• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Hamide Öztunç (25), dün sabah portakal bahçesine gitti. Öztunç, portakal toplarken, evde bıraktığı 2 yaşındaki kızı Ayşegül, saat 11.30 sıralarında dışarı çıktı. Evden çıkan Ayşegül, 200 metre sonra 8 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Çığlık ve köpek havlamalarını duyan küçük kızın halası Filiz Öztunç (18), köpeklerin bir şeyi parçalamaya çalıştığını gördü.
Filiz Öztunç, hayvanları uzuklaştırmak için taş attı. Bunun üzerine köpeklerin saldırmak için yöneldiği genç kız, komşularından yardım istedi. Uzaklaştırıldıktan sonra köpeklerin Ayşenur Öztunç’u öldürdüğü anlaşıldı. Olay yerine gelen belediye ekipleri uyuşturucu iğnelerle köpeklerin peşine düştü.

Evet bunlar yaşanıyor, yaşanmıyor demek gerçeği inkar etmek olur ama sorumlusu hayvanlar değil, onlar doğası gereği evcil değiller, onların doğası kendilerini savunma, yemek ve barınma üzerine, kendilerinden olmayan herşeyi potansiyel tehlike görürler, bu hayvanlara uygun yaşam alanı sağlanmadıkça çocuklar, insanlar böyle kötü olaylar yaşamaya maruz kalırlar, yani yine herşey insanoğlunda düğümleniyor. Kendimize barınma alanları yaparken hayvanların alanlarını azaltıyoruz, yaşayacak yer bırakmıyoruz, ver yaşayacak yeri seni rahat bıraksınlar.

Evet bunlar yaşanıyor, yaşanmıyor demek gerçeği inkar etmek olur ama sorumlusu hayvanlar değil, onlar doğası gereği evcil değiller, onların doğası kendilerini savunma, yemek ve barınma üzerine, kendilerinden olmayan herşeyi potansiyel tehlike görürler, bu hayvanlara uygun yaşam alanı sağlanmadıkça çocuklar, insanlar böyle kötü olaylar yaşamaya maruz kalırlar, yani yine herşey insanoğlunda düğümleniyor. Kendimize barınma alanları yaparken hayvanların alanlarını azaltıyoruz, yaşayacak yer bırakmıyoruz, ver yaşayacak yeri seni rahat bıraksınlar.

uygun ortam sağlayın işte.
bak şunu doğru dedin, onlar doğa gereği evcil değiller, şehirde yaşamak onların doğasında yokç
götürün ormanlarda kırlarda koşsunlar oynasınlar

çözü,m sokak hayvanlarını kısırlaştırmak. avrupada olay böyle. üremiyorlar. o yüzden sokakta sokak hayvanı yok.
bunu yapmakta belediyenin görevi. ben tek tek toplayıp kısırlaştıramam herhalde. buna ne gücüm nede maddiyatım yeter.
banada sokak köpekleri saldırdı. ama asla onların ne işi var sokakta demedim. ne yapalım toplayıp mekiğe koyup marsamı yollayalım. bizim suçumuzu onların çekmesi ne derece doğru. biz yaptık bunu. biz insanlar.
önların zerre kadar suçu yok. zaten hayat yeteri kadar adil değil onlara. hiç olmazsa bizler adil olalımda bir kap su ,bir kap mama koyalım.

Eski oturduğumuz semtte boyum kadar köpekler vardı. hatta hic unutmam bir gece sehirdışından geldik, tam bir saat korkudan arabadan cıkamamıştık. Dışarı cıksak eminim bizi yerlerdi :)

Sonra belediyenin ekipleri geldi, o hayvancıkları eziyet ede ede topladılar. ama bütün mahalle inledi. O ses yıllar gese de cıkmaz kulaklarımdan.

Bu da yanlış bir yöntem...

İnsanlar bahcelerinde hayvanları besleyip canları sıkıldığında sehir dısına bırakıyorlar, o hayvanlar da acbiilac sokaklarda basıboş geziyorlar ve inanılmaz tehlikeliler.

