- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.183
- 823
Konuyu başından beri okumamıştım.
Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Anlamadığım bir nokta var yanlız...
Hayvanseverler derneği mümkün olduğunca kısırlaştırıyor bu hayvanları.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Yazın ortalarıydı sanırım, oturduğum siteye bir sokak köpeği dadandı.
Bir komşum veterinere götürüp aşılarını yaptırdı ve hamile olduğunu öğrendik.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.
Hayvanlara bayılan ama asla çocuk sevmem diyen tadıklarım var malesef.
Evet hayvanlar korunmalı sevilmeli, ama önce insan sevgisi.

Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Anlamadığım bir nokta var yanlız...
Hayvanseverler derneği mümkün olduğunca kısırlaştırıyor bu hayvanları.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Yazın ortalarıydı sanırım, oturduğum siteye bir sokak köpeği dadandı.
Bir komşum veterinere götürüp aşılarını yaptırdı ve hamile olduğunu öğrendik.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.
Hayvanlara bayılan ama asla çocuk sevmem diyen tadıklarım var malesef.
Evet hayvanlar korunmalı sevilmeli, ama önce insan sevgisi.
Şu NOT la anlatmak istediklerimi tamamen özetlemişsin ofişimçok değil daha 1 hafta önce kanlı çiğ etle sokak köpeklerini besleyen teyze tarafından kendisini uyardığım için hayvan düşmanı ilan edildim, umurumda mı elbette ki değil ama ben anlayamıyorum sevgili mune, peki ne olacak? sürü halinde gezen çiğ et ile beslenmiş köpekleri veya hergün araba altında kalan onlarca kediyi görüp "aman neyse karınları tok öldüler ya önemli olan o" mu diyeceğiz? kendi inancım; gerek sanalda, gerek ise reelde bu kadar hayvansever varken şu yukarıda saydıklarını yapamamak imkansız..
not: anlatmak istediğimiz beslemeye karşı olmak değil, barınmanın da yiyecek kadar zorunluluk olduğu..
sevgiler..