İnsanları rencide mi ediyorum?

Sakınca göremedim
Nüfus kayıt örneği aldık
Kadın ne için lazımdı dedi
Hastane istiyor dedik
Bunda rencide edecek birşey yok

"ilgili makama" diyebiliyorsanız sormanıza gerek yoktur zaten..
bizim insanımız bir şey aldığını, sattığını söylemeyi sevmiyor.
bankadan kredi çekmek, borç için olabileceği gibi, yeni bir şey almak için de olabilir ve insanlar bunu paylaşmayı sevmiyor.

Öğrenci belgesi alırken de soruyorlar hep rencide edici olduğunu düşünmüyorum cevap vermenin ama 'prosedür gereği soruyorum belgeyi hangi kurum için talep ediyorsunuz?' Filan diyebilirsiniz kişisel merakınızdan sorduğunuzu düşünüp rahatsız oluyorsa insanlar.

Ne alaka rencide. Rencide etmek = dalga geçmektir. Siz bence dalga geçmiyorsunuz?

Belge ne belgesi

Verilen cevaplar ne

Banka iş okul vs ise rencide olunmaz ki

Ama cezaevi ıslahevi vs gibi bir cevap ise bozulabilir insanlar

Konuyu tam olarak bilmedgimiz icin rencide olup olmadiklarinini da bilemeyiz aslinda.

Yani belgeyi nicin istiyorlar?
Ama yine de rencide olduklarini sanmam
şöyle söyliyim size. diyelim muhtarınıza gittiniz ben ikametgah belgesi istiyorum dediniz. Muhtarınız da size "bu belgeyi nereye vereceksin" diye sordu. Bankaya vericem dediniz ve ikametgahınızda bankaya verilmesi için bu belge hazırlanmıştır yazıyor. Şimdi bu durumda siz rencide olur muydunuz?

Hiçbir şey anlamadım
şöyle söyliyim size. diyelim muhtarınıza gittiniz ben ikametgah belgesi istiyorum dediniz. Muhtarınız da size "bu belgeyi nereye vereceksin" diye sordu. Bankaya vericem dediniz ve ikametgahınızda bankaya verilmesi için bu belge hazırlanmıştır yazıyor. Şimdi bu durumda siz rencide olur muydunuz?

Belge ne belgesi

Verilen cevaplar ne

Banka iş okul vs ise rencide olunmaz ki

Ama cezaevi ıslahevi vs gibi bir cevap ise bozulabilir insanlar

bu sormanızın şahsınızla ilgili olmadığını işle ilgili olduğunu söyleyin bir üst amirinize durumu anlatın...
yeri gelince birbirimizi idare etmek zorunda olduğumuz için çok itirazda bulunmak olayı dallandırmak istemedim. Bana denseydi ki "işte sormana gerek yok" benim için sorun yoktu ben sadece sen insanları rencide ediyorsun denmesine üzüldüm. Yoksa yazmak ve yazmamak meselesi değil. kırıldığım nokta uslüptü :110:

Ayy böyle şeylerde alınganlık yapan insanları hiç anlamıyorum. Yazmam gerektiği için soruyorum niye rencide oldunuz ki? diye cevap veremediniz mi?
Bi de ben olsam belgeyi verirken ‘nereye hanesine ne yaziyim’ der ve göz teması kurmadan bir prosedürü yerine getirme bıkkınlığıyla hızlıca yazıp güleryüzle teslim ederdim belgeyi.

Kimse rencide olmuyor meraketme
Rencide olunacak olsa kimse kredi çekmezdi de.

"ilgili makama" diyebiliyorsanız sormanıza gerek yoktur zaten..
bizim insanımız bir şey aldığını, sattığını söylemeyi sevmiyor.
bankadan kredi çekmek, borç için olabileceği gibi, yeni bir şey almak için de olabilir ve insanlar bunu paylaşmayı sevmiyor.
evet sanırım kredi çektim demekten utanıyoruz. şimdi tabi ben de açık açık yazmak istemiyorum malum çok bilgi vermek istemiyorum bu platformda.
Özellikle bankaya mı diye sormamın nedeni insanlarımız biraz bu konuda üçkağıtlık yapıyorlar. Biraz onları dizginlemek, bak senin banka için kullanacağını buraya yazıyorum demek adınaydı.

Ayy böyle şeylerde alınganlık yapan insanları hiç anlamıyorum. Yazmam gerektiği için soruyorum niye rencide oldunuz ki? diye cevap veremediniz mi?
Bi de ben olsam belgeyi verirken ‘nereye hanesine ne yaziyim’ der ve göz teması kurmadan bir prosedürü yerine getirme bıkkınlığıyla hızlıca yazıp güleryüzle teslim ederdim belgeyi.
bunu söyleyen benimle çalışan arkadaşım. kişilerden böyle bişi duymadım şimdiye kadar.
öyle sorsam daha iyiydi haklısınız

Öğrenci belgesi alırken de soruyorlar hep rencide edici olduğunu düşünmüyorum cevap vermenin ama 'prosedür gereği soruyorum belgeyi hangi kurum için talep ediyorsunuz?' Filan diyebilirsiniz kişisel merakınızdan sorduğunuzu düşünüp rahatsız oluyorsa insanlar.
asıl sorun bunu söyleyen insanlar değil. çalışma arkadaşım. aynen dediğiniz gibi çok yerde sorulur yani. ama söz konusu "banka" olunca insanlar rencide olurmuş falan.

bu durumda neden rencide olunsun sonuçta belgeye de yazılmıyor mu o nereye verileceği

nüfus sorar

adli sicil sorar

bordroda sorulur

muhtar sorar

yani bununla insanların rencide olacağını düşünene dönüp sorsanıza neden rencide olsunlar bununla diye

yani o kişi rencide olacağını düşünmüş de neden

zira o kurumu işleyişi vs bizden daha iyi biliyor

İş arkadaşınız size şahsi dusuncesini söylemiş.Ama siz şahsi düşüncelere göre görev taniminizin oluştuğu,maaşınızın da iş arkadaşınız tarafından ödendiği bir yerde calismiyorsunuz.

Back
X