Toplum bilinci yaratmak sart.

bu hayvan severler derneklerinede güvenmiyorum ki ben
hep cebe hep cebe atıyolar.
hayvanları çok düşünüyolar sanki, herkes kendi çıkarını düşünüyo ne paralar dönüyo ne paralar

ocukların elınden bebiş bir kedi aldım ve barınaga götürdüm
nerede oturdugumu sordular
bende barınaga en yakın yerı söyledım, sorduklarına göre kesin bişi çıkaracaklar diye düşündüm ve yanılmadım da.
kedi çok sevımlı ve minik oldugundan 4-5 gün sonra sahiplendirmişler.ama bir dahaki sefere başka götürsem alırlar mı meçhul:ssz:
benım bıraktıgım barınakta hep köpekler vardı, sanırım kedi barınağı yok, olanlar uzakta
uzakta olanlara da yakın olmak zorundasın
ne kadar da saçma dimi?

aç bırakan olursa da kendi vicdan sorunları, ne dıyeyım
nasıl olsa bir zaman sonra vicdan rahat bırakmaz insanı.

çözü,m sokak hayvanlarını kısırlaştırmak. avrupada olay böyle. üremiyorlar. o yüzden sokakta sokak hayvanı yok.
bunu yapmakta belediyenin görevi. ben tek tek toplayıp kısırlaştıramam herhalde. buna ne gücüm nede maddiyatım yeter.
banada sokak köpekleri saldırdı. ama asla onların ne işi var sokakta demedim. ne yapalım toplayıp mekiğe koyup marsamı yollayalım. bizim suçumuzu onların çekmesi ne derece doğru. biz yaptık bunu. biz insanlar.
önların zerre kadar suçu yok. zaten hayat yeteri kadar adil değil onlara. hiç olmazsa bizler adil olalımda bir kap su ,bir kap mama koyalım.

belediyedekiler zaten parayı cebe indiriyor.
hayvan koruma dernekleride o biçim. sırf ceplerini doldurmak için kurmuşlar dernekleri.

sokak köpeği sorunu hiç bir zaman hallolmayacak, neden biliyormusun? çünkü sokak köpeği sorunu hallolduğu zaman musluklar kesilecek.o yüzden bu sorunun devam etmesi haznelerini doldurmaya devam etmek demektir.
belediye ve derneklerden bahsediyorum.

ocukların elınden bebiş bir kedi aldım ve barınaga götürdüm
nerede oturdugumu sordular
bende barınaga en yakın yerı söyledım, sorduklarına göre kesin bişi çıkaracaklar diye düşündüm ve yanılmadım da.
kedi çok sevımlı ve minik oldugundan 4-5 gün sonra sahiplendirmişler.ama bir dahaki sefere başka götürsem alırlar mı meçhul:ssz:
benım bıraktıgım barınakta hep köpekler vardı, sanırım kedi barınağı yok, olanlar uzakta
uzakta olanlara da yakın olmak zorundasın
ne kadar da saçma dimi?

aç bırakan olursa da kendi vicdan sorunları, ne dıyeyım
nasıl olsa bir zaman sonra vicdan rahat bırakmaz insanı.

ama bazı hayvanseverler salıyolar sokağa köpeklerini dişi sokak köpekleriyle çiftleşiyolar.
hoş köpeğine prezervatif koyacak hali yok ama sokak köpeğinin kısır olması lazım ya.yoksa azalmazki nufusları. bu yüzdende sokak köpeği nufusu artıyor.
çok köpek gördüm ben sokaklara, melez, yarı sokak köpeği yarı kurt köpeği mesela. saf kanla çiftleşmiş annesi belli.

Son düzenleme:
uygun ortam sağlayın işte.
bak şunu doğru dedin, onlar doğa gereği evcil değiller, şehirde yaşamak onların doğasında yokç
götürün ormanlarda kırlarda koşsunlar oynasınlar

İstanbul'da yaşıyorsun değil mi? Şöyleeeee 50 yıl öncenin İstanbul'una bir göz at bakalım senin oturduğun muhit var mıydı? Bak bakalım İstanbul'un dağı taşı orman mıydı ev miydi? Seni orada oturtanlar şehir planlamasını kafalarına göre yapsın, lap diı diksin apartmanları siteleri, plazaları boy boy dizsin kessin ormanı yapılaşmaya açsın sonra eee götürün ormana, İstanbul'da orman kaldı mı? Seyirlik birkaç orman var, Emirgan gibi, götür Emirgan'a sokak hayvanlarını bak ne oluyor, ertesi gün hepsinin ölüsü bulunur.

