• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Konuyu başından beri okumamıştım.
Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Anlamadığım bir nokta var yanlız...
Hayvanseverler derneği mümkün olduğunca kısırlaştırıyor bu hayvanları.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Yazın ortalarıydı sanırım, oturduğum siteye bir sokak köpeği dadandı.
Bir komşum veterinere götürüp aşılarını yaptırdı ve hamile olduğunu öğrendik.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.
Hayvanlara bayılan ama asla çocuk sevmem diyen tadıklarım var malesef.
Evet hayvanlar korunmalı sevilmeli, ama önce insan sevgisi.

çok değil daha 1 hafta önce kanlı çiğ etle sokak köpeklerini besleyen teyze tarafından kendisini uyardığım için hayvan düşmanı ilan edildim, umurumda mı elbette ki değil ama ben anlayamıyorum sevgili mune, peki ne olacak? sürü halinde gezen çiğ et ile beslenmiş köpekleri veya hergün araba altında kalan onlarca kediyi görüp "aman neyse karınları tok öldüler ya önemli olan o" mu diyeceğiz? kendi inancım; gerek sanalda, gerek ise reelde bu kadar hayvansever varken şu yukarıda saydıklarını yapamamak imkansız..

not: anlatmak istediğimiz beslemeye karşı olmak değil, barınmanın da yiyecek kadar zorunluluk olduğu..

sevgiler..
Şu NOT la anlatmak istediklerimi tamamen özetlemişsin ofişim:42:

Eğer o insanı "çiğ etle beslediği" için uyardıysanız tamam. O da size terslendiyse ayıp etmiş. Çiğ etle hayvan beslenmez. Ama tutup da yukarda örnekleri verilen vicdansız insanlardan biri gibi "beslediği" için uyardıysanız o zaman sıkıntı var. Barınma için de bir çok video var. Basit malzemelerden hayvanların soğuktan korunabilecekleri küçük barınaklar yapmak için. Biz hayvanseverler bunlara da bakarız siz hiç merak etmeyin. Barınma için neler yapılabilir bunları da düşünürüz. Ama sıkıntı soğuktan korumak da değil, değil mi? O derme çatma barınaklara da laf söylerler iki gün sonra. Yıkarlar onları da. Lafı evirmeye çevirmeye gerek yok. Sıkıntımız bu hayvanların varlığı.

hmmm, daha önce söyleyen oldu mu bilemiyorum ama çok sağlam bir üslup sorununuz var.. evet hayvanları beslediği için uyardım nasıl yakaladınız hemen bak sen şu işe :27: yani illa bir yerden suçlayacaksınız ya karşıt görüşü, nereden yakalasam diye cümlelerimi analiz ediyorsunuz, çok komiksiniz :27: kaldı ki size yazılmış bir cevap yok biraz sakin :27: sizin sıkıntınız hayvanların varlığı olabilir, benim öyle bir sıkıntım yok.. madem sıkıntınız var, vicdanınızı bir gözden geçirin sevabına :34:

Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.

aman aman ne yaptın parkonum, hayvanların "sadece" beslenmesinden rahatsız olan biri olarak birazdan "hayvanda mı beslemeyelim, hayvan düşmanı" etiketini alacaksın, bak gördün mü? :27: ayrıca evet, hayvan sevmeyen insan sevmez lafına katılmıyorum bende.. hayvanları çok seven biri olarak insanları çok sevmiyorum mesela şimdi ne olacak? :ssz:

aaaaa bende çok seviorum kedimide köpeğimide sokakta buldum berduşları:))izmirdeyim ve izmirin genel olarak hayvan sever şükürki.apartmanımıza dadanan bi zilli var sürekli hamile kalıp kalıp getirio yavularını:))yuvasıda mamasıda var orda bakıo onlara:)sonra yavrularını yuvalandırıolar:)kısırlaştırmak lazımda kıyamıom yaaa o kdr gzl bakıo o kdr mutluki yavrularıyla sarılıp uyuyo onlara naapcaz bilmiom kararsız kaldım çok:(nasıl olsa bakılıyolar diorum keyifleri yernde bi yandanda bizim zillide kist olcak artık diorum naapcaz blmem

aman aman ne yaptın parkonum, hayvanların "sadece" beslenmesinden rahatsız olan biri olarak birazdan "hayvanda mı beslemeyelim, hayvan düşmanı" etiketini alacaksın, bak gördün mü? :27: ayrıca evet, hayvan sevmeyen insan sevmez lafına katılmıyorum bende.. hayvanları çok seven biri olarak insanları çok sevmiyorum mesela şimdi ne olacak? :ssz:

Kesin " hayvan düşmanı" ilan edlirimde ofişim.:ssz:
Vicdanım rahat şükür.

Vicdan duygusundan yoksun insanlar işte..
Bir canı kendi arabasının çiziğinden daha değersiz görüyorlar..
Merhamet etmeye merhamet edilmez..
Elimden geldiğince yardım ediyorum yaz-kış..
Kuşlara,kedilere,köpeklere,hatta köy yerinde olduğum için gelinciklere bile :))
Allah onları vicdansız insanardan korusun,amin..

Kim ne derse desin.
Ben sokakta aç açıktaki hayvanları elimden geldiğince besleyeceğim.
Kralı da gelse karışamaz.
Çatıdaki güvercinler, sokaktaki kediler, okul önündeki köpeklerle gayet mutluyum.
Beğenmeyen gitsin ötede yaşasın:32:

Aynen,
mekan kavgası yapan birbirlerine deli gibi havlayan köpeklerin arasından geçtim saldırmadılar.

Köpekler kızışma döneminde tehlikelidir derler, kızışma döneminde eş kavgası yapan köpeklerin yanındna geçtim görmediler beni.

Sabahın köründe işe giderken 10 tane köpeğin arasından geçtim iplemediler bile beni :)

Yolda giderken bir köpeğe bakarım, gülümserim hemen yanıma gelir, başını elimin altına kor sev beni sev beni der.

En korkulan ırklardan biridir rotwiler, bir çocuk gezidiryordu rotweiler gidip azman gibi köpeği sevdim..

Köpeklerle ayrı bir bağım vardır, asla saldırmazlar zaten sokak köpekleri değil tehlikeli olanlar. Onlar sokaklarda gezdikleri için insnalara alışkınlar ayrıca sürekli itildikleri, tekmelendikleri, taşlandıklaır için ürkek oluyorlar, kaçıyorlar insanlardan Böyle evlerde bahçelerde bağlı olanlar çok tehlikelidir. Ahh birisine rastladıydım da o tasması zincirden kopsaydı vallaha parçalardı beni oracıkta. Bahçede bağlı baktıkları köpekleri lütfen iyi bağlasınlar zira o köpekler koruma içgüsünden veya saldırgan yetiştirildikleri için, aç da bırakanlar varmış sokak köpeklerinden daha tehlikeli. Dediğim gibi o köpek zincirindne bir kurtulsaydı parçalardı beni.

Kedi, köpek, güvercin sokakta gördüm her hayvanı besliyorum, beslemey devam edeceğim zaten 6 köpek, bir kedi bakıyorum. Haa tabiki tüm sokak hayvanları yuva bulsun isterim zira kış geldi inanın en büyük derdim ne olacak bu hayvanların hali, ne yaparlar bu soğukta. Hnai evsiz insnaları düşünmüyorum sokak hayvanlarını dert ediniyorum. Hayvan sevmeyen insan sevmez cümlesi de düz mantık gudik bir genelleme. Hayvanları çok seviyorum ama insanları pek sevmem, hele insanları tanıdıkça hayvanları daha da çok sevmeye başladım...

hayvana merhamet etmeyenden korkacaksın..o kadar!

