- 11 Ağustos 2018
- 1.256
- 1.619
- 133
- 43
- Konu Sahibi Munevvergul
dengeyi kurmak gerçekten zor işMerhaba,
Kimse kendine kötü demez ama ben anlatayım siz ister inanın ister inanmayın. Ben hiç bir zaman cimri ve art niyetli çıkarcı düşünceler içinde olamadım. Ama çevremdeki çoğu insan, istisnalar hariç bu profilde. Bugüne kadar karşılığını gördüğüm İyilikler olsa da çoğu insan yaptığım iyiliklerin, güzel yaklaşımların kıymetini bilmedi. Hiç bir zaman para hesabı yapmam. Birine bir şey yedirsem ya da içirsem bu ne zaman bana dönecek diye düşünmem. Ama çevremde insanlar 50 kuruşun hesabını yapıyor. Mesela arkadaşlarım hepsi iyi maaşlı ve son model arabaları var. Bir yere oturmaya gideriz diyelim 50 kuruş birinin yok, yani boZuğu yok. Hemen hesap kitap işlerine girerler. Açıkçası onlar böyle yapınca ben de onlarla bir daha görüşmek istemiyorum. Başka bir örnek daha vereyim. Mesela bir başkasının bir terfisi, ataması olur hiç kendilerini kıpırdatmazlar ama kendilerinin olunca hemen beklentiye girerler, kim hediye aldı, kim çiçek gönderdi diye. Böyle insanlara da gıcık olup bir çay dahi içiresin gelmiyor. Arkadaşlar ben mi çok salağım bunlar mı akıllı? Anlamadım hiç bir şey.
ne çok cömert olmalı ne de cimri
kimse kimseyi terbiye edemez ben kendi adıma öyle düşünüyorum.Huyunu beğenmediğiniz insanlarla mesefeli olmak en doğrusu