Doğma büyüme İstanbul'luyum, orman arazisi, ev yapmak yasak denen yerlere bile ev yapıldı, evet insanlar da çoğalıyor, yapılaşma şart ama o yapılaşmayı herşeyi göz önüne alarak yapacaksın, dağda kurt geziyor orası onun alanı, aha 1 yıl sonra kurt şaşırıyor heryer bina olmuş, yanlış mı geldim diyor, bakıyor her yıl avlandığı bölge ama bir tuhaflık var, bir takım canlılar birşeyler yapıp içinde geziyor, dışarda kurt dolaşınca elinde sopa, taş, tüfek hayvanı kendi alanından kovalıyor, o kurdun yerinde olsam dişlerdim adamı, İstanbul'da 50 yıl önce kurtlar varmış ama şimdi nerdeler? Dere yatakları bile yön değiştirdi, kimi kurutuldu, neden Mune hanım apartmanda otursun diye.

Allahla arama ne girersin sen?
neyin mücadelesinden bahsediyorsun? bir kap yemek vermek, artan çöpleri yedirmek mi o gösterdiğin büyük merhamet?
diyorum ya sana, mücadele edin, barınaklar yapın herşeyi belediyeden beklemeyin madem o kadar seviyosunuz sokak köpeklerini.

sen ıyıce cılkını cıkardın artık sana orda Allah korkundamı yok yazmamdan ALLAH'la arama ne gırersın yazıyosun sen varya cok guzel oynuyosun devam et boyle alkıslıyorum senı cok guzel saptırıyosun BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!

İstanbul'da yaşıyorsun değil mi? Şöyleeeee 50 yıl öncenin İstanbul'una bir göz at bakalım senin oturduğun muhit var mıydı? Bak bakalım İstanbul'un dağı taşı orman mıydı ev miydi? Seni orada oturtanlar şehir planlamasını kafalarına göre yapsın, lap diı diksin apartmanları siteleri, plazaları boy boy dizsin kessin ormanı yapılaşmaya açsın sonra eee götürün ormana, İstanbul'da orman kaldı mı? Seyirlik birkaç orman var, Emirgan gibi, götür Emirgan'a sokak hayvanlarını bak ne oluyor, ertesi gün hepsinin ölüsü bulunur.

Doğma büyüme İstanbul'luyum, orman arazisi, ev yapmak yasak denen yerlere bile ev yapıldı, evet insanlar da çoğalıyor, yapılaşma şart ama o yapılaşmayı herşeyi göz önüne alarak yapacaksın, dağda kurt geziyor orası onun alanı, aha 1 yıl sonra kurt şaşırıyor heryer bina olmuş, yanlış mı geldim diyor, bakıyor her yıl avlandığı bölge ama bir tuhaflık var, bir takım canlılar birşeyler yapıp içinde geziyor, dışarda kurt dolaşınca elinde sopa, taş, tüfek hayvanı kendi alanından kovalıyor, o kurdun yerinde olsam dişlerdim adamı, İstanbul'da 50 yıl önce kurtlar varmış ama şimdi nerdeler? Dere yatakları bile yön değiştirdi, kimi kurutuldu, neden Mune hanım apartmanda otursun diye.

o zaman kurtlarıda evcilleştirelim.

sen ıyıce cılkını cıkardın artık sana orda Allah korkundamı yok yazmamdan ALLAH'la arama ne gırersın yazıyosun sen varya cok guzel oynuyosun devam et boyle alkıslıyorum senı cok guzel saptırıyosun BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!

herkes senle hem fikir olmak zorunda değil

Hamide Öztunç (25), dün sabah portakal bahçesine gitti. Öztunç, portakal toplarken, evde bıraktığı 2 yaşındaki kızı Ayşegül, saat 11.30 sıralarında dışarı çıktı. Evden çıkan Ayşegül, 200 metre sonra 8 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Çığlık ve köpek havlamalarını duyan küçük kızın halası Filiz Öztunç (18), köpeklerin bir şeyi parçalamaya çalıştığını gördü.
Filiz Öztunç, hayvanları uzuklaştırmak için taş attı. Bunun üzerine köpeklerin saldırmak için yöneldiği genç kız, komşularından yardım istedi. Uzaklaştırıldıktan sonra köpeklerin Ayşenur Öztunç’u öldürdüğü anlaşıldı. Olay yerine gelen belediye ekipleri uyuşturucu iğnelerle köpeklerin peşine düştü.

Kaç kişi saydın mı ?