Son düzenleme:
parkon,
onlar kısırlaştırılıyor ama bu seferde hayvanları süs eşyası sanan, hediyelik eşya sananlar giriyor devreye, kadın alıyor köpeği, hatta başta bebekler gibi bakıyor, dişiyse cinsinde bir eş bulup bir araya getiriyor, sonra köpecik doğum yapıyor, bakıyor o kadar köpeğe bakamayacak, bir kutuya doldurup sizlerin kapılarının önüne bırakıyor, öyle fena ki Avrupa diyoruz ya, valla Avrupa yasaları ve düzeniyle Avrupa, O Avrupa'lılar Türkiye'ye gelince senin benim gibi oluyorlar, hayvan alıyor bahçesine, 6 ay bakıyor, 6 ay sonra ülkesine giderken köpek sokağa bırakılıyor, he o da haklı nereye bırakacak ama bari pasaport çıkart ülkene götür değil mi?
Yok, bütün cins köpekler sokak köpeği oldu, gel burda gör fukaracıkları, sokak köpeği diye gezenlerin çoğunluğu cins köpek, yazlıkçılar gelir, bahçesinde havlasın, güvenliği sağlasın diye köpeği bahçeye bağlar, işi bitince sokağa atar.
Köpek yaşlanır, bunar sokağa atar, kısırlaştırmaz yavruluyor der sokağa atar, zihniyet değişmeyince sokakta çok hayvan görürüz.

bu akşam bende işten geldiğim gibi dolaptan sosisleri çıkardım ısınsınlar diye..saat dokuz gibi bir saat önce yani ,indim aşağıya kedicikleri beslemeye.bizim kediler sokak kedisi değil site kedisi ben öyle diyorum :) böldüm sosisleri çağırdım bir anne ile yavru geldi önce anne alıyor sosisleri yavrusunun önüne koyuyor yemiyor bile allahım analık böyle bişey mi dedim oturdum onların yiyişini seyrediyordum ki site sakinlerim den biri ters ters baktı ne var diycem olmayacak ne bakıyon diycem olmayacak ya sabır çektim bende..

parkonun anlatmak istediği bence bu kadar beslemeye meraklısınızda neden onların bakımı içinde bişey yapmıyorsunuz anlamında yazmış bence..
haklı bende seviyorum besliyorum ama onların sokakta kalmaması için hiç bir şey yapmıyorum.her gün biri ya araba altında kalıyor ha hayt höyt şişt aşağılanma laflarına maruz kalıyor..

bu akşam bende işten geldiğim gibi dolaptan sosisleri çıkardım ısınsınlar diye..saat dokuz gibi bir saat önce yani ,indim aşağıya kedicikleri beslemeye.bizim kediler sokak kedisi değil site kedisi ben öyle diyorum :) böldüm sosisleri çağırdım bir anne ile yavru geldi önce anne alıyor sosisleri yavrusunun önüne koyuyor yemiyor bile allahım analık böyle bişey mi dedim oturdum onların yiyişini seyrediyordum ki site sakinlerim den biri ters ters baktı ne var diycem olmayacak ne bakıyon diycem olmayacak ya sabır çektim bende..

Sitede oturuyormuşsunuz,neden onlara uzak bir köşede yuva yapıp beslenmelerinide orda sağlamıyorsunuz?
Böylece kediden korkan insanlardanda uzak tutmuş olursunuz.
Rahatsız olan insanları hiçe saymak olmuyor mu peki sizin yaptığınız?

Allah razı olsun. Ben de sitede kedi köpek besliyorum, iş yerinde de 3 kedimiz vardı baktığımız ama hayvanlar kayboldu :( yazın da mutlaka muhtelif yerlere sular koyarım. Apartmanda hele bir kadın tam bir hayvan düşmanı kaaç kere kavga ettim onunla. Neyse bizim mahalleye çarşaflı evlere Ku'an'a giden, sohpetlere giden bir bayan taşındı(eşide var elbette) Neyse Allah razı olsun bu bayan bizim hayvan düşmanı zır cahillere nası atlattı ne dediyse ay baktım herkes su kabı koymaya yemek artıklarını ayrı poşette çöp kenarına bırakmaya başlamış. Hatta benim kavga ettiğim kadın bizim köpekler için yemek bırakmaya başlamış kapının önüne. Yemekler de yemek hani :) Bayana da dedim valla Allah razı olsun bu hayvan düşmanlarını yola getirmişsiniz güldü bayan :) Yani yukarda Allah var, bu zalimler Allah'tan hiç mi korkmazlar yaa. Bu hayvanlar Allah'ın dilsiz kulları hepsi hesabını tek tek soracak ve öyle birşeyki bu zavallıların hesabı öbür dünyaya kalmıyor..

