İnsanların bakışları...

canım hiç takılma böyle mal gibi bakıp laf söyleyenlere ALLAH onlara öyle bir dert verirki feleklerini şaşarlar...anlayamıyorum böyle insanları tamam insan merak eder üzülür ama aaa bak falan bu nedir yaa:47: bigün yolda yürüyorum işlek bi cadde arabadan aşırı kilolu bi adam indi ama adam hasta belli 2 tane kadın adama bak diye birbirlerine baktılar ve güldüler tam yanımdan geçerken oldu bu olay döndüm ters ters baktım adamda duydu bu arada sen neye gülüyosun lan o.......diye bas bas bağırdı bide döndü edepsizler ne var güldüysek diye adama dikleniyolar adamın yanındaki kadın saldırdı bunlara bende izliyorum herkes gibi ama kadın ona ters ters baktığımı gördü bu sefer döndü bana sen ne diye bakıyosun dedi ve tekmeyi yedi en sağlam yerinden...çünkü tahammülüm yok...senin babana yine az yapıyorlarmış kaşımdaki piercing yüzünden kaşım mikrop kaptı ve kaşıma kesi atıldı temizlemek için...daha sonra gözümün altı morardı kesiden dolayı gezmek için dışarı çıktığımda kaşımdaki kesik kanamış ve sargı bezi kan olmuş...inanki herkes bana tiksinerek birbirine göstererek bakıyodu kendimi tinerci gibi hissettim sanki böcekmişim gibi bakıyolardı sonra bakanlardan birini çevirdim neye bakıyosunuz çok merak ettim dedim yaranız kanıyo dedi dondum kaldım bunamı bakıyosunuz sanki bi tarafımı açmışım gibi dedim...merak ettik kusura bakmayın dedi...yani insanları hiç takmayın bu konuda tatlım çok büyük geçmiş olsun umarım en kısa sürede babacığın sağlığına kavuşur...

Son düzenleme:
14 yaşında çok çok ciddi bir kaza geçirdim. Tüm yüzümde dikişler vardı hatta gözümde bile. 2 ay hastanede ışık görmeden yattım, ayna zaten gazete kağıtlarıyla kaplanmıştı. Görmeyeyim diye. 2 ay sonra ilk defa aşığya indirdiler, hastahane bahçesine... Kadının biri ayyy ne güzel de kızmış halbukii baksana artık bitti bunun hayatı dedi.

Biliyorum beddua kötü birşey, etmemek lazım vs vs vs ama varya 14 yaşında gözünün içinde 40 küsür, yüzünde 120 dikiş olan bir genç kızsanız hiçbirşey sizi bu kadar üzmüyor.

23 yaşındayım, Allahıma şükürler olur fıstık gibi bir yüzüm var, gözlerim şükürler olsun görüyor. Hatta yüzümde dikiş izleri de kaldı ve şu an bunların hepsi lazer vs geçebiliyor ama bir kere bile yaptırmak için bir girişimde bulunmadım.

Ama o yaşadıklarımdan sonra sokakta herhangi bir durumdan dikkat çeken kim olursa olsun asla ve asla bakmam, bakana öyle bir çemkiririm ki, millet döner bana bakar :) Bir laf vardır aslında kötüdür dememek lazım ama, bazı duyarsız insanımsı varlıklar ancak başlarına gelince anlıyor. O kadının kızı olsaydım bana deselerdi kıyameti koparırdı eminim, keşke azıcık insan olaydı da demeseydi o lafı. Onun yüzünden ertesi gün ağlamaktan gözümün arkası kanla dolmuştu.

Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar hepinize. Babam cilt kanseri ve boynunun iki tarafından kitle alındı, ameliyat izleri var, boynunun bi tarafında şişlik var. Radyoterapi gördüğü için boynundaki kitleler daha sonra açık yaraya dönüştü, bizde onu sargı yaparak kapatıyoruz. Aynı zamanda kemoterapi görüyor saçları da döküldü. Evet biliyorum görüntüsü iç burkuyor ama insanların o bakışlarını da haketmiyor! Hem görüntüsünden daha kötü olan birşey varsa o da babamın çektiği acılar... Bizim için onun yanımızda olması, nefes alıp vermesi dünyalara bedel. Ama insanlar ömürlerinde hiç acı çekmedikleri için anlayamıyorlar. Biz zaten babamı hem mikrop kapmasın, hem de insanlar görüp üzülmesin diye yeterince sarıp sarmalıyoruz. Boynunda bandajı, kafasında şapkası, boynunda atkısı, şalı...
Ama gelgelelim insanlar 'Arkasından ay yazıkk felç geçirmiş galiba ne kadar kötü duruyor' diyor. Hatta bugün bir kadın 'yok ben ameliyat olmam x beni beğenmez sonra, adamın haline baksana dedi' (Oysa ki kadının elindeki laboratuvar sonuçlarında gördüm o da kanser ama hiç birşeyden haberi yok, içeri girmek için sıra bekliyordu.) O an ona çok şey yapmak istedim ama bir yandan da dondum kaldım. Madem insanlar birbirini dış görünüşü için seviyor, annem neden babamı terkedip gitmedi? Neden hala ona deliler gibi aşık, neden ben babamın gözlerine baktığımda içim eriyor?
Sizden ricam lütfen çocuklarınıza insanları dış görünüşlerine aldırmadan sevmeyi, sevgiyle yaklaşmayı öğretin. Bugün önümüzden geçen tekerli sandalyede ki insanın yerinde yarın bizim olabileceğimizi unutmasınlar...

üzülme canım ya. boşver sen herkesi. babacığın iyi olsun yeter. iyileşince yine yakışıklı olur. kimse hasta olunca brad pitt olmuyor zaten. babana da bi mp3 çalar falan alın istersen bu abuk subuk insanları dinleyeceğine mzüik dinlesin, radyo dinlesin.
cahiller işte. ben çocuklarıma öğretiyorum canım, benim gibiler de var. sadece öyle insanlar yok dünyada.

çok doğru söylemişsin canım yarınımızın ne olucağını hiçbirimiz bilmiyoruz ki hatta yarın nefes alıcakmıyız onun bile garantisi yok yani gaybı ALLAH bilir
RABBİM babana sağlık şifa versin İNŞALLAH,gani rahmetinden versin tez günde iyileşir İNŞALLAH AMİN
ALLAHIM mübarek gecede dualarımızı kabul etsin tüm hastalara şifalar versin AMİN

Benim ablam kanser yuzunden yuz felci gecirmisti saclari da yoktu malum coktaaaan dökülmüstü

Bir gun ablamı sahile götürdük cocuklar gibi koşuyordu etrafta

Kadının biri gelip anneme "çocuğun özürlü mü" diye sormuş

Yahu SANANE BE KADIN SANANE !

:ssz:

öncelikle allah babana şifa versin, geçmiş olsun...

o insan müsveddeleri acınacak haldeler de haberleri yok,
tamam biraz bakılır, merak edilir nesi var acaba diye düşünülür, geçmiş olsun denir, bu kadar...
diğer muhabbete ne gerek var:47::47:
bu dünyada kötü şeyler hep başkalarının başına gelir zaten...

geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda şifa bulur babanız

insanlar başlarına gelmeden hiç bir acıyı anlayamazlar yaşayarak öğrendım

bitirdin beni gece gece canım ya çok kötü oldum şu güzel gecenin hürmetine Rabbim babana acil şifalar versin inşallah.

Ahh ne desem bilmem ki :( Aklıma birden annemn kanserle mücadele ederken kiracımız ve aynı zamnda akrabamız olan kişinin annem için kızına söylediği o acımasız cümleler geldi:(
Annem ilaç tedavisi görüyodu o kadr cahiller ki sanki cüzzamlı bir hastaymış gibi davranıyolardı.
Her Allah ın günü gelen akrabalarımız kapımızı aşındırmaz oldu bi anda.
Çok sonra öğrendim ki o akrabamız olacak cahil insan kızını tenkit etmiş bize gelmemesi ve gelse de ikram ettiklerimizden yememesi için.
Sözüm ona kıymetli kızına annemin hastalığı bulaşırmış :(
Zaten çektiğimiz acı bize yetiyodu
Duyduğm o acı kelimeler katmerlemişti acımı :( çünkü söyleyememiştm anneme.
Moral isteyen bi hastalıktı sonuçta söyleyemezdim.Ama duyduklarım karşısında kahroldum.
Allah kimseyi cahil insanlarla sınamasın...