Bunlara karşılık her gün kaç cana kıyılıyor, kaç tanesi katlediliyor onu saydın mı ? Bu ülkede her gün 300 köpek ölüyor, bu tespit edilen, dahası da var kanıtlayamıyoruz. Yaşama sırasında önce insan diye bir kaide yok

Aç ve korkutulan hayvan saldırır, onlara saldıran insanların yarası ne, hem yaşam alanlarını işgal etmiş, hem de şikayet ediyorlar.

Ben hayvansever tabir ettiğin sınıftanım yıllarca para da harcadım, emek de. Onlar ayazda donarken sokak sokak dolaşıp besledim onları, veteriner paraları için kredi kullandığımı, kullanacak kredi limitim kalmayınca aynı veterinere boynumdaki kolyeyi bıraktığım günleri bilirim, üç beş tane fazla doyurmak için evimin mutfağından kıstığımı bilirim, kimi itham ediyorsun sen rahatını bozmak istemeden evde oturuyor diye ? Bu sitede birlikte hayvan hakları yürüyüşüne katıldığımız arkadaşlar var, hepsinin veteriner borçları boylarını aşmış vaziyette, senin gibi insanların harabelerini topluyoruz ayrıca onların barınak denilen ölüm kamplarında istif halinde yaşamalarınıda istemiyoruz

Madem ki onların özgürlüklerinin elinden alındığı alanlarda yaşıyorsun o zaman şikayet hakkın yok. Sen önce hak yiyen guruptansın ! Sen istesen de istemesen de var olacaklar. Onların yaşama hakları geçecek yol bulamayan üç beş insanın insiyatifinde değil.

Uslubun çok çirkin arkadaşım, nasıl söylersen öyle cevap işitirsin.

Son düzenleme:
Kaç kişi saydın mı ?

Bunlara karşılık her gün kaç cana kıyılıyor, kaç tanesi katlediliyor onu saydın mı ? Bu ülkede her gün 300 köpek ölüyor, bu tespit edilen, dahası da var kanıtlayamıyoruz. Yaşama sırasında önce insan diye bir kaide yok

Aç ve korkutulan hayvan saldırır, onlara saldıran insanların yarası ne, hem yaşam alanlarını işgal etmiş, hem de şikayet ediyorlar.

Ben hayvansever tabir ettiğin sınıftanım yıllarca para da harcadım, emek de. Onlar ayazda donarken sokak sokak dolaşıp besledim onları, veteriner paraları için kredi kullandığımı, kullanacak kredi limitim kalmayınca aynı veterinere boynumdaki kolyeyi bıraktığım günleri bilirim, üç beş tane fazla doyurmak için evimin mutfağından kıstığımı bilirim, kimi itham ediyorsun sen rahatını bozmak istemeden evde oturuyor diye ? Bu sitede birlikte hayvan hakları yürüyüşüne katıldığımız arkadaşlar var, hepsinin veteriner borçları boylarını aşmış vaziyette, senin gibi insanların harabelerini topluyoruz

Madem ki onların özgürlüklerinin elinden alındığı alanlarda yaşıyorsun o zaman şikayet hakkın yok. Sen önce hak yiyen guruptansın ! Sen istesen de istemesen de var olacaklar. Onların yaşama hakları geçecek yol bulamayan üç beş insanın insiyatifinde değil.

Uslubun çok çirkin arkadaşım, nasıl söylersen öyle cevap işitirsin.

benim için herşeyden çok insandır.
insanı sevmeyen hayvanı hiç sevemez zaten.

isteyen vicdanı olan sokak hayvanlarını besler, ben merkezci olani hayatı kendinden ibaret sanan beslemez, ben besliyorum diye birileri karışınca ben beslemekten vazgeçecek miyim hayır, bu insanı tavır karşısında rahatsız olanlar insafa gelip bize haklısınız diyecek mi hayır, herkes bildiğini yapsın.

ama bazı hayvanseverler salıyolar sokağa köpeklerini dişi sokak köpekleriyle çiftleşiyolar.
hoş köpeğine prezervatif koyacak hali yok ama sokak köpeğinin kısır olması lazım ya.yoksa azalmazki nufusları. bu yüzdende sokak köpeği nufusu artıyor.
çok köpek gördüm ben sokaklara, melez, yarı sokak köpeği yarı kurt köpeği mesela. saf kanla çiftleşmiş annesi belli.

o bahsettiklerine hayvansever demiyoruz biz. senin mentalitenin belki bir tık fazlası, o kadar...

isteyen vicdanı olan sokak hayvanlarını besler, ben merkezci olani hayatı kendinden ibaret sanan beslemez, ben besliyorum diye birileri karışınca ben beslemekten vazgeçecek miyim hayır, bu insanı tavır karşısında rahatsız olanlar insafa gelip bize haklısınız diyecek mi hayır, herkes bildiğini yapsın.

benim alanımı işgal etmeden besleyin.

o bahsettiklerine hayvansever demiyoruz biz. senin mentalitenin belki bir tık fazlası, o kadar...

benden kötüler.
ben en azından 2 yüzlü değilim.kendi menfaatim için hayvan severim moduna girmiyorum.

