İnsanları rencide mi ediyorum?

şöyle söyliyim size. diyelim muhtarınıza gittiniz ben ikametgah belgesi istiyorum dediniz. Muhtarınız da size "bu belgeyi nereye vereceksin" diye sordu. Bankaya vericem dediniz ve ikametgahınızda bankaya verilmesi için bu belge hazırlanmıştır yazıyor. Şimdi bu durumda siz rencide olur muydunuz?
Rencide olmam

bu durumda neden rencide olunsun sonuçta belgeye de yazılmıyor mu o nereye verileceği

nüfus sorar

adli sicil sorar

bordroda sorulur

muhtar sorar

yani bununla insanların rencide olacağını düşünene dönüp sorsanıza neden rencide olsunlar bununla diye

yani o kişi rencide olacağını düşünmüş de neden

zira o kurumu işleyişi vs bizden daha iyi biliyor
anlatmaya çalıştım ama "tamam uzatmayalım" dedi direk. çok sinirlenmiş insanlara soruyor olmama anlaşılan.:KK62:

Bankaya verecekse rencide olmak anlamsiz
Ama cocuk esirgemeye verecegim, cezaevine verecegim, kadin siginma evine verecegim, icra dairesine verecegim demek zor geliyor olabilir. Hele toplum icinde baskalari da duyacaksa.

Bununla ilgili bir anim var isyerindeki muhasebe mudurune sinir oluyordum. Bordro istedim bir gun. Of pof etti nabacan 4 yildir burdasin neyini vermedik de belgesi lazim oldu dedi. Bankaya verecegim kredi icin dedim. Herkes de kredi cekiyor dedi ;) ben rencide olmadim da daha da uyuz olmustum kadina zaten sevmezdim. Siz rencide etmeye calismazsaniz kimse rencide olmaz banka lafindan bence ;) aldirmayin konu sahibi he he deyin gecin bence

İş arkadaşınız size şahsi dusuncesini söylemiş.Ama siz şahsi düşüncelere göre görev taniminizin oluştuğu,maaşınızın da iş arkadaşınız tarafından ödendiği bir yerde calismiyorsunuz.
haklısınız ama şahsi düşüncesini söylemedi. Son cümlesi "tamam uzatmayalım, bundan sonra sorma" oldu. sözüm ona karşıdaki kişileri korumaya çalışıyor. Sadece bu konuda değil başka konularda da yapıyor. Çok tartışmaya girmek istemedim, konu da çok önemli olmadığından üzerine gitmedim.

Bankaya verecekse rencide olmak anlamsiz
Ama cocuk esirgemeye verecegim, cezaevine verecegim, kadin siginma evine verecegim, icra dairesine verecegim demek zor geliyor olabilir. Hele toplum icinde baskalari da duyacaksa.

Bununla ilgili bir anim var isyerindeki muhasebe mudurune sinir oluyordum. Bordro istedim bir gun. Of pof etti nabacan 4 yildir burdasin neyini vermedik de belgesi lazim oldu dedi. Bankaya verecegim kredi icin dedim. Herkes de kredi cekiyor dedi :KK66: ben rencide olmadim da daha da uyuz olmustum kadina zaten sevmezdim. Siz rencide etmeye calismazsaniz kimse rencide olmaz banka lafindan bence :KK66: aldirmayin konu sahibi he he deyin gecin bence
yok bizde tek sorun "banka" herkes kredi çekiyor bunun utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ekstra bi muhabbete girmem kimseyle. O kişi sizi tanıdığı için öyle muhabbet kurmuş olabilir
Biraz sert çıkışmasına kırıldım, biraz da kendi işimi başkalarının yön vermesine kırıldım. Ama yapacak bişi yok. Toplumda yaşamanın sorunları bunlar, her türlü insan ve her türlü insanın her türlü halleri:rapci:

yok bizde tek sorun "banka" herkes kredi çekiyor bunun utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ekstra bi muhabbete girmem kimseyle. O kişi sizi tanıdığı için öyle muhabbet kurmuş olabilir
Biraz sert çıkışmasına kırıldım, biraz da kendi işimi başkalarının yön vermesine kırıldım. Ama yapacak bişi yok. Toplumda yaşamanın sorunları bunlar, her türlü insan ve her türlü insanın her türlü halleri:rapci:
Evet yani bu tamamen calisma arkadasinizin cok bilmisligi gibi geldi bana. Uslup da benim muhasebecininki gibiymis ;) uzerinde durmayin bile siz kimseyi rencide etmemissiniz. Kimsenin alindiginj dusunmuyorum

Back
X