorum ama umursuyorum malesef çok depresif oldum dershanedende boğuyorlar hocalarım daha fazla birşey bekliyorlar benden
Kulaklarını tika bir süre. Zamanla susacaklar.

Ayy ben de anlatayım. Anılarım depreşti. okulda aşık oldum ama çocuk okulun en yakışıklılarindan, herkes sever, çok çalışkan, baya herseyi iyi gözümde adeta bir örümcek adam, batman, supermen :) onu seviyorum ama sorun şu herkes seviyor :KK70: benim de tipimi görseniz kara kuru çingene kız gibiyim. Hiç kibar prensesler gibi bir hareketin h si bile yok, tipim desen hiç demeyim. Bende çalışkanım ama yani onunla kendimi yanyana bile düşünemiyorum. Sonra ilerleyen zamanlarda bununla küstük. Zorunda kalınca konuşuyorum onun haricinde konuşmuyorum. İnatçıyım zaten. Bu geldi konuşmaya çalışıyor özür diliyor garip garip birseyler söylüyor yarısını dinliyorum sonra basıp gidiyorum. Barıştık neyse sonra bu hoşlandığını söylemişti :KK70: o an gözümdeki tüm havasi patlamış balon gibi söndü. bu benle dalga geçiyor diye inanmayıp üstüne ben dalga geçmiştim. Kimse ama hiç kimse ulaşılmaz değildir bizden farklı da değildir. Noluyo ya? Kanalında Fırat Ceyda diyor ki "herkes birine güzeldir" :) çok doğru.
Bizim once 'bu cocuk bana bakmaz' tatsızlıgımız ve cocuk bize baktıktan sonra 'egomuzun arsa cıkıp reddedıslerımız' 😂😂😂😂😂
Dogru diyor Fırat Ceyda,eskı kocamı görsen nasıl ya cidden buna mı asık oldun, acaba Bı uzmanla gorussen mı belki boslukta falansındır ılacla gecer derdin 😂😂😂😂

Keske o gunlere geri donup teneffüslerde kalorifer peteklerıne yaslanıp gazoz simit yesek ve etrafa gene kusarak baksak. Ne guzel zamanlarmıs♥️♥️♥️

İnsanları gözümde çok büyüttüğümü farkettim bu yüzden bunalıyorum :KK43: kafama gözümde büyüttüğüm insanları takıyorum onları bana yaptıkları şeylerden dolayı öfkeleniyorum genellikle böyle özgüvensizlikten mi kaynaklanır insanları gözümüzde büyütmemiz ? korkumuz ? sahip oldukları şeylerden dolayı kıskanmamız vs. Gündemdekilerdende bunaldım moralsizleştim ders çalışamıyorum yorgunum çok mu kafama takıyorum herşeyi bilemiyorum şu aralar negatif olmaktan ,bişeylerden şikayetçi olmaktan yoruldum ama içimi dökmek istedim şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum :)
Sürekli kendimizdeki eksikliğe odaklaniriz. Kaşım kötü, gözüm büyük, tenim koyu, boyum kısa, ayaklarım büyük, konuşurken şu harfi kötü söylüyorum.... Sonra bu eksiklere giderek yenileri eklenir. Ve sizin gibi ailesi sürekli başkalarıyla kiyaslayinca buna yenileri eklenir. Aslında herkes yaklaşık olarak aynı yerdedir.ama kişi olumsuz özelliklere o kadar fazla anlam yükler ki bu onu aşağı çekmeye başlar. Dolayısıyla başkaları yukardaymis gibi görünür. Hergun aynaya bakin uyanınca kendinizi sevdiğinizi söyleyin, kendinizde sevdiğiniz herhangi birseyi yüzünüze bakarak söyleyin. Mesela gözlerimi çok beğeniyorum... Bunlar yavaş yavaş enerjinizi yükseltecek emin olun

Matematikten yardım ederdim ama bu ara sağlık dolayısıyla mümkün degil.

Iki-iyi bir kitap al. Çözümlü olsun ama sadece a, b, c degil.
Full net gerekmiyor zaten.