Merhamet ve vicdan Allah'ım bizim milletimizin parmakla gösterilen en yüce vasıfları ama bunları da kaybettik çoktan :(

Son düzenleme:
parkonun anlatmak istediği bence bu kadar beslemeye meraklısınızda neden onların bakımı içinde bişey yapmıyorsunuz anlamında yazmış bence..
haklı bende seviyorum besliyorum ama onların sokakta kalmaması için hiç bir şey yapmıyorum.her gün biri ya araba altında kalıyor ha hayt höyt şişt aşağılanma laflarına maruz kalıyor..

Sitede oturuyormuşsunuz,neden onlara uzak bir köşede yuva yapıp beslenmelerinide orda sağlamıyorsunuz?

Soruma cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.
Gerçekten hayvanlardan korkan herkes onları sevmediğinden rahatsız olmuyor.
Ben kötü bir anı yaşadığım için korkuyorum mesela.
Hem onların güvenliği içinde birşeyler yapılmalı diyorum.

kedilerimiz sitemizde gayet mutlular.2000 kişilik bir sitenin yeşillik alanını az çok tahmin edersiniz..öyle araba geçen köpeklerin girebileceği bir site değil çimenliklerde oynaşıp duran kedileri neden uzak bir köşe götüreyim ki ?
kediler insanlara hiç bir şekilde zarar vermiyor sadece bazıları yüz verdiysen sırnaşıp duruyor..hem kedinin sürtünmesi iyidir negatif elektriği alır..
siz de kendinizce haklısınız da neden onlara hapis hayatı yaşatalım ki ortam gayet uygun çünkü..
bende köpeklerden muzdaribim ama hiç sesimi çıkarmıyorum...

Soruma cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.
Gerçekten hayvanlardan korkan herkes onları sevmediğinden rahatsız olmuyor.
Ben kötü bir anı yaşadığım için korkuyorum mesela.
Hem onların güvenliği içinde birşeyler yapılmalı diyorum.

ben haklısınız diyorum zaten.. doğru bir konuya değinmişsiniz..
benimde köpeklerle ilgili kötü bir anım var...köpek gördüm mü yolumu değiştiriyorum saygıdan ..
not:eskiden sokak köpeklerini oturup severdim...yargılanmasın diye yazıyorum...

Dün Facebookta izledigim yavru köpege genc kizlar tarafindan iskence yapilan bir Video vardi.
Bu gece sürekli o yavru köpegi düsünüp agladim. Cok agir biseydir bu yavru köpek nasil bagiriyor kacmaya calisiyor.
Icim ürperdi insanlar nezaman böyle korkunc oldular. ALLAH ISLAH ETSIN!!!!!!!!!
Icimden dualar ettim hayvanlara ve bebeklere ve cocuklara birde kadinlara böyle iskence yapan insanlara
allahim hem bu dünyada hem öbür dünyada azaplar versinki kimseye kötülük yapmaya dermanlari kalmasin.

