• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların gözlerine bakamıyorum ..

Psikolojide sosyal fobi nin neden olduklarından bir göz teması kuramamak.
Bunun pratikleri var ; örneğin aynaya baktığınız gözbebeklerinizin içine bakmanız devamlı, insanlarla konuşurken karşınızdakinin gözlerine bakmanız ama kesinlikle konuşacağınız konuya odaklanmanız; böylelikle göz temasında bulunabiliyorsunuz.
Kendinizi gözlerinin içine bakmak zorunda hissetmemek ; zorunluluklar yapacaklarımızı engeller.
Birde karşınızdakinden daha güçlü olduğunuzu düşünmek konuşma hakimiyeti kuran kişi olmanıza neden oluyor.
Göz temasında da bulunabilirsiniz,konuşmayıda yönlendirebilirsiniz bu şekilde.

Birde özgüven ile ilgilidir. Bunu psikolojik telkinle arttırma dışında birde kendinize katkıda bulunabilirsiniz.
Kişisel gelişim kitapkarını okuyabilir, daha fazla sohbet ortamlarında bulunmaya çalışabilirsiniz.

Korkularınızın üstüne gidin bence...
Zamanla yenersiniz bu psikolojik bir durum,Sanırım özgüven sorunu var..

Ancak bakış çok önemli bir iletişimdir..
Kaçarak değil üstüne giderek yenebilirsiniz...:34:

Özgüven değilde böyle bir şey var .
Bugün denedim bayağı nsanalrın gözünün içine içine bakarak konuşmaya çalıştım .
Çok kötü değildim sanırım ..
Bunu böyle böyle aşmayı umuyorum ...
Kendi kendime aynada bakarak kitap okudum , sonra anlattım ..
İşe yaradı gerçekten daha iyiyim. ..
Arkadaşlarımla baya ilerleme kaydettim . Ama stajda ne olur yine bilmiyorum .
Yorumlar devam ederse çok sevinirim .. Bana cesaret veriyor aşmam için..
Herkese çok teşekkür ederim..

ben hayatımda 7 saniyeden uzun kimsenin gözlerine bakmadım.bu konuda çok iddialara girdim de kaybettim hatta.yok yani olmuyo,çekingenlikle de ilgisi yok küçük kardeşlerimden mi çekinicem.olmuyo ama bakamıyorum.sevgilim şimdi alıştırmaya çalışıyo

acaba çocuklarla iletişim kurmayı denesen daha kolay pratik yapmış olurmusun.
iş ortamında başka gerginlikler olur arkadaş aile arasında tam anlaşılamama yada kınanma endişesi falan..
çocuk parklarına git boş zamanlarında (çocuk parkı kaldımı bilmiyorum gerçi. nerde oynuyor bu çocuklar ...?)
onlarla sohbet et. gözlerinin içine baka baka sorular sor. orda büyük olman ve kontrol bende hissi yardımcı olur sanırım

Meltem hanım psikolojik yardım almam gerektiini söyledi ama ben şu an çok daha iyiyim..
Artık neredeyse tamamen konuştuğum kişinin gözlerine bakabiliyorum ..
O kadar da zor değil miş..

ben kendim istemiyorum öyle uzun süre bakmak yoksa deneyince oluo. karşımdakinin uzun süre bana bakması daha çok rahatsz edio beni. ama işime gelrse bakarm bi kere bi iş görşmesine gittm 15 dk fln hç ayırmadm gözlerimi adamn gözlerinden:1: sevglimde arada bak bakym bana dio bakıyorum ama sevmiorm ne o uzun uzun bakmalar flmmi çekioz gerekrse bakıorm ztn :52:

Duvara, yere, uzakta bi yere bakacagina adamin agzina burnuna bak konusurken. illa ki gozlerinin icine dik dik bakman gerekmiyor. arada bir goze bak sonra olmuyorsa burnuna fln bak ama kafani cevirme. Belli etme. Biliyorum bende bu durumu. kendimden degil de bir yakinimdan. Insallah duzelirsin. Uzerine git, bu sorun sosyal hayatta cok skinti yasamana sebep olur.

Meltem hanım psikolojik yardım almam gerektiini söyledi ama ben şu an çok daha iyiyim..

canım nasıl başarabildin bendede var hemde aşırı birşekilde bakmaya çalışıyorum ona odaklanıyorum buseferde konuştuğundan hiçbirşey anlamıyorum aklıma tuhaf tuhaf şeyler gelıo utanıyom başka yere bakıyorum busefer aklıma gelmese sorun yok offf bende çok sıkıldım bu durumdan....

bugün bi arkadşımla ilk baş km gözünü kırpcak die oyun oynadk hiç gözlerimizi ayırmadan. sorununuzu bilmesini istemediğinz bi arkadşınza gözlerimi hç kırpmadan şu kadar durabiliyorm fln diyn deneyelmm dyn. biz çok eğlendi gerçi o demşti bana bakalm die bunu yapabilrsiniz :9:

Cnm mrb. Sorunun aynısı hatta katmer lisi bende var. Artık eşim le bile göz göze gelemiyorum. Sen yendin mı çok zaman geçmiş üzerinden şimdi durum ne. Bana ne tavsiye edersin

Back
X