Kac ders oldu. Sayisal fen turkce matematik degil mi?

Dersleri eleme belirli konulari ele.
Geçen seneden aldığım birsürü kitap var onları bitirmeye çalışıyorum bu senede rehbercinin önerdiği kitap aldım çoğunlukla bideo çözümleriyle soru çözüyorum evet sayısal matamatik türkçe fen yani yapamadığım için eledim dersleri konuları da eledim çoğundan bakalım onlar üzerinden gideceğim yks ertelenir mi sınav bilmiyorum ertelenir umarım ileriki aylara ertelenecek diyorlar ama teşekkürler düşündüğünüz için düşünmeniz yeter :)

Geçen seneden aldığım birsürü kitap var onları bitirmeye çalışıyorum bu senede rehbercinin önerdiği kitap aldım çoğunlukla bideo çözümleriyle soru çözüyorum evet sayısal matamatik türkçe fen yani yapamadığım için eledim dersleri konuları da eledim çoğundan bakalım onlar üzerinden gideceğim yks ertelenir mi sınav bilmiyorum ertelenir umarım ileriki aylara ertelenecek diyorlar ama teşekkürler düşündüğünüz için düşünmeniz yeter :)
Kafan karışık, bir düzenin yok. Bu da derslere odaklanmani zorlaştırıyor.

Sinav ertelense de buna bel baglama. Senin bir rutine girmen gerek.

Bizim once 'bu cocuk bana bakmaz' tatsızlıgımız ve cocuk bize baktıktan sonra 'egomuzun arsa cıkıp reddedıslerımız' 😂😂😂😂😂
Dogru diyor Fırat Ceyda,eskı kocamı görsen nasıl ya cidden buna mı asık oldun, acaba Bı uzmanla gorussen mı belki boslukta falansındır ılacla gecer derdin 😂😂😂😂

Keske o gunlere geri donup teneffüslerde kalorifer peteklerıne yaslanıp gazoz simit yesek ve etrafa gene kusarak baksak. Ne guzel zamanlarmıs♥♥♥
Kesinlikle sen buna nasıl baktın derdim :D evet ya bir taraflarım havalandı hoşuma da gitti :D çok güzel zamanlardı okul zamanları. Konu sahibi de umarım üniversite de güzel anılar biriktirir :)

Kafan karışık cok duzensizsin. Bu da derslere odaklanmani zorlaştırıyor.

Sinav ertelense de bun bel baglama. Senin bir rutine girmen gerek.
Haklısınız evde düzensizim kütüphane kapalı olduğu için orada da çalışamıyorum virüs tehlikeside var çıkamıyoruz artık bu tatil zamanını değerlendirmek istiyorum evde ama işte ailem benim motivasyonumu emiyor rahat olamıyorum malesef ama bi şekilde yapmam gerekiyor kararlı olup gözümde büyütmemem çünkü asıl konu gözümde dersleri sınavıda büyütüp çalışamamam tembellik etmem

Haklısınız evde düzensizim kütüphane kapalı olduğu için orada da çalışamıyorum virüs tehlikeside var çıkamıyoruz artık bu tatil zamanını değerlendirmek istiyorum evde ama işte ailem benim motivasyonumu emiyor rahat olamıyorum malesef ama bi şekilde yapmam gerekiyor kararlı olup gözümde büyütmemem çünkü asıl konu gözümde dersleri sınavıda büyütüp çalışamamam tembellik etmem
Hangi şehirdesin beraber bir plan yapalım.

Yani yapamadığım derslere çalışıyorum ama verim alamıyorum okadar sıkıldımki onlara çalışmaktan yapamıyorum ama hala :( farklı konularada geçemiyorum onları yapmaya çalışmaktan

Yasin geç değil yaşını dert etme. Bak benim de mat temelim yoktu. Ama ant matematik gibi kitaplar çözdüm. Ve hallettim. Sen de halledersin.
Akrabalar bana Ankarada uni kazanamazsin dediler ama kazandım isteyince oluyor 👍

Back
X