İnanın sizi çok iyi anlıyorum.Laf kalabalığı yapmak içn söylemiyorm gerçekten sizi benden iyi kimse anlayamz :(

Çok büyük geçmiş olsun Allah bu gecenn hürmetine acil şifalar versin babacığınıza .

ah kıyamam ya içim burkuldu ya ne güzel yazmışsınız
ben yolda sakat ya da hasta birini bile görsem hiç bakmam demesin bana neden bakıyor görüntümemi bakıyor acaba ya da ban acıyor mu gibisinden düşünmesin diye..
ne kadar kötü dilli kötü kalpli insanlar var ya yazık çok yazık !!!

rabbim babanıza şifa versin, başınızdan eksik etmesin..benim babam bypasslı göğsünde boydan koya kesik izi bacaklarıda öyle yazın hiç bakmam oralarına üzülmesin diye..
ama kendinin çok ağrına gider kıyamam :14:

Allah babanıza acil şifalar versin. inş kısa zamanda sağlığına kavuşur, o yara izleri hiç önemli değil.
insanların dediklerini, bakmalarını lütfen ciddiye almayın. cehaletlerine, duyarsızlıklarına verin.

babanız duyup üzülmeyecek olsa hepsinin haddini bildirirsiniz, bakışlarınızla bile çok şey anlatabilirsiniz. azcık beyni olan kişi anlar zaten...

yara izleri, sağlık problemleri olsa da sonuçta aynı kişi babanız. annenizin aşkı, sizin sevginiz sadece artar, çünkü kıymetini daha iyi anlamışsınızdır. o yüzden insanları dert etmeyin lütfen...

okul öncesinden itibaren çocuklara bu tür değerler öğretilmeye çalışılıyor okullarda, ama iş yine ailede bitiyor.
anne babalar engelli biri ile karşılaştıklarında çocuklarına 'yaramazlık yaparsan böyle olursun' vb cümleler kurmasın artık. :50:

benim de hassas olduğum bir konu bu. Allahın verdiği/aldığı şeyler ile övünüp/yerme hakkımız yok. kimsenin kimseden bir üstünlüğü veya sağlığının garantisi yok.

Allah babaniza acil sifalar versin,cok gecmis olsun..su hayatta en cok sukretmemiz gereken sey saglik.cunku guzellik mal mulk hic birinin 1sn'lik bile garantisi yok.bazi insanlar o kadar kotu kalpli ki,kalplerinin karaligi dillerinde,gozlerinde..otekilestirmeye bayilan bi toplumuz insanlari.asla bakmam hasta,sakat,yabanci,belki de birilerine gore komik sacli birine..acimak ya da asagalamak..ne olursa olsun tavri sergileyenler aslinda kendini kucuk duruma dusurenler..cok sukur ki ailem bana bunun terbiyesini verebilmis,umarim kalpleri bu denli kara olanlarda egolarindan arinir,sukretmeyi bilir,farkli olmanin ayip olmadiginin ve hicbirimizin bu dunyada bi kontratinin olmadiginin farkina varirlar. Telefondan yazdigim icin,yazim hatalari nedeniyle ozur dilerm arkadaslar.

Son düzenleme:
Dolaptaki kıyafetlerini sığdıracak yer bulamazken, gözü hep vitrinlerde olan,

Sadece yüzüne süreceği kremi raflarına sığdıramayan,

Makyaj sektörüne olukla para akıtan,

15 günde bir saçının şeklini, rengini değiştiren,

Ayakkabıları, ayakkabı mağazasıyla rekabet edecek kadar çok ve çeşitli olan bizler mi anlayacağız bunu???

Tamamen görüntü üzerine yaşıyoruz. Hayatlarımız görüntülerden ibaret.
Hayattaki en büyük korkum görüntümü kaybetmek değil, maneviyatımı
kaybetmek. İnsanız ve bizim için yaratılan pazar bizi hep görüntümüze
özendiriyor. Buna kapılmaya korkuyorum.