Az önce sokak kedilerime bir şeyler veriyordum. Adamın biri yürürken 'Hep senin yüzünden bunlar arabaların üstüne çıkıp çiziyor' dedi.. Ben tabi :53: böyle kaldım 'Ne alaka' dercesine. Adama da aynı bu yüz ifadesiyle 'Benim yüzümden mi o_O ' dedim. Adam da 'Evet sen geldin geleli arabalar çiziliyor' dedi. Bir şeyler söyleyecektim ama adamın bu düşünme kapasitesiyle anlamayacağını anlayıp sustum hiçbir şey demedim. Sokağın sonuna ilerlerken yanındakilere bir şeyler daha dedi ama anlamadım..

Yahu ben çocukluğumdan beri bu sokakta oturuyorum, bu adamı da ilk defa görüyorum, bir de sen geldin geleli diyor bana :37: Ben besliyorum diye arabaları çiziyorlarmış işe bak.. Ben de zaten iyi beslenin aslanlarım, arabaları iyice çizin hadi bakayım diye besliyorum onları :37: Böyle saçma düşünce olur mu ya.. Onlar sokak kedisi adı üstünde sokakta yaşıyor. Araban çok kıymetliyse branda çekiver üstüne akılsız :19: Bunlara kalırsa kuşlar da yaşamasın onlar da arabaların üstüne kaka yapıyorlar. Bu ilk vukuatım değil, son da olmayacak biliyorum ama artık insanların bu saçmalıklarını duymaya dayanamıyorummmmmmm :36:

Ayy sinirlendim şimdi ya
kuş beyinliler nefret ediyorum bu tarz insanlardan

32 yaşındayım hayatım boyunca hem evimde hem sokakta hayvan besledim, eski evim cemaati bol bir caminin sokağındaydı, cami avlusu ve bizim sokak kedi doluydu, suları mamaları her zaman hazır, hastalandıklarında veterinerleri gelir, her şey güllük gülistanlıktı, sokak hayvanları bana ben onlara aşıktım, ta ki şu an oturduğum eve taşınana kadar...
burası istanbulun uzak sayılabilecek, yeni gelişen bölgelerinden biri, zaten bölge nerdeyse tamamen sitelerden oluştuğu için sokaklar çok kalabalık değil, inanın sokağa çıktığınızda insandan çok köpekle karşılaşıyorsunuz ve maalesef bunlar 32 yıllık hayatım boyunca görmediğim kadar saldırganlar. köpekten korkmayan hatta köpek korkusunu çok komik bulan bir insanken kızımla 200 metre ilerdeki sağlık ocağına gidemez hale geldim çünkü sürü olarak pusete saldırıyorlar:50: sırf bu yüzden yaza burdan taşınmayı düşünüyorum, ne yaptığım masraf gözümde, ne uğrayacağım zarar, hayatımı siteden çıkmadan geçiremem çünkü.
herkes belediyeye haber verin diyor, mutlaka veriliyordur ama hiçbir şey yapılmıyor, zaten asla kıyamam onlara toplayıp ormanlara attıklarını düşünmek bile içimi acıtıyor.
neticede diyeceğim şu ki, burda çocukların çoğu köpeklerden korkuyor ya da nefret ediyor (kısmen haklılar da, kimse onlara olayların başlangıcını sonucunu açıklayamaz, onlar köpek korkusuyla bakkala gidemediklerini biliyorlar sadece) bunlar büyüdüklerinde de köpeklerden korkacak, sevmeyecekler, suç ne o çocukların ne de ailelerinin, bütün suç belediyenin, insani bir çözüm bulunmalı bu sokak hayvanları sorununa. aksi halde hem hayvanlar hem de bazı bölgelerde insanlar mağdur olmaya devam edecekler.

Back
X