İnsanların Görgüsüzlüğü

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
53
28
YORUM YAPMANIZA GEREK YOK KONUYU KAPATTIM

Önceki evimizden komşu gürültüsünden dolayı çıkmıştık. O evi kiraya verip yeni bir ev aldık. Şimdi şöyle anlatayım, evimiz dubleks. Çatı katı. Ben de üst kattaki en büyük odayı aldım. Karşı apartmandaki daireyle benim odamın camı çok yakın.

Karşıda bir aile yaşıyor böyle bir şey olamaz. Her gece saat 3.30'da mutfağa girip patates kızartmaya başlıyorlar. Tencereler tangır tungur düşüyor. Patatesi doğrarken tak tak bıçağı vurup yere düşürüyor, saatlerce patates kızartıyor. Hani öyle 10-15 dk değil. Herkesin kendi evi bizene ama bari elindekileri düşürüp durma. Kedim bile ayağımda yatıyor şu an onların sesini dinliyor.
Sonra kapılarını açık bırakıyorlar rüzgarlı havada kapı tak tak vuruyor hep. Küçük bir oğlan çocuğu var onu balkon demirliklerine oturtuyorlar çığlık atıp duruyor çocuk oyun için. 20'li yaşlarında bir kız var (hasta değil) o da çocukla bağırıp duruyor.
Sonra ne yaptıklarını çözemedim ama gün içerisinde (gece de dahil) sürekli tak tak diye bir şey çakıyorlar sanki.
Sinir oluyorum ya azıcık saygı! Çok takmamaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki eğer takarsam her hareketleri batmaya başlayacak. Gerçekten artık böyle insanlardan bıktım. Neyse ki aynı apartmanda değiliz o kadar delirmiyorum.
Öyle sinirimi paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Dondurulmuş patates önerin böylece kesme seslerinden taktıktan kurtulursunuz hemde kısa sürer

Sizde pilotların kullandığı süngerden alın gece rahat uyursunuz.

Takmamış haliniz buysa taksanız ne olacak bilemedim. Benim migrenim var ve tuttuğu zaman sese karşı aşırı hassaslaşıyorum üst komşu sifon çekse kulağımda patlıyor ama üst komşum gece tuvalete gidiyor diye kinlenmiyorum çünkü bu benim problemim onun değil. Demirliğe oturtulan çocuğun bağırmasından rahatsız olun tamam da karşı evde yere düşen bıçak sesinden rahatsız oluyorsanız bu sizin probleminiz.

Niye bu kadar sinirlendiniz ki? Ben deli gibi gürültü olan bir evden çıkıp taşındım buraya. Zaten kendi evleri sonuçta bizene diye de yazmışım değil mi? Ölsünler gebersinler demedim herhalde. Ben yere düşen bıçak sesinde de değilim en azında o saatte mutfakta bir iş yapıyorsan tencereyi tavayı yere düşürme, birbirine çarpma. Hadi beni geçtim alt kadındaki içinde kötü bu durum ve bu gerçekten takmış halim de değil. Ben kendim o saatte mutfakta bir iş yapıyorsam sırf alt katımdaki için dikkat ediyorum

Bizene diyorsan niye konu açıyorsunuz ki basbayağı sorun etmişsiniz işte. Alt katındaki kadın açmamış konuyu onun hakkını savunuyormuşsunuz ayağına da yatmayın yani

Bizene diyorsan niye konu açıyorsunuz ki basbayağı sorun etmişsiniz işte. Alt katındaki kadın açmamış konuyu onun hakkını savunuyormuşsunuz ayağına da yatmayın yani

Hiçbir şey ayağına yattığım yok. Ben düzgün konuşurken sizin bana neden saldırdığınızı anlayamıyorum sadece şu an? Burada tartışma çıkarıp birbirimizi kırmamız gerektiğini de düşünmüyorum. İyi geceler.

Hey allahım ya çok haklısın kardeşim insanda biraz görgü olur karşı sokaktaki insanları düşünür patates kızartmaz böyleleri şehirde değil mağarada yaşasın desem saldırmamış olacaktım değil mi. Size de iyi geceler

Hic kan emme istegi duyuyor musunuz? Boyle atardamar isirma istegi falan? Masallah kulaklariniz ne iyi duyuyor. Valla yapcak pek bir sey yok. Supurge falan aciyolarsa sikayet edin ama yemek yapiyor diye sikayet etmeniz olmaz zaten sonuc da alamazsiniz. Sonucta herkesin duzeni bir degil. Guzellikle bi soyleyin biraz daha dikkat etseniz falan belki daha ozenirler.