Bu yil izine gittigimde kaynanamin yanina carsiya yürüyorduk. Bisürü köpekler var sokakta dermansiz yatiyorlar yazik.
Kaynanam birini görüp host diyip böyle tekme salladi allahtan köpege gelmedi tekmesi. Ayni sekilde yanimizdaki amcamin cocuklarinada
aynisini gösteriyor onlarda yapsin diye. Izin vermedim tabii. Birtane köpek kaynanama kulaklarini kaldirmis merakli gözlerle bakiyorken
kaynanam köpege bakip su tipsizlige bak ayni maymuna benziyor diyip alay etmisti. Normalde asla kaynanama bisey demem saygisizlik olarak görmesin diye ama o an tutamadim kendimi. Biraz agir bir tonlamayla "O bir hayvan onun maymuna benzemesi anormal degil fakat bazi insanlar var maymun bile onlarin yaninda güzel kaliyor. Vicdansizlik ve Merhametsizlikleri yüzüne vurmus adeta." Dedim. Pisman oldum sonra ama yapacak biseyim yok. Ben tost aliyorum cay bahcesindeyken hayvanlari doyuruyorum diye bana kiziyor. Ama ben orda hayvan yerdeki cekirdek kabuklarini yerken ben nasil cayimi yudumlayip lokma yiyeyim allah askina. Dayanamam. Okadar üzülüyorumki o hayvancagizlara her gördügümde gözlerim doluyor. Allah yar ve yardimcimiz olsun. Yola devam. Allah razi olsun hepinizden.

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.Aynı şeyleri en başta yazacaktım ama hayvan düşmanı ilan edilmekten korktum açıkçası. Ben de köpek saldırısına uğradığım için şuan ufacık kedilerden bile korkuyorum. Tabi ki hayvanlara zarar vermiyorum zaten istesem de veremem çünkü yaklaşamıyorum :1:

Çok özeniyorum dışarda hayvanlara yemek veren insanlara. Keşke korkmasam yaklaşabilsem de bende beslesem. Ama bu mümkün değil benim için
:50:

Bir de bazı hayvanseverler sokak da bir köpeği görüp ürktüğüm zaman hakaret ediyorlar. Ne hakları var hakaret etmeye? Kendi çapımda korkuyorum sanki taş attım.

Bu arada bir hayvandan korktuğum zaman cevap şu; Hayvan sevmeyen insan da sevemez
:34: Bu lafı heralde 10-15 kere duymuşumdur :31:
yemek verememek sorun olmasın artan yemekleri falan çöpün kenarlarına köşelere koyabilirsiniz güzelce yiyorlar keşke herkes böyle yapsa çok üzülüyorum aç kalmalarına
:5:

hmmm, daha önce söyleyen oldu mu bilemiyorum ama çok sağlam bir üslup sorununuz var.. evet hayvanları beslediği için uyardım nasıl yakaladınız hemen bak sen şu işe :27: yani illa bir yerden suçlayacaksınız ya karşıt görüşü, nereden yakalasam diye cümlelerimi analiz ediyorsunuz, çok komiksiniz :27: kaldı ki size yazılmış bir cevap yok biraz sakin :27: sizin sıkıntınız hayvanların varlığı olabilir, benim öyle bir sıkıntım yok.. madem sıkıntınız var, vicdanınızı bir gözden geçirin sevabına :34:

Üslubumda ters bir şey göremiyorum açıkçası. Kimseye çirkin bir şey söylememeye dikkat ederim ama bazı konular vardır size dokunur, hayvanlar da benim için öyledir. Vicdanım en fazla besleyebileceğim yardım edebileceğim ama edemediğim bir kaç hayvan daha varsa rahatsız olur bu konuda yoksa bir hayvan beslenildi diye rahatsız olanların sözleri vicdanımın rahatını bozmaz merak etmeyin. Rahatsız olmuyorsanız sözüm meclisten dışarı.

Üslubumda ters bir şey göremiyorum açıkçası. Kimseye çirkin bir şey söylememeye dikkat ederim ama bazı konular vardır size dokunur, hayvanlar da benim için öyledir. Vicdanım en fazla besleyebileceğim yardım edebileceğim ama edemediğim bir kaç hayvan daha varsa rahatsız olur bu konuda yoksa bir hayvan beslenildi diye rahatsız olanların sözleri vicdanımın rahatını bozmaz merak etmeyin. Rahatsız olmuyorsanız sözüm meclisten dışarı.

varlığınızla yokluğunuz arasında benim için bir fark olmadığı için özgürce yazabilirsiniz, sorun yok sevgili üye :34: ha bizlerin vicdan muhasebesini yapmak, zaten sizin ne haddinize! :34:

Back
X