Babanıza acil şifa diliyorum. Umarım ruhani yaraları yoktur. İnşallah canı gördüğü o zor tedavide çok
fazla yanmıyordur ve olabildiğince çabuk sağlığına kavuşup sizlerle mutlu, huzurlu bir yaşama sahip olur...
Dualarımda olacaksınız kesinlikle...

:43: Çok geçmiş olsun canım. O bakanlar henüz evrimini tamamlamayan hayvanlar bence (kusura bakma çok sinir oldum ) Dersanede bir kız arkadaşım vardı akraba evlilğinden dolayı yüzünde bir anormallik vardı. Yüzünün bazı bölümleri çöküktü. Bir gün beraber yolda yürürken önümde yürüyen iki kadın onu gösterip fısıldaştılar sonra tekrar baktılar. Başını eğdi. O hali içime oturdu resmen hızla gidip
- Neye bakıyorsunuz siz dedim............... ve burada yazamayacağım birkaç söz, yanlış ya da doğru o anda kendimi arkadaşımın yerine koydum. Sanki utanılacak birşey yapmış gibi kadınların görüş alanından kaçmaya çalışıyordu.
O günden beri asla bedenen sıkıntısı olan hiç kimseye gözümü dikip bakmam. Siz yolda gördüğünüz herkesi oturup ayrıntısıyla inceliyor musunuz. Onlarıda incelemeyin seyretmeyin, başına gelmez sanıp ahkam kesmeyin yorumlamayın. Sadece yürüyün geçin

Öncelikle merhabalar hepinize. Babam cilt kanseri ve boynunun iki tarafından kitle alındı, ameliyat izleri var, boynunun bi tarafında şişlik var. Radyoterapi gördüğü için boynundaki kitleler daha sonra açık yaraya dönüştü, bizde onu sargı yaparak kapatıyoruz. Aynı zamanda kemoterapi görüyor saçları da döküldü. Evet biliyorum görüntüsü iç burkuyor ama insanların o bakışlarını da haketmiyor! Hem görüntüsünden daha kötü olan birşey varsa o da babamın çektiği acılar... Bizim için onun yanımızda olması, nefes alıp vermesi dünyalara bedel. Ama insanlar ömürlerinde hiç acı çekmedikleri için anlayamıyorlar. Biz zaten babamı hem mikrop kapmasın, hem de insanlar görüp üzülmesin diye yeterince sarıp sarmalıyoruz. Boynunda bandajı, kafasında şapkası, boynunda atkısı, şalı...
Ama gelgelelim insanlar 'Arkasından ay yazıkk felç geçirmiş galiba ne kadar kötü duruyor' diyor. Hatta bugün bir kadın 'yok ben ameliyat olmam x beni beğenmez sonra, adamın haline baksana dedi' (Oysa ki kadının elindeki laboratuvar sonuçlarında gördüm o da kanser ama hiç birşeyden haberi yok, içeri girmek için sıra bekliyordu.) O an ona çok şey yapmak istedim ama bir yandan da dondum kaldım. Madem insanlar birbirini dış görünüşü için seviyor, annem neden babamı terkedip gitmedi? Neden hala ona deliler gibi aşık, neden ben babamın gözlerine baktığımda içim eriyor?
Sizden ricam lütfen çocuklarınıza insanları dış görünüşlerine aldırmadan sevmeyi, sevgiyle yaklaşmayı öğretin. Bugün önümüzden geçen tekerli sandalyede ki insanın yerinde yarın bizim olabileceğimizi unutmasınlar...

Canım çok çok geçmiş olsun… umarım baban en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Sen de hassas bir dönemdesin; o yüzden her bakışı kendi üstünüzde hissedebilirsiniz psikolojik olarak. Evet bazı insanlar var böyle dönüp dönüp bakan ama baban yaşını almış bir insan; görsellikten öte sağlığın daha önemli olduğunu biliyordur keza senin de dediğin gibi onun senin yanında nefes alması zaten yeterli. O yüzden takılma insanlara. Kaldı ki kanser nezle gibi oldu nasıl yaygın hastalık gibi kol geziyor etrafta…

Back
X