Yoo hayır. Ben kendim de insanlara hakaret etmedim bir şey yapmadım zaten. Gayet normal şeyler söylediğimi düşünüyorum. Bence her şeyin bir adabı var. Bu komşu konularında normalde birbirimizi çok gaza getirdiğimizi düşünüyorum zaten. Ben insanlara bir şey demiyorum onu en başta da belirttim zaten kendi evleri. Gidip yemek yapma diyecek halim yok. Diyorum ki en azından tencereyi tavayı düşürme hadi bunu da geçtim bunu da yapsın. Sabahın köründe o bebeği oturtup bağırtmasın. Tamam bunu da geçtim koskocaman kız çığlık atmasın bebekle birlikte... Bunları söyliyorum yani. Siz çok taktığımı düşünüyorsunuz ama gerçekten takmış durumda değilim. Burada yazmadığım da var mide bulandırmamak için fakat az önce mutfak penceresinden aşağı balgam attı bu kadın yani ses çıkararak. İnsan ister istemez bu kadar yakın olunca rahatsız oluyor. Ama gidip şikayet edecek bir durumda da değilim. İyi geceler tekrardan

Yok cidden çok yakın camlar ondan bu kadar duyuluyor. Eminim onlar da benim sesimi çok net duyuyorlardır. Yok zaten şikayet edecek bir durumda da değilim abartmadıkları müddetçe

Yok cidden çok yakın camlar ondan bu kadar duyuluyor. Eminim onlar da benim sesimi çok net duyuyorlardır. Yok zaten şikayet edecek bir durumda da değilim abartmadıkları müddetçe
Aydinlik gibi bi ara mi camlarin oldugu yer. Oyleyse ses cok yanki yapar. Anliyorum ben sizi haklisiniz. Ama napilir ya laftan anlayan insanlarsa konusarak halledebilirsiniz, ki camdan tukuren kadinin laftan anlamayacagini dusunuyorum, yada disardan camin oldugu yere ses gecirmez montalama yapin, cami da kapali tutup farkli sekilde serinleyin, yada en azindan uyurken rahat etmek icin kulaklarinizi rahatsiz etneyecek bi tikac falan.

Aslına bakarsanız öyle bir evden çıktım ki şu ses şükür sebebi bile sayılabilir benim için. Yine göz ardı edebiliyorum çoğu zaman. Ama bu gece inanılmaz gürültülüydüler hiç durmadılar ondan herhalde bu kadar taktım

Her gece neden patates kizartiyorlar ya Allah Allah. O ses taktak yani baska bir seyin sesi olmasin, yatak carpmasinin falan bir sure acaba baska bir odada uyumaya mi calissan ? Sen soylesen de dikkat etmezler bence yani dikkat edecek olsalar daha dikkatli davranirlardi

puhahahahahahah olayin ustune patates kizartmasi seviyorlardir belki:))) vallahi guldurdun beni:)

Onu ben de anlamadım maalesef. Bir de baya uzun süre kızartıyorlar 1 saat kadar. Yok öyle bir ses değil :) bir şey çakıyorlar sanki. Hiç tanımıyorum onları onun için gidip uyaracak durumum yok :/ bu gece çok vardı ses ondan çıldırdım sanırım

Ya ben bu gurultu olayina cok fena takigim ozellikle sabahlari. Sabah ve sabaha karsi yapilan gurultunun beni bir seri katile donusturme potansiyeli var, o yuzden seni az cok anliyorum. Muhtemelen evler cok yakin ve ses yalitimi iyi degil, o yuzden cok ses geliyordur.

Bu arada sen kendine de dikkat et:) senin gurultu de gidiyordur, sesli seyler yapma

Ay cok degisik. O kadar patates kizartmasini ne yapiyorlar gece vakti ya cok merak ettim. Oturup yiyorlar mi gorunuyor mu ? Suan belki sey olabilir hani ramazanda tutulmayan orucun kazasi icin gece sahura kalkmis olabilirler ama ramazandan once de boyleyse cok degisik bir aile. Deli falan gibi korkardim ben

Evler hem çok yakın hem de yalıtım yok gerçekten. Çoğu ses onların suçu değil zaten ama bazı konularda dikkatli olsalar süper olacak. Kesin gidiyordur benim sesim ama zaten ben kendim de çektiğim için ev içinde sessizimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…