Insanlarin demoralize konuşmaları

Evde sürekli oturunca insan çocuğuyla çok kaliteli zaman geçiremez ki. Tüm gün evde oturduğunuzda 15-16 saatin 1-2 saati belki kaliteli zaman geçirecekken çalıştığınızda kısıtlı geçirdiğiniz vaktinizin tamamını kaliteli zamana çevirirsiniz. Çocuğum yok ama bu ikili ilişkilerin tamamında böyle. Anneme bakıyorum mesela tatillerde (Alzheimer hastası, akıl olarak 3 yaşındaki bir çocuktan çok farklı değil) sürekli yanında olduğumda daha çok göz kulak olmak olarak geçiyor zamanımız. Ama mesela hafta sonu babam ilgileniyor, ben sadece 2-3 saat ilgileniyorum. Birlikte şarkılar söylüyor, yürüyüşe çıkıyoruz, sohbet ediyoruz. O kısıtlı vakti normaldekinden çok daha kaliteli geçiriyoruz.

Geçenlerde aynı içeriklerde bir konu açmıştım ve yazdiklariniz beni okadar rahatlattı ki.Daha sonra en yakın arkadaşlarım olmak üzere hep şu cümleler kuruldu bana karşı. "Eşin askeri personel ihtiyacın yok çalışmaya" , "Cocukla geciremedigin vakitler geri gelmeyecek" , "Ben şimdi pişman oluyorum keşke çalışmayıp azla yetinip çocuğumu kendim buyutseydim" "esin çalışıyor neden bukadar zor birseyi göze aliyorsun(zor dedikleri de eşim doğu görevinde bizi götüremedi, 1 sene sonra gelecek ve ben başka bir il de düzen kuracagim). Hatta kazandığımda "karar verdin mi gidecek misin?" diye defalarca sorulan sorular.Kendime geliyorum sonra bunları duyunca yine başa dönüyorum. Adliye de memur olarak ise başladım 5bin e yakın maaş alacağım.Bu hafta sonu kızımı aldı büyük bir oyun parkına gittik saatlerce oyun oynadık,evde zaman geçirdik.. yani bu Şekilde haftasonlarini değerlendirmeye çalışıyorum. 1 sene babası da yanında olmayacak.8 aylikken doğu görevine gitti.

En azından şunu düşünüyorum. Kızım büyüyecek belki kardeşi olacak.Ilerde okulu, kursu ve bir sürü ihtiyacı olacak.Kizima iyi bir imkan sunmak adına bütün gayem.Ama bana dost bulduklarım hiç böyle konuşmuyor. Gerçek dost böyle konuşur mu?
gerçek dost öyle konuşmaz

Aslında çok kafaya taktığım birşey değil ama okadar arkadaşım,akrabam olmasına rağmen bu konuda olumlu konuşan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez.Bu yüzden bazen acaba demiyor değilim
Buna vizyon farkı deniyor çünkü.
Sen onlardan farklısın diye onlar evde oturmak istiyor diye bu seni kötü yapmaz. Onları da kötü yapmaz aslında ama sana destek olacak yerde köstek olan insanın iyi niyetini sorgularım ya da en azından saygısını sorgularım.

Bu devirde kim kime 5bin lira veriyor allah aşkına

Çocuğunuzun isteklerinin ve gelecek masraflarınının külfetini üstleneceklerse söz sahibi belki olabilirler. Onun dışında kulak ardı edin.

kendi kararınızı kendiniz verin. Gördüğünüz gibi kendi KPSS ye hazırlanıp gelecek kariyer planı kuran insanların sizinle böyle konuşması . Bilemedim . Diyecek çok laf yok.
sen niye evinde oturmuyorsun o zaman diye sorarlar insana. Ne kendini paralıyorsun diye sorarlar.

Hiç umursama söylenenleri. Hayırlı olsun işin.Muhtemelen kıskandıkları için öyle konuşuyorlar. Bizler de çalışan anneleriz. Çalışmamız çocuklarımızla zaman geçirmemize engel değil. Ayrıca ben, kadınların çalışması ve ayaklarının sağlamca yere basmasından yanayım. Dünyanın binbir türlü hali var. Yarının ne getireceği belli değil. Geleceğini, kocanın insafına bağlamayı hiç doğru bulmuyorum.

Belki harika imkanlar sağlayacaksın ve bir dediği iki olmayacak. Muhtemelen ciğerim yana yana kızama alamadığım herşeyi siz kızınıza alacaksınız ama parayla satın alınamayan şeyler de vardır hayatta. Kızının 1 yaşına bir daha asla göremeyeceksiniz. 3 yaş günü bir daha kutlanmayacak. Evet iyi bir gelecek sağlamak çok önemlidir ama her ilmeğini tüm zerresini sevgiyle ve ilgiyle yoğurmak çok başka şeylerdir. Size evladınızı az seviyorsunuz asla demiyorum diyemem ama yanında okursanız sevgiyi çalışırsanız maddiyatın gücüne inandıracaksınız. Keske iki durumu da aynı anda idare edebiksek ama... İyi bir kuafördüm. Çocuklarım doğduktan sonra yapmadım. Asla da pişman değilim. Hergün yüreğim ağzımda eve gelmek yerine yanlarındayım. Düşmüyorlar mı? Yaralanmıyorlar mı? Evet ama benim yanımda oluyor her neyse. Umarım sizin için hayırlısı ne ise o olur
Doğum günü dediğiniz şey illa aynı gün kutlamak zorunda değil haftasonu kutlar.. Ayrıca özel sektör değil ki sabahtan gecelere kadar göremesin cocugunu sabah 9 aksam 5 cumartesi pazar tatil. Ayrıca çalışacağı İcin cevreside genişleyecek mutlu olacak o mutlu olunca cocugu da mutlu olacak ha evde olan hanımların cocugu da mutlu ama şartlar imkanlar bu devirde malum. 5 bin maaşlı işe kimse hayır diyemez

Doğum günü dediğiniz şey illa aynı gün kutlamak zorunda değil haftasonu kutlar.. Ayrıca özel sektör değil ki sabahtan gecelere kadar göremesin cocugunu sabah 9 aksam 5 cumartesi pazar tatil. Ayrıca çalışacağı İcin cevreside genişleyecek mutlu olacak o mutlu olunca cocugu da mutlu olacak ha evde olan hanımların cocugu da mutlu ama şartlar imkanlar bu devirde malum. 5 bin maaşlı işe kimse hayır diyemez
Dediklerinizde kensinizce haklısınız. Benim açımdan durum bu. Daha duygusal bakıyorum olaya. Belki onun çocuğu için bir sorun teşkil etmeyecek. Ayakları üzerinde duran ve kendi parasını kendi kazanan bir kadını örnek alacak. Ama ev hanımlığı yaparak da çocuğuna ilerde para kazanacağı yıllarına katkıda bulunulabilir. 1-2 yaş cıvarlarında ki çocuklarda terk edilmeseler de terk edilme sendromu oluşabilir. Bir travmadansa ben çalışmamayı tercih ettim. Belki soranın çocuğunun psikolojik yapısı bunu kaldıra bilir. Kısacası çocuğunun durumuna görw bu konular değerlendirilmelidir. Toplum baskısından dolayı değil. Doğum gününden çok daha fazlasıydı anlatmak istediğim

Belki harika imkanlar sağlayacaksın ve bir dediği iki olmayacak. Muhtemelen ciğerim yana yana kızama alamadığım herşeyi siz kızınıza alacaksınız ama parayla satın alınamayan şeyler de vardır hayatta. Kızının 1 yaşına bir daha asla göremeyeceksiniz. 3 yaş günü bir daha kutlanmayacak. Evet iyi bir gelecek sağlamak çok önemlidir ama her ilmeğini tüm zerresini sevgiyle ve ilgiyle yoğurmak çok başka şeylerdir. Size evladınızı az seviyorsunuz asla demiyorum diyemem ama yanında okursanız sevgiyi çalışırsanız maddiyatın gücüne inandıracaksınız. Keske iki durumu da aynı anda idare edebiksek ama... İyi bir kuafördüm. Çocuklarım doğduktan sonra yapmadım. Asla da pişman değilim. Hergün yüreğim ağzımda eve gelmek yerine yanlarındayım. Düşmüyorlar mı? Yaralanmıyorlar mı? Evet ama benim yanımda oluyor her neyse. Umarım sizin için hayırlısı ne ise o olur

Ay hakikaten enteresan, çalışanlar doğum günü organize etmiyor mu? En alasını ediyorlar. Konseptli filan hem de. Çalışıyorum kızım da 1.5 yaşında, her anını her gününü görüyorum çok şükür. Sabah o uyurken gidiyorum, daha hava kararmadan dönüyorum. Uykusu gelene kadar da uyurken de beraberiz. Hafta sonu ve resmi tatillerde de beraberiz zaten. Sizin kuaför olarak çalışma saatleriniz sıkıntılı olabilir ama her meslek öyle değil. İnsanları ürkütmeye gerek yok.

Siz iyi bir anne olamazsınız en azından benim nazarımda....

Ay hakikaten enteresan, çalışanlar doğum günü organize etmiyor mu? En alasını ediyorlar. Konseptli filan hem de. Çalışıyorum kızım da 1.5 yaşında, her anını her gününü görüyorum çok şükür. Sabah o uyurken gidiyorum, daha hava kararmadan dönüyorum. Uykusu gelene kadar da uyurken de beraberiz. Hafta sonu ve resmi tatillerde de beraberiz zaten. Sizin kuaför olarak çalışma saatleriniz sıkıntılı olabilir ama her meslek öyle değil. İnsanları ürkütmeye gerek yok.
Ve doğal olarak da kendimce kendi durumumu gözeterek yorumladım. İnsanların benim fikirlerimden dolayı çekinceleri az da olsa cesarete davet ediyorum. Siz vaktiniziniyi değerlendiriyor olabilirsiniz ama herkesi kendinizle bir tutmayın. Mesela benim işim ağırdı ama bedenden çok zihinsel yorgunluğum oluyordu. Herkes sizin kadar özverili davranamaya bilir